Parlementariër Gajadien: overheid flink ontwricht

16

PARAMARIBO, 21 nov – Het overheidsapparaat is compleet ontwricht door toedoen van de regering Bouterse. Dit stelt oppositieparlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP). Het ongecontroleerd en onterecht ontheffen van topambtenaren wreekt zich. De deskundigheid en slagvaardigheid zijn er uit met alle gevolgen.

Gevolgen zoals het uitvallen van dienstverlening. Plannen en beloftes kunnen niet uitgevoerd worden na ruim een jaar nieuwe regering. Dat het niet allemaal ineen is gestort is niet helemaal een wonder. “De regering heeft één geluk en dat is dat de vorige regering genoeg projecten voorbereid en in uitvoering had”, zegt Gajadien tegenover de Times of Suriname. De modernisering van de Nieuwe Haven is zo’n project. Daar wordt nu goede sier mee gemaakt.

Het is dus eigenlijk geen verrassing dat president Desiré Bouterse nu klaagt. “De vele ontheffingen op ministeries en andere aan de overheid gerelateerde instanties zijn onder meer de oorzaak van de vele misstanden op de ministeries”, aldus Gajadien. De achteraf ingestelde presidentiële commissies maken het er niet eenvoudiger op. Alsof de ministers een brevet van ongeschiktheid wordt aangedrukt. Bouterse vindt bepaalde ministeries uiterst stroef functioneren.

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. “De deskundigheid en slagvaardigheid ”

  deze twee woorden heb ik uit het artikel gecopieerd en komen uit de mond van deze gajadien.

  Alleen het feit dat hij deze twee woorden heeft gebruikt kan je het hele artikel niet meer serieus nemen.

  deze mensen zijn zo dom en horen zichzelf graag praten, wat ze uitflappen maakt allemaal niet uit lijkt men, de domme fronters zullen het geloven.

  Welne gaja of hoe je ook heet, de commissies die komen er om de ministeries juist slagvaardig te maken, front is het nooit gelukt, jullie hebben een waterhoofd gecreerd.

  Die 500 mensen die VHP net voor en na de verkiezingen op OW had aangenomen waren zeker allemaal deskundig.


  Maak melding

 2. Het volk krijgt de regering die het verdiend.

  Jammer allen dat er een heel grote minderheid is die straks weer de rekening gepresenteerd krijgt.
  En slechts enkele zijn het afgelopen jaar weer MEGA rijk geworden dankzij de incompetente MEGA oplichters.


  Maak melding

 3. Met onberechte mensenrechten schenders en warlords komt er geen rust,vrede en voorspoed zoals beloofd aan de domme aanhangers die al langer dan een jaar wachten op gratis ete,drinke en dwerghuisje. Ze voelen zich bedrogen en enkele domme jongeren gaan het pad der misdaad op, als onze leiders ondanks hun misdaden aan hun naaste uit het gevang hebben weten te blijven en het zelfs zo ver hebben geschopt wat we nu zijn, dankzij wij, de arme dom gehouden oliedomme aanhangers, dan wie zijn wij. Noordenaars en drugsbonzen aanbidders toch of niet. De ndp parasieten lachen in hun vuistjes, oeng tjies deng dongsma.


  Maak melding

 4. Het is hard maar waar. De ogen van de goedgelovige domme aanhangers beginnen open te gaan.De bewoners van de occupatie gronden te Texas, achter Charlesburg, voelen zich bedrogen door leden van de coalitie. Ondanks de gemaakte beloften tijdens de verkiezingen, dat zij grondbeschikkingen zouden krijgen, horen zij nu dat zij ontruimd zullen worden. In dat gebied wonen overwegend, Marrons die in woningnood verkeren.

  Volgens hen is het beloofd door de Marron partijen, die nu in de coalitie zitten. Een bewoner zegt aan GFC Nieuws: “ Wang bigi mang fu a partij die mi stem gi, teigu unu dat efi wi stem gi eng a tori o regel.” Niets is er van terecht gekomen. Op de vraag wat zij nu zullen doen zegt hij: “ W’o luku sang e pesa, dang w’o handel. M’a gwe unu neg we.

  Regering hoopt op naleving afspraken met Guyana. De domme aanhangers wachten langer dan een jaar al op beloften die loos zijn gebleken. Ijdele hoop.

  President Desi Bouterse heeft het dorp Onoribo drie maanden de tijd gegeven om zelf de problemen op te lossen. Hij bracht zaterdag voor de tweede keer een bezoek aan dit dorp aan de Meursweg. Anders hadden deze domme aanhangers het verwacht. Geen gratis ete,drinke en dwerghuisje in het verschiet.

  Degenen die baat hebben bij de vorming van deze marionettenregering zijn de marionetten, verraders,parasieten en de surinaamse drugsmaffia.


  Maak melding

 5. Erger dan toen Gayadien op Openbare Werken werkte en Balwasser de minister was kan het niet zijn.

  Hoevele staatgoederen zijn er toentertijd niet achterovergedrukt?


  Maak melding

 6. Hoe zal het voor land, volk en domme aanhangers na 31/2 waar ervoor staan.
  Net als in vele arme afrikaanse en latijns amerikaanse landen. Onrust,onvrede en nog meer morele afgang van de zittende politici en parasiten die hun slag hebben geslagen en rijker zijn geworden. het land,het volk en de oliedomme aanhangers die hebben het nalijken en betalen zich blauw aan megaschuld aflossingen. Ze verdienen het.


  Maak melding

 7. Gajadien wel zuiver blijven he, de ontwrichting komt door deze en voorgaande regeringen die onze kostbare ontwikkelingstijd blijven verspillen door a la dol onkundige partijloyalisten aan te stellen en te ontheffen.

  Deskundigen komen al jaren niet behoorlijk aan bod, het beeld van die geboefte politici is zo verwrongen, dat ze denken dat partijloyalist hetzelfde is als ‘deskundige’.

  Dus Gajadien, DDB e.a.schurken mi ede yere!


  Maak melding

 8. Vraag mij af waarom het in Suriname moeilijk is om, voor de gehel Surinaamse natie, een technocratisch kabinet samen te stellen waardoor het zweven naar de tekie njang en matie en achterban en familie bevoordelen tot het verleden gaan behoren.
  Door de samenwerking wordt het (babylonisch) transparant werken en communiceren bemoeilijkt en krijgt integriteit en betrouwbaarheid een negatieve klank in deze regeringen


  Maak melding

 9. 10 jaren aan de macht geweest zonder enige onderbreking, de front regering had zeker toen de juiste mensen op de juiste plekken, daarom hebben ze in 2010 de verkiezingen verloren.
  Wie houd deze man voor de gek !!!


  Maak melding

 10. Belofte maakt schuld!

  Ik weet zeker, dat bout nu uit wrevel (verkeerde inschatting) al zijn haren uit zijn hoofd trekt.
  Ahum, denkbeeldig bedoeld.

  Al die “voetenjongens” die geregeld moeten worden, dat was niet de bedoeling.
  Verstrikt in een gedoog-coalitie-constructie, die hij liever vandaag dan morgen ontbind.
  Achter nagezeten door de “voetenjongens”, die de aan hen gedane beloftes opeisen.
  Adviseurs, die continu copy/pasten naar Nederlandse maatstaven.
  En niet te vergeten, de uit den dode herrezen boyscouts.

  Phoe…Désiree, ik feel for you…………..
  Dat is een zeer hoge prijs, die betaald moet worden, hoe lang nog!


  Maak melding

 11. Beste mensen ik denk dat ook slm ontwricht is velen zijn gestrand in paramaribo.
  Hier in Nederland op schiphol zijn de vluchten richting Suriname geannuleerd, waarom is er geen nieuws hierover op deze site waterkant daarover¿¿¿¿¿¿¿¿


  Maak melding

 12. afu sensie ,
  Tot nu toe baseren de critici van Bouterse zich op de feiten en de waarheid, jij doet dat op gebakken lucht.
  Een paar feiten op een rij.
  1)Front regering heeft een financiele puinhoop over genomen van Bouterse en Bosje.
  2)front heeft een lege wapendepot aangetroffen na Bouterse en bosje, Nu komt het, front heeft een goede financiele huishouding achter gelaten met een goed gevulde schatkist en wapendepot.Dit zijn de feiten.


  Maak melding

 13. Wikileak feit is, dat jij en gajadien de laatste zijn die de huidige regering moeten bekritiseren.

  Gajadien de corrupteling is boos want hij heeft niet al die auto’s van de staat meer die hij voor z’n eigen bedrijf gebruikte, vrij tanken gaat niet meer, al die laptop’s en blackberry’s zijn passe en de aanbestedingen naar vrienden en familie kan ook niet meer.

  Jij, omdat je een verrotte moreel corrupte inborst heb, die de leugens van front als zoetekoek blijft inslikken en ze nog durft te herhalen.

  Zelfs de beroeps frontleugenaars herhalen die leugens niet meer, want ze zijn allang ontmaskerd, en jij noemt ze nogsteeds feiten.

  Je bent nog gekker dan ik dacht, dat is een feit en de waarheid.


  Maak melding

 14. Afu sensie en paramanpinto.
  Ik zal jullie laten zien hoe jullie in elkaar steken en ook hoe onwetend jullie beide zijn.
  Als het gaat om gajadien dan verwijzen jullie naar zijn verleden maar wanneer ik of anderen jullie verwijzen naar het verleden van Bouterse dan piepen jullie anders en dat vindt ik dom en gemeen van jullie.Gadjadien mag niet praten op de door jou opgesomde redenen, Bouterse mag wel over drugs praten , over het recht over democratie rechtsgang terwijl hij onze grondwet met zijn militaire poten heeft vertrapt en alle nationale en internationale wetten regels heeft geschonden. Door Bouterse te doen is Suriname veroordeeld door het inter-Amerikaanse Hof Voor mensenrechten en zo iemand mag de vertegenwoordiger van jou land zijn in het buitenland.Dit is duidelijk meten met verschillende maten dubbel standaard .
  Ik herhaal het recht kan je eeuwig verdedigen,onrecht kan je niet verdedigen nooit niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.