Modelwoning voor behoeftig Surinaams gezin in Para

12

PARAMARIBO/PARA, 13 nov – Een gezin in het Inheemse Bernharddorp komt in aanmerking voor een ‘sociale woning.’ Volgens het kabinet van de president leeft het gezin onder erbarmelijke omstandigheden. Geen elektra, geen stromend water en het dak is weggerukt door de wind. Er is acuut hulp nodig en die komt in een mengvorm van huisvesting en werk.

Het gezin krijgt het eerste huis in een reeks. Die zullen de komende tijd gebouwd worden voor minder draagkrachtige personen. Er zal wel betaald moeten worden. de vader krijgt daarom werk op een graafmachine van het plaatselijke commissariaat. “Met zijn salaris voortvloeiend uit het werk dat hij verricht voor het commissariaat, zal hij betalen voor de woning”, meldt het kabinet. Het gaat om een tweekamerwoning.

Behalve als onderkomen voor het gezin van zeven, geldt het huis ook als model. “Het is de bedoeling dat men naderhand de woning mag gaan bekijken.“ Volgens de districtscommissaris van Para, Jerry Miranda, zegt dat gronden beschikbaar zijn gesteld voor de bouw van betaalbare woningen voor sociaal zwakkeren. Er zullen ook gesprekken gevoerd worden met de besturen van voormalige plantages voor het beschikbaar stellen van grond.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. Het is toch erg. Een gezin van 7 personen
  krijgt een 2 kamer woning. Mensen wat is er aan de hand met jullie. En ga niet zeuren over ze hebben een dak boven hun hoofd want je kan gewoon nog 2 kamers er bij bouwen.
  Waar gaat het met mijn mooie Suriname.

  SELLY


  Maak melding

 2. Precedenten scheppen!

  Dit is een heel mooi gebaar van de overheid. Top! Een gezin is geholpen dus zeg ik liever 1 dan geen.

  Maar is het niet zo dat hierdoor precedenten worden geschapen en dat jaloezie bij de vele in zware armoe levende gezinnen de kop zal opsteken?
  Hoeveel arme gezinnen kan de overheid huis en werk bieden?
  Gaan we het overheidsapparaat weer tjokvol storten met mensen die niets te doen hebben maar wel een salaris nodig hebben om hun huis te bekostigen? Ik weet het niet!

  Zint eer gij begint!


  Maak melding

 3. No 1 (selly) je ben lekker is het de schuld van de regering je moet niet zoveel kinderen maken dus een 2kamer is wel goed een gebaar, dus zij mogen nog meer kamer bouwen als ze willen………..


  Maak melding

 4. Hey, hey,
  Niet te hard van stapel lopen daar. Het zal mij niet verwonderen als zij stuk voor stuk een cell-/blk barry hebben.

  U moet eens een keer langs rijden bij zo’n poli voor on- en minvermogende mensen.

  Je staat stijl achterover van de bolides, die er staan. Daar kan zelf de diensdoende arts nog jaloers van worden.

  On the other hand vraag ik mij af of er geen man is tussen die zeven? Wat doet hij? Is het hem verboden om zijn ballen te zweten?


  Maak melding

 5. Armoede kent vele oorzaken, maar het is ook een keuze waarvoor men kiest. Met deze geste heeft deze regering zichzelfs de strop omgedaan, want er volgen meerdere gevallen en die zijn immens. Daarnaast is het een karige geste om zeven mensen een n-dwerg-p dwerghuisje en ndpdwergtuintje te schenken. Waarom geen eenvoudig ruimer huis. Kijk maar naar die bosnegers en indianen, die wonen ook in een dwerghuisjes, maar hebben het hele bos om kampen te maken. Ze hebben geen dwergtuintje maar het geheel binnenland, rijk aan vis en gedierte vol van kwik. Leve de nationale dwerg partij. is gut, sjegge deze arme mensen, gesegent sij dese rekering.


  Maak melding

 6. Pedanterie.
  Vele uitingen van waanwijsheid zijn merkbaar bij sommige mensen. Wat er ook wordt ondernomen en iets positiefs herbergt wordt ondermijnd. Op goed waarneembare wijze is men bezig het huidig gezag in Suriname te ondergraven. Dat men zelfs min of meer een ander een dak boven het hoofd misgunt spreekt boekdelen. Ik vind het een goede stap en tegelijkertijd een belangrijke symboliek voor de start van het beoogde woningbouwproject in Suriname, waarbij de sociaal zwakkeren ook worden meegerekend. Ik denk niet dat door een dergelijk initiatief een precedent wordt gecreëerd. Zelfs dan is het de moeite waard. De toenmalige president Wijdenbos heeft ooit iets hetzij in een bepaald verband als volgt verwoord op de Nederlandse televisie tijdens een interview met Frits Barend, dat in deze ook van toepassing zou kunnen zijn: “het is beter het hart der levenden te verblijden, dan bloemen te strooien op de graven der doden”. Ik hoop en weet dat ook de betweters in deze hun voordeel hiermee kunnen doen.


  Maak melding

 7. Beste meneer/mevrouw Sleur,

  Wat een mooie uitspraak van Wijdenbos. Die kende ik nog niet. Toch wil ik weten hoeveel bloemen Wijdenbos op de harten der levenden heeft gestrooid met het faillissement van ons land?
  Trouwens het gaat hier om wonen en werk. Een ieder die zo’n woning wil, moet werk hebben. En dat kan de overheid niemand garanderen zonder het ambtenarenapparaat te vergroten.

  Sommige ministeries zijn al etnische dorpen heb ik ergens gelezen en dat wordt hiermee alleen maar erger.

  Sleur, ik vindt het TOP deze ene geste van de overheid, maar ik vrees het vervolg. Ik keur niets af maar ik wijs naar de gevolgen. En wie de gevolgen niet onder ogen neme, zal zeker voor verrassingen komen te staan. En hele mooie van mezelf vindt ik.


  Maak melding

 8. Gezin van 7 in deze tijd!!
  Is vragen naar armoede.
  Niet hatelijk bedoeld voor dit arme gezin maar denk goed als je kinderen wilt, kijk naar je financieel plaatje kan je dit permitteren.


  Maak melding

 9. Die hebben niet stil gelegen.hadden zeker ook geen elektriciteit, dus vroeg in naar bed, maar slapen ho maar.
  En wat de woning betreft: 2 kamer woning voor 7 personen, nou daar is over nagedacht.!!!


  Maak melding

 10. Ze moeten aan gezinsplanning denken in Suri.
  En de overheid heeft zeker ook haar verplichtingen. Lanti mang zorg dat er ‘s-avonds electriciteit is, zo voorkom je dat men grote gezinnen gaat stichten. Candle light is not enough.


  Maak melding

 11. Fleur,
  Bedoel jij Jules wijdenbosch ? de man die het met jonge meiden deed, de man die de staat suriname voor miljoenen heeft opgelicht, die zuiplap die in zijn broek plas, de adviseur van Bouterse, die door de straten van paramaribo zou worden gesleept door Bouterse omdat hij kritiek had op LIJDER Bouterse.Ik ben het Met T.R. Sleur eens deze criminele regering van Bouterse doet aan symboolpolitiek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.