Arrestaties na uiten mening: ‘Zwarte Piet is racisme’

107

Film- en theatermaker Quinsy Gario uit Amsterdam is gisteren bij de intocht van Sinterklaas in Dordrecht aangehouden, omdat hij een t-shirt droeg met ‘Zwarte Piet is racisme’. Volgens het AD werden nog drie demonstranten aangehouden tijdens de intocht in Dordrecht. Omstanders melden dat de politie ‘onevenredig hard’ ingreep.

Gario is geboren en opgegroeid op de Antillen en woont nu tien jaar in Nederland. Het AD meldt dat hij op rustige toon zou hebben gevraagd: ‘Waarom moet ik weg, wat heb ik gedaan? Ik heb toch het recht van vrije meningsuiting?’ ‘Volgens ooggetuigen werd de demonstrant op de grond geduwd door de politie en begon de agent klappen uit te delen zonder dat de actievoerder zich verzette’, aldus de krant.

Op internet verscheen onderstaand filmpje van het incident:

Ook bij de intocht van Sinterklaas in Amsterdam zijn vandaag vijf demonstranten afgevoerd door de politie. Ze deelden pamfletten uit waarin Zwarte Piet in verband wed gebracht met racisme. Volgens de politie kregen de demonstranten een boete voor opruiing. Lees ook: Verslag van arrestaties intocht Sinterklaas Amsterdam. Meer foto’s hier.

Naar aanleiding van de commotie spraken Glenn Godfried van Radio Mart en Cheryl Vliet van Double7FM met de man in kwestie, Quinsy Gairo.
Zwarte Piet Is Racisme by Double7FM

107 REACTIES

 1. Mensen, dit mag absoluut niet kunnen ! Indien 2, 10, 20, 50 of 100 mensen met dezelfde shirt of tekst hetzelfde zouden hebben geroepen bij de intocht van Sint en Piet was dit zeker niet gebeurd.

  De Hollanders (PVV) hebben hun mond vol van ‘vrijheid van meningsuiting’ maar nu dit als een soort van ‘back fire’ uitpakt, mag dit niet.
  Maw vrijheid van meningsuiting geldt alleen maar voor de blanke Nederlanders die te allen tijde mogen zeggen wat ze willen !

  Hebben wij met z’n allen voor deze vorm van democratie gekozen !!!!
  – Freedom of speech ???
  – One man one vote ???
  – The majority rules ???


  Maak melding

 2. That the Netherlands is less than consistent when it portrays itself as one of the defenders of free speech is a public secret. Its erratic behavior on that topic is a matter of public record. I, for one, am not surprised that in this day and age, police in the Netherlands still find it necessary to beat up on a black protester expressing a view about racism. Hypocrisy and institutionalized disdain for a difference of opinion is alive and well in that little European country.


  Maak melding

 3. Eey, zwarte piet heeft niets met racisme te maken. Nada! Piet is zo zwart omdat hij door de schoorsteen moet om cadeautjes in de schoen te doen.
  Wat de politie deed is absoluut niet goed te keuren, maar elk jaar weer hetzelfde ge-eikel daar word je niet goed van.


  Maak melding

 4. Marion,
  Sint Nicolaas is een kinderfeest.
  Piet heeft na zijn tocht door de schoorsteen, zwarte krullen gekregen,wat heel merk waardig is voor een van oorsprong witte man met blauwe ogen…

  K.Mena


  Maak melding

 5. In Nederland mag je moslims ongestraft geiteneukers noemen en hun profeet beledigen of een Pedo partij beginnen. Maar o wee als je een t-shirt aan hebt met ‘Zwarte Piet is discriminatie’. Dan wordt je door de 2011 gestapo hardhandig aangepakt. Dat is de achterlijke blanke cultuur waarmee je te maken hebt in dit land…


  Maak melding

 6. en dit na 500 jaar slavernij en onderdrukking en de dagelijkse verkrachtingen en aanrandingen op Schiphol…ieder verder commentaar is overbodig!


  Maak melding

 7. @Milton Fleur, David C. & Andriol
  Als deze personen, zoals het hoort, een vergunning hadden aangevraagd voor hun protest hadden ze dat zeker gekregen, alleen niet tijdens het sinterklaasfeest.
  Voor het parlement of stadhuis hadden ze gerust hun geluid mogen laten horen.

  En dan maakt het echt niet uit of je zwart, wit, geel of paars bent.
  Wie zijn hier nu de rascisten??

  K.Mena heeft natuurlijk gelijk als z/hij erop wijst dat het wel heel opmerkelijk is dat Piet behalve een zwarte toet ook krullen krijgt van de schoorsteen.

  Nog opmerkelijker is natuurlijk zijn pakje.
  Ga eens op zoek naar een zeventiende eeuws schilderij en zie dan hoe de Moorse “bedienden” gekleed zijn…


  Maak melding

 8. Welke Idioot gaat er nu protesteren tijdens een kinderfeestje met allemaal kindjes die allemaal graag sinterklaas willen zien. Die man kon het voor zo ontzettend veel kindertjes verpesten. Protesteren en er een andere meneing over hebben, geen probleem. Kinderfeestjes verpesten zeker een probleem.


  Maak melding

 9. Kom op mensen, zwarte piet is een afgeleide slaaf, daar kunnen we niet omheen. Krullen, dikke lippen, zwart (tegenwoordig ook bruin). Dat komt niet door een schoorsteen.
  En bekijk eens oude plaatjes van de slaven van vroeger en zie de vergelijkenis.

  Zelfs de kleding die ze dragen moesten vroeger in sommige streken door slaven gedragen worden.
  Komt dat ook door een schoorsteen?

  Ik ben blank en opgegroeid in NL en ik zag het vroeger ook niet. Maar kijk eens goed……..


  Maak melding

 10. Sribi-leaks en henk de Mol ,
  Bagatelliseert het maar , daar zijn jullie voorstaanders van en strak onderwezen .
  Dit is wat jullie met vrije meningsuiting/democratie bedoelen in Olland .
  Vrije meningsuiting is enkel bestemt voor diegenen die zich bereid te zijn/voelen om naar de pijpen van de “SINT” te dansen .
  Dat de gemeente-politie zich schuldig hebben gemaakt van dis-proportioneel geweld tegen willoze mede-landers ,c.q hen die niet op de “SINT” lijken ,behoort tot het categorie werk-instructie’s en dat is de dagelijkse routine van de heldhaftige wets-(?)handhavers !!!
  In Olland is het de normaalste zaak van de wereld ,zeker voor een individu die op de ‘SINT” lijkt , om mede-landers die niet op de “SINT” lijken te discrimineren en racisme te propageren /bedrijven .
  Mooier kan het niet zijn ; zij worden in de watten gelegd , krijgen politie-bescherming en genieten van de luxe hotel/motel-leven van de centrale overheid .
  Sri-leaks en consorten die niet op de “SINT”
  lijken ,lopen met de gedachte dat zij gevrijwaard zijn/worden van discriminatie en racisme en voelen zich some-body in Olland .
  Voor de Apartheid-systeem zijn jullie no-body

  O ja ,kunnen jullie of hebben jullie de deskundigheid in pacht om het woord ” APARTHEID ” te vertalen of laten vertallen in een vreemde taal ???
  Om jullie ff van dienst te zijn ; Het is niet mogelijk om dat op z’n surinaams te vertallen !!!
  Wij surinamers zijn schepselen van de Almachtige (de christenen noemen dat ” GOD “)en daarom kennen/hebben wij dat niet !!!

  Sribi-leaks en consorten ,
  Wat jullie ook mag ondernemen , hebt geloof in de Almachtige (GOD),jullie zullen nooit en te nimmer op de ” SINT ” lijken !!!
  Is het misschien niet een goed idee om jullie met pakjes-avond zich laten (uit-)pakken door ” Nicolaas ” of hebben jullie al vrede mee, indien henk de Mol dat doet ???

  Krakti nanga Soso Lobi
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 11. Ik wordt zo moe van die mensen die dat schoorsteen smoesje nog steeds gebruiken om deze vorm van geinstitutionaliseerd racisme goed te praten. Die rode lippen en het kroeshaar, komt ook van de schoorsteen zeker. En dat jungle accent ook! Het is gewoon een reden om negertje te spelen. En dan de kinderen als schild gebruiken. Flikker toch op. Leer je kinderen dan ook maar dat het goed is om Sinterklaas schmink als neger-zwart te verkopen. Lees de geschiedenis van Sinterklaas voordat je deze oerstomme smoes weer gebruikt. Zwarte piet is geen racisme, zij die Zwarte Piet spelen zijn racisten.


  Maak melding

 12. Laat de helper van de sint een jood uitbeelden dan krijg je de poppetjes aan het dansen want dat mag niet.
  Overal ter wereld wordt de helper als een zwarte voorgesteld. De uitleg dat de helper door de schoorsteen komt en daardoor zwart is geworden klopt dus niet want er zijn landen die geen schoorsteen hebben in gebruik.
  Het is en blijft jammer om ieder jaar het negativisme te laten vieren.
  Het is racistisch om de helper als zwart uit te beelden. Waarom dan niet half wit en half zwart zodat kan worden aangegeven dat de helper door de schoorsteen komt.


  Maak melding

 13. @Henk Molenaar op nr. 11 – wat een verrassende reactie van je. Typisch voorbeeld van een achterlijke cultuur: Nederlanders die inhoudelijk niet kunnen reageren of te stom zijn om weerwoord te bieden spelen de ‘ga terug naar je eigen land’ kaart. Hahahaha… 🙂


  Maak melding

 14. Voor zwarte piet is rasicme T-shirts (originele).
  Souljahs2_8@hotmail.com

  Zoals ik al zei de tijd van dialoog is voorbij men luisterd niet naar onZ

  Meld je aan en doe wat voor je mensen .

  Dit wordt een sinterklaas feest die ze niet gaan vergeten.

  Respect voor me Broeders die zijn opgepakt en mishandeld zonder reden. Zie facebook. Boni’g-locc’ Tula of sra Bruja . Voor filmpjes en discussie over dit onderwerp

  Kafele Kinaki Jabari Organisatie (Denktank)
  ZVB- brigade


  Maak melding

 15. Nr.11 henk de Mol ,
  Hoe ga jij dan Sint vieren als alle Surinamers dezelfde behandeling krijgen als Mauro ???
  Buiten-echtelijke kinderen van wijlen Bernhard over laten komen .
  Heb jij dan rekening gehouden met de gevoelens van de PVV-ers ( c.q de
  geblondeerde Hitler in de 2e kamer )???
  Racist zijn is al on-humaan en jij presteert zich om tevens een facist te zijn .
  Ben jij soms de ontdekker/uitvinder van “APARTHEID” ???
  Gezien jouw postingen belichaam jij ” APARTHEID ” , Molletje !!!

  Intro-spectie kan een nuttig instrument voor jouw zijn henk de Mol !!!
  “Put your energy into self-improvement programs that promise to make you into a better you ” !!!
  Get a life , Mol !!!

  Sterkte en niet te vergeten , alleen maar Liefde
  REPUBLIEK SURINAME ZAL OVERWINNEN/ZEGEVIEREN


  Maak melding

 16. Aan al die achterlijken met die schoorsteensmoes, kom met zwarte Piet en Sinterklaas aanzetten wanneer president Obama in de maand december Nederland bezoekt. Obama ziet een rondhuppelend debiel schepsel met dikke witte of rode lippen, kroeshaar en…blauwe ogen. Daarnaast staat een lange blanke man (vaak een smerige Hollandse pedofiel) met grijs haar en een zogenaamd goedaardig karakter, maar ondertussen geeft hij al die zwarte pieten de schuld van alles wat er mis gaat. Zit er een scheur in zijn jas, dan is het natuurlijk de schuld van de kledingpiet.

  Zelfs de meest fervente Hollandse voorstander van Zwarte Piet en Sinterklaas zie ik niet bij Obama aankomen met dit walgelijke beeld. Men weet dat er in veel landen van de wereld afkeurend gereageerd zal worden. Meteen is er een politieke rel geboren worden vanwege belediging van de Amerikaanse president en het zwarte volk waar hij gedeeltelijk van afstamt.

  Maar ja, wij zwarte mensen van Nederland, op een enkeling na laten we dit over ons heen komen, want wellicht bang voor die Hollandse waanzin die zo nu en dan de kop opspeelt. Die waanzin van dat gruwelijke koloniale verleden met slavenhandel en andere mensenrechtenschendingen, die zich ook nu nog uit in de minachting waarmee niet-blanken besproken en behandeld worden.

  Nederland is het land waar de blonde halve Germaan Wilders alles over iedereen mag zeggen en hele volkstammen mag beledigen. Maar als de zwarte man, Quinsy Gario, in Dordrecht op zijn t-shirt zijn mening uit over, wat hij ziet als een racistisch feest, dan wordt hij meteen door blanke politieagenten geschopt, geslagen en tegen de grond gewerkt alsof hij een grote misdaad heeft begaan. Holland doet zijn naam weer eer aan. Go Holland!


  Maak melding

 17. Geloof me, het racistische zit bij de geboorte in hun DNA al verweven!Je krijgt het er nooit meer eruit!Wij zwarte mensen moeten weten waar wij staan.Say it loud am Black and am Proud!


  Maak melding

 18. De ‘demonstrant’ demonstreerde niet! Deelde geen pamfletten uit, riep geen leuzen maar was slechts aanwezig met een tekst die niet enorm opviel waarvan je zelf bepaalt of je die leest!

  Ik ken aanstootgevender teksten op shirts!

  Persoonlijk ben ik van mening dat de politie niet persé geleid is door de kleur van Gario! Onnodig buitenproportioneel geweld bij de politie is aan de orde van de dag. In dit geval was het niet opvolgen van een sommatie van een agent voldoende, in andere gevallen is dit niet anders.
  Binnen de opleiding leert de politie ‘escvalatie-voorkomend’ op te treden; in de praktijk zoals hier treedt een belangrijk gedeelte van de politie graag escalatie-veroorzakend op!

  Behalve als we te maken hebben met iemand die zich serieus verzet en een gevaar is. Dan gaan we een straatje om, voor onze eigen veiligheid en komen terug als het gevaar verdwenen is.

  Zolang de drempel om bij de politie te mogen komen zo laag ligt, de opleiding zo beroerd is en de politie dit soort lieden aantrekt ( ga eens bij een aanmeldingsdag kijken! ) blijven we dit soort excessen houden.


  Maak melding

 19. Hier blijkt weer de achterlijkheid en het racisme van de gemiddelde witte Nederlander. Piet is zwart van het kruipen door de schoorsteen maar zijn kleding is daarna heel gauw in de dreft gewassen. Met deze flauwekul proberen de racisten goed te praten wat krom is. Men heeft een grote mond over Nederlandse tradities maar iedereen weet inmiddels wat dat allemaal inhoudt. Apartheid en racisme! Voor de de kinderen is de pedofiele Sinterklaas natuurlijk niet echt een rolmodel. Maar ondanks de ontdekking dat de kerk een grote spil is in wereldwijde pedofiele netwerken zal de Nederlander Sinterklaas toch echt niet ter discussie stellen. Pieterbaas als personificatie van de duivel en Sinterklaas van de ultieme pedofiel. En de Ollanders leefden nog lang en gelukkig.


  Maak melding

 20. Beste Sempa en Andriol,

  Ik ga op 25 november met een T-shirt “Bouterse Moordenaar” de Waterkant op en neer lopen….

  Kijken wat er dan gebeurt…………


  Maak melding

 21. Sempa,Milton Fleur
  Premtime heeft vandaag aandacht besteed aan dit probleem ik zou zeggen luister maar zelf.
  En dit nog, aanbidders van een moordenaar, dictator, drugs handelaar en mensen rechten schender moet hun mondt dicht houden.
  wanneer mogen wij de beelden van redi doti te zien krijgen? In Suriname wordt een man met kind op zijn arm doodgeschoten , maripa stong wordt iemand die aan het werk is koelbloedig neergeknald, lees jullie reactie terug.


  Maak melding

 22. @ h.molensteen

  Na al achterlijke reacties van je hier op de site hadden we gehoopt dat je nu wel iets Zinnigs zou neerpennen.
  Nee dus……..
  van jou niks anders dan achterlijke vooringenomenheid….

  Bespaar ons je rotzooi in de toekomst!


  Maak melding

 23. Waarom worden de kinderen,anno 2011 nog voor gelogen,dat Sinterklaas bstaat !???? Dit zegt ook iets,over de Waarde En Normen van de mensen !!!!!!

  Groet,ram ram, goeda hafies(Veel wijsheid)


  Maak melding

 24. ai ai ai, die Henk Molenaar is de weg helemaal kwijt… Gaat hij nu een vergelijking maken die slaat als een tang op een varken.

  Heel dom van je Molenaar om een tekst op een shirt over Zwarte Piet=racisme te vergelijken met een tekst over Bouterse=moordenaar.

  Ik had je iets hoger ingeschat maar deze achterlijke vergelijking van appels met peren geeft me gelukkig aan dat we hier te maken hebben met een zwakzinnig persoontje.


  Maak melding

 25. wat denk je, de leugen van sinterklaas moet gehandhaafd blijven. om dat te doen wordt er alles aan gedaan. ook al moet er worden getrapt geschopt en gekneveld worden.


  Maak melding

 26. Molenaar Henk,

  Draait je molen wel normaal? Ik twijfel er sterk aan, want telkens over Bouterse en Suriname beginnen als het ’topic’ over Sinterklaas en zwarte piet gaat, doet me vermoeden dat je een klap van de molenwiek hebt gekregen.

  Elke logische denker weet dat je het ene kwaad niet kunt goedpraten vanwege het andere kwaad. Doe die oogkleppen af en zie ook eens een keer wat er in Nederland mis is. Wellicht zie je dan die smerig dure Euro, al die smerige, voornamelijk blanke pedofielen, racisme op de arbeidsmarkt, grote groepen mensen die telkens maar weer beledigd worden omdat ze een ander geloof hebben of een andere huidskleur en… dat racistische Sinterklaas feest. Als je niet in staat bent om dat te zien houd dan je bek over Suriname, want door die balk in je ogen is je blik verduisterd, zielepoot.


  Maak melding

 27. Geachte lezer,

  Op Zaterdag 12 november 2011 zijn in Dordrecht en Amsterdam een aantal mensen aangehouden, staande gehouden en of bekeurd op basis van drogredenen, verzonnen door de politie, die er blijkbaar van uit gaat dat bepaalde burgers hun rechten niet kennen en dat ze de rechten van bepaalde burgers met voeten kunnen treden, zonder daarvoor verantwoording af te moeten leggen. Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat de politieambtenaren zich waarschijnlijk gesteund voelen, door de gedachte dat bepaalde politieke stromingen hun wandaden zullen bedekken, omdat die zich momenteel in het machtscentrum bevinden en dat ze het idee hebben dat degenen die ze onterecht hebben aangehouden en mishandeld, geen steun van anderen in samenleving zullen krijgen.

  De burgers zijn aangehouden omdat zij shirts droegen of van plan waren te dragen met hun mening over een bepaald onderdeel van een volksfeest. De aanhouding/arrestatie was onrechtmatig, de manier waarop was buiten proportioneel en de politieagenten pleegden daarna valsheid in geschrifte, machtsmisbruik, hebben in strijd met de wet gehandeld, en de wet opzettelijk verkeerd uitgelegd aan derden (bv journalisten en degenen die zijn aangehouden). Bovendien beschuldig ik ze van samenzwering, omdat zij bewust in vereniging de feiten hebben verdraaid.

  Het is opvallend dat als het om het onderwerp gaat, waarover de mensen die zijn aangehouden hun mening uitten, de ’vermeende’ intelligentie van een bepaalde groep en zeker van deze politieagenten overgaat in verstandelijke beperking en hun vermeende superioriteit over gaat in inferioriteit. Opeens weten ze niet meer hoe ze de wet op een correcte manier moeten toepassen en worden allerlei drogredenen verzonnen, waarom er geen kritiek mag zijn op onderdelen van het volksfeest, waar het hier over gaat. De legale burgers, die zijn aangehouden betalen belasting in Nederland, dus ook het salaris van de politie, en ze hebben gelijke rechten, als een ieder. Hieronder zal ik uiteenzetten wat ik van dit voorval vind en hopelijk wordt dit voorval voorgelegd aan een, let wel, ‘onafhankelijke’ rechter. Indien het Nederlands en Internationaal rechtssysteem bescherming biedt aan alle burgers, hebben de politieambtenaren geen schijn van kans. Als de politie dit kan winnen door middel van leugens en bedrog, kan het rechtssysteem de prullenbak in. Ik adviseer degenen die onrechtmatig zijn aangehouden te procederen tot de hoogst mogelijke instantie, indien in eerste aanleg hun burgerrechten niet goed door een rechter worden toegepast.

  Wet
  Ten eerste is vrijheid van meningsuiting vastgelegd in artikel 7 van de Grondwet.
  Ook zonder dit artikel heeft de Nederlandse burger houvast, want de vrijheid van meningsuiting wordt ook gegarandeerd in artikel 10 van het Europees verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden.

  1. Er is een verbod op censuur door de overheid (politie). Het verbieden van het dragen van een shirt met je mening die niet aanzet tot geweld of haat is censuur en dus in strijd met het verbod op censuur.

  2. In mensenrechten verdragen is geregeld welke uitingen-bij wet en alleen achteraf-kunnen worden begrensd. Oproepen tot moord, het aanzetten tot haat, of nodeloze beledigingen. Voor zover ik kan zien hebben de mensen die door de politie zijn aangepakt niet opgeroepen tot moord, niet aangezet tot haat of anderen nodeloos beledigd. Dus ook achteraf zou een rechter, het dragen van een shirt met een tekst, die niet in strijd is met boventaande, niet kunnen begrenzen.

  3. Begrenzing van het recht tot vrije meningsuiting mag alleen ter bescherming van rechten van anderen, het algemeen belang, de nationale veiligheid, openbare orde en veiligheid, volksgezondheid of goede zeden. De vrijheden van deze burgers zijn onrechtmatig begrenst, omdat de politie, daarmee niemand beschermde. Het algemeen belang, de nationale veiligheid, openbare orde en veiligheid, volksgezondheid of goede zeden waren op geen enkele manier in het geding door het dragen van een shirt met een mening, die niet aanzet tot haat of geweld, over een bepaald onderwerp. De politie zal drogredenen als het verstoren van de openbare orde gebruiken. Dit is lariekoek, want het dragen van een shirt daarop met een tekst die niet aanzet tot haat of geweld, is onder geen enkele omstandigheid het in gevaar brengen van de openbare orde. Sterker nog de politie brengt zelf de openbare orde in gevaar door burgers onrechtmatig, met drogredenen, in vereniging en met buitenproportioneel geweld aan te houden. Zij handelen niet professioneel en laten een situatie die zij anders op hadden kunnen lossen mogelijk escaleren. De betreffende politieambtenaren zouden per direct op non-actief gezet moeten worden. Mogelijk kunnen zij dan in hun dan ontstane vrije tijd, hand en spandiensten voor een bepaalde politieke stroming in Nederland verlenen.

  4. Begrenzing moeten bij wet voorzien zijn, een legitiem doel dienen, noodzakelijk zijn en proportioneel in verhouding tot het doel. De begrenzing van de vrijheden van deze burgers was op zich al onrechtmatig, maar daarbij diende de inperking geen legitiem doel, misschien wel een doel, maar niet legitiem. Daarnaast was de begrenzing en de manier waarop de inperking plaatsvond niet noodzakelijk, buiten proportioneel en niet in verhouding tot het doel (de vrijheid van meningsuiting onrechtmatig beperken vanwege persoonlijke gedachten en van hogerhand opgelegde onrechtmatige manieren van optreden aangaande dit onderwerp). Het waren geen criminelen die een bank overvielen en daarbij vluchtend op de politie schoten of andere burgers bedreigden of andere burgers opriepen de wet te overtreden, mensen te haten of geweld toe te passen op anderen. Ze waren niet aan het demonstreren. Dus die reden van de politie kan naar het rijk der fabelen verwezen worden. Het is, in de bewuste kromme redenering van de politie logisch dat de politie deze reden gebruikt, omdat ze het dan op een APV kunnen gooien en op het gegeven dat je het aan moet geven als je van plan bent te demonstreren. Maar het is een leugen en als dit op papier komt, ordinaire valsheid in geschrifte.

  5. Een uiting kan alleen achteraf door een onafhankelijke rechter verboden worden als uit de toetsing blijkt dat de uiting aanzet tot haat of geweld. De uiting van deze burgers heeft op geen enkele manier aangezet tot haat of geweld, dus kan het ook niet achteraf door een onafhankelijke rechter verboden worden. Hoe ze de wet ook zullen proberen te interpreteren, de wet of de waarheid zullen verdraaien, zullen liegen en meineed plegen, het zal geen stand houden. Alles zal uit de kast gehaald worden. Op geen enkele manier zullen ze de feiten kunnen verdraaien in de rechtbank. Wat je vaak ziet is dat het OM (Openbaar ministerie) in samenspraak met de politie opeens aanklagen veranderd en dat ze wanneer ze geen schijn van kans hebben, opeens andere redenen hebben, waarom ze je onrechtmatig hebben aangehouden en of mishandeld. (bijvoorbeeld verzet bij staandehouding of aanhouding). Maar ook dit zal geen stand houden, aangezien er beelden en getuigen zijn die het tegendeel kunnen bewijzen. Ook al zullen zij proberen ook de beelden en getuigenverklaringen te manipuleren, zal dit geen stand houden.

  Alles op een rijtje.
  1. De aanhouding/arrestatie was onrechtmatig,
  2. De manier waarop was buiten proportioneel,
  3. De politieagenten pleegden daarna valsheid in geschrifte,
  4. De politieagenten pleegden tijdens de aanhouding machtsmisbruik,
  5. De politieagenten hebben in strijd met de wet gehandeld, en de wet opzettelijk verkeerd uitgelegd aan derden (bv journalisten en degenen die zijn aangehouden).
  6. De politieagenten zijn, naast valsheid in geschrifte schuldig aan samenzwering, omdat zij bewust in vereniging de feiten hebben verdraaid.
  7. De politieambtenaren hebben de openbare orde en veiligheid in gevaar gebracht, en dienen daarvoor aangehouden of bekeurd te worden.

  Oplossing
  Aangifte bij de politie of OM van bovenstaande
  Alles bij elkaar zouden de politieambtenaren aangehouden moeten worden en voorgeleid moeten worden aan een rechter-commissaris, die ze naar mijn mening in voorarrest zou moeten plaatsen vanwege het gevaar dat zij gezamenlijk vormen voor de samenleving en met name bepaalde burgers, immers een rechtstaat dient ‘alle’ burgers te beschermen. En de politieambtenaren zouden alles doen, om de zaak te frustreren, indien zij geschorst (uit voorarrest) zouden worden. Zij zouden zich, naast de andere misdrijven, waarvan zij verdacht worden schuldig maken aan bedreiging, intimidatie, karaktermoord, demonisering, mishandeling etc. Alles in het kader van de wetenschap dat ze verkeerd hebben gehandeld, en geen middel ongemoeid zullen laten, de boel te verdoezelen. Wat mij betreft zouden ze in gevangenhouding het proces af mogen wachten.

  Criminele organisatie
  Onderstaand stukje is Ironisch bedoeld. Ik wil mensen wakker schudden en er iets mee duidelijk maken.
  Je zou bijna zeggen dat het groepje politieagenten die zaterdag deelnamen aan de aanhoudingen in Amsterdam en Dordrecht van bovengenoemde mensen neigt naar een criminele organisatie.

  Kijk maar
  Voor het bestaan van een criminele organisatie in de zin van artikel 140 Wetboek van Strafrecht blijken uit de geldende jurisprudentie de navolgende criteria.

  1. Er moet sprake zijn van deelname aan een samenwerkingsverband van twee of meer personen met een zekere duurzaamheid en structuur en een bepaalde organisatiegraad, dat tot doel heeft het plegen van misdrijven. De rechten van bepaalde Burgers vertrappen is wat mij betreft een misdrijf. Meineed en valsheid in geschrifte zijn wat mij betreft misdrijven. Mishandeling is wat mij betreft een misdrijf. Het gebeurd in samenwerkingsverband, het is duurzaam en heeft een structuur en een organisatiegraad. Simpel zat.

  2. De deelnemers aan zo’n organisatie dienen niet ieder voor zich, maar in het verband van deze organisatie te participeren en dus te behoren tot de organisatie, zonder dat vereist is dat zij met alle personen in de organisatie samenwerken. De politieambtenaren participeren aan het vertrappen van burgerrechten in verband van de organisatie, maar werken inderdaad niet met iedereen in de organisatie samen.

  3. De deelnemers zullen in het kader van zo’n samenwerking niet slechts over en weer met elkaar te maken moeten hebben, maar zich primair tegenover die organisatie gebonden moeten achten.

  4. Om iemand te kunnen aanmerken als deelnemer dient hij of zij tenminste een aandeel te hebben in dan wel ondersteuning te verlenen aan gedragingen die strekken tot of rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van het oogmerk van die organisatie. Hier gaat het om de politieambtenaren die deelnamen aan de aanhoudingen. Ze hebben allemaal een aandeel en verlenen op een of andere manier ondersteuning aan de verwezenlijking van het oogmerk van hun organisatie, namelijk het onrechtmatig ontzeggen, inperken van rechten van bepaalde burgers. Ze overtreden meerder keren en stelselmatig de wet.

  5. Naar het oordeel van de rechtbank kan daarbij niet elke bijdrage leiden tot het oordeel dat iemand deel uitmaakt van een criminele organisatie. Dus niet alle politieambtenaren, maar in ieder geval degenen die deelnamen aan de aanhoudingen maken deel uit van een criminele organisatie.

  6. De bijdrage dient een zekere duur en intensiteit te hebben. In dat verband is specifieke deelneming aan misdrijven waarop het oogmerk van de organisatie is gericht niet nodig, wel wetenschap in zijn algemeenheid. In dit geval weten veel politieambtenaren van deze voorvallen, dus ze hoeven er niet actief aan deel te nemen om aangemerkt te worden als lid van een criminele organisatie. Zo een voorval als 12 november 2011 gebeurd natuurlijk regelmatig, maar doordat we tegenwoordig, sociale media hebben komen zaken eerder aan het licht. We mogen dit op geen enkele manier over onze kant laten gaan.

  7. Daarbij is voorwaardelijk opzet niet voldoende. Wetenschap van één of verscheidene concrete misdrijven is niet vereist. Evenmin enige vorm van opzet op de door de organisatie beoogde concrete misdrijven. (HR 16 oktober 1990, NJ 1991, 442; HR 29 januari 1991, NJB 1991, nr. 50; HR 18 november 1997, NJ 1998, 225; HR 8 oktober 2002, NJ 2003, 64; HR 22 januari 2008, LJN BB7134; HR 22 februari 2010 LJN BR5193)

  Groeten,
  Keys


  Maak melding

 28. Schandalig hoe deze jongen werd afgevoerd vanwege een meningsuiting!!….Hoezo vrije meningsuiting in een democratisch land??

  Trouwens, sinterklaas is een Turk…dus hoezo een Hollandse traditie???….Wat een lachertje zeg….deze hele circus is één grote leugen en het allerergste is dat die kinderen voor de gek gehouden worden!!


  Maak melding

 29. Bifa: “Wellicht zie je dan die smerig dure Euro, al die smerige, voornamelijk blanke pedofielen””

  En dit noemen ze nu racisme….

  Case closed.

  ik heb nog nooit iemand op dit forum beledigd op grond van ras, alleen op grond van dommigheid. En onze vriend BIfa is hier een prima voorbeeld van.


  Maak melding

 30. “dat racistische Sinterklaas feest”

  Mij halve familie is Surinaamse en die hebben het grootste plezier tijdens Sinterklaas. IK snap al die ophef niet. Zielig.


  Maak melding

 31. Beste Sempa, Anna_Z, Bifa, Andriol,R.Lalbhadoer,Mr. Zuidoost,Paraman,Milton Fleur : GET A LIFE!!!

  Sempa “Hoe ga jij dan Sint vieren als alle Surinamers dezelfde behandeling krijgen als Mauro ???”

  Deze jongen is door zijn tante op het vliegtuig naar Nederland gezet en aan zijn lot overgelaten. het is te danken aan zijn blanke pleegouders dat hij een goede opvoeding heeft gehad en niets te kort gekomen is. Zullen we jongens als Mauro voortaan naar Suriname sturen. Kijken hoe ze daar worden opgevangen.


  Maak melding

 32. Bifa,
  Ik denk dat die molenaar een fikse opdoffer heeft gehad van deze of gene wiek.

  Draait je molen wel normaal? Ik twijfel er sterk aan, want telkens over Bouterse en Suriname beginnen als het ‘topic’ over Sinterklaas en zwarte piet gaat, doet me vermoeden dat je een klap van de molenwiek hebt gekregen.

  Elke logische denker weet dat je het ene kwaad niet kunt goedpraten vanwege het andere kwaad. Doe die oogkleppen af en zie ook eens een keer wat er in Nederland mis is. Wellicht zie je dan die smerig dure Euro, al die smerige, voornamelijk blanke pedofielen, racisme op de arbeidsmarkt, grote groepen mensen die telkens maar weer beledigd worden omdat ze een ander geloof hebben of een andere huidskleur en… dat racistische Sinterklaas feest. Als je niet in staat bent om dat te zien houd dan je bek over Suriname, want door die balk in je ogen is je blik verduisterd, zielepoot.

  Zielige zielepoot.


  Maak melding

 33. Laten die Bakra’s,makamba’s en vooral die onnozele redi musu’s daar in NL een internationale enquete houden om te peilen wie zo idioot is geloof te hechten aan deze schoorsteencrap en ‘onschuldig’ kinderfeestje-nonsens…


  Maak melding

 34. ik mij nog herinneren dat een witte Hollander met een T-schirt op straat liep met de afdruk politie is een dief die werd opgepakt en kreeg een boete, als hij zwart was geweest dan was het racisme in de ogen van die complex-negers.
  Ik ben nuchtere zwarte man die met beide benen op de grond staat.Man aangehouden om beledigende tekst.
  De politie heeft zondagavond even voor elven in de brugstraat een 27 jarige man uit roosendaal aangehouden wegens beledigende tekst aan het adres van politie mensen, het shirt is in beslag genomen en de man is verhoord. hierna is hij in vrijheid gesteld. tegen hem word proces verbaal opgemaakt.
  dit bericht is van 23 feb 2010


  Maak melding

 35. henk Molenaar is hypokriet tot op het bot, zoals ik al eerder zei, het zit in zijn DNA.

  Ga maar lopen met je t-shirt Bouterse = moordenaar als je wordt gearresteerd zie ik je al schreeuwen; Suriname is een dictatuur geen vrijheid van meningsuiting etc. etc.

  Mensen die hier het gedrag van de nazi’s als jou aan de kaak stellen, moeten weg uit Nederland toch.

  Henkje zijn normen en waarden zijn vergelijkbaar met drek, het drijft op water tot het verrot, precies zoals je inborst door en door verrot is.


  Maak melding

 36. Vind wel hypocriet van de demonstranten.
  In Suriname en Antillen wordt het Sinterklaasfeest wel uitbundig gevierd met echte zwarte pieten daar hoor je niemand over klagen.


  Maak melding

 37. “” Wie tijdens de intocht van de Sint tegen racisme demonstreert, is dus eigenlijk zelf iemand die in Sinterklaas gelooft. Zo iemand vind ik nog veel dommer dan de domste Zwarte Piet”

  Aldus THEO HOLMAN in zijn Parool column:

  Discussie gesloten: Over naar echt belangrijke zaken.


  Maak melding

 38. die dome hollanders moet eerst goed gaan uit vissen hoe zwarte pit onstaan is.
  zij houden de kinderen van nu voor de gek .
  sinterklaas bestaat niet zwarte pit was waren slaven. dome boeroes.
  als wij kaaskop zeggen is het fout, en zij mogen wel zwarte pit luid en duidelijk schreuwen.


  Maak melding

 39. wat maken wij ons zo druk over die sinterklaas met zijn pieten..

  wat denken wij zelf van onze ,,, anansie tories ,,,zijn dat geen sprookjes die niet op waarheid berusten..

  laten we ophouden elkander aano 2011 te bekokstoven en het positieve uit het leven halen..


  Maak melding

 40. Vacature voor de rood wit BLAUWE Piet

  Heb je geen moraal besef!?
  Volg je graag orders?
  Ben je er niet vies van de kinderen van je vaderland pijn te doen als het moet?
  Werk je graag als assistent en met een roe?
  Ben je loyaal naar je meester omdat je zelf gebrek hebt aan identiteit/
  Geniet je van dat klein beetje macht in je inferieuriteit?
  Ben je goed in het vormen van teams of bendes?
  Hou je van opschudding en provocerend gedrag, waarin je zelf een betekenis volle rol krijgt toebedeeld?
  Hou je wel van een verkleed feestje?

  Zorge dan voor meer blauw opstraat !

  Kom dan bij de Hollandse politie werken

  DE blauwe piet, wie kent hem niet?


  Maak melding

 41. @Marjon en andere racisten op dit forum. Sinterjklaasje kom maar binnen met je KNECHT…..etc wordt elk jaar weer luidkeels gescandeerd bij de intocht van de GOED HEILIG MAN. Zie je het verschil al? ZWARTE piet is de KNECHT van de WITTE goed heilig man. En de piet houdt aan zijn schoorsteenavontuur ook direct dikke rode lippen en krullend haar over….? Racisme noemt men dat. Van mij mag het land dat apartheid heeft uitgevonden zijn sinterklaasfeest vieren, maar doe het dan met witte knechten. En voor andere alerte forumleden die snappen wat ik bedoel: heb je gemerkt dat Nederland reeds in te tegenaanval is om dit racistisch feest te behouden, nu er steeds meer stemmen op gaan die dit feest als racistisch bestempelen?


  Maak melding

 42. @Wikkileaks: En nu lukt het je om in je frustratie Bouterse te koppelen aan een onderwerp dat gaat over sinterklaas. Wat een waanzin, psychose ten top! Get a life, get help, you need it!


  Maak melding

 43. Henk Molenaar @47,

  Je hebt me overtuigd. Je hebt inderdaad een klap van je molenwiek gekregen. Daarna is er iets gegroeid in je brein wat geen dokter eruit gaat krijgen: stompzinnigheid. Erger nog; daardoor ga je de bekende Indische racist Theodoor Holman citeren omdat je niet doorhebt dat zijn niet terzake doende argument niets met het onderwerp te maken heeft.

  Geen van de demonstranten, waaronder Film- en theatermaker Quinsy Gario, is namelijk tegen het Sinterklaasfeest, maar tegen dat achterlijke symbool van zwarte mensen uitgebeeld in Zwarte Piet. Dus als jij Theodoor Holman citeert, een man die een niet terzake doende opmerking maakt, wie is er dan dommer dan de domste Zwarte Piet? Jij dus!

  Wat me nog het meest in jouw postings tegen de borst stuit is dat volstrekte onbegrip en de minachting voor welk vreedzaam protest of logisch argument van zwarte mensen tegen iets wat ze als racistisch ervaren. Dat gebrek heeft wellicht met je DNA te maken. Daarom heb ik voor de zekerheid maar het IP adres van je pc achterhaald. Je pedofiele neigingen zijn al bekend. Je racistische nu ook. Voldoende overheidsorganisaties die erin geïnteresseerd zijn.


  Maak melding

 44. Zie ginds komt de stoomboot uit spannje weer aan. blabla..leve sinterklaas voor de kleintjes….leve sinterklaas voor al degenen die dit als kind meemaakten en nu als idioten niet meer weten hoe te reageren……als kind..hihahhoo


  Maak melding

 45. @Lucien,
  Jij bent de zoveelste complex neger die hun zelf discrimineren.Ik sta boven dit soort geklets over 5 december , straks is het 8 dec dan moet je ook zo kritisch zijn naar de daders van deze zwarte dag in de geschiedenis van de republiek Suriname.Ik maak de koppeling op jou te laten zien hoe hypocriet achterbaks en dom jij bent, een onschuldige kinderfeest vindt jij discriminerend maar een kindermoordenaar aanbidden vindt jij miet erg , sterker nog jullie halen de zelfde slavernij naar voren om moord, onderdrukking, genocide goed te praten.


  Maak melding

 46. nr.47 henk ,de Mol
  De rede waarom Theo Holleman in Olland zit is heel simpel.
  Zijn ouders behoren tot de categorie ” FOUTE OUDERS “, c.q ” LANDVERRADERS” en werden door BUN KARNO gesommeerd om REPUBLIEK INDONESIE zo snel als het mogelijk was , het archipel te verlaten !!!
  Daarom moet en zal Theo Holleman naar de pijpen van de Sint blijven dansen .
  Niet op de ritme van de Krontjon-muziek maar uiteraard naar de Hoempapa ala Blanda !!!
  Loyaliteit voor Blanda is voor Theo Holleman een MUST , anders wordt hij werkloos of uitgezet !!!
  THEO HOLMAN LIJDT AAN ” IDENTITEIT-CRISIS “!!

  Betreffende Mauro om naar Suriname te deporteren (vak-jargon van racist/facist , henk de Mol)
  Naar mijn inziens zou dat het een juiste besluit zijn , mits hij vergezeld mag worden door de “halve zusters van de koningin ” !!!
  Mijn vraag aan jou is het volgende ; Denkt henki de Mol , dat het Oranje-huis hiermee content zullen zijn ???

  O ja , wanneer denk jij om een T-shirt te laten maken ???
  Wanneer ben jij van plan deze te dragen en waar ga lopen tippelen ???
  Benne benieuwd !!!

  “Als een facist ademt , dan liegt ie “!!!

  Sterkte en alleen maar Liefde
  REPUBLIEK SURINAME ZAL OVERWINNEN/ZEGEVIEREN


  Maak melding

 47. Bifa,

  “Zwarte Piet” is een onlosmakelijk onderdeel van het Sinterklaas-feest. Alleen iemand die niets van het Nederlandse Sinterklaas feest weet kan dat ontkennen. Zonder Piet is er geen Sinterklaas, maar Piet zou wel een beetje meer respect mogen krijgen, en in mijn visie hoort daarbij een erkenning van het feit dat we het hier over een creatie uit het midden van de 19e eeuw hebben, die voor het eerst verscheen in het kostuum van een huisslaaf…
  Maar de voorstelling van hordes zwarte personen die allemaal dezelfde naam hebben en worden bepaald door hun functie, zoals de Nederlandse TV doet, dat gaat te ver, een racistische filosofie schijnt daar inderdaad door te worden uitgedragen.En dat zou inderdaad gestopt moeten worden.


  Maak melding

 48. #55 Bifa,

  Sorry, maar dit kan niet.

  Henk is Surinaamser dan het overgrote deel van de posters hierboven, die lekker in ned wonen, terwijl Henk grotendeels in suri vertoefd.
  Henk levert eigenhandig zijn bijdrage aan de suri-economie en is getrouwd met een suri-schone en heeft suri-kindjes.
  Kap dus met het racistisch gedoe.

  Alleen het feit dat hij zich dagelijks interesseert voor suri zegt al genoeg.
  Ik vind jou niet fair.
  Oordeel nooit zonder de achtergrond van iemand te kennen.

  Paraman, heerlijk hé je te verschuilen achter de posters hier.
  Je weet wel beter. Die bakra is waardevoller dan jij met je mozartsdiploma.

  Wat een solidariteit met de Anti’s baja. De Anti’s maken zich totaal niet druk, behalve die ene wientjes of zoiets.

  Henk Molenaar heeft geen invloed op het Nederlandse beleid, dus als je wilt klagen graag op het Malieveld.
  Je hebt nog circa 2 weekjes om een vergunning aan te vragen en eventueel een klacht in te dienen tegen de politie.

  Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 49. Leren van het verleden

  Op korter termijn zijn de vooruitzichten voor Afrika negatief. Vele Afrikanen, vooral de elite, trekken geen lessen uit het verleden, maar blijven klagen over de behandeling in het verleden. Het is logisch dat Afrikanen zich beklagen over de koloniale periode, maar bitterheid vult geen enkele maag. Politici blijven alle fouten afschuiven op de koloniale periode, zelf in landen die al tientallen jaren zelfstandig zijn. Vele mensen geloven in samenzweringstheorieën: dat westerse wetenschappers het aids virus ontwikkelden om Afrikanen te vermoorden (aids virus komt waarschijnlijk uit Congo en is overgesprongen van apen op mensen rond 1935), dat Amerika achter de oorlog in Congo zat en dat het IMF en de Wereldbank in de woorden van Namibië’s president Sam Nujoma “goed georganiseerde organisaties zijn die Afrika’s arbeid en grondstoffen willen uitbuiten ten eigen voordeel.”

  Natuurlijk zijn buitenlanders soms als schuldige aan te wijzen. Maar dit mag niet een excuus zijn om niets te doen. George Ayittey, een Ghanese schrijver, zegt: “Bijna elk zwart probleem leggen we uit in termen van racisme, wat het beeld geeft dat we eerst het racisme moeten uitroeien voordat we andere problemen kunnen oplossen. Maar er zal altijd racisme blijven bestaan in het Westen. Moeten wij zwarten, wachten op het einde van racisme voordat we zelf het initiatief nemen om onze eigen problemen op te lossen?”

  Afrika is niet verloren. Hoewel oude mannen het continent besturen, is Afrika een jong continent. De helft van de mensen is jonger dan 16 jaar en meer dan 70% is geboren na de onafhankelijkheid. Deze “vrij-geborenen” zijn meer geneigd om de huidige heersers de schuld te geven dan de vroegere kolonisten voor de problemen die Afrika heeft. Als ze ouder worden, kiezen ze hopelijk de pragmatische leiders die Afrika nodig heeft. Laten we dat hopen.


  Maak melding

 50. Nr.57 Sribi-leaks/Du-bieltje ,
  De recente onthullingen en de ontwikkelingen in de tweede kamer betreffende de relatie Koninkrijk Der Nederlanden en de Republiek Suriname verplicht mijn persoon om de vrijheid te nemen om vandaag/heden ,anno 16-11-2011 , de zgn 08 december stichting(deze wordt bewust levend gehouden en zwaar gesubsidieerd door de Ollandse Autoriteit)van jouw , Hoost(yu-na-list) en consorten tot ” Stichting der misleiden ” !!!
  ” MORO E DORO ” nanga ” YU GO SEE FA WATRA E BRON ” !!!

  Krakti nanga Soso Lobi
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 51. Nr.57 Sribi-leaks/Du-bieltje ,
  Ik bedoel omdopen van;Stichting 08 december tot ” Stichting Der Misleiden ” !!!

  Te yu wani abra na liba-watra
  No kosi kaaiman-mama
  Ya man , a soooooooooooo

  Krakti nanga Soso Lobi
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 52. Deze hele kwestie heeft niets met de vrijheid van meninguiting te maken, maar met het voorkomen van ordeverstoringen. Quinsy Gario mag verkondigen dat hij Zwarte Piet racistisch vindt. Hij heeft alleen wel politiebevelen op te volgen, ook als hij het daar niet mee eens is, ook als hij daar alleen maar wil staan. Hij is opgepakt omdat hij geen gehoor gaf een een politiebevel, niet om wat hij zegt over Zwarte Piet.

  Vergelijking:
  Wilders mag zeggen dat hij de islam een fascistische ideologie vindt. Als hij op het offerfeest met een t-shirt van die strekking voor een moskee gaat staan en de politie beveelt hem om weg te gaan (om ordeverstoringen te voorkomen) en hij doet dat niet, wordt hij ook opgepakt.


  Maak melding

 53. Als een aantal idioten hier op het forum 10% van hun forum tijd eens bestede aan hun algemene ontwikkeling dan was het misschien mogelijk om zinvolle discussies te voeren.

  Nu komen we niet verder dan herhaling van de onzin en flauwe kul die deze idioten van hun domme matie hoorden of op vage internet sites lazen.

  Milton, roy, etc. beschouw dit als goed bedoeld advies. Zolang jullie zo dom reageren geven jullie bakkra’s slechts alle reden om te discrimineren. De meeste weten immers niet dat de schreeuwende oproerige idioten slechts een klein groepje zijn die beslist niet representatief is voor de blakkaman. Immers de vele onderhen die wel gestudeerd hebben hebben het veel te druk met hun verantwoordelijke banen en laten zich iet in met het domme geschreeuw van de wakaman’s


  Maak melding

 54. Zouden die mensen die hier hard roepen om vrijheid van meningsuiting ook in SME durven protesteren. Bv als DDB weer iets stoms doet of nog steeds niets doet?


  Maak melding

 55. Prachtig om de Hollandse racisten en hun slaafse redimusu billemaatjes in de kramp te zien schieten als zwarte piet weer eens ter discussie wordt gesteld. Men argumenteert niet, men scheldt. Een typische reactie van deze racistische liba’s. Diep triest die malende molens en lekkende wikki’s. Als iets doordrongen is van argumentatie en ook nog inhoudelijk is zal ik graag reageren. Onzin echter verdwijnt meteen naar /dev/null. Het is maar dat jullie het weten.


  Maak melding

 56. Hallo Esmerald.

  Dank voor je steun. Als types als Bifa het niet meer weten spelen ze hun laatste troefkaart uit: ik word uitgemaakt voor racist en nu ook voor pedofiel….Te zielig voor woorden.
  En dan nog die dreiging om mij IP adres op te sporen en door te geven aan instanties……

  Ik zit volgende week weer in Suriname. Dus als Bifa mij wil spreken……


  Maak melding

 57. @Esmerald
  Jou manier van argumenteren is van het nivo “De negerhut van oom Tom”. Een witte man die graag in Suriname vertoeft is volgens jou Surinaamser dan een echte Surinamer. Leg eens uit want ik snap die redenatie niet. Onlangs is nog gebleken dat veel witten in Suriname het voornamelijk op onze kindertjes hebben voorzien. Dat is niet bepaald een economisch voordeel voor ons geliefde Suriname. Tenzij je onderdeel bent van het netwerk waar deze lieden gebruik van maken natuurlijk. Jou kijk op de werkelijkheid lijkt me nogal simplistisch. Leg maar vast je schoentje voor de schoorsteen en let vooral op de maan die door de bomen schijnt?


  Maak melding

 58. Beste Henk Molenaar,nogmaals; Waarom worden de kinderen in Nederland jaren voor gelogen, dat Sinterklaas bestaat. En hij woont met zijn knechten in Spanje. Weet u wie in Spanje woont? JC van Ajax.Hij komt regelmatig terug naar Nederland.Maakt heel veel kabaal en gaat weer weg….sommige vinden dat leuk,anderen weer niet. Zo is óók met uw Sint-kaas!

  Kinderen weten anno 2011 over dé hele wereld wel beter meneer Molenaar ! In het dagelijks leven mag je(ook in/vooral in Nederland) niet liegen meneer Molenaar ! Dat is óók beschafing !!!

  Groet,ram ram,goeda hafies (Veel wijsheid)


  Maak melding

 59. #62

  Is dit jou persoonlijke visie?

  Geef dan ook duidelijk aan dat dit het geval is want het slaat echt nergens op; totaal off-topiic en onsamenhangend gebral.

  #60

  Ik lees dat je het heel nodig vond om deze persoon te moeten verdedigen.
  Op te maken valt dat je hem persoonlijk kent,
  blij voor jou ; ik ken hem gelukkig niet. Maar zijn talrijke,ondubbelzinnige,persoonlijke, neo-koloniale, ronduit racistiesche onzin reacties ken ik maar als te goed.
  Neem je tijd en ga zijn reacties stuk voor stuk na je kan wel jaren terug als je klikt op historie en je kan je eigen mening vormen.

  Het hebben van een surinaamse vrouw en zaken doen in suriname geeft niemand het recht dit soort rotzooi te spuien.Het tegendeel is juist waar hij zou zich gedeinst moeten opstellen, maar als het gif in je zit kan je het moeilijk binnenhouden,of zoals bifa zegt
  het zit in z’n dna.


  Maak melding

 60. Beste Anna_Z

  “Onlangs is nog gebleken dat veel witten in Suriname het voornamelijk op onze kindertjes hebben voorzien.”

  Moet ik hier nu echt serieus op in gaan?

  De dommigheid van sommige posters hier wordt alleen overtroffen door hun haat tegen alles wat wit is.

  John:

  “Henk Molenaar, je halve familie bestaat uit “redi moesoes”. Dat is wat anders dan Surinaams”

  Als jij typerend bent voor een ‘echte Surinamer, ben ik blij dan mijn kinderen niet in Suriname wonen.

  Stenaf:

  “Het hebben van een surinaamse vrouw en zaken doen in suriname geeft niemand het recht dit soort rotzooi te spuien.Het tegendeel is juist waar hij zou zich gedeinst moeten opstellen”

  Ik trek jou redenatie door: “Alle Surinamers in Nederland die getrouwd zijn met een bakra moeten zich gedeisd houden”

  Hoor je wel hoe dom je bent?


  Maak melding

 61. Nr.71 henk de Mol ,
  Zou dat niet aan jouw intelligentie liggen ?
  Naar mijn mening communiceerd mijn persoon in jouw ” Moeder-taal !!!
  En ik twijfel er niet aan dat de mede gebruikers op dit forum dat ook kan/zal beamen !!!

  Mijn persoon wens je veel plezier in Republiek Suriname .
  Geniet van het verschil van het klimaat en de
  hartelijkheid van een multy-culterele surinaamse samenleving .
  Jij hoeft niet alleen maar te parasieteren , er valt heel veel te beleven , ook voor jou , al ben jij een zielige racist !!!
  Welkom in Republiek Suriname ,is het parool!!

  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk en de overwinning
  Sranan Sa Wini !!!


  Maak melding

 62. #70 Hoi Henk, graag gedaan.

  Hé… leuk dat je weer eens naar suri gaat, ik ben jaloerszzz.
  Geintje, binnenkort ben ik er ook.
  Maar.. om te voorkomen dat paraatje met een ontvangstcomité op Zanderij staat te wachten, blijft dit effe geheim, hahaha…

  Ik heb vanmorgen toevallig de doos met Sint-spullen voor mijn neefies gepost.
  Hebben ze “late hale” spulletjes, voor hun schoentjes, vinden ze leuk.
  Sinterklaas wordt dit jaar uitbundig gevierd heb ik me laten vertellen.

  Nou geniet ze, veel plezier.
  Mazzel


  Maak melding

 63. Henk Molenaar @70,

  Het idee dat ik je tijdens jouw bezoek aan Suriname zou willen spreken is niet alleen bespottelijk, het is opnieuw een voorbeeld van de ziekte die in je brein voortwoekert: stompzinnigheid. Ik ga niet met mensen in gesprek die zwarte mensen minacht. Dat heeft geen zin, want stompzinnigheid is een hardnekkige ziekte waar geen kuur voor is.

  Daarom geef ik je het volgende advies: zoek de hoogste klapperboom in Suriname. Klim erin en spring naar beneden. En neem die redi musu Esmerald alsjeblieft mee. Want aan zwarte mensen die buigen voor een blanke die hun volk beschimt, heb ik een broertje dood.


  Maak melding

 64. #72 De coco-loco Piet, anna_z
  Neus heeft gelijk, er zijn inderdaad veel kokosnoten op je hoofd gevallen.
  Wat een bullocks meid.

  #74 De spek- en- bonen Piet, stenaf
  Wat voor visie wil je hebben baja?
  Warang visie, dré visie of gladde visie.


  Maak melding

 65. Zoals ik al in een andere topic aangaf, de minderwaardigheid druipt van esmerald haar tekst. Bij dit soort minderwaardige wezens is alles van de witte man beter.

  esmerald is een van de zwarte pietjes met rood gekleurde lippen, je weet wel hoe de witteman de zwarte graag ziet, dom, achterlijk en clownachtig.

  neus zegt
  “De meeste weten immers niet dat de schreeuwende oproerige idioten slechts een klein groepje zijn die beslist niet representatief is voor de blakkaman. ”

  Misschien dat je nu begrijpt waarom sommige posters hier op waterkant zitten. Stel je voor dat jij, esmerald, musk, wikileak, henk molenaar, determinist en nog een paar van die debielen alleen zouden posten, zou men dus terecht gaan denken dat jullie zwakzinnigen representatief zijn voor de blakkamang.

  Dit terwijl het gros van de blakkamang jullie veracht en op geen enkele manier met jullie geaasocieerd zou willen worden.


  Maak melding

 66. Henk molenaar zegt “Ik zit volgende week weer in Suriname en ik heb Surinaamse familie”

  Dit klinkt hetzelfde als wanneer Hitler zou verklaren dat hij Joodse adviseurs heeft. Maw zie je, ik ben geen racist of facist, niets is minder waar. De grootste racisten bijv. Terry Blanch van Zuid-Afrika ging met zwarte jongens naar bed, waarschijnlijk was hij zelfs verliefd geraakt, dit enkel en alleen om hun zgn. superioriteit te laten gelden. Racisten zijn nou eenmaal minderwaardige wezens.

  Ik wil wedden dat esmerald ook een witte man heeft, die haar zodanig heeft gekleineerd en beschimpt dat ze nu heel graag wit had willen zijn.


  Maak melding

 67. #80. De Narrow-minded Piet, halve cent!

  Esmerald is trots op haar donkere kleur.
  Ze gaat in de zomer ook Extra zonnen, om vervolgens die mooie donkere huid
  nog eens Extra met olie in te smeren en daarna “paraderen”, kijk mij nou…

  En jou soort….., die schamen zich hé, die gaan nooit in de zon liggen..whahahaha.
  Die eten nooit in een restaurant, die gaan nooit naar een theater of ergens anders in de wereld.
  Alleen maar klagen hoe zielig ze zijn.

  Om te zien hoe narrow-minded je bent.
  De Suri-bevolking bestaat niet alleen uit blakamangs.
  Je hebt ze in alle kleuren en geuren.
  En praat niet voor alle blakamangs, want een groot deel denkt niet zo 8terlijk,
  Maar ja,… die zijn die narrow-minded, paarse, 8chterlijke mentaliteit, reeds ontgroeid.

  En het klopt ja, als ik die fat tantas uit zuid oost op tv zie, wens ik daar niet
  mee geassocieerd te worden.
  En zeker niet die paarsen, want daar doel je op toch.
  De bakras weten exact welk uitschot waarop heeft gestemd .

  I’m black and i’m proud.
  Jij schaamt je voor je kleur.
  Kijk…. das nou het verschil!


  Maak melding

 68. “En het klopt ja, als ik die fat tantas uit zuid oost op tv zie, wens ik daar niet
  mee geassocieerd te worden.
  En zeker niet die paarsen, want daar doel je op toch.
  De bakras weten exact welk uitschot waarop heeft gestemd .”

  Narrow minded zegt de minderwaardige esmerald. Deze clown gaat in al haar wijsheid er vanuit dat de witte man haar een soort aparte status geeft. Ik heb nieuws voor je, voor de witte man ben jij hetzelfde als die “fat tantas van Zuid-oost”, ergo ze zullen je nog meer verachten omdat je afgeeft om andere Surinamers, ze zullen vinden dat je geen enkele zelfrespect of eigenwaarde hebt.

  Dus ik zou me mond maar mooi houden over die fat tantes, wedden dat die veel meer klasse dan jou hebben, je lijkt mij veel erger dan uitschot te zijn, braaksel of zaagsel zijn de eerste woorden die mij te binnen schieten.


  Maak melding

 69. Hallo Esmerald:

  Voor de duidelijkheid. Wij kennen elkaar niet maar hebben blijkbaar dezelfde opvattingen. Ik daag types als Afu Sensie, Sempa,Mr. Zuidoost, Anna-Z en Bifi uit om 1 posting te zoeken van mij die racistisch is of blijk geeft van minachting van zwarte mensen. Ze zullen er niet 1 vinden. En dat terwijl het racisme druipt van elke zin die wij op deze posting plaatsen. Maar jij en ik weten precies wat voor losers deze types zijn. Nog nooit iets bereikt in hun leven en daar de witten de schuld van geven. “And how is that working for you so far?


  Maak melding

 70. Ai mi ta ,
  Dat is wat mijn persoon bang en verdrietig maakt .
  Er wordt niet meer gesproken over de mensheid en de mede-menselijkheid , maar enkel over de huidskleur en intellegentia !!!
  Komt het soms door de geimporteerde-gift uit Europa die nog in de DNA zich bevindt ?
  Is het soms geen koloniaal verworvenheid ?
  Zelf-verloochening misschien ?
  In een fuge terrecht gekomen ?
  Of is het soms een strategie voor Re -Kolonisatie ???
  Mama -Sranan wat ben ik bang

  SOSO LOBI
  SRANAN SA WINI


  Maak melding

 71. @Esmerald
  Waar blijven de argumenten? Veel verder dan de “Negerhut van Oom Tom” kom je niet. Ik kan me haast niet voorstellen dat je zwart bent. Wat neus betreft: Die is geen discussie waard. Ik heb neus, neus2 etc … al alle hoeken van de dwt fora laten zien. Verder dan snottig gezwam komt deze permanente loopneus doorgaans niet. Misschien kun je samen met je racistische molenaartje de witte kindertjes vermaken. Wij Surinamers zullen niet protesteren. Een fijne dag verder.


  Maak melding

 72. #75

  elke redenatie kan je doortrekken en omkeren
  zodat het in eigen voordeel uitkomt; verbaast me niet.
  Over domheid gesproken volsta ik met het volgende: Holle vaten klinken het hardst!!!


  Maak melding

 73. Beste Anna_Z

  Als er 1 persoon op dit forum is dan niets anders dan racistische uitlatingen doen, dan ben jij het.
  Een paar alleen al op deze pagina:

  “Hier blijkt weer de achterlijkheid en het racisme van de gemiddelde witte Nederlander”

  “Onlangs is nog gebleken dat veel witten in Suriname het voornamelijk op onze kindertjes hebben voorzien.”

  “Prachtig om de Hollandse racisten en hun slaafse redimusu billemaatjes in de kramp te zien schieten ”

  “Misschien kun je samen met je racistische molenaartje de witte kindertjes vermaken”

  En dat alleen op deze pagina…

  “Look who is talking?


  Maak melding

 74. Esmerald je bedoelt over jezelf te zeggen:

  I’m BOUNTY and proud

  Je liefde voor Suriname is hetzelfde als je liefde voor ruiken aan stront.

  Redi musu’s als jij lusten we hier niet in Suriname, dus blijf lekker ver weg in dat koude kikkerhol waar vandaan je bent gekropen, excuus truus!


  Maak melding

 75. Esmerald, het is nog niet te laat, het is nog geen 05 december, je kunt nu nog solliciteren om als pieterbaasje te fungeren, jo minderwaardig ding jo.


  Maak melding

 76. Henk Molenaar @84

  “Voor de duidelijkheid. Wij kennen elkaar niet, maar hebben blijkbaar dezelfde opvattingen”, schrijf je aan Esmerald.

  Ja, dat klopt: STOMPZINNIGHEID.


  Maak melding

 77. @Henk Molenaar

  Een volk die 300 jaar lang een ander volk vernederd en misbruikt kan inderdaad als achterlijk bestempeld worden. Als die achterlijkheid ook gepaard gaat met een flinke dosis racisme dan kun je inderdaad spreken van achterlijk racisme. Je hoeft echt geen professor in de raketwetenschappen te zijn om die conclusie te trekken. Verder is duidelijk dat jouw huidige regering bestaat uit een stelletje zionisten en racisten. Jouw gedoogfuhrer Wilders heeft het steeds over het weren van niet westerse allochtonen. Lees; “mensen met een donkere huidskleur”. In beschaafde landen wordt dat racisme genoemd. Dat witte Nederlanders een prominente rol spelen in internationale pedofiele netwerken is al jaren bekend. Het daarover te hebben heeft niets met racisme te maken. Jou wilderiaanse manier van denken zal je niet redden. Wilders is al lang door de mand gevallen. Net als zijn aanhang overigens. Wees in elk geval trots op de steun van de redimusu pieten op dit forum. Ze haten hun eigen volk en zullen niet aarzelen op jouw fuhrer te stemmen. Hopelijk kunnen ze je het gevoel geven dat je met Surinamers omgaat. Wij schaffen ze samen met zwarte piet het liefst zo snel mogelijk af. Vergeet niet op 5 december een paar extra schoentjes neer te zetten. Een maaltijd bruine bonen opgeschrokt door piet kan weleens rare gevolgen voor s’mans darmen hebben. Jij lijkt me geen type om piet aan zijn lot over te laten. Je ontkent immers alle vormen van racistisch denken. PS: vergeet ook de wc rol niet!


  Maak melding

 78. @pasew
  Met Tarzan en Jane hebben we geen enkel probleem. Een witte man die brult als een gorilla en ook nog als een aap slingert aan de bomen, en een witte vrouw die daarop valt ligt geheel in de lijn van onze nederige zwarte verwachtingen. Dat het ook nog in de rimboe gebeurd is een verzachtende omstandigheid. Wij Surinamers zijn echt wel verdraagzaam.


  Maak melding

 79. In ‘posting’ 60 doet Esmeralda alsof ze Henk Molenaar kent. ‘Henk is Surinaamser dan het overgrote deel van de posters hierboven die lekker in Nederland woont, terwijl Henk grotendeels in Suri vertoeft. Henk levert eigenhandig zijn bijdrage aan de Suri-economie en is getrouwd met een Suri-schone en heeft Suri-kindjes, schrijft ze.

  In ‘posting’ 84 schrijft Henk Molenaar aan Esmeralda: ‘voor de duidelijkheid, wij kennen elkaar niet.’

  Ik concludeer het volgende: Esmeralda is een oliedomme ‘wanna bee’ buitenvrouw met een schimmelinfectie of Esmeralda is een oliedomme ‘wanna bee’ buitenvrouw met zaagsel en poep in d’r hoofd. Case closed!


  Maak melding

 80. Beste Bifa,

  Volgens mij is Esmerald een heel verstandige Surinaamse vrouw met een eigen mening, die zonder schelden en beledigen ( in tegenstelling tot types als jij dus, Anna_Z en de rest) die alleen maar kunnen schelden en beledigen.


  Maak melding

 81. sempa : “Betreffende Mauro om naar Suriname te deporteren (vak-jargon van racist/facist , henk de Mol)
  Naar mijn inziens zou dat het een juiste besluit zijn , mits hij vergezeld mag worden door de “halve zusters van de koningin ” !!!
  Mijn vraag aan jou is het volgende ; Denkt henki de Mol , dat het Oranje-huis hiermee content zullen zijn ???

  Kan iemand mij deze onzin uitleggen. Volgens mij is Sempa een beetje de weg kwijt


  Maak melding

 82. Scandaloso!

  Het onderwerp is zwarte Piet.
  Heeft één van jullie al een vergunning ingediend om te protesteren op het malieveld?
  Neen???

  Alleen maar een grote bek opzetten tegenover je landgenoten 100 punten.
  Haat, nijd, en jaloezie, wat een ziekelijk gedoe!
  Eindstand… rest nul, niemand heeft een klacht ingediend en/of een vergunning aangevraagd om te protesteren!
  Die bakras lachen zich rot om jullie gedrag, ze hebben toch hun doel bereikt.

  En deze mensen beweren consequent dat Fronters vol haat en nijd zitten.
  Ik zeg: take a look in the mirror.

  Bifa, je bent een ordinair, en misselijk mannetje, die niet tegen z’n verlies ken.
  Je bent het niet gewend hé als een vrouw tegengas geeft.
  Een vrouw die dit durft wordt, gelijk vies en vuil uitgescholden.
  Je laat jezelf kennen.

  Als IK vind dat iemand onterecht wordt aangevallen, dan grijp IK in, het maakt niet
  uit of ik die persoon ken, kwestie van principes.
  Dat heb ik vaker gedaan en omgekeerd gebeurt dit ook.
  Een normaal mens laat een ander ook niet op straat creperen, je belt minimaal een hulplijn.

  Maar.. het gaat erbij jullie niet in hé, dat je iemand totaal niet kent en toch dezelfde
  mening kunt delen. Dit getuigd van een grandioze bekrompenheid.
  Als je niet ken omgaan met een forum en alles letterlijk geloofd, reageer niet!

  Niemand, maar dan ook niemand op deze aarde gaat mij de mond snoeren.
  Scheld maar lekker uit, blijf je lekker warm!

  Qué Patetico.


  Maak melding

 83. Sorry hoor Esmerald,
  maar je spreekt jezelf wel tegen want je hebt weldegelijk gezegd dat je deze persoon kent en vervolgens zegt hij dat hij je niet kent.Hebben we allemaal kunnen lezen hoor.


  Maak melding

 84. Bifa , Anna_z, Boem, Afu Sensie, Bifa, e.a. tonen keer op keer aan dat je:

  De mensen van de straat kunt halen maar de straat niet uit de mensen.

  Trash blijft trash, Recycling en upgrading in onmogelijk bij hen.


  Maak melding

 85. Esmerald heb ik reeds bij het artikel ‘Neven van president en ex-president aangehouden’ als beroepsleugenares ontmaskerd, omdat ze gewoon te dom voor woorden is 🙂


  Maak melding

 86. Tja,

  Neus @102,

  Je bent de grootste taalvervuiler op dit forum in de afgelopen jaren, je postings zijn van een ongekend hoog niveau aan beledigingen en minachtende opmerkingen. Alles om de mensen die voor Suriname en wellicht ook voor Bouterse zijn van hun stuk te brengen, iets wat je tot nu toe niet gelukt is. Ik, een man die nooit voor Bouterse is geweest maar altijd voor Suriname, erger me daar rot aan. En jij durft durft te zeggen dat de straat nog in mij zit. Tja, in tegenstelling tot jou doe ik me niet anders voor dan ik ben. ´What you read is what you get’ Maar, het het leven is niet zo zwart wit als het lijkt. Meestal grijs. En de mensen die denken de waarheid in pacht te hebben, types zoals jou, Henk Molenaar en Esmerald, zal ik daar fijntjes op blijven wijzen. Dus hier komt ie dan, speciaal voor jou: ik ken ergens nog een wc waarin je je lichaamsstoffen, etc. gratis kwijt kunt. Maar de poep zal altijd in je hoofd blijven. Dat zit muurvast en is niet te verwijderen. Dag Neus.


  Maak melding

 87. Na al die emotionele en soms oer domme reactie wil ik dit kwijt.
  Rond het jaar 300 na Christus was Nicolaas de bisschop van Myra. Hij deed veel goeds voor de mensen.daarom verklaarde de mensen hem na zijn dood heilig. Zijn naam werd Sint Nicolaas.


  Maak melding

 88. […] hoorzitting arrestanten Sinterklaasintocht 2011 in Suriname /Na de arrestatie van Jerry King Luther Afriyie en Quinsy Gario bij de intocht van Sinterklaas vorig jaar, heeft het […]


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.