Ministeries Suriname veranderd in etnische dorpen

27

PARAMARIBO, 14 nov – “Het is afschuwelijk te zien hoe ministeries veranderen in dorpen van mensen uit een bepaalde etnische groep. Gewoon langs de ministeries gaan en kijken wie minister daar minister is of welke partij en je weet al hoe de ambtenaar er uit ziet.” Dit zegt mr. Jennifer van Dijk-Silos. In haar werk als adviseur van de regering komt ze veel incompetentie tegen. De overheid lijdt intellectuele bloedarmoede.

Mensen zijn gewoon niet berekend voor hun taak. Het is vooral te merken aan de output. “In elke beschikking (ministerieel besluit, red.) zie je twintig fouten. Niemand ziet het en het interesseert hen ook niet”, zei Van Dijk-Silos in het actualiteitenprogramma Welingelichte Kringen. De verklaring is eenvoudig. Mensen worden niet aangetrokken op de juiste gronden. En dat al decennialang. Voorbij lijkt de tijd van topambtenaren als mr. Coen Ooft.

Of professor Humphrey Lamur. “Nu ik verschillende opdrachten voor de president uitvoer en bij het ambtelijke betrokken ben, schrik ik. Het mag niet zo zijn dat voordat je een vergadering begint, je een klein college moet geven over het onderwerp”, aldus Van Dijk-Silos. Dat het zover kon komen, heeft met maar één verschijnsel te maken: nepotisme. “Het ligt uitsluitend daaraan. Goede krachten worden weggejaagd om een neef of oom of iemand die op me lijkt in de plaats te zetten.”

27 REACTIES

 1. Die mevrouw heeft volkomen gelijk maar dit is niet nieuw het is iets dat al heel lang speelt denk maar aan het ministerie van justitie men deed voorkomen als of het een toevalligheid was nu is het plotseling anders maar het zal niet ophouden in suriname na 5 jr zitten we weer met een groep ambtenaren met loon zonder werk.


  Maak melding

 2. Kijk naar de RvC en directie leden van bijvoorbeeld de SLM, AZP en de diverse ministeries waar vriendjes politiek hjoogtij viert maat ook nog eens de sub top grotendeels bestaat uit buitenechtelijke lieden familie etc.
  Geen van deze personen zijn berekend op hun taken. Goed voorbeeld is de verdeling van de ambasades kijk maar naar de jonge vrouw van Somo en bekijk ook de zaakgelastigden en alle zogenaamde setie posities.
  Kwalijk maar waar en dan gillen wij van een brain drain van onze intellectuelen.
  hahahaha de domme denkt de intellectuelen te kunnen leiden. Vergis je niet, dat kan in Suriname.
  Kijk maar naar de familie van brunsie etc


  Maak melding

 3. Iedereen weet het maar niemand doet wat,het wordt zelfs in de hand gewerkt.Zie de omhoog gevallen brandweerman tot beleidsadviseur en de broer op sportzaken met een lagereschool getuigschrift.Dit geldt niet alleen voor de ministeries,kijk maar naar de SLM dat is ook 1 grote familie/vrienden kliek.


  Maak melding

 4. Dit is Apartheid Surinaamsche stijl.
  Niets nieuws onder de zon. Sinds de slavernij gaat de samenleving apart. Of is het juist de bedoeling van de Nationale Dogla Partij. Men krijgt genoeg van deze vorm van Apartheid en vraagt opper dogla DDB om alle ministeries te bemensen met dogla’s. Toch?

  Maar what about de Goslar?


  Maak melding

 5. Ndp en co hebben niet voor de verandering kunnen zorgen die ze voor de verkiezingen de domme aanhangers als worstje voor de neus hielden, ook niet voor rust,vrede en voorspoed. Het geestelijk en moreel verval onder deze gezagdragers, maar ook van degenen die hebben gestemd op onberechte moordenaars spreekt boekdelen en zal maken dat Suriname verwordt Suribabwe. Donkere duistere wolken hangen op diverse plaatsen boven dit land. Het is nog een kwestie van tijd totdat de maat vol is en allen die kozen voor onberechte moordenaars het loon van werken krijgen uitbetaald voor het geloven van deze leugengeesten die sinds hun aantreden rijkelijk zichzelf hebben gezegend. De oliedomme aanhangers verdienen dit.


  Maak melding

 6. Kijk vooral ook naar Staatsolie. Naar de samenleving toe wordt het gepresenteerd als een geweldig goed draaiend bedrijf. Niets is minder waar! Staatsolie is al jaren overbevolkt met hele familiestambomen, vrienden en vriendinnetjes benoemd. En jij die kennis en kunde hebt komt niet binnen, omdat je niet behoort tot een bepaald kliekje. En mocht je binnen geraken, dan wordt je even snel weer weggepest, omdat je niet meedoet met het kliekje!


  Maak melding

 7. Ach ja de zoveelste open deur intrappen.
  Kom met een oplossing mevrouw, want zelf de partij waar u lid van bent maakt zich schuldig aan deze praktijken ik kan legio namen noemen van NDPers die een strafblad hebben en toch worden gekozen voor de hoogste banen in het land.Ik ben benieuwd naar de reactie van paraman-pinto over dit onderwerp.


  Maak melding

 8. #4 @ Henk Molenaar,

  “En zo gaat Suriname naar de kloten”

  Suriname gaat niet naar de kloten; Suriname is al lang naar de kloten. Jammer maar waar; het komt nooit meer goed.

  Cornelis Aleke Moinai


  Maak melding

 9. Waarom maken we ons druk. Ze kunnen daar in het land er goed mee omgaan. Als je een varken een ligbad geeft met geparfumeerd water zal hij toch voor poel met tokko-tokko-watra kiezen


  Maak melding

 10. Dit is toch niets nieuws. Het is toch al vanaf de jaren vijftig bekend dat iedere etnische groep kansen krijgt als een lid van de groep minister wordt?
  Is het nu plotseling een probleem omdat Marrons de ministeries bemensen?
  Mevrouw Silos ga nu eindelijk werken en stop met zeuren.


  Maak melding

 11. Is deze mevrouw plotseling ndp-er geworden??
  Ik ken haar als NPS-er.Vreemd.Wat heeft ze daar te zoeken?Werd deze mevrouw niet door de marrons bedreigd voor de verkiezingen??
  Mevrouw, ik vind uw denken heel erg wazig.Waar is Uw verstand.Op de goudvelden mischien???????

  Danitia


  Maak melding

 12. Two wrongs don’t make one right maar nu een andere etnische groep precies hetzelfde wat anderen struktureel hebben gedaan is Leiden in last.

  Ik noem u Socialezaken, Binnenlandse zaken, Regionale Ontwikkeling, LVV en Openbare Werken waar ras een conditio sine quanon is om er een baan te bemachtigen.

  Laten wij elkaar geen mietje noemen.


  Maak melding

 13. As usual WKN, een misleidende titel, zoals vele posters al hebben gezegd: niets nieuws. Interessanter is om te weten hoelang Suri’s the wrong man on the wrong place blijven accepteren…


  Maak melding

 14. Front verworvenheid helemaal.

  OW, LVV, Justitie, ROGB, Sociale zaken allemaal eilandjes van front, die hun eigen beleid voerden. Vandaar dat Suriname stuurloos was en geen oontwikkeling zichtbaar was. De President had toen niets te vertellen op deze eilandjes.

  Front=etnische nepotisme dat weten we toch allemaal.

  Zelfs geschoolde NPS’ers die bij OW werkten werden weggestuuurd door de VHP, zo erg was het.


  Maak melding

 15. Weinig te doen!

  Als politici weinig te doen hebben dan komen ze met vastgeroeste werkelijkheden aandansen.

  Mevrouw Silos zat in de verkiezingscommissie en heeft haar mond en kont gebruikt om enkele nieuwe politici te weren. Die waren te laat volgens Silos. Nu is zij veel te laat met deze opmerking omdat dit sinds jaar en dag gebruikelijk is in Suriname.Dit heeft ook niets met discriminatie te maken maar wel met voortrekkerij.


  Maak melding

 16. Ipv te schreeuwen zou mr. Jennifer van Dijk-Silos er goed aan doen om eens met cijfers te komen. Gewooon per ministerie, departement voor elke salarisschaal aangeven wat de ethniciteit is. Als er echt sprake is van nepotisme dan blijkt dit direct uit de cijfers.

  Ook is het frapant dat mr. Jennifer van Dijk-Silos dit constateerd nadat haar eigen regering bijna 2 jaar aan de macht is??!!


  Maak melding

 17. Suriname is net een pan met soep, hoe hard je er ook in roert,de ballen blijven dezelfde.Of ze naar links of rechts gaan, de samenstelling en structuur veranderd niet.de enige manier om bepaalde dingen te veranderen is via keiharde wetgeving waar iedereen zich aan moet houden.
  1) alle politieke partijen moeten een weerspiegeling van de samenleving zijn, de ministeries idem dito.
  2) er moet centraal komen te staan wat een ministerie nodig heeft en via een centrale registratie krijgen zei de nodige kundige mensen. of het personeelsbeleid moet door andere gevoerd worden en niet door de minister, een minister is in dienst van de samenleving daar moet hij voor werken en niet voor zijn achterban.Al doe beloftes van DDB op de podium zijn naar de achtergrond, en men gaat gewoon door waarmee ze in de jaren 80, 90 waren gebleven namelijk hun zakken vullen en de bevolking in nog diepere armoede en ellende storten. ze zouden wat doen aan die zogenaamde snoep-reizen Igrid B, is om de haverklap in het buitenland, andere delegatie gaan lekker op reis voor niets en de arme bevolking maag voor opdraaien.Dure ambassades feesten en beesten daar is deze criminele regering van DDB heel goed in .


  Maak melding

 18. Het is triest om dit te lezen.
  Een domme regering die regeerd, kan geen slimme mensen bevatten.
  is wel erg.
  met zoveel intelectuelen.

  ik schaam me als surinamer.
  dat alles zo naar de verdoemnis wordt geholpen.

  en als een persoon die vlek bij de president werkt en zoiets op nieuws verteld, reageerd de president niet eens.

  het lijkt alsof hij ligt te slapen.

  Tje Potie.

  stre no de foe stre moro.

  sribie de foe sribie
  wie sa sribie.
  wie no sa fetie gi sranang.
  wie sa fetie gie oen srefi en oen famiri.

  dit zijn de leuzen die voor suriname en de beleidsmakers gelden en niks anders

  Raga


  Maak melding

 19. ze hoeft maar om zich heen te kijekn om te zien wie de schuldige is. Sla DWT van vandaag er maar op na:

  http://www.dwtonline.com/website/nieuws.asp?menuid=37&id=96394
  Assembléepersoneel wil betere salarissen

  Een assembléelid deelt mee dat vanaf het aantreden het huidig parlement, veel nieuwe medewerkers, voornamelijk NDP’ers, zijn aangetrokken. “Elke dag zie je een heleboel nieuwe gezichten, vooral mensen van de NDP. Het personeel loopt elkaar constant voor de voeten”, stelt het assembléelid.

  Bouters heeft nu eenmaal veel neefjes, nichtjes en vriendinnetjes en vriendjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.