Suriname spreidt bedje voor Franse investeerders

8

PARAMARIBO/PARIJS, 27 okt – Suriname ontvangt graag Franse investeerders en heeft daarvoor een reeks extraatjes te bieden. Dit was de rode draad van presentaties voor het Franse bedrijfsleven. Aan Suriname valt veel te verdienen, werd voorgehouden tijdens seminars in verband met de opening van de Surinaamse ambassade in Parijs.

Het zou zelfs beter zakendoen zijn in Suriname dan in buurland Frans Guyana. Inwoners van de kolonie verdienen gemiddeld veertienhonderd euro per maand. In Suriname is dat rond de tweehonderd en vijftig euro. Energie en brandstof zijn ook relatief goedkoper. “Die voordelen heeft Suriname boven Frans Guyana en ook de Franse investeerders kunnen daar gebruik van maken”, zegt Winston Caldeira van investeringsautoriteit IDCS tegenover de Ware Tijd.

Het is de Fransen ook zo rauw voorgelegd. Ruim twintig bedrijven op het gebied van onder meer mijnbouw, landbouw en toerisme waren er. Volgens Caldeira is ook de economie stabiel en “hebben we een betere verbinding met het buitenland als het om havenfaciliteiten gaat.” Nu al willen de Fransen de Nieuwe Haven in Paramaribo aanspreken voor de doorvoer. Ook de toegang tot de Caricom moet interessant kunnen zijn. En nu de reactie nog.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. Goed zo, economische diplomatie op zijn best. Suriname moet verkocht worden, de tijd van handje ophouden voor ontwikkelingshulp is voorbij, nu is het all hands on deck.

  Na Frankrijk hoort Suriname ook in het Midden oosten (Qautar, Dubai, Abu Dabi) langs te gaan om Suriname en zijn mogelijkheden te verkopen, er lopen genoeg Sjeiks rond met heel veel dollars, die in de landbouw, water, energie en onroerend goed willen investeren. Vooral nu daar de euro onstabiel en een risico is voor investeerders, diversificatie is waar iedereen naar uitkijkt.


  Maak melding

 2. Gebakken lucht met franse stokbrood, kosten 400,000 euro. Voor jou eigen zogenaamde mega prestige plannen moet arbeiders uit het buitenland halen.


  Maak melding

 3. “Het zou zelfs beter zakendoen zijn in Suriname dan in buurland Frans Guyana. Inwoners van de kolonie verdienen gemiddeld veertienhonderd euro per maand. In Suriname is dat rond de tweehonderd en vijftig euro””.

  Ik zou mij doodschamen als regering om de armoede van je eigen volk te gebruiken als verkoopargument


  Maak melding

 4. “Het zou zelfs beter zakendoen zijn in Suriname dan in buurland Frans Guyana.Inwoners van de kolonie verdienen gemiddeld veertienhonderd euro per maand. In Suriname is dat rond de tweehonderd en vijftig euro. Energie en brandstof zijn ook relatief goedkoper. “Die voordelen heeft Suriname boven Frans Guyana en ook de Franse investeerders kunnen daar gebruik van maken”, zegt Winston Caldeira van investeringsautoriteit IDCS tegenover de Ware Tijd”
  Zeer kenmerkend voor de regering. Het eigen volk als “moderne slaven” aanbieden. Bouterse had zoveel kritiek op Venetiaan tav de Chinezen in Surinme. Hij zou ze persoonlijk het land uit drijven als hij de macht kreeg van het volk. Maripaston is daar een goede voorbeeld van zeker?
  Maar er is hoop, Kaddafi is dáár een voorbeeld van.

  Een vrije Surinaamse


  Maak melding

 5. Afu Sensie onze NDP propagandist aan het woord.

  De gebeurtenissen in Maripaston zullen buitenlandse investeerders aan het denken zetten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.