Opening Surinaamse ambassade Parijs vandaag

11

PARAMARIBO, 24 okt – Vandaag vindt de opening plaats van de Surinaamse ambassade in Parijs, Frankrijk. Muziek, culturele presentaties en seminars moeten het moment omlijsten. Uiteraard ontbreekt de receptie niet. “Niet alleen formele recepties, maar we willen ook tegen de wereld zeggen: we willen business doen”, zegt ambassadeur Harvey Naarendorp.

Het is ook wat tijdens de seminars de boventoon zal voeren. Directeur Mark Waaldijk van Staatsolie en governor Gilmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname geven presentaties. Ook is een kunstexpositie gepland. Voetballer Clearence Seedorf is er ook om de Caribische sportacademie te promoten die in Suriname gevestigd wordt. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zegde af wegens gezondheidsredenen.

Hij wordt vertegenwoordigd door ambtgenoot Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen. Vanwege Lackins afwezigheid heeft ook de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Alain Juppé, afgezegd. Hij laat zich vertegenwoordigen door de hoogste functionaris op zijn ministerie. Volgens Naarendorp is er geen sprake van enig ‘politiek signaal’ naar Den Haag toe. “Het is gewoon dat we hechter willen samenwerken met onze buren (Frans Guyana, red.).”

11 REACTIES

 1. Goed zo. Willen we echt vooruitgaan in Suriname zullen we onze horizon moeten verleggen en de wereld intrekken.

  ————————-
  Staatsolie bekijkt samenwerking met Franse Total
  PARIJS – Staatsolie Maatschappij Suriname wil een samenwerking aangaan met de Franse oliemaatschappij Total. Directeur Mark Waaldijk is samen met zijn onderdirecteuren Wim Dwarkasing en Annand Jagesar naar Parijs afgereisd, om besprekingen met de Franse maatschappij te voeren.


  Maak melding

 2. Jammer dat in uw bericht niet vermeld staat dat de belangrijkste adviseurs van de President ook aanwezig zijn, maar ook zo de anderen die wel benoemd worden door GFC nieuws. Is daar bewust oor gekozen?


  Maak melding

 3. In de suriname van nu worden criminele beloond Harvey wordt beloond voor zijn gewezen diensten en voor het moorden van onze landgenoten.De kosten van deze poppenkast 400,000 Euro.


  Maak melding

 4. Ik feliciteer de Republiek Suriname met deze mooie stap. Aub nooit meer een Surinaamse ambassade in een land dat ons iedere dag weer aanrandt en verkracht op Schiphol, na ons 5 eeuwen te hebben mishandeld en vermoord.


  Maak melding

 5. Beste Mr. Zuidoost.

  Je bent en blijft te zielig voor woorden. Een gefrustreerd mannetje dat zijn eigen falen verklaart door je slavernij verleden. Een mannetje dat last heeft van een enorm minderwaardigheid complex en daar alle Nederlanders tot in lengte der dagen de schuld van zal blijven geven. Je staat te juichen bij de opening van een nutteloze en geldverslindende Surinaamse ambassade in een land waar 99 procent van de bevolking nog nooit van Suriname heeft gehoord.
  Een land dat een nog ergere koloniaal verleden heeft dan Nederland.

  Jij bent niet meer te redden. Kruip maar terug onder je steen in Amsterdam en geniet van je uitkering.


  Maak melding

 6. Henk Molenaar, soms zeg je zinnige dingen (een dure ambassade van Suriname in Frankrijk lijkt me ook idioot). In één opzicht heb je het zeker mis: “een erger koloniaal verleden dan van Nederland is niet mogelijk. Even erg zou nog kunnen”.


  Maak melding

 7. Wanneer de nakomelingen van die huisslaven janken is dat een onweerlegbaar teken dat het goed gaat met Suriname. Mr Zuid-Oost, libi ding abani.

  Niet waar Henk de Molenaar?


  Maak melding

 8. Zuidoost,
  Suriname heeft het veel en veel beter dan vele franse Kolonies in de wereld,Kijk alleen maar wie de voorhoederol had bij het verdrijven van Kadaffi die ergens in een de woestijn is begraven. volgens mij weten sommige surinamers niets over Frankrijk en zijn koloniale verledenhttp://nl.wikipedia.org/wiki/Franse_koloniale_rijk


  Maak melding

 9. Frankrijk–Suriname?Is het niet zelfde als:Nederland–Suriname?Het verschil is de taal.Frankrijk is geen haar beter dan Nederland.Zie de franse kolonien.Voor handelsbetrekkingen is frankrijk niet beter…ce,st moi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.