Een situatie die razendsnel uit de hand loopt

5

PARAMARIBO, 24 okt – Een situatie die razendsnel uit de hand loopt. Zo is nog het best de ontwikkeling te beschrijven op Maripaston, in Para. “Het kon elk moment escaleren en als we er niet waren geweest, zouden reeds lang doden gevallen zijn”, zegt Gerold Dompig van de commissie Ordening Goudsector. Wel, het is zover.

De dodelijke spaanders zijn inderdaad gevallen. Het maakt nu niet meer uit wie verantwoordelijk gesteld wordt en of er nu echt ordening is of niet. Het is uit de hand gelopen. Zoals Dompig de situatie in het goudrijke gebied omschrijft, is er van ordening geen sprake. Het krioelt er van de illegale praktijken. Dit ondanks het gebied is overgedragen aan staatsbedrijf Grassalco. “Elke dag moeten ruim dertig man verwijderd worden”, zegt Dompig tegenover de Ware Tijd.

Het gaat dan om illegale gouddelvers. Die storten zich op elk nieuw mijngat dat er gegraven wordt. Grassalco wijst zelf bedrijven aan die er mijnen. De bedrijven worden kennelijk belaagd. De bedoeling van Grassalco’s aanwezigheid was juist om ‘rust’ te brengen. Dat was enkele maanden terug besloten na wrijving tussen plaatselijke delvers. Het model werkt niet om een of andere reden. Het binnenland lijkt zich in ramp tempo te ontwikkelen tot de achilleshiel van de regering.


5 REACTIES

 1. Dompig is een schurk!Hij heeft zelf belangen in de goudsektor.Deze mensen hebben het recht om hun brood te verdienen,aangezien Ali bouterse en de zeven Rovers daar niet voor kan zorgen.Ordening voor eigen belang,mie mars!


  Maak melding

 2. Ordening comissie poot stijf houden in deze en desnoods met geweld een einde maken aan de illegale goudwinning.

  Een ieder die is geregistreerd en dus belasting gaat betalen moet onder de supervisie van Grassalco werken, dat is de regel.

  Illegale goudwinners dus mensen die zich niet wensen te registreren en geen belasting willen betalen daar is er geen plaats meer voor in Suriname, weg ermee.


  Maak melding

 3. Zoals men wordt geboren, naakt gaat men heen, macht,rijkdom,aanzien,roemrucht, dat is waar deze warlords en parasieten naar streven. Kijk maar naar wijlen Gaddafi en co, niets heeft hij kunnen meenemen. Zij 42 jaar lang durend terreur bewind heeft weliswaar gezorgd voor orde en veiligheid, meer dan honderden miljarden werd het volk onthouden in ontwikkelingen. Alleen hij en parasieten en diehard aanhangers hadden het aardse slijk om mee te pronken. Waar zijn ze nu, niets materieels hebben ze kunnen meenemen, zelfs zijn gouden pistool moest hij achterlaten, wat wel zal tellen tijdens het oordeel zijn….de werken van ongerechtigheid en gerechtigdheid. En zoals bij vele megalomane tirans zijn de werken duivels voor 99.9%, allemaal eigenbelang.

  Maar pas op, Dit gebeuren is geen les voor de gekozen barbaarse moordenaars die de macht is gegeven door oliedomme stommelingen alhier, nee, ze zijn god in hun gedachten, verdeel en heers, totdat de Waarheid, Gerechtigheid worden geopenbaard, dan gaan de ogen en oren open van de domme aanhangers, de onderdrukten, de misleidenen, dan houdt geen leger of bende hen meer tegen.

  Vrees niet rechtvaad=rdigen, ook u zult getuige zijn van het einden van deze onberechte moordenaars.


  Maak melding

 4. als je de ndp’ers die dicht bij het vuur zitten weg haald,dan is het probleem opgelost..

  deze heb zuchtige personen die een riante salaris krijgen voor het niks doen en ook nog goud consessies beheren zijn de meest probleem gevallen..

  zoon dino doet wat hij wil en meneer dompig eveneens,en dat noemt men ordening..

  maar zo werkt het niet en zie de gevolgen vergeet niet er volg nog meer ..


  Maak melding

 5. Wie of wat is Grassalco?
  Ze hebben niet bepaald een geschiedenis om trots op te zijn.
  N.V. Grasshopper Aluminum Company
  Industrieweg Zuid Kaatsbalstraat 10 Parbo
  http://www.grassalco.com/about-grassalco
  100% van de overheid, Dir. Drs. Sergio Akiemboto & Fin Man Mrs Joan Autar MSc ( iemand met een rechtenstudie en geen econoom??) Opgericht in 1971 voor het Bakhuys bauxiet, maar – ondanks de Appoara spoorlijn 1976, bleek dit niet rendabel. In 1982 zijn de plannen -impliciet – door de regering op de plank gelegd.

  Zie ook de presentatie(Gebruik ” om te bladeren) http://www.slideshare.net/EPetrilli/presentatie-casm-conference-presentation-834209
  En ook de melding van een justitieel onderzoek naar grassalco 29/8-2008 http://sranan-news.blogspot.com/2008/08/mijnbouwactiviteiten-grassalco-in.html


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.