vrijdag, april 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameAmerikaans Peace Corps vertrekt uit Suriname

Amerikaans Peace Corps vertrekt uit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 okt – Suriname kan niet meer rekenen op steun van het Amerikaanse Peace Corps. Dit meldt de Times of Suriname. De zeventiende en laatste missie arriveerde dit jaar en krijgt geen aflossing. In 2013 valt het doek definitief als de missie vertrekt. Er spelen waarschijnlijk andere dan politieke motieven.

Het besluit van Washington om geen vrijwilligers meer te sturen is economisch van aard. “De reden dat we ophouden te bestaan, is dat de post in Suriname een relatief dure is”, zegt George Like, directeur van Peace Corps Suriname. Vooral het transport valt duur uit. De vrijwilligers zijn grotendeels werkzaam in het binnenland. Dat vergt nogal wat beweging per boot of vliegtuig.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. in bijna alle opzichten is sme net zo of zelfs meer duurder dan Europa..

    neem nou een liter diesel-olie rond 5 srd die man/vrouw verdient amper 1000 srd ,,in europa € 1.33 man/vrouw verdient gemiddeld € 1500,– p.mnd.

    wat dacht je van alle andere zaken.


    Maak melding
  2. We zijn dus duidelijk niet het midden oosten met alle olie, maar gewoon een arm derde wereldland dat wordt geregeerd door mensen die bewezen hebben waartoe ze in staat zijn als men hen tegenwerkt of tegen de schen aanloopt. Onberechte moordenaars die door oliedoome stommelingen aan de macht zijn geholpen.


    Maak melding
  3. De naam zegt mij wel wat, maar niet genoeg dus daarom;
    wat waren de werkzaamheden van dit corps?
    Ik lees:
    economische motieven!
    Met veel genoegen blijf ik herhalen dat natuurlijk ook Suriname de gevolgen van een eventuele mondiale recessie zal ondervinden, volgens de voorzitter van economisten zou Suriname hier geen hinder van ondervinden.
    Hoe naief.


    Maak melding
  4. Jarenlang een leger in Irak, Afghanistan en Pakistan handhaven kunnen de Amerikanen wel want dan speelt geld geen rol. Een paar veredelde padvinders in Suriname trekken ze vanwege de te hoge kosten terug. Wie gelooft zo iets nou? Als ze één of twee gevechtsvliegtuigen uit het oorlogsgebied terughalen kunnen ze twee jaar langer blijven in Suriname. Waarschijnlijk stelde de vriendschappelijke handdruk, die Obama onze president (ben zijn naam even kwijt) gaf, niet zo veel voor.

    Ik vermoed dat onze president de opmerking, dat het Westen de nieuwe regering van Libië omarmde/erkende terwijl die niet democratisch aan de macht gekomen is, hem niet in dank afgenomen is door de Amerikanen. Het terugtrekken van het peace corps uit Suriname is daar waarschijnlijk een gevolg van.

    Vinden jullie het niet vreemd dat onze president met zijn wereldvisie geen enkel woord gerept heeft over de dood van Gadaffi, niet eens een neutrale opmerking, in de trant van alle mensen hebben recht op leven en een eerlijk proces, kon ervan af.


    Maak melding
  5. opgeruimd staat netjes. wegwezen en nooit meer terug komen. nu de nederlanders nog! dan wordt het Surinaamse volk niet meer vergiftigd met al die christelijke waanzin. in iedere straat in paramaribo staat er nu een kerk van weer een ander soort christelijk geloof.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES