Novadic-Kentron in zee met antidrugsraad Suriname

3

PARAMARIBO, 19 okt – De Nederlandse stichting Novadic-Kentron gaat nauw samenwerken met de Nationale Anti Drugs Raad, Nar. Volgens de samenwerkingsovereenkomst die in Paramaribo is getekend, wordt onder meer deskundigheid uitgewisseld. De voordelen moeten aan beide kanten vallen.

“Dat is ook de bedoeling van de overeenkomst”, zegt Nar-voorzitter Steven Alfaisi. De overeenkomst voorziet in trainingen en bezoeken over en weer. Novadic-Kentron wil als expertisecentrum voor verslavingszorg bijdragen aan het verminderen van de drugsverslaving. De twee organisaties tekenden eerder dit jaar een intentieverklaring. Die vormde de basis voor de intussen bezegelde samenwerking.

Volgens Alfiasi en minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid hebben de twee organisaties genoeg van elkaar te leren. De Nar richt zich ook op het verminderen van het drugsgebruik in Suriname. Voorlichting en dataverzameling behoren tot de belangrijkste activiteiten. De afgelopen jaren ligt het accent ook op meer internationale contacten. Novadic-Kentron heeft ruim duizend man in dienst.

Bekijk ook:


3 REACTIES

 1. Het vrachtschip Vega Azurit waarin vorige week woensdag, in een haven in Jamaica, cocaïne is aangetroffen, was kort daarvoor ook in Suriname. Het schip kwam vanuit Guyana. Zo blijkt uit voorlopig onderzoek. Echter is niet komen vast te staan of de drugs in Suriname zijn ingeladen.

  ………Alleen het feit dat sinds het aantreden van deze regering ladingen drugs in het buitenland, afkomstig uit Suriname werden onderschept zegt genoeg. Met onberechte drugsbonzen aan de macht zal dit verder stijgen. Verderfelijk spul. En toch stemden dwazen op deze mensen, als herder.


  Maak melding

 2. Determishit,
  Laten wij het eerst maar hebben over de “Leusden”, met die lafhartige bemanning.

  Ken jou geschiedenis i.p.v. rommel te lopen verkondigen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.