Voorlichtingsbijeenkomst Real Sranang over Glaucoom

0

SV Real Sranang slaat een nieuwe weg in en richt zich naast voetbal ook op Sociaal-Maatschappelijke activiteiten. Gezondheid en leefstijl spelen hierbij een belangrijke rol. In dit kader werd op Zaterdag 8 oktober in samenwerking met de Glaucoomvereniging een voorlichtingsbijeenkomst over de oogaandoening Glaucoom of groene staar georganiseerd. De inleiders van deze avond waren Mw. Ida Litz voorzitster van de Glaucoom Vereniging Nederland afdeling Amsterdam – Haarlem en de huisarts Ernest Grep van Medi Check Services huisartsenpraktijk.

Ernest Grep belichtte de medische kant van deze aandoening en benadrukte de noodzaak van preventieve controle door de oogarts. Mw Litz gaf als ervaringsdeskundige een uiteenzetting van de veranderingen en moeilijkheden die iemand met glaucoom doormaakt. Ze organiseert al ruim 11 jaar bijeenkomsten voor lotgenoten en hun familie, maar voor haar was dit de eerste keer in het kader van preventie. Ze gaf aan blij verrast te zijn met deze uitnodiging en deze aanpak toe te juichen omdat er met preventie enorm veel leed vermeden en/of uitgesteld kan worden.

SV Real Sranang richt zich naast het thema gezondheid en leefstijl ook op de thema’s kunst en cultuur, onderwijs en carrière, recreatie en ontspanning. In dat kader zullen in de toekomst diverse activiteiten voor leden en geïnteresseerden worden georganiseerd.

Bekijk ook:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.