Jeugdbende mishandelt Surinaamse zwervers

8

PARAMARIBO, 5 okt – Een bende gewelddadige jongelui heeft het op zwervers gemunt. Volgens politiechef Humphrey Tjin Liep Shi is dit vastgesteld tijdens onderzoek naar enkele moordaanslagen. Zwervers of dak- en thuislozen worden bewerkt met ijzeren staven en straattegels.

Het zijn maar enkele van de methoden. “De bende die dit allemaal pleegde is in kaart gebracht”, zegt Tjin Liep Shie. Zeker acht aanslagen worden hen toegerekend. Vier zijn al aangehouden en nog drie worden opgespoord. De heren zijn tussen de zeventien en vierentwintig jaar oud. Een duidelijk motief is er niet. “Leedvermaak”, is wat er met wat moeite uitkomt. “Het heeft veel weg van plezier hebben in dit soort handelingen”, aldus Tjin Liep Shie.

- Advertentie -

8 REACTIES

 1. Gebrek aan opvoeding.
  Deze knapen, die in de tekst heren worden genoemd, hebben waarschijnlijk geen voorbeeldfiguur waar aan zij zich kunnen spiegelen.
  Straffen zal weinig tot ziens helpen. Integendeel zij zullen verharden.
  Heropvoeding.

 2. een structurele aanpak van een bende van 7!!

  een krin-kondre actie misschien???

  da wie is de opdrachtgever???

  want wees eerlijk,..wat levert deze ziekelijkheid op aan deze jeugdigen…???

  ketting rukken is tog lukratiever!!!!!

 3. Voor waar een barbaars verschijnsel!

  Het heeft er wel toe bijgedragen dat minder geaffecteerden de draad weer hebben opgepakt en weer netjes een broer, vader, zoon, neef en werknemer geworden.

 4. Deze jeugdbende moeten ze opsporen en opsluiten voor enkele jaren.Gij zult niet doden staat in de bijbel en als je dat doet moet je de bak in.Het zijn geen mensen maar dieren.

 5. ach ja,Suriname is kampioen in het paard achter de wagen spannen.Iedereen weet waar de oorzaak van deze problemen liggen maar niemand durft de koe bij de horens te pakken.
  Sommigen willen paarde middelen gebruiken om deze jongens op het rechte spoor te brengen de vraag is of dat zal helpen? Een boom die scheef is gegroeid en moeilijk om recht te krijgen. het is 5 voor 12 .

 6. @johannes
  Grotendeels vervelen alleen de rijken zich, de “armen” moeten vechten om te overleven (stelen , roven , moorden, verkrachten en of heel hard werken).
  Wie denk je wiens kinderen deze jeugdigen zijn?
  De zoon van de politie inspecteur die het gezin morsdood reed (zonder rijbewijs en moeder inspecteur van politie is) heeft 1 jaar straf gekregen en kort daarna heeft hij weer een verkeersdelict gepleegd (uit verveling??????).

 7. Als de overheid niets wilt doen aan het zwerversproblematiek (zwervers roven bij de vleet om hun drugsverslaving te kunnen voeden en ze zorgen voor enorm veel overlast in Suriname) dan zullen mensen het recht maar in eigen handen nemen.
  Dat zwervers worden aangevallen is dus de schuld v.d. lakse Surinaamse overheid.
  Gelijke monniken gelijke kappen, als de zware crimineel Bouta een amnestie gaat krijgen dan verdienen de gasten van die jeugdbende dat ook.

 8. alle Surinamers,ongeacht zijn afkomst of vermogen ,zijn gelijkwaardig.Ik vind dat deze criminelen levenslang opgesloten moeten worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.