Stichting voor patiëntjes: we zagen de bodem al

4

PARAMARIBO, 27 sep – “We zagen de bodem al.” Dit zei Haidy Malone, de uitzinnige voorzitter van stichting Je bent niet alleen. Ze had kort tevoren een cheque ontvangen van RBBT bank. De stichting die vooral kankerpatiëntjes begeleidt, heeft zelf dringend hulp nodig.

Geld voor de belangrijkste activiteiten is er nauwelijks. De stichting is er voor patiënten die naar het buitenland moeten voor medische behandeling. “We betalen zaken als visa en verblijf op Curaçao als het om mensen gaat die naar Colombia moeten”, zegt Malone. Maar ook luchthavenbelasting wordt betaald. Het is misschien niet direct voorstelbaar, maar er is wel degelijk behoefte aan zulk werk. Ook als mensen op één of andere manier verzekerd zijn.

Er zijn ook dan nog altijd zaken die uit eigen zak betaald moeten worden. Maar niet iedereen valt dat even makkelijk. “We onderschatten het. Maar mensen moeten veel opbrengen om dit soort zaken voor elkaar te krijgen. Sommigen moeten hun bromfiets verkopen”, aldus Malone. De schenking van RBTT, tienduizend Surinaamse dollar (ongeveer tweeduizend euro) is daarom meer dan de spreekwoordelijk druppel op een gloeiende plaat. “Het helpt echt.”

Bekijk ook:


4 REACTIES

 1. Belangrijk!

  Dit is belangrijk ondersteunend werk. Zodra ik in Suriname ben ga ik mijn diensten aan deze stichting verlenen.
  Kanker treft iedereen: Creool, Hindustaan, Javaan, Chinees of Dogla. Een on-etnische hulppost voor alle Surinaamse kinderen.


  Maak melding

 2. Wacht maar wanneer de bodem van de staatskas zichtbaar wordt. De geschiedenis zal zich herhalen, maar feller dan in jaren tachtig, waai, woei, jepie noh, krijsen de domme aanhangers in de lange rij wachtenden voor primaire levensbehoeften e.d.


  Maak melding

 3. Hulp van deze moordenaars-drugsbonzen-boevenregering krijgen ze helaas niet.
  Ma wanneer een of andere topper ziek is of geopereerd moet worden, dan wel, richting Cuba, en voor de vrouwtjes richting Venezuela voor een transplantatie. De domme aanhangers echter, na soso calpol nanga olie kinapolie, Ongeloofelijk dat men op onberechte moordenaars gestemd heeft, ze verdienen de komende uitbuiting en onderdrukking.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.