Medische zorg op afstand voor binnenland Suriname

6

PARAMARIBO, 27 sep – Patiënten in het binnenland mogen op betere zorg rekenen, ook als de dokter niet lijfelijk op bezoek kan of wil komen. De dokter kan ook op afstand helpen. Dat is in elk geval wat Tele Health belooft, het elektronisch communicatieprogramma van de Medische Zending, MZ.

Via monitorschermen komt contact tot stand tussen verplegend personeel op verre posten en artsen in Paramaribo. “Bepaalde plaatsen hebben geen arts. De verpleegkundige kan dan contact maken met de arts of specialist om het ziektebeeld te bespreken”, zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Het moet uiteindelijk de patiënt ten goede komen. Door het contact komt advies beschikbaar om de kwaliteit van de behandeling op te trekken.

Voor het binnenland zou Tele Health best uitkomst kunnen bieden. Veel medische posten en poliklinieken worden beheerd door niet meer dan een verpleegkundige en soms zelfs een verpleeghulp. Artsen mijden het binnenland, vooral door het gebrek aan soms elementaire leefomstandigheden. Een noodoplossing van Volksgezondheid is het plaatsen van Cubaanse artsen. “Met Tele Health komen we weer een stapje dichterbij kwaliteitszorg voor het binnenland”, aldus Waterberg.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. “Artsen mijden het binnenland, vooral door het gebrek aan soms elementaire leefomstandigheden. Een noodoplossing van Volksgezondheid is het plaatsen van Cubaanse artsen”

  Op zicht een prima oplossin ter verbetering van het gezondheidszorg in het binnenland. Hier zie je het verschil in mentaliteit tussen een Surinaamse arts en een Cubbanse. De laatste neemt genoegen met elementaire leefomstandigheden.

  Ik heb gesproken,


  Maak melding

 2. De pres, ministers,parlementariers en alle marionetten die deze regering uitmaken hebben voor het leven alles bijna gratis. Deze volkverlakkers hebben de oliedomme aanhangers mooi beet, hihi, pina teng nanga schaarste e kong bakka, back to the eighties. De oliedomme krijsen bezeten stree de foe stree wie na didibri pikieng.


  Maak melding

 3. ik heb geen zin meer om bepaalde reacties van sommigen te lezen altijd hetzelfde geklaag en gescheld van hoe dom de surinamers en hun regering wel niet zijn. Ik hoop dat de redactie van waterkant hier iets aan gaat doen. De site zal een heleboel lezers kwijtraken door dit gezeur steeds.


  Maak melding

 4. Het houdt niet op altijd geklaag en gescheld maar met oplossingen komen ho maar.
  Ik snap deze frustaties niet van de tegenhangers na lobie ding lobie sranang tap so wang fasie.
  Elk ander volk lacht de surinamer vierkant uit


  Maak melding

 5. Wanneer men waarschuwingen ten goede in de wind slaat en willens en wetens toch kiest voor datgene waarvoor men is gewaarschuwd, dan is bespotting en straf niet ver meer van huis.
  Goede raad aan dwazen maakt dat ze je vroeg of laat gaan haten. Daarom is het goed zaken te laten zoals het is. Met goed of slecht gevolg. De aanhangers van deze regering zijn net drugsverslaafden die ondanks de vele waarschuwingen, minachtend dom trots hun hoofden ophalen, we geve het ding een kans. Zie het gevolg, zo zal het verworden met het gros van deze domme aanhangers, op de parasieten en opportunistische poep(geld)vliegen na. Niemand zal helpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.