Van Bommel ontvangt Santokhi in de Tweede Kamer

13

De voormalige Surinaamse minister van Justitie en Politie, de heer Chandrikapersad Santokhi, is deze dagen in Nederland. Gisteren sprak SP Kamerlid Harry van Bommel hem op een bijeenkomst van de VHP. Vandaag ontving hij de heer Santokhi in de Tweede Kamer. Een verslag van dat gesprek kunt u op zijn weblog lezen:

“..Vandaag ontving ik met de commissie Buitenlandse Zaken de voormalige minister van Justitie en Politie van Suriname, momenteel lid van het Surinaamse parlement, de heer Santokhi. Hij is tevens voorzitter van CICAD, een inter-Amerikaanse drugsbestrijdingscommissie. Het gesprek dat we voerden, ging vooral over drugsbestrijding maar ook over de actuele politiek in Suriname. Santokhi is namelijk sinds enkele maanden voorzitter van de de VHP, de Vooruitstrevende Hervormings Partij. Deze partij is van oudsher een partij die zich richt op de belangen van Hindoestanen in Suriname maar Santokhi stelt de partij open voor Surinamers van alle achtergronden. Ik vroeg Santokhi hoe het staat met het voorkomen van drugssmokkel uit Suriname. Nog steeds worden er per vliegtuig gemiddeld twee bolletjesslikkers aangehouden. Dat is overigens wel veel minder dan voorheen. In Suriname werkt men nu ook met drugshonden en een scanapparaat. Ook is de training van de douane verbeterd. Een probleem is de korte tijd die er is om alle ruim 400 passagiers goed te controleren. Santokhi uitte ook kritiek op de huidige Surinaamse regering Bouterse. De vrije pers staat onder druk en de parlementaire democratie lijdt onder het feit dat vragen uit het parlement niet altijd worden beantwoord. Ook de openbare veiligheid is een toegenomen probleem en het aantal overvallen met dodelijk geweld is toegenomen. Zorgen zijn er dus wel in Suriname. Op 15 november bespreekt de Tweede Kamer de relatie Nederland-Suriname. Een aantal van de besproken thema’s zal ik dan aan de orde stellen…”

s

13 REACTIES

 1. Hier staat een echte staatsman die suriname op wereldkaart gaat zetten.
  Wanneer komt DDB zijn oliedomme aanhangers in nederland bezoeken hij mag volgens hun gaan en staan waar hij wil.


  Maak melding

 2. Volgens de NDP aanhang gaat het geweldig dankzij de nieuwe beleid. Waardat toe leid is duidelijk:

  De vrije pers staat onder druk en de parlementaire democratie lijdt onder het feit dat vragen uit het parlement niet altijd worden beantwoord. Ook de openbare veiligheid is een toegenomen probleem en het aantal overvallen met dodelijk geweld is toegenomen.


  Maak melding

 3. Het verdelen en heersen over Surinamers zal nooit ophouden. Het is aan ons gelegen als waarachtige Srananmangs om daar geen boodschap aan te hebben.

  Wat heeft mw Ferrier in haar tig aantal jaren Hollandse parlementarier zijn betekent voor Suriname/Surinamers?


  Maak melding

 4. Valt me vies tegen Chan dat je verslag uit gaat brengen in NL. Los van alle andere positieve bezoekjes had ik liever gezien dat je een signaal had afgegeven betr visum plicht en ander oud zeer.
  Dat je er wat mee gaat doen is een ander zaak.


  Maak melding

 5. Tweede ronde!

  Santhoki krijgt straks bij de nieuwe verkiezingen een tweede ronde. Dat hij grote kans zal maken op het presidentsschap van SU staat als een paal boven water. Hij is bij alle Surinamers geliefd, behalve bij de trouwe volgers van Desi Bouterse. Santhoki kan ook met iedereen overweg, ook met van Bommel die, een raar politiek spelletje aan het spelen is.


  Maak melding

 6. Paramanpinto.
  Over verdeel en heerst gesproken die inheemsen zijn het zat met die bemoeizucht en verdeel en heerst van jou moordenaars president.
  Paramanpinto kijk waar van bommel staat je weet wel over die koets. En dit nog Ferrier zit in de kamer voor alle Nederlanders.
  Santokhi is voorzitter van een internationale organisatie en hij mag gaan en staan waar hij wil en dat kan je niet zeggen van die drugs criminele president van jou .


  Maak melding

 7. Mag Bouterse gaan en staan waar hij wil,zoals de heer Santhokie ? Lieve Surie`s laat mij niet lachen. Als jullie dat denken,maken jullie je zelf belachelijk ! Jullie weten totaal niet, hoe de vork in de steel steekt !

  Groet,ram ram,goedha hafies (veel wijsheid)


  Maak melding

 8. paramanpinto.
  Of samen met Roger khan Doekhie en Bouterse je weet wel hé.Waarom is hij op het laatste moment niet naar Trinidad gegaan?
  Als die segebai verhaal klopt had wikkileaks melden van gemaakt, de benoeming van santokhi als voorzitter van een internationale organisatie die de handel in hard drugs en het gebruik daarvan moet tegen gaan ondermijnd die leugens van jou en clown Bouterse, wanneer word weer circus gehouden in ocer???
  Al is de leugen zo snel,de waarheid achterhaald hem wel!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.