Parlementariër Castelen moet weg bij Havenbeheer

26

PARAMARIBO, 24 sep – Parlementariër Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) moet werkelijk plaatsmaken als financieel directeur bij NV Havenbeheer. De kortgedingrechter oordeelde zijn ontslag terecht. Ook moeten twee laptops, een dienstvoertuig en een dienstwapen worden ingeleverd.

Die had Castelen nog onder zijn beheer, nadat hij vorig jaar door de bestuursraad was ontslagen. Hij spande het kortgeding aan als tegenactie. Het ontslag zou onrechtmatig zijn. Castelen werd onder de vorige regering aangesteld. Hij was ooit al algemeen directeur van het staatsbedrijf en minister van Transport Communicatie & Toerisme, waar Havenbeheer onder valt. Zowel Havenbeheer als het ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu waren aangeklaagd.

Het ministerie had het ontslag goedgekeurd, wat volgens Castelen ook onrechtmatig was. In de ontslagbrief die Castelen in oktober kreeg, werd hem “onregelmatig en wispelturig” werkbezoek verweten. Dit was een kennelijke verwijzing naar zijn lidmaatschap van het parlement. Of er hoger beroep volgt is nog niet duidelijk. Castelen voert nog overleg met zijn advocaat.

Bekijk ook:


26 REACTIES

 1. Wat doorging voor een eerlijk en oprechte mneer
  loopt zeer ten onrechte nog rond met twee laptops, een dienstvoertuig en een schiettuig van de zaak.

  Terug naar je aardenpot!


  Maak melding

 2. Je bent gauw geneigd te denken dat hij een exponent was van de vorige regering en daarom het veld moet ruimen. Maar als het verwijt inderdaad terecht is dan is het juist dat hij moet opstappen


  Maak melding

 3. In principe moest Castelen reeds lang zijn bedankt bij de NV Havenbeheer want voor ca 2 a 3 uurtjes werk per dag, 4000 usdollar, een dienstwagen, twee laptops met internet, een pistool en alle overige declaraties toucheren is het toch wel een vette hap die door zijn neus wordt geboord.

  Ik vraag me af wat Castelen al die jaren heeft gedaan als commercieel directeur bij dit bedrijf, want als ik hoor dat de jaaromzet van dit bedrijf slechts 12 miljoen usdollar is vind ik het heel slecht.

  De NV Havenbeheer is het enige havenbedrijf in PBM waar goederen het land binnenkomen dus kan niemand om dit bedrijf als monopolist heen. En toch hoor ik dat men geld verspilt door reclame op de Suri radio en tv te maken, wat absoluut niet nodig is.
  De website van dit bedrijf, bedoelt om dit bedrijf te promoten c.q. diensten te verkopen, is enkel in het Nederlands te lezen terwijl je dit bedrijf in het buitenland (in het Engels) zou moeten verkopen.

  Defares verdiend zelf ook ca 5000 usdollar per maand waarbij dit bedrag 18 keer per jaar wordt uitgekeerd (ja mensen; bij de NV Havenbeheer heeft 1 jaar 18 maanden voor de directie !)

  Een snelle rekensom leert dat deze 2 directieleden van dit bedrijf 2% van de ‘jaaromzet’ toucheren als loon !

  Castelen moet dus zeker weg en moet er een integere, degelijke, goed opgeleide persoon met veel ervaring in de internationale scheepvaart voor deze positie worden gezocht.


  Maak melding

 4. Onderdeel van het accomodatie proces.

  @Paraman
  Klets je weer uit je nek. Die man is nog steeds niet ontslagen en heeft dus nog steeds niet die spullen moeten inleveren. Overigens zijn alle spullen waarschijnlijk al lang volledig afgeschreven.


  Maak melding

 5. Parlementslid en hoofd van zo’n zware functie gaan gewoonweg niet samen. Alhoewel de President dit principe aan de kaak heeft gesteld (terecht), heb ik hierover helemaal niks meer begrepen.

  Wat ik ook niet begrijp, is hoe men in Suriname komt tot arbeidscontracten. Want Castelen vond dat hij 16 maanden vooraf gewaarschuwd moest worden. Ook kan ik mij herinneren dat bij een andere zaak, de staat werd opgedragen het salaris van de manager tot aan zijn pensionering door te betalen.

  Het is de afgelopen 15 jaar 1 grote puinhoop geweest onder leiding van Venetiaan.


  Maak melding

 6. Deze econoom dacht meer aan zijn eigen zak , geen wonder dat hij het veld moet ruimen van de rechter . Gelet op de wurg-contracten dat hij samen met Defares had afgesloten , moet er sprake zijn van onbehoorlijk-bestuur. Sinds wanneer moet de werkgever de werknemer 6 jaar van tevoren op de hoogte brengen van zijn of haar ontslag . Deze macht-misbruik praktijken flikt men niet met deze regering van Bouterse/Ameraali . Laat dit verder een les zijn voor de andere misleiders en hun aanhang .


  Maak melding

 7. 23 Sep, 07:15

  President Desi Bouterse en First Lady Ingrid kregen geschenken aangeboden. (Foto: Wim d’Agrella) President Desi Bouterse en First Lady Ingrid hielden donderdagavond een receptie in Queens, New York. Hij deelde landgenoten mee dat het economisch beleid gericht is op versnelde ontwikkelingen. “Vandaar dat u zult zien dat we een policy voeren van all hands on deck”, zei Bouterse.

  De president zei dat Suriname volgens het laatste rapport van de Wereldbank het tiende rijkste land is, als het gaat om natuurlijke hulpbronnen. “Eigenlijk lek Srananman unu musu sjing dat a kondre e pina so ete. “Dat betekent dat wij als Surinamers toch weten dat we iets fundamenteels fout hebben gedaan in het verleden. Dat betekent dat wij samen die fout moeten oplossen.

  Grote plannen
  Het staatshoofd zei dat verschillende grote plannen in voorbereiding zijn. Hij noemde daarbij de onderhandelingen met Iamgold en andere multinationals. Ook sprak hij over de eenheid in het Caribisch gebied en Unasur. Hij deelde mee dat de bruggen over Corantijn- en Marowijnerivier de verdere ontsluiting van het Zuid-Amerikaans continent betekenen. Een diepzee haven en een weg naar zuiden, richting Brazilië, maken ook deel uit van de plannen.

  “Ik denk dat we een van de weinige landen zijn in het Caribisch Gebied die van internationale organisaties een upgrade hebben gekregen voor wat betreft hun economische gebeuren. Dit geeft aan dat er vertrouwen is in de economische aanpak”, aldus Bouterse. Hij merkte ook op dat vooral Indianen en boslandcreolen achtergesteld zijn. Ook hier zal verandering in komen.

  De presidentiële delegatie kreeg een gevarieerd programma aangeboden met zang en dans. Ook dit jaar zong Bouterse in duet met Jazmyn van Eer zijn favoriete ‘My Way’. Naast minister Winston Lackin (Buitenlandse Zaken) en Celcius Waterberg (Volksgezondheid), waren onder anderen ook aanwezig de ambassadeurs Subhas Mungra en Henry Mac Donald.

  Wim d’Agrella

  Heeft u goed gelezen dames en heren . Suriname is het tiende rijkste land ter wereld qua grondstoffen . Deze President is bewust van wat hij moet doen om versnelde ontwikkeling te brengen . Let verder op a.s. donderdag , er komt een regerings-verklaring , hoe verder met Suriname .
  Castelen en Defares hadden geen ontwikkelings visie over een diepzeehaven .


  Maak melding

 8. @ paramanpinto,
  Wat zou het prachtig zijn als iedereen in Suriname hoog en laag respect zou hebben voor de rechtsgang in suriname, ik hoop dat jij begrijpt wat ik bedoel me boi? want jij hebt een hele grote bakkes over onrecht terwijl je onvoorwaardelijke steun geeft aan een moordenaar genocide pleger die nu jou president is, en zijn criminele zoon heeft benoemt tot hoofd van zwaar bewapend macht in suriname CTU. Hoe hypocriet kan een je zijn Paraman-pinto.


  Maak melding

 9. Onmiddelijk!

  Onmiddelijke stopzetting van alle priveleges en gunsten die meneer Castelen onder deze funktie geniet. En per dag een dwangsom laten betalen zolang hij de spullen nog in zijn bezit heeft. Hoger beroep of niet!


  Maak melding

 10. Weet u dat ik zulke gasten even gevaarlijk vind als de rovers op straat.(SPA) suma law suma don soso fufuru en niet instaat mensen die op hem lijken wijzer te maken…wat een boef wat een schurk idioot.

  En wat even erg is dat een lummel in Nederland komt vertellen dat armoede brengt Democratie is gevaar.

  Laten wij elkaar goed begrijpen in een land waar zelf onkruid heel hard kan groeien bestaat het niet dat er armoede kan of moet zijn.
  Maar door domheid luiheid achterlijkheid van politieke figuren gaat de bevolking zitten wachten op lucht gebraden kip om te vreten.

  Zeer zeer achterlijke politiek en domkoppen van ezels die de bevolking nog dommer maakt en hen brengt naar de weg om te gaan roven incl roofmoord ook nog erbij..mik din man dizi kon rotop uit a politiek…waardeloze bende.


  Maak melding

 11. Typen als meneer Castelen van het Nieuw Front denken nog steeds dat ze kunnen blijven genieten van de privilges die ze verworven hebben onder het vorige regiem.Op de werkvloer en in het parlement produceert hij geen enkele vlieger.Aan hem hadden ze dus niets.Hij was gewoon bankvulling.


  Maak melding

 12. Neus #4,
  Dat heb jij weer snugger en scherp opgemerkt!
  Dus niet uit de neus van jou moeder he?

  Ik vraag me onderhand wel af inhoeverre jij raad weet met jezelf? Onbeholpen teef!!!


  Maak melding

 13. Determinist#6,
  Wat had jij anders gedacht dat jij daat zou worden geposteerd? Me hoellah!

  Natuurlijk is die positie voorbestemd voor een deskundige NDP’er!


  Maak melding

 14. Goed zo, en nu de spullen heel snel inleveren.

  Ja mensen deze man is voorzitter van de Partij van de arbeid.

  Niet eens een parttime Commercieel directeur die 4600US dollars kreeg met een opzegtermijn van 6 jaar, laptops, dienstauto en andere toelagen als directeur, en een PISTOOL.

  Behalve bovenstaande, heeft hij nog een vol salaris als DNA lid, toelagen en andere emolumenten.

  ja dit is front politiek van de afgelopen jaren.

  Bovenstaande is maar een deel van het verhaal natuurlijk.

  De directeur, heeft onlangs nog 100.000US dollars cash op zijn priverekening bij de bank gestort. ze zijn beide lid van dezelfde politieke partij.

  Dit zijn de mensen die het hardst roepen dat het volk pienaart.

  Zo wil ik ook in de Surinaamse politiek, zelfverrijking ten koste van het volk en dan schreeuwen het volk pienaart.


  Maak melding

 15. In gesprek met Lloyd Groenewoud zei president Desi Bouterse dat de helft van de wereld bevolking ja-knikker en pajong waaier is. Dit deed me gelijk denken aan papa Iding Soemita. Ooit zei hij in het parlement dat de helft van de parlementariërs ezels zijn, toen moest hij dat van de voorzitter corrigeren. Hij zei toen dat de helft van de parlementariërs geen ezels zijn.

  President Bouterse vindt dat landen die voorgestemd hebben in de kwestie Libië ja-knikkers en pajong waaiers zijn die met bepaalde denkbeelden lopen, terwijl Libië gebombardeerd is door het westen. Volgens mij is president Bouterse in de veronderstelling dat alles wat hij zegt correct is, en alle andere westerse leiders die hun meningen ventileren het bij het verkeerde eind hebben.

  Ik vind dat president Bouterse zelf een grote ja-knikker is. De meest voor de hand liggende redenen dat Suriname zich onthouden heeft van stemmen, is de vriendschap die Bouterse had met Moammar Gaddafi van Libië.

  En ook omdat Cuba en Venezuela expliciet geweigerd hebben om de overgangsraad te erkennen heeft Suriname zich onthouden van stemmen, want president Bouterse is zeer bevriend met de leiders van deze twee landen. Dus het standpunt van Suriname is niet op eigen houtje ingenomen maar ingegeven door de leiders van Cuba en Venezuela. Suriname krijgt hulp van zowel Cuba als van Venezuela, dus het is vanzelfsprekend dat Suriname naar de pijpen van deze twee leiders moet dansen.

  Gaarne wil ik president Desi Bouterse vragen wat voor knikkers en waaiers het grootste deel van de parlementariërs (coalitie) en de ministers zijn? Het antwoord is vrij simpel: De heren en dames van de coalitie zijn de grootste ja-knikkers, pajong waaiers en wajangpoppen. Als president Bouterse iets predikt, is alles ‘ja en amen’ van de zijde van de coalitie. De mensen buigen gewillig en zonder tegenspraak wordt er toegestemd of goedgekeurd.

  President Bouterse houdt er niet van als mensen hem tegenspreken, degene die hem tegenspreekt wordt onverbiddelijk ontheven. Alle topmensen in overheidsdienst en parastatalebedrijven die geen ja-knikkers en pajong waaiers zijn worden ontheven. Hij verlangt van de ambtenaren dat zij als ja-knikkers en pajong waaiers moeten fungeren. Dus de president moet niet over ja-knikkers en pajong waaiers praten, hij moet eerst de hand in eigen boezem steken.

  Bouterse, de “vredesengel” is ernstig bezorgd over het vele wapengeweld dat gepaard gaat met politieke geweld in bepaalde Afrikaanse landen en het midden oosten. Hij wil in de VN pleiten tot vreedzame oplossingen voor conflicten en democratie in de landen waar wapengeweld en conflicten voordoen. Ik was even stil toen hij in een interview zei dat hij ernstig bezorgd is over het wapengeweld en de democratie. Ik vroeg me af of Bouterse en vreedzame oplossingen samengaan? Was ik misschien aan het dromen, nee, het was de werkelijkheid. Maakt deze gedachte van Bouterse “het verschil” met de gedachte uit de jaren ’80 ?

  Deze gedachte van de president is een complete verrassing voor mij. Vanwaar deze plotselinge ommekeer? Waarom had hij het militaire vakbondsconflict met de toenmalige regering in 1980 niet op een vreedzame en democratische wijze opgelost? Als Desi Bouterse een echte democraat was en zijn verantwoordelijk had gekend. Suriname was dan nooit in zo een situatie beland.

  Waarom was de zogenaamde opstand van 1982 niet op een vreedzame en democratische wijze opgelost? Ik ben helemaal niet onder de indruk van wat de president in de VN aan de orde heeft gesteld. De president heeft zijn gedachte geventileerd over vreedzame oplossingen en democratie. Een gedachte heeft op zichzelf geen macht. Een gedachte krijgt pas macht door erin te geloven. En de president gelooft zelf niet erin, hij gelooft niet in de democratie.

  Als hij in de democratie geloofde zou hij volgens artikel 90 van de grondwet netjes zijn verantwoording afleggen aan het parlement, maar dat doet hij niet.

  Ik heb helemaal geen geloof in president Desiré Delano Bouterse als het gaat om vreedzame oplossingen en democratie. Enkelingen zullen mij bestempelen als een negativist, omdat deze enkelingen de waarheid onder de ogen niet willen zien.

  Naipal.A.I

  PS. De balk in eigen ogen ziet hij niet, wel de splinters in die van anderen. De oliedomme aanhangers zijn reuzetrots op hun pres. Die oliedomme ie JA knikkers. hahahahahaha


  Maak melding

 16. TTheo,
  terwijl de bevolking wordt uitgehongerd en uitgeperst wordt feest gevierd en die arme bevolking mag deze grootdoenerij betalen.
  TTheo volgens mij heb je de mening van de vice president niet goed begrepen omtrent deze geweldige plannen van DDB.
  castelen moet weg en abrahams mag blijven en Amafo wordt gewoon minister mooi voorbeeld.
  TTheo leest dit even misschien wordt jij wakker uit jou dromenland http://www.gfcnieuws.com/?p=79402


  Maak melding

 17. Gezin van 12 wil bivakkeren bij DNA en kabinet president

  Mocht men gevolg geven aan het verzoek van deze arme mensen die op hem stemden, dan is het hek van de dam dan volgen er meer en meer totdat de gehele domme aanhangers het beter zullen begrijpen, gratis ete,drinke,bermspele,kabouterhuisje met tuintje is een grove leugen gebleken. Eerst hebben ze zichzelf fors beloond met centrale bank pres als voorloper met srd 80.000,- plus per maand. Hijg hijg, help, help, laat de valse pastoor die srd.6.000,- van pres ontvangt dan het grote voorbeeld geven. Aan dovemans oren gezegd. Die man is voor de zoveelste preek naar het buitenland om goedgelovigen hun tienden op te eisen. Soort zoekt soort. Moordenaars,drugsbonzen en rovers hebben geen hart, dat is bewezen in jaren tachtig, deze arme drommels geloven dat onberechte misdadigers hen eten,drinke en huisje gaan geven../ Vergeet het maar. Net als de arme vrouw in Coronie zullen anderen het doen, met hulp van het bedrijfsleven. Back to the eigthies wordt het daarna. Niemand zal helpen, op Chavez en Castro na, die bijna in het graf zijn. Ook opa ddb en opa gilli niet. Twee oude vossen maar geen sullen. Hahahahaha


  Maak melding

 18. Venezuela is de criminaliteit zo sterk gestegen dat de internationale crisisgroep, een niet-gouvernementele organisatie, volgend jaar voor politiek geweld vreest. In 2012 vinden in het land presidentsverkiezingen plaats. Venezuela, een land met 28 miljoen inwoners, noteert 17.000 tot 19.000 moorden per jaar.Elk weekend arriveren tientallen met kogels doorzeefde lichamen in het mortuarium van Caracas. ……..hopelijk waait deze wind niet over naar hier, met al die liefde van pres voor Chavy.De oliedomme aanhangers hebben dan het nakijken…boehoe


  Maak melding

 19. Het enige verschil tussen straatrovers en graaiers van deze allure zit hem in die stropdas, meer niet!

  Is dit redelijk, is dit billijk, is dit eerlijk, is dit oprecht?


  Maak melding

 20. Paramanpinto,
  Wanneer hou op met dat kinderlijke gedrag van jou om andermans moeder bij een discussie te halen heb jij zelf geen moeder liefde gehad riool rat de je bent stop ermee met die ongeschoolde rattentaal van jou.
  Jij bent de enige hier die over andere mensen hun moeder heeft echte surinamers hebben respect voor moeders. Mama nanga sribi krosie.


  Maak melding

 21. Theo: “Heeft u goed gelezen dames en heren . Suriname is het tiende rijkste land ter wereld qua grondstoffen”

  Dus het is aan de bevolking en haar regering te wijten dat Suriname nog steeds een arm derde wereld land is met alle problemen van dien.
  Nederland behoort qua grondstoffen tot de minst rijke landen maar wel tot de rijkste landen ter wereld. Grondstoffen zijn geen enkele garantie voor welvaart. Suriname is daar helaas een goed voorbeeld van.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.