Surinaamse minister hangt motie boven het hoofd

13

PARAMARIBO, 24 sep – Minister Simon Martosatiman van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer wacht mogelijk een motie van wantrouwen in het parlement. De dreiging komt van parlementariër Rashied Doekhie (Megacombinatie/NDP). Die vindt het te gek voor woorden dat duizenden aanvragen voor grond opnieuw moeten worden ingediend.

“Dit kan alleen zijn ontsproten aan een corruptief brein”, zegt Doekhie tegenover de Times of Suriname. De herregistratie die Martosatiman aankondigde, kan maar één bedoeling hebben: nog meer gesjoemel. Het was juist de bedoeling een nieuwe wind te laten waaien op Suriname’s meest beruchte ministerie. Volgens Martosatiman gaat het er juist om het systeem zuiver te houden. Hij wil weten wie door de jaren heen al grond kreeg en wie al overleden is.

Zo kan precies worden vastgesteld wie van de aanvragers nog in aanmerking komt. De administratie is kennelijk zo chaotisch dat het niet in één opslag uit te maken valt. Het moet om zo’n tachtigduizend aanvragen gaan. Doekhie vindt het maar nonsens. Hij ging tijdens de vorige regering nog op de vuist met parlementariërs Paul Somohardjo en Ronnie Brunswijk. Hij beschuldigde Somohardjo toen van geknoei met grond. “Ik heb letterlijk hiertegen gevochten en nu zie ik die flauwekul doorgaan.”

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Het wiel opnieuw proberen uit te vinden, een tien, zorgen voor structurele oplossingen op lang termijn 01. Hihi. Puppets allemaal. Ma goed.

  Probleem Maripaston niet makkelijk op te lossen….wat hadden pres en co een grote mond.

  Dompig: Ordening goudsector moeilijker dan gedacht ….hulp uit Aruba?

  Doekhie dreigt met motie van wantrouwen tegen RGB minister…..beunhazen allemaal die zitten om eigen- en partijbelangen.

  bedrijfsterrein beschoten en beroofd

  Subisco salesman op eigen bedrijfsterrein beschoten en beroofd…….als onberechte criminelen de macht is gegeven, zal het van kwaad tot erger worden. Misdaad heeft hen heil gebracht, dankzij olidomme idioten.

  Tiener slaat zwager dood .bij navraag bleek de dader een fan te zijn van de pres.

  Suriname gaat voor een compleet groene goudwinning. Volgens minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen, NH, moet deze bedrijfstak een groen label zien te verwerven. Het gebruik van kwik wordt dan ook volledig uitgebannen…..maar het blijft wel honderd jaren in de grond.


  Maak melding

 2. Ik sluit niet uit dat de minister inderdaad een up to date overzicht wil. Maar of dat de werkelijke reden is betwijfel ik.
  Waarschijnlijker is dat hij zijn vriendjes wil bevoorrechten.
  Het lijkt of elke regering in Suriname (andere landen ook, maar dat interesseert me minder en is nu niet van toepassing) corrupt is.


  Maak melding

 3. Beste meneer Doekhie, curruptief vind u het allemaal?

  Kunt u zich het gesprek in 2009 nog herhinneren? U intimideerde min of meer een benadeelde om zijn goederen maar vrijwillig aan zijn oplichter af te staan en zei daarbij: Ook al heeft u alle bewijzen, u gaat de zaak niet winnen, zo werken rechters in Suriname, maw, als mijn partij aan de macht komt verlies je het!

  Dit alles had Doekhie over voor STEMMEN!

  Dus houd je smoel dicht en lazer op schijnheilig te doen!


  Maak melding

 4. @@Srika

  Het is erg verdacht, ik weet dat Doekhie geen integer man is, dus was is hier aan de hand? Vrees Doekhie dat er lijken uit de kast komen?

  Of is Doekhie bekeerd?Met zijn motie van wantrouwen, bah ik moet van deze schijnheile kotsten!


  Maak melding

 5. De verantwoordelijke is de president maar hij was zijn hand in onschuld zoals altijd.
  Bouterse is degene die met deze mobilisatie is gekomen, ik las ergens dat die kinderen 350 srd is beloofd en er is een groot feest georganiseerd voor deze kinderen door de president.


  Maak melding

 6. Boter!

  Dhoekie heeft boter op zijn hoofd. Hij is bang dat zijn eigen grondaanvragen weer op de proppen komen.
  Als deze minister dit doorzet is hij een held. Er kan veel geknoei aan het daglicht verschijnen en een beerput open gaan.

  Als dit een motie van wantrouwen waard is dan kan je voor de gehele regering een motie klaar leggen.


  Maak melding

 7. Ook deze oliefant zal geen uitzondering zijn op die regel en te zijner tijd ook een vette muis baren.

  Het blameren van harde werkers is 1, het weerleggen van zaken is twee!


  Maak melding

 8. Moordenaars, drugsbonzen,geweldenaars,boeven en onberechte mensenrechten schenders is de macht gegeven door de oliedomme aanhangers en jaknikkende parasieten. Ook een valse profeet profiteerd van deze misleiding aan de domme aanhangers. Geen wonder dat de criminaliteit blijft stijgen. Men zou denken,vooral de domme aanhangers, die valse profeet brengt een kentering, helaas. Bij monde van deze valse profeet die het volk beloofd had. didibri publieke spijtbetuiging oktober 2010. Ook de kwestie Palestina tikte hij zijn vereerder op de vinger. Wat een komediant. Gelukkig bestaat de ware kerk van de Almachtige Heer niet uit een gebouw, waarvan hij 52 stuks heeft gebouwd,met die 6.000 srd komt er weer eentje bij, dankzij deze gift uit de handen van een onberechte mensendoder. Wee dit volk, bovenal de oliedomme jaknikkende aanhangers.


  Maak melding

 9. Doehkie heeft gelijk, dit is mensen voor de gek houden.
  Let op!! als er over een paar jaren weer een nieuwe regering is, moet een ieder zich opnieuw laten registreren.
  Zelfs een vierde klas ICT VMBO leerling kan het huidige bestand opschonen en op jaar van aanvraag rangschikken, de rest is een schrijven of een telefoontje en controle uitvoeren in het veld, dan kom je al heel erg ver.


  Maak melding

 10. Momo,

  Ik hoor het volk niet klagen over de herregistratie!
  Dus ….doe effe sociaal joh!

  Mss is het weer tijd voor een ordinaire catfight; Simon is wel een stukkie slimmer en jonger dan somo en brunswick ….

  Het is een prima zaak dat neutralen de zaak oppakken. Geen vriendinnetjes politiek meer.
  Dat is toch het doel van je partij of niet dan???

  Simon ik zou eerst de oude grond-aanvragen publiceren, hoeveel heeft Momo op mae’s naam staan???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.