Collectief Overzee Suriname heeft twee gezichten

6

De onlangs in Nederland opgerichte stichting Collectief Overzee Suriname wil zowel in Nederland als in Suriname actief worden. “Het gaat vooral om het sociale netwerk waarover de Surinamers in Nederland beschikken. Dat is goud waard”, aldus zorgondernemer Ernest Grep, die het openingswoord hield bij de proclamatie van de stichting op vrijdag 23 september in Amsterdam.

Volgens een verslag van Radio Nederland Wereldomroep gaat de stichting ondernemende krachten van Surinamers in Nederland bundelen. Voor mensen die op welke manier ook in Suriname willen investeren komt advies beschikbaar. Ook zal gezamenlijk getracht worden deuren in Suriname te openen. Parlementariër Henk Ramnandanlal (Megacombinatie/Palu) was aanwezig bij de proclamatie. Van het aanwezige publiek kreeg hij nogal wat kritiek te verwerken over de toegankelijkheid voor ondernemers.

Ramnandanlal pareerde met de belofte dat het investeringsklimaat verbeterd zal worden. Suriname heeft flink behoefte aan ondernemers en deskundigen. Bovendien maken moderne technische middelen het mogelijk dat iedereen nu rechtstreeks met parlementariërs en bewindslieden kan bellen, e-mailen en zelfs pingen. Collectief Overzee Suriname wil gaan samenwerken met Investment Development Cooperation Suriname, IDCS. Dat is het officiële orgaan voor investeringen.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Sinterklaas en Pieterbaas!

  Twee gezichten? Ja, natuurlijk! Investeerders uit Nederland of elders worden in Suriname gezien als valutabrengers. Sinterklaas dus! Maar zo gauw ze winst gaan maken wordt men bang voor ze en ziet men hen als uitbuiters dus Pieterbaas. Dan worden ze of beroofd en bestolen en hebben geluk als ze niet vermoord worden. Eigen ervaring!


  Maak melding

 2. Ik vind dat het o.h nu afgelopen moet zijn..

  Er wordt al jaren en jaren gepraat over dit soort onderwerpen en er gebeurt niks..

  Neem nou eenvoudig de visum kwestie,iedereen heeft zijn bek vol over afschaffing versoepeling visum van en naar sme,maar onder tussen gebeurt er totaal niets..

  En het domme volk wordt maar aan een lijntje gehouden met valse hoop..,maakt niet uit wie de lijders zijn..

  Neem nou ook de vliegtarieven meerdere maatschappijen op de lijn a’dam-parbo toelaten lagere tarieven….

  Nu wil ik actie zien op korte termijn van kerels met ballen,anders moeten ze gewoon hun bek dicht houden..basta..


  Maak melding

 3. Voor wie daadwerkelijk dingen wil doen in Suriname is er altijd wel een weg! Neen geen kromme weg of regelregelkerdee!

  Gewoon graathari via de voordeur.


  Maak melding

 4. Paramanpinto,
  weet de samenleving waar die gesprekken over gingen in Trinidad en wat de resultaten zijn van de 80 loyalisten die daar heen zijn gestuurd, weet de bevolking wat die vorige gesprekken in Amerika met de zogenaamde grote financierders hebben opgeleverd en ook die in Cuba. weet de samenleving hoeveel geld is uitgegeven aan die propaganda feestje in Amerika en uit welke pot het is betaald over kromme weg gesproken.Wij mogen ons niet bemoeien met jou bananen republiek maar wel komen investeren. Bedoel je met voordeur hoe Abrahams zijn familie heeft bevoorrecht met de bouw van zijn nieuwe kantoor en hoe de benoeming van alibux en bosje ingang zijn gezet twee oplichters van de staat Suriname.
  Paramanpinto jij doet mij denken aan die perschef van kadaffi en ook aan limbo met die gemanipuleerde foto, jullie zijn zo geindoctrineerd dat jullie het zelf niet door hebben dat jullie buiten iedere realiteit leven .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.