Verdachte moord A’dam aangehouden in Suriname

5

De politie in Suriname heeft vorige maand in Paramaribo de 36-jarige Clifton van A. gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 36-jarige Nigeriaan Jude Wehweh. Dat meldt justitie vandaag schrijft Het Parool.

Het slachtoffer werd op 8 december 2009 in zijn flatwoning aan de Millingenhof in Amsterdam Zuidoost gewurgd. Daarna werd de woning in brand gestoken. Van A. staat -nog steeds – op de Nationale Opsporingslijst van de politie.

De arrestatie van Van A. werd vandaag gemeld door het Openbaar Ministerie (OM), tijdens een pro-formazitting in de zaak tegen medeverdachte Angelo G. Volgens het OM heeft justitie in Suriname de strafvervolging van Van A. overgenomen en zal hij in Paramaribo worden berecht. Lees verder…

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Dit snap ik niet, stuur hem linea recta naar nederland om daar berecht te worden en zijn straf uit te zitten, waarom zou de Surinaamse staat hiervoor moeten opdraaien.

  Het is wel raar dat uit Nederland gevluchte criminelen in Suriname gepakt en berecht worden, terwijl ze andersom gewoon jaren vrij en blij mogen rondhangen in Nederland.


  Maak melding

 2. @Kiekeboe

  Ja vreemde zaak. Waarom in SME berechten terwijl onderzoeksgegevens, getuigen, etc in NL zijn. Ook is het slachtoffer niet iemand uit SME. De enigste band met SME is dat de verdachte daar is opgepakt en vroeger in SME woonde.

  Je gaat je bijna afvragen of hier geen sprake is van een hitman die geregeld moet worden.


  Maak melding

 3. Suriname levert geen eigen burgers uit. Welnu deze man heeft de Ned. nationaliteit maar nu wordt kennelijk van een `dubbele nationaliteit` uitgegaan iets wat nimmer ter sprake kon worden gebracht.


  Maak melding

 4. Is de gevangenis in Nederland niet te mild? Alle luxe ect. etc??

  Het enige wat aan Suriname gaat kosten is droogbrood en bana naga Batjaw.

  In overleg met Nederland gewoonweg in Suriname berechten. Laat hij maar daarginds rotten(30 jaren)!!

  Wie weet dat hij er nog meer op zijn Kerfstok heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.