Ordehandhaving Surinaamse hoofdstad wordt strenger

7

PARAMARIBO, 21 sep – De veiligheid in Paramaribo wordt opgevoerd. Dit meldt het Korps Politie Suriname, KPS. Vooral de illegaliteit krijgt meer aandacht bij surveillances. Onder meer de Waterkant behoort tot de gebieden die scherper in de gaten gehouden zullen worden.

“We gaan zaken aanpekken in en rond Paramaribo”, zegt KPS-functionaris Mohammes Nasrullah tegenover de Times of Suriname. Praktijken die lange tijd zijn gedoogd, mogen niet meer. Zoals de jongelui die langs de straat illegaal goud opkopen. Die maken er een gewoonte van voorbijgangers lastig te vallen. Ook komt er meer aandacht voor personen die geluidshinder veroorzaken, zoals luide muziek in ergens geparkeerde auto’s. Dit soort praktijken veroorzaakt ergernis bij de brave burger en het neemt de laatste tijd eerder toe dan af.

De aanpak van straatverkoop is iets lastiger geworden, nu het ministerie van Handel & Industrie daar groenlicht voor gaf. Eerder kon de politie op elk willekeurig moment ergens opdoemen en de waar in beslag nemen. Het probleem met straatverkopers is vaak dat ze het al spaarzaam beschikbare trottoir bezetten. Voor de politie is dat alsnog een invalshoek. “Als ze het voetpad blokkeren of de orde verstoren, wordt ook tegen het opgetreden”, aldus Nasrullah.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. Ik snap niet dat HI toestemming heeft gegeven voor straatverkopers, dat veroorzaakt chaos en wanorde, om maar niet te spreken over hygiene. Soms vraag je je af of het nog zal lukken om een beschaafde en netjes uitziende stad te krijgen als vergunningen worden uitgegeven ter ondersteuning van rommel. Weten deze HI-ers niet hoe het hoort? Reizen ze niet? Zien ze niet in dat Parbo op deze manier verwordt tot een ‘slum’?
  Men praat over toerisme, maar een toerist gaat geen tweede keer naar een vieze troep en stank. HI-ers wordt toch eens een keer wakker!


  Maak melding

 2. su is groot,breek het marktgebouw af ,maak er een mooie wandelboulevard van vooral voor het nachtleven .wel streng bewaakt.[dat is goed ter bevordering van toerisme.plaats het markt ergens buiten de stad ,en creeer genoeg parkeerplaatsen dat mensen met hun auto komen en hun nodige boodschappen te doen.tegenwoordig heb je javaanse,chinese,hindustaanse,braziliaanse markten ,breng dit allemaal bij elkaar,deel het in .dat je 1 keer alles heb wat je nodig heb.dus geef ieder een ruimte om hun zaken te doen ,en ieder is verantwoordelijk voor zijn werkplek om schoon te houden.en wie dat niet doet krijgt boete of de vergunning wordt ingetrokken.het is dit maatr een idee om su leefbaar te maken


  Maak melding

 3. Laten ze eerst orde op zaken brengen bij het hoofd ( pres en co )van deze regering, zolang het niet in orde is met het hoofd zal het lichaam ( het arme volk) eronder lijden.
  Overal zien we het gevolg van wat het hoofd, een jaar lang heeft veroorzaakt. Wee de oliedomme stommelingen die wetverachters en moordenaars als leiders wilden. Zie het gevolg, stijging drugsgebruik en handel, smokkel, op handen dreigende valuta schaarste, stijging en verruwing criminaliteit, huiselijk geweld,mensensmokkel,moord,roof,diefstal,geweld,vandalisme,bedreiging……..yyyeeeeeeaaaaaa…krijsen de domme aanhangers .we want de devil.


  Maak melding

 4. Zo hoort het inderdad en waarom eigelijk nu pas .
  dit moest allang plats hebben gevonden.
  De waterkant vooral moet een trekpleister worden.
  Maak er een mooie boulevaard en je zult zien hoe su zal stralen.
  Succes in ieder geval.
  A tang so


  Maak melding

 5. Het is heel goed dat de politie gaat optreden tegen de mensen die aan de straat kant hun waar verkopen, ik kom zelf uit Curacao ik bezoek mijn vadersland regelmatig,maar de straat verkopers zitten inderdaad op de looppad en soms moet je uitwijken om op straat te gaan lopen met alle evolge vandien. Daarom blijf ik hooguit 2 dagen in de stad en ga dan voor de rest van mijn vakantie naar het binnenland, waar er rust heerst en schone lucht. Kijk Suriname is een mooi land, er moet een intensieve toeristische promotion van start gaan. Maar eerste moet de binnenstad opgeruimd en georganiseerd worden, eerste indruk van een land is de Airport en vervolgens de binnenStad. Dus het beleid van de politie sta ik 100% achter.Heel veel vrienden van mij die ik naar Suriname hebt gebracht zeggen allemaal hetzelfde: “Zo een mooi land maar waarom zoveel rommel in de hoofdstad”
  Heel veel Succes met de reorganisatie, ik blijf mijn Dushi Suriname bezoeken want ik voel mij thuis in Suriname.
  Amalia


  Maak melding

 6. Deze langspeelplaat hoor ik vanaf de jaren 80 toen probeerde men met keiharde handen de orde te handhaven wat niet gelukt is.
  Ik zie die beelden nog voor mij hoe jongemannen voor de camera werden afgeranseld, met dwang, intimidatie en onderdrukking kom je er niet ik ben voorstander van slimme wetten en regels waar iedereen zich aan houdt. Wat heel slim zou zijn is om de mark te verplaatsen uit het binnenstad en een heel nieuwe mark ergens anders neer zetten in plaats van die geweldige miljarden plannen van de DDB,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.