Surinaams staatshoofd betreurt heengaan Rodgers

8

PARAMARIBO/NEW YORK, 21 sep – President Desiré Bouterse betreurt het heengaan van ex-parlementarier en NPS-icoon Otmar Rodgers. “We weten dat we allemaal een keer aan de beurt komen. Toch is het schokkend”, zegt Bouterse vanuit New York, waar hij de algemene vergadering van de VN bijwoont.

“We moeten weten dat we dit soort momenten moeten aangrijpen om goed stil te staan en te weten dat voor ons allen eens het moment komt. Ik wens de familie, vrienden en zijn partij sterkte toe”, aldus Bouterse. Otmar Rodgers overleed op twee en zeventig jarige leeftijd in het Sint Vincentius ziekenhuis te Paramaribo, na er korte tijd verpleegd te zijn. Behalve tijdens de militaire periode van 1980 tot 1987, was hij vanaf 1974 onafgebroken lid van het parlement.

Rodgers was vooral bekend om zijn welbespraaktheid. Die kwam nog het meest tot uiting tijdens debatten in het parlement. Menigeen kon zijn taalgebruik soms bestempelen als wat oubollig en wollig. Rodgers nam vorig jaar afscheid van het parlement. Hij had het in de jaren tachtig al gedwongen moeten doen, na de coup. Na geruime tijd vast te hebben gezeten zonder aanklacht, werd hij vrijgelaten. Zij bijdrage aan het vredesproces na de zogenaamde Binnenlandse Oorlog, was ook aanzienlijk.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. Bout lijdt aan een defecte geheugen.Hij heeft bij zijn greep naar de staatskas in ’80 de hele top van de NPS afgeranseld.Rodgers werd zo danig in elkaar geslagen dat hij opgenomen moest worden in het M.H..Misschien kan iemand van ons nog herinneren dat hem meegegeven werd dat de padvinders waren die hem een pakslaag geven in opdracht van de hopman[bout].Deze vernedring door bout is Rodgers nooit meer echt te boven gekomen.Nu moet hij geen krokodillen tranen laten.

  Cobie.


  Maak melding

 2. wiens fa na fa Bouterse toont toch respect voor die man. Bouterse had de dood van wijlen Rodgers ook volledig kunnen negeren, hij heeft besloten toch op deze manier respect te tonen voor wijlen Rodgers. Wat zouden we er van vinden wanneer Bouterse alleen maar negatieve dingen over wijlen Rodgers zou opperen en totaal geen aandacht aan hem had besteed?
  Dat zou toch ook niet respectvol zijn.
  Met de dood moet je respectvol omgaan en
  dat heeft Bouterse in dit geval ook gedaan ook al heeft hij het misschien plichtmatig gedaan.
  Ik denk dat de familie van wijlen Rodgers dit meer op prijs stelt dan sommigen op dit forum.
  Nu komt ene cobie met dingen uit de jaren tachtig. Ik denk niet dat de familie op dit moment daar op zit te wachten. Misschien op een ander tijdstip. maar niet nu!
  Laten we aub rekening houden met de gevoelens
  en de rouwverwerking van de familieleden. Die man is pas overleden. kom op mensen!

  Waarom moet alles altijd zo negatief belicht worden. ai baja.

  Familie Rodgers, mijn oprechte deelneming en veel sterkte!


  Maak melding

 3. Wat de persoon Jacobus(Cobie)schrijft is de waarheid; een ieder die deze periode bewust heeft meegemaakt weet dat.
  Bouterse reageert volgens protocol; zo hoort dat nou eenmaal.
  Laten we deze kwestie, uit respect voor de overledene, nu laten rusten. De emoties rondom wat er gebeurd is met de heer Rodgers horen slechts de familie en andere zeer naasten toe.

  Simone


  Maak melding

 4. Niet alleen ddb heeft 1 last minder.NDP heeft innerlijk plezier.Deze man stond sterk om ze aan te vechten, had altijd het juiste antwoord. Otje, hier op aarde zal je het 8-december-proces niet meemaken,maar de Almachtige zal je bijstaan om het vanuit de goede plek te volgen.Je was eerlijk, wij gaan je naam steeds noemen bij elk proces en sta ons bij dat deze moordenaars spoedig berecht zullen worden.

  Danitia


  Maak melding

 5. Simone wat Jacobus verteld is je reinste onzin, dat jullie nooit zelf bij nadenken is echt triets.

  Lees wat die cobie te berde brengt. “Hij heeft bij zijn greep naar de staatskas in ’80 de hele top van de NPS afgeranseld.”

  Hoe heeft de heer Bouterse dat in zijn eentje gedaan in 80. In 80 was Bouterse niet de leider van de staatsgreep of de groep van 16, er was een NMR bestaande uit meerdere leden die leiding gaven.

  Wat als ik je vertel dat Bouterse na 80 gewoon goede maatjes was geworden met wijlen Rodgers.

  Terecht dat hij zijn medeleven toont met het heengaan van Rodgers, Rodgers was in ieder geval niet zo dom en haatdragend als jullie stelletje dommerikken.


  Maak melding

 6. @ M. Sanders,
  Laat hij respect tonen aan de nabestaanden van de slachtoffers die hij met zijn misdadige revolutie heeft gemaakt. De nabestaanden van 8 december 1982 en moiwane vragen zich nog steeds af waarom?? waarom heeft Bouterse nooit zijn excuses aangeboden aan de samenleving voor wat hij ze heeft aangedaan.In plaats daarvan heeft hij de hoogste onderscheiding gegeven aan de moordenaars en onderdrukkers van het surinaams volk noemt u dit respect ??


  Maak melding

 7. Die negatievisten hebben niet eens door dat zij telkenmale de gebeten hond zijn.

  Schreeuwen 100.000, vooruitkomen 0,000!

  Hori yu smoer en mars go wroko!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.