Ex-parlementariër Otmar Rodgers overleden

15

PARAMARIBO, 20 sep – Oud-parlementariër Otmar Rodgers is overleden op twee en zeventigjarige leeftijd. Rodgers was ook ondervoorzitter van de Nationale Partij Suriname, NPS, en was tijdens de vorige regering leider van de Nieuw Front-fractie. Hij speelde een prominente rol bij het vredesoverleg dat een eind maakte aan de oorlog tussen het leger en het Jungle Commando. Otmar Rodgers overleed in het Sint Vincentius ziekenhuis, waar hij sinds begin september verpleegd werd.

NPS-voorzitter Ronald Venetiaan is geschokt:”We hadden uitgekeken naar herstel.” Rodgers leek inderdaad te herstellen de afgelopen dagen, zij het uitermate langzaam. De NPS zal hem sowieso missen. “Hij heeft zich ontwikkeld tot prominent parlementariër. Iedereen kent zijn bijdrage, zowel aan het debat als aan het wetgevingswerk. We verliezen een strijdmakker, hij heeft de goede en de slechte tijden van partij en land intens meegemaakt”, aldus Venetiaan.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Met alle respect, medeleven en condoleances naar nabestaanden.

  Deze man was 72 jaar, was al 36 jaar één van de prominenten in de partij. Sorry maar als politieke partij ben je dan al jaren door de werkelijkheid voorbij gestreefd.
  Jammer dat noodzakelijk vernieuwing blijkbaar alleen langs weg mogelijk is.
  SME wordt gegijzeld door een stel oude mannetjes die al lang met pensioen moesten gaan. Stel bij alle partijen de volgende norm in:
  60 – 65 jaar, afbouw, achtergrondfuncties en training kader.
  65+, geen enkele representatieve functie meer. Dus niet in de DNA, etc. Wie actief wil zijn gaat maar onbetaald in een commissie werken.


  Maak melding

 2. Met alle respect voor dhr. Otmar Rodgers, rust zacht…

  Als kanttekening moet ik wel zeggen, hoe is het mogelijk dat iemand op 72 jarige leeftijd, ver boven de pensioen gerechtigde leeftijd nog ondervoorzitter is van een prominente politieke partij zoals de NPS, dan nog niet gesproken over de leeftijd van de voorzitter zelve, diep triest gewoon!!!


  Maak melding

 3. Jammer dat hij niet eerder is gestopt om plaats te maken voor de jeugd en zijn oude dag doorgebracht met familie en nazaten. Hij heeft zijn bijdrage geleverd, hij ruste in vrede.


  Maak melding

 4. Een man van het echte debat is heengegaan.

  Jammer, hij laat zeker in zijn partij geen jonge opvolgers van het debat achter.

  Sterkte aan de familie toegewenst.
  Srika


  Maak melding

 5. ok, maar hij heeft ook gezegd, dat de surinaamse minister van justitie anno 2011 een strafblad heeft, maar niemand rept daarover. jullie moeten ook weten waarvoor!


  Maak melding

 6. a het overlijden van de heer Otmar Rodgers in Suriname, kwamen er veel reacties op facebook binnen. Deze varieerden van de normale condoleances tot hatelijkheden. Een van de zaken die te berde werd gebracht was zijn handel en wandel. Bij de dood is het ongepast om de overledene te bekladden, omdat de persoon in de kist zich, in ieder geval, niet kan verdedigen …

  en het lijk merkt er verder niets meer van. Bij de dood gaat het om het respect voor het proces genaamd ‘de dood’. Wie geen respect toont voor de dood spreekt kwaad over de overledene.

  Na ndpsma, dong sma bakka deng. Leki deng baas de na respekie gi dede noch libisma.


  Maak melding

 7. Wat heeft leeftijd met iemands kunde te maken??? Sommige jongeren zijn nog te lui om voor hun dagelijkse maaltijd te werken. Iemand van die leeftijd die zoveel hart voor zijn land heeft gehad verdient mijn part alle respect. Hij mocht van mij wel over de 100 worden en dan nog zolang als mogelijk zich met de politiek bezighouden.

  Het is in ieder geval beter als de graaizuchtige mensen die nu in het parlement zitten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.