Windhoos rukt daken van huizen in Suriname

7

PARAMARIBO/WANICA, 10 sep – Tientallen gezinnen in het district Wanica zitten zonder dak boven het hoofd vanwege rukwinden. “Ik zat in de moskee, toen ik de wind hoorde razen, toen ik thuis kwam was mijn dak eraf”, zegt René (45). Net zoals bij de buren is zijn inboedel verregend. De energievoorziening is uitgevallen. “Ik weet niet waar ik moet slapen vanavond.”

Bij de buren waarschijnlijk niet, daar is het minstens even erg. Het beeld van verwrongen dakplaten is in verscheidene ressorten waar te nemen. Maar ook bedrijvigheid. Familie en vrienden van elders helpen improviseren om de getroffenen tenminste de nacht te helpen doorkomen. “Wat begin je tegen de natuur? We zullen moeten opruimen en repareren”, zegt Marie (26). Hulp van de autoriteiten is er vooral in de vorm van patrouillerende politieagenten.

Die nemen poolshoogte en helpen hier en daar puin ruimen. Ook personeel van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing biedt hulp. “We hopen dat de regering ons op een of andere manier te hulp schiet”, zegt Marie. De meest getroffen gebieden zijn de series A, B en C van het ressort Koewarasan en Santo Boma. Op sommige plaatsen zijn elektriciteitsmasten omver geworpen door het natuurgeweld. Het gebied is drie keer getroffen in relatief korte tijd. De weerdienst voorspelt over het algemeen droog weer, met onweersbuien en windstoten voor sommige plaatsen.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. Ja wat wil je,
  Wanneer mensen de afdeling Bouw & Woning Toezicht van OW die de naleving van de bouw-Wet controleert schuwen of wanneer corrupte ambtenaren niet strak de hand houden aan voorschriften, dan krijg je dit.

  Wanneer sommigen dit ministerie beheren kun je er gif op drinken dat het mis gaat.


  Maak melding

 2. Eigenlijk vind ik het jammer dat waterkant geen foto’s zet van bepaalde nieuwsberichten die toch heel interssant kunnen zijn.

  Bijvoorbeeld deze, wat moet ik me voorstellen van een windhoos die een dak wegwaait, van een huis.


  Maak melding

 3. Laten ze goed controlen, al die kabouterhuisjes die ze bouwen voor de domme aanhangers met hun tjepoti mentaliteit. Geef ons gratis ete,drinke en spele…de rest zit in Santo Boma…


  Maak melding

 4. Toen jij onder de naam Pinto reageerde gaf jij regering venetiaan de schuld van het water overlast en de rukwinden in suriname nu reageer jij onder de naam paraman en je geeft nu de schuld aan O.W.
  Paramanpinto je moet niet alleen naar sky radio luisteren kijk ook naar CNN dan zal je zien wat natuurgeweld in Amerika heeft veroorzaakt.


  Maak melding

 5. Ik hoop dat de overheid snel die stroompalen in
  orde maak, want die mensen in kwarasan hebben
  geen stroom tot heden en water.
  o

  september 11 2011 0845. am. cocor…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.