Surinaamse historicus: Slavery Game verwerpelijk

6

PARAMARIBO, 9 sep – De promotie rond het Nederlandse televisieprogramma De Slavernij is “verwerpelijk en ondoordacht.” Dit zegt historicus en schrijfster Mildred Caprino. Het promotiefilmpje The Game mag dan een onschuldige reclamestunt heten, het gaat om de achterliggende zaken: “racistische gevoelens”, vindt Caprino.

Want hoe verklaar je het ‘aanbieden’ van de mogelijkheid je rijk te gamen door slaven te kopen en verkopen. “Als ik zo de beschrijving van de zogenaamde game hoor, betwijfel ik of de makers goed hebben nagedacht over de uitwerking”, zegt Caprino tegenover de Ware Tijd. En dan praat je niet eens over de nakomelingen van bijvoorbeeld Afrikaanse slaven. Minstens even link is de boodschap aan lui die de game kunnen zien als aansporing.

“In de strijd tegen moderne slavernij, zullen dit soort acties racistische gevoelens kunnen aanwakkeren”, aldus Caprino. Het zal de miljoenen die op een of andere manier in slavernij leven, beslist geen goed doen. Volgens de makers is er juist niets aan de hand. “Het doel was de serie en daarmee slavernij op de kaart te zetten”, zegt Carla Boos van NTR, dat verantwoordelijk is voor het filmpje. Bijna een half miljoen personen bekeken het filmpje op You Tube.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Het schijnt fake te zijn. Het is een zoveelste malloot die op deze manier aandacht wil uit de hele wereld. Conclusie, genoeg idioten dus die om op zulk verwerpelijke wijze de aandacht willen trekken. Overigens komt de game op geen enkele intnationale gamenlist voor die binnenkort wordt uitgebracht. Een stel gekken wel heb een zogenaamde promotie filmpje op youtube geplaatst.


  Maak melding

 2. Javanen,hindoestanen,indianen,chinezen hebben geen oor voor noch boodschap aan, alleen enkele domme afrikaanse afstammelingen. feit is dat anno 2011 ze elkaar letterlijk en figuurlijk in grote delen van afrika onderdrukken. Slaverij bestaat sinds het begin van de mensheid. Hoort men Israelieten klagen over 400 jaar lange slavernij in Egypte. Een kijkje in Zimbia en men zal zien dat er nog slavernij heerst,mensenhandel. Een slecht voorteken aan de wand is de relatie tussen Suribabwe en Zambia. Soso lobi, sosi probleem sa e go kong. Hihi.


  Maak melding

 3. Idioot #2,
  Je hebt zeker van de week niet gekeken hoe jonge en kleine meisjes in India de prostitutie in worden gedwongen.

  Pure slavernij!!! maar je ogen zitten duidelijk ergens anders!!
  En anderen voor dom uitmaken.


  Maak melding

 4. zo 11 sep 2011, 21:42
  ‘Slaven’ opgeborgen op caravanterrein AMSTERDAM – De Britse politie heeft 24 mensen bevrijd die als slaven werden vastgehouden in kleine caravans. Volgens de autoriteiten zaten sommige al 15 jaar vast op een caravanterrein in Bedfordshire.

  De meesten van hen zijn geronseld bij gaarkeukens en werkloosheidskantoren. Nadat ze gevangen waren, werden ze kaal geschoren. Ook stond op ontsnappingspogingen een zware straf. Voor het werk dat ze verrichtten werden ze niet betaald.

  Tegenover het Britse Skynews vertelde politieinspecteur Sean ‘O Neal dat de opvang van de ontvoerden een gore bende was. Ze kregen amper te eten en hun kapotte kleding werd nooit vervangen. De kidnappers daarentegen leidden een comfortabel leventje. Bij de actie van de politie werden vijf arrestaties verricht.

  ‘O Neal: de bevrijde mensen waren de meest kwetsbaren in onze samenleving en werden vastgehouden zonder dat iemand ze miste,wie waren dat


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.