Surinaamse politici moeten lief worden voor elkaar

26

PARAMARIBO, 22 aug – Politiek Suriname moet van houding veranderen. Dit zegt Ronald Hooghart, voorzitter van vakcentrale CLO en pretendent voor het leiderschap bij de Nationale Partij Suriname, NPS. De houding van elkaar afbreken en rancuneus bejegenen is funest. Suriname wordt al decennialang door achter gehouden. Het is tijd voor een drastische ommekeer.

Egoïsme en behartiging van enge belangen moeten plaats maken voor verdraagzaamheid. “Politieke leiders doen er goed aan af te stappen van de rancuneuze houding, die een koloniale is”, zegt Hooghart tegenover de Times of Suriname. Alsof er sinds de periode van Nederlands bewind niets veranderd is. Uiteindelijk wordt het land ermee opgezadeld en blijft de nationale ontwikkeling sukkelen. Het is precies deze verandering die nodig is bij onder meer de NPS.

Maar of de partij ook rijp is voor weer een vakbondsleider als voorzitter, moet nog blijken. “Het overgrote deel van de partij staat wel achter mij, maar het is de top die tegenstribbelt. Mensen die nu de belangrijke posities (binnen de NPS, red.) innemen, zullen deze niet zonder slag of stoot afstaan. De top is bang voor een sterke jongen als Hooghart”, aldus Hooghart. Aan zelfvertrouwen geen gebrek dus, beslist een plus voor wie politiek leiderschap ambieert.

Bekijk ook:


26 REACTIES

 1. Denk maar aan de huidige partij voorzitter, die anderen met wortel en tal wou uitroeien en nu zelf in het stof bijt met 4(vier) zeteltjes.

  Ergo kan zelfs op elk moment op dit stuk cum-laude promoveren.


  Maak melding

 2. Elke politici die Suriname terug wil brengen naar het kolonialebestuurs , zal medogenloos mee worden afgerkend . Surinaamse politici moeten bripvol met elkaar omgaan , mits de ander geen verrader is van de Republiek Suriname. Het is ook bekend , dat vooral de VHP terug wil in schoot van Nederland . Het komt inderdaad niet meer goed met die partij , voor wat betreft het Surinaams belang dienen . De verenigde hidoestaanse patij is niet meer van deze tijd en dient verbannen te worden uit Suriname , Zuid-Amerika zal beter af zij zonder de gefrustreede fascisten , met hun kaste politiek .


  Maak melding

 3. Sinds de onafhankelijkheid gaat het met dit land langzaam maar zeker bergafwaarts. Allemaal dankzij de politici, maar in versneld tempo door de mislukte revolutie. Wat delen van dit volk hebben gewild zullen ze ook krijgen en verdienen. De leiders die ze kozen. Onberechte moordenaars en drugsbonzen. Wee dit volk.


  Maak melding

 4. je kunt lullen wat je wilt,,maar het zijn de witte mensen die bepalen wat er in de wereld gebeurt..

  sme’ers zij gewoon ondergeschikten en hebben niet eens een rol van betekenis..

  dagelijks zijn zij wij afhankelijk van de witteman van overzee en moeten doen wat zij min-of meer voorschrijven,het zij niet openlijk..

  dat gelul over kolonialisme is volks vermaak onder een bepaalde deel van de suri volk..

  wat heeft de suri.in tebrengen in het algemeen en voor het land in het byzonder..

  wat kan de surinamer maken produceren ..

  waarop is de surinamer zo trots ,,het goud de beste edelmetaal verlaat sme dagelijks met meer dan vijf kg. en wat krijgt het land terug,,,niks nada een beetje brong-brong..


  Maak melding

 5. Nooit…. never nooit…het is geen liefdes nest…tja wan lo rommel anga fufuru…..ZIJ MOETEN DE DOOR GOD GEGEVEN KOP(hoofd)leren gebruiken….maar dat kunnen vele van deze ezels niet…. vooral zij uit het verleden….jullie weten precies wie & wie.


  Maak melding

 6. De NPS-ers lusten geen verrader als voorzitter.Van waar hooghart de euvele moed haalt om die functie te ambieren,is mij een raadsel.Hij is één van de grootste verraders van de werkende klasse.Ik heb met hem mee-gestreden om bosje te verdrijven.Dus kan ik het weten.We hebben stree long gehouden op het plein toen er boven ons geschoten werd.

  Cobie.


  Maak melding

 7. Ronald, ronald.
  De meest rancuneus hond is nu president van Suriname, hij ontslaat iedereen die niet volgens zijn groene boekje denkt hij dood iedereen die anders denkt, hij schiet media gebouwen in puin vermoord journalisten.
  TTheo na 40 jaar is er een einde gekomen aan de macht van die dwaze hond uit Tripoli.
  paramanpinto, kijk naar NOS journaal hoe blij de mensen zijn in Libie.Ik hoop dat je het mee krijgt in Suriname , en ook de reactie van Assad want ook zijn positie staat op het spel me boi.


  Maak melding

 8. Ttheo,
  houd eens een keertje op om jou falen in de schoenen van anderen te schuiven.Toen Ethiopie
  de indiers eruit gooiden,gingen na enkele jaren al mensen dood van de honger.Zwarten kunnen het slachtoffer rol als geen ander.Zijn we in Amerika dan lijden we onder de blanken.Zo ook in holland.Zijn we in afrika dan slaan we elkaar de koppen in.En als er niets is,dan hebben we last van ons slaven verleden.bah

  Cobie.


  Maak melding

 9. Sommigen zijn in opperste paniek na de nieuwe bewustwording van de VHP. Wij kunnen ook ons eigen Suriname stichten als jij dat liever hebt.

  Wij zullen slechts een deel van Paramaribo, heel Wanica, Saramacca en oude districtsgenzen van Nickerie nemen. Jij mag Para hebben. Dik te vreden?

  Bevalt het niet dan mag je ook netjes verkassen naar Afrika.


  Maak melding

 10. @TTheo

  Misschien kun je beter je tijd aan een taalcursus besteden ipv deze haat boodschappen.

  Het is “Elke politiCUS” of “ALLE politici”.

  Rest mij nog op te merken dat dicaturen niet van deze tijd zijn. De roversbende in Libie is inmiddels passé.


  Maak melding

 11. TTheo je heb groot gelijk,deze partij is heel slecht voor suriname.Het zijn mensen die alleen maar aan hun eigen ras denken en niet aan landsbelang. Daarom moeten we alles doen deze partij van reggeermacht af te houden. Moet je voorstellen, een hindoestaan van de VHP als pres van su…wordt een burgeroorlog.


  Maak melding

 12. JEZUS JEZUS””””””
  MIE GADO MIE GADO

  IK ZIT JAREN LANG TE KIJKEN EN TE LEZEN WAT SURINAAMERS HIER ONDERLING TYPEN EN SCHRIJVEN.

  Ik schaam me dood als surinamer om dit allemaal te zien en lezen.

  dit is een voorbeeld van hoe jullie hier allemaal reageren van ””” hoe het nie t moet in Suriname.

  suggestie!!!!!! als jullie allemaal hier die dit lezen en typen en schrijven van suriname en van de surinamers houden en jullie families in suriname,

  zou het dit anders moeten door:::::
  1: elkaar te omhelsen
  2: elkaar te verzoenen( omdat er zoveel gebeurt is in suriname de afgelopen 10 tallen jaren, elke suriname, partij, vaksbond en polititie zijn verantwoordelijk voor de gaosnu in suriname.
  3:en dan niet terug kijken naar het verleden, met elkaar een vuist maken, eenheid bouwen, geen vinger meer wijzen naar elkaar en da in een kracht bereid te zijn stappen te ondernemen in alle hoeken, sectoren,ministeries zonder eiegen belang het land vooruit , voorwaarst te brengen dan zul je zien dat suriname binnen 2jaar he beste , veiligste , welvarend land van zuidamerika wordt.
  4: en niet meer op deze site elkaar afbekken.

  Ik hoop met deze wijze woorden mensen wakker te schudden en in de hoop dat hun ogen open gaan en even om kijken wat in de rest van de wereld gebeurt.

  Blanken proberen al jaren elkaar te verreningen.!!!!!!!!!!!! zelf met een munt. nu willen ze ook een precident.

  WANNEER GAAN WIJ WAKKER WORDEN???
  ALS WE ELKAAR HELEMAAL ZELF UITGEMOORD HEBBEN.

  DAN NEMEN HUN DE BOEL VEDER OVER MET ALLE GRONDSTOFFEN DIE WIJ HEBBEN EN RIJKDOMMEN.

  WANT DOE HEBBEN ZIJ NIET. ONDANKS DAT ZIJN WIJ DE ARMSTE….

  DE GROETEN AAN ALLE SURINAAMERS ONGEACHT, POLITIEK, GELOOOF EN RAS.

  MIE lobiE OENG NANGA SRAN NANG


  Maak melding

 13. Beste mo no mag moror :

  DE GROETEN AAN ALLE SURINAAMERS ONGEACHT, POLITIEK, GELOOOF EN RAS.

  Behalve als ze blank zijn, begrijp ik uit jouw woorden.


  Maak melding

 14. Ronald Hooghart ontpopt zich meer en meer als een staatsman en overstijgt het schreeuwerige niveau van de overige vakbondslijers.

  Proficiat met de ingeslagen weg, mr Ronald Hooghart.


  Maak melding

 15. De aard van degenen op dit forum die de pres en co op handen dragen zijn moordenaarsaanbidders en vereerders. Dezelfde allures en dezelfde soort van aard. Moordadig.


  Maak melding

 16. Helemaal mee eens Henk Molenaar. Zoals vaak als mensen het met woorden niet kunnen afdoen gaat men over tot bedreigingen (direct of indirect).Vooral Paraman valt, als ie geen goed antwoord of oplossing weet terug op militarische denkwijzen. Het zijn niet alleen, maar wel als ze het voor het zeggen hebben, de militairen die OVERAL TER WERELD ellende en onderdrukking veroorzaken en de samenleving naar de donder helpen.
  Gr. Polderman


  Maak melding

 17. @ nummer 13,
  Ga jou verhaal een die mensen in libie vertellen, mensen die hebben geleden onder het bewind van die dwaze hond kaddafi.
  Een laffe dwaze hond als Bouterse hoeft op geen enkele adhesie van mij te rekenen.
  Negers moeten ophouden om achter figuren als Bouterse aan te lopen. Bouterse hoort in de gevangenis Thuis omdat hij een Tiran is alla Kaddafi.


  Maak melding

 18. Beste Polderman,

  Een groen uniform en een wapen maken je nog niet tot een staatsman of een goed mens.

  De president van Suriname heeft in het verleden te vaak bewezen dat hij het niet met beleid en/of gezond verstand af kan. Dat grijpt hij naar het wapen en vernietigt iedereen die het niet met hem eens is.

  En dan zijn er altijd NAZI-types als TTheo,Sempa, Milton, Paraman,Pinto die bij gebrek aan hersencellen en aan moraal achter hun grote LEIDER blijven aanlopen in de hoop dat zij een been krijgen toegeworpen.


  Maak melding

 19. Politieke Vakbond?

  Vakbondsleiders die in de politiek opduiken zijn een last voor de samenleving.

  Wie herinnert zich Fred Derby nog die als vakbondsleider ook in de politiek zat? Hij zette aan tot staken als zijn partij niet aan de macht was en paste cooling down toe wanneer zijn partij wel aan de macht was.

  Meneer Hooghart kan het land beter dienen als vakbondsleider en niet als politicus.

  Verder heeft TTheo een uitgesproken mening over de hindustaanse medeburgers. Hij weet zeker niet dat er in de creoolse gemeenschap ook kasten zijn die hij niet wil zien. Zijn ogen zijn blind van rancune en zijn pen volgt de ondeskundigheid van zijn hersenen.
  Als TTheo de meest produktieven van onze samenleving naar India terug wil sturen, dan stuur ik hem linea recta terug naar Afrika.
  Dan kan hij gaan leven in een groep en zijn handjes ophouden voor een aalmoes. TTheo geeft het lage niveau aan van de volgers van de Bendeleiders.


  Maak melding

 20. #13 mo no mag moror,

  Divide et impera!!!

  Heeft U een voorstel om dit euvel gezamenlijk te lijf te gaan.

  Wat er nu gebeurt is ongehoord, groot gelijk, helemaal mee eens!
  Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt.

  Verschillende groepen worden tegen elkaar uitgespeeld.
  Uitstekend kopietje van het verdeel en heerssysteem(hokjes-politiek).

  De groeten terug.


  Maak melding

 21. Oohw dat is het probleem, ze zijn NAZI-types zonder moraal en een tekort aan hersencellen, hehe dus daarom zijn de zo dom, onwetend en achterlijk. Ik zal ik het vervolg rekening houden met deze dorps-idioten ,paraman-pintotje, miltontje,TTheotje Sempatje


  Maak melding

 22. “En dan zijn er altijd NAZI-types als TTheo,Sempa, Milton, Paraman,Pinto die bij gebrek aan hersencellen en aan moraal achter hun grote LEIDER blijven aanlopen in de hoop dat zij een been krijgen toegeworpen.”

  Bovenstaande zegt de witte Henk Molenaar, hij durft nog het woordje Nazi te gebruiken.
  Henk het lukt je aardig he, met het ophitsen en verdeeldheid zaaien onder de Surinamers, zwakkere en hesenloze idioten zoals wikileak grijpen jouw gezwam graag met beide klauwen aan.


  Maak melding

 23. Om de samenwerking te bevorderen (vrijwillig en/of met dwang) zou het misschien aan te bevelen zijn om de zwarte negers die in Libië als huurlingen zijn ingezet om de burgerbevolking van Libië uit te moorden, een functie aan te bieden bij CTU.
  Zij zijn al getraind voor deze job.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.