Ook voor Suriname sociaal beleid met hardere kant

12

PARAMARIBO, 12 jul – Het sociale beleid moet het ook hebben van een commerciële inslag. Dit zegt minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. De sociale woningbouw en distributie van woningen zal die richting op moeten. Er zijn honderden zogenaamde volkswoningen waarvoor de bewoners geen cent betalen.

Toch staat in hun wooncontract dat ze periodiek, meestal maandelijks, huur moeten betalen. Als het om koopwoningen gaat, moet een vast bedrag uitbetaald worden. dit gebeurt al decennia lang niet. Een politiek volgehouden fout, waar paal en perk aan wordt gesteld. “Het is inderdaad sociaal, maar als we de huisvestingssector een kans willen geven, moet het gezond zijn”, zegt Amafo. Een incassobureau gaat nu aan het werk, weliswaar niet meteen met de botte bijl.

De doelgroep wordt benaderd voor gesprekken. Maar uiteindelijk moet de beurs te voorschijn komen. “Zakelijkheid is een must, vooral als we straks woningbouwcorporaties willen introduceren”, aldus Amafo. De corporaties moeten de duizenden woningen uitbaten die de regering wil opzetten de komende jaren. Amafo ziet het niet lukken zonder mentale omslag. “Als X een woning bij Amafo huurt, weet hij dat hij uitgezet wordt als hij niet betaalt.”

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. Goed zo minister Amafo , de bevolking moet opgevoed worden en zal zeker moeten betalen voor de huur of een hypotheek moeten afsluiten . Gelet op feit dat sinterklaas is afgeschaft in Suriname , zal men moeten weten dat alleen de zon gratis op komt . Verder zal voor de minder bedeelden een zodanige constructie gemaakt worden, dat zij hoe dan ook zal kunnen voldoen aan hun betalings verplichtingen.

  Tevens kan over een half jaar de wegenbelasting gerust ingevoerd worden , gezien de vele dure voortuigen die in het land rond rijden , kan men niet zeggen dat zij geen geld hebben. Waar moet de staat anders de wegen van maken? Niet zeuren gewoon betalen die wegenbelasting . Daarmee kan ook de verkeersveiligheid worden bevorderd , door betere wegen aan te leggen.


  Maak melding

 2. Sinds het aantreden van deze regering is de inflatie met meer dan 30% gestegen. Het eerste wat de pres en co deden was zichzelf en bende rijkelijk zegenen. Ook de presidentsvrouwe en zijn voorspoedevangelie tienden eisende pastoor hebben hun belegde boterhammen. Het volk en de oliedomme aanhangers, die gaan roven en stelen, gaan over tot occupatie, drugssmokkel. Misdaad heeft baas en Lon vooruitgang gebracht, nu wij denken deze domme jonge aanhangers en co,


  Maak melding

 3. Rotzooi!

  Hoe kan het dat woningen worden verstrekt, sleutels worden overhandigt zonder dat er goede financiele afspraken zijn gemaakt?

  Het kan toch niet zo zijn dat ik mijn huis moet kopen en betalen en een ander krijgt er eentje gratis? Wat een rotzooi is dit.

  Het gemak waarmee sommige lieden (vooral zij die op me lijken) zonder enige moeite vooruit willen komen en op anderen leunen moet bestraft worden. Wie niet betaald wordt eruit gezet. Dan gaan ze maar bij tante Es onderdak zoeken. Dit is ongekend onproffessioneel.


  Maak melding

 4. Interessante om te lezen dat alice Amafo tot opvoeder van de van de samenleving is gebombardeerd door onze TTheo.Het moet niet gekker worden daar in surinamer oplichters, dieven,bankrovers,massamoordenaar die zich voordoen als opvoeders van de samenleving.
  TTheotje ben je vergeten hoe de NDP de vloer aangeveegde met Alice Amafo,Dit geeft precies aan hoe onbetrouwbaar TTheo en die hele NDP schurken zijn.Bosje zou door de straten van paramaribo worden gesleept door DDB en wie is nu DDB zijn super adviseur?? jules wijdenbosch.Die praatjes van deze criminele bende vullen geen gaatjes.


  Maak melding

 5. goede zaak, ook huizen komen niet uit de hemel vallen, ze kosten geld. helaas is dit ook weer zo’n benadering die het ene probleem oplost en een andere creeert. er zijn genoeg mensen in suriname die niet voldoende inkomen hebben om hun lasten te betalen. er wordt geen rekening mee gehouden dat suriname nog steeds een 3de wereld land is met bijbehorende kenmerken. de overheid kan niet onbeperkt geld verlangen van de bevolking. neemt echter niet weg dat er betaald moet worden of je gaat wonen in een pinahut.


  Maak melding

 6. Goed zo, een moderne samenleving in wording waar niet alles gratis meer is, terwijl we het geld niet hebben.

  Aangepaste huur en hypotheek betaling voor iedereen, naar omstandigheden wordt de huurpenning bepaald.


  Maak melding

 7. Ze weten dat ze het de mensen niet moeilijk kunnen maken.
  Zelfs hebben ze zich heel wat hectare grond toegeigend voor gratis. (vriendjes politiek)
  Dan bedoel ik niet alleen de huidige regering,maar alle andere regeringen die geweest zijn .

  Dus neem het de mensen niet meteen kwalijk,laten ze eerst datgene aanpakken wat aangepakt moet worden en dan kunnen ze oordelen wat de bijdrage moet zijn.


  Maak melding

 8. Er moet een einde komen aan de gratis mentaliteit van sommige Surinamers wil men het land beter kunnen ontwikkelen en voorruit gaan. De regering is ook mede schuldig om dit gratis mentaliteit goed te keuren en te tolereren. Gratis huis, gratis stroom, gratis ziekenfonds, gratis benzine, gratis eten en drinken. Alles gratis, wie moet het dan in hemelsnaam gaan betalen want die geld moet ergens vandaan komen.?????

  Lanti ai pai, waarom werken?????


  Maak melding

 9. Ik vind het ook terecht dat als mensen huren, zij moeten betalen. Hoe klein hun bijdrage dan ook is, zij leveren het. Amafo zegt dat ze niet met de botte bijl zal hakken. Amafo, jij was toch die minister die met geld van de overheid je feest had gevierd? Hoe geloofwaardig ben je geworden? Of ben je in die tijd dat je op non aktief werd gesteld tot inzicht gekomen en heb je de Heiland aangenomen. Een van de geboden zegt: Gij zult niet stelen. Enfin, Ook Saulus was bekeerd en hij werd Paulus. Als de mensen huur moeten betalen voor de woning die ze van Lanti krijgen, hoe zit het met de huurders die in woningen van particulieren wonen en niet willen betalen. Alle juridische procedures ten spijt. Hen wordt het hand boven het hoofd gehouden. Enerzijds wilt u dat ze gaan betalen als het om papa Lanti gaat, maar als het van particulieren gaat, dan geeft u niet thuis. Opeen volgende regeringen por din sma. Wanneer men wilt optreden werd het de verhuurder niet gemakkelijk gemaakt.


  Maak melding

 10. @ frontlosers,
  In een moderne samenleving worden homo’s niet als een ziekte gezien.
  In een moderne samenleving wordt een veroordeelde crimineel geen hoofd van een zwaar bewapend macht.
  In een moderne samenleving hoort de president zich te verantwoorden in het parlement.
  In een moderne samenleving wordt geen moordenaar en drugshandelaar gekozen tot president.
  In een moderne maatschappij moet iedere burger van het land respect hebben voor de rechtsstaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.