Omgekocht? Nee, niet de Surinaamse Voetbalbond

13

PARAMARIBO, 31 mei – Anderen mogen dan zijn omgekocht in het Fifa-schandaal, maar niet de Surinaamse Voetbalbond, SVB. Het is de stellige overtuiging van SVB-voorzitter Louis Giskus. Hij mag dan in hoogsteigen persoon veertigduizend dollar in handen hebben gehad, aan de hand is er niets.

Geen vuiltje aan de lucht, ook al kwam het geld van de in opspraak geraakte Fifa-topman Mohamed bin Hamman. En dat in het verkiezingsjaar van de wereldvoetbalbond. “In geen geval, omdat het stemgedrag van de SVB in bestuursverband is besproken en een standpunt was ingenomen op basis van rationele overwegingen”, zegt Giskus tegenover de Ware Tijd.

Er valt dan ook niks te zoeken achter de gift. Het geld komt van de regionale voetbalfederatie, CFU. Die zou, in verkiezingsjaar, een ‘goed jaar’ hebben gehad. Prompt veertigduizend in de hand gedrukt. Was dat maar elk jaar zo. En te bedenken dat Suriname zich zo vaak het stiefkind voelt van de CFU. “Ik vind het lastig dat deze gift kwam op een moment waarop de verkiezingsstrijd gaande was”, aldus Giskus.

13 REACTIES

 1. Als je veel geld hebt gehad en ook voor dat land hebt gestemd dan ben je toch omgekocht? Iedereen is omkoopbaar ,maar de prijs? Was de SVB niet meer waard?


  Maak melding

 2. Deze man is een megalomaniac. hij draagt ons op om te geloven wat hij zegt.terwijl het bewijs meteriaal ons iets anders verteld.


  Maak melding

 3. Beste Meneer Giskus hou je …..voor de gek!Welke Arabier notabene gaat een of ander zuid-amerikaan 40.000!!u.s geven zonder er een belang bij te hebben.Echtwaar sommige mensen denken dat er in Suriname alleen maar leeghoofdigen rondlopen.Njang……………!!!


  Maak melding

 4. Ik vraag mij af of deze gift wel in de boeken staat van de SVB.

  En is $40000 niet een beetje te weinig? Jammer dat Surinamers zich voor een schijntje laten omkopen:-)


  Maak melding

 5. Nothing New!!! Wij zijn schaamteloos en blijven ook zo. Elke kans om onze jeugd een goed voorbeeld te geven wordt voor open goal genegeerd.


  Maak melding

 6. Geklets, als dat zo is dan heeft hij iedereen mooi beet. Wat heeft Hooghart gedaan? Die man van Suriname vandaag???? Al die mannen (vliegen) die om dat hoopje rondvliegen?Is dat geen omkoperij?Is hetzelfde als:Voor jullie een vraag, voor hem een weet.Meneer Giskus, tang boeng,no hat joe ede nanga den wang sa no boeng moro joe.

  Danitia


  Maak melding

 7. Wat ik beledigend vind aan zijn uitleg is dat hij gewoon omgekocht is en ons wil doen geloven dat het niet het geval is. Denkt hij nu echt dat we niet kunnen nadenken?


  Maak melding

 8. Die goeie, ouwe tijd!

  Waar is die tijd gebleven? In de jaren ’70 kreeg de SVB het predikaat “Koninklijke”. Dus heette het vanaf toen de Koninklijke Surinaamse Voetbal Bond.
  Koninklijke mocht sinds de revo-tijd niet meer gebruikt worden gezien de onvervalste tegenstellingen en zie het verval.

  Corruptie via omkoping is schandalig. Probeer het tegen te spreken terwijl de bewijslast zwaarder weegt dan speel je met je geloofwaardigheid meneer Giskus.


  Maak melding

 9. Ja een hele goeie vraag waar is die goeie ouwe tijd gebleven.Degene die het hebben meegemaakt kunnen erover praten de tijd toen wij een hele goeie voorzitter hadden wijlen André Kamperveen.Google deze naam, verder zeg ik niets meer want straks wordt ik weer beschuldig dat ik ouwe koeien uit de sloot haalt, maar het is wel opvallend dat Suriname in bepaal jaar in zijn achteruit is gezet en nog steeds kan niemand die versnelling in zijn vooruit zetten.
  Mijn mening eens of niet mee eens het zal mij een worst wezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.