ma 20 nov 2017 18:05

Omgekocht? Nee, niet de Surinaamse Voetbalbond

PARAMARIBO, 31 mei – Anderen mogen dan zijn omgekocht in het Fifa-schandaal, maar niet de Surinaamse Voetbalbond, SVB. Het is de stellige overtuiging van SVB-voorzitter Louis Giskus. Hij mag dan in hoogsteigen persoon veertigduizend dollar in handen hebben gehad, aan de hand is er niets.

Geen vuiltje aan de lucht, ook al kwam het geld van de in opspraak geraakte Fifa-topman Mohamed bin Hamman. En dat in het verkiezingsjaar van de wereldvoetbalbond. “In geen geval, omdat het stemgedrag van de SVB in bestuursverband is besproken en een standpunt was ingenomen op basis van rationele overwegingen”, zegt Giskus tegenover de Ware Tijd.

Er valt dan ook niks te zoeken achter de gift. Het geld komt van de regionale voetbalfederatie, CFU. Die zou, in verkiezingsjaar, een ‘goed jaar’ hebben gehad. Prompt veertigduizend in de hand gedrukt. Was dat maar elk jaar zo. En te bedenken dat Suriname zich zo vaak het stiefkind voelt van de CFU. “Ik vind het lastig dat deze gift kwam op een moment waarop de verkiezingsstrijd gaande was”, aldus Giskus.

<- klik hier om te reageren op dit bericht


13 Reacties | Plaats Reactie

 1. Als je veel geld hebt gehad en ook voor dat land hebt gestemd dan ben je toch omgekocht? Iedereen is omkoopbaar ,maar de prijs? Was de SVB niet meer waard?

  dinsdag 31 mei 2011 om 14:05 uur.
 2. Deze man is een megalomaniac. hij draagt ons op om te geloven wat hij zegt.terwijl het bewijs meteriaal ons iets anders verteld.

  dinsdag 31 mei 2011 om 14:05 uur.
 3. Beste Meneer Giskus hou je …..voor de gek!Welke Arabier notabene gaat een of ander zuid-amerikaan 40.000!!u.s geven zonder er een belang bij te hebben.Echtwaar sommige mensen denken dat er in Suriname alleen maar leeghoofdigen rondlopen.Njang……………!!!

  dinsdag 31 mei 2011 om 14:43 uur.
 4. Trouwens wat heeft u met het geld gedaan????Dat willen we wel weten!

  dinsdag 31 mei 2011 om 14:45 uur.
 5. Ach ja een kindeke’s hand is gauw gevuld he.
  Alleeeh!!

  dinsdag 31 mei 2011 om 14:51 uur.
 6. Ik vraag mij af of deze gift wel in de boeken staat van de SVB.

  En is $40000 niet een beetje te weinig? Jammer dat Surinamers zich voor een schijntje laten omkopen:-)

  dinsdag 31 mei 2011 om 15:34 uur.
 7. Nothing New!!! Wij zijn schaamteloos en blijven ook zo. Elke kans om onze jeugd een goed voorbeeld te geven wordt voor open goal genegeerd.

  dinsdag 31 mei 2011 om 18:37 uur.
 8. USD 40,000 gift + verkiezingsjaar = omkoping. Of je het nu als bestuur of als voorzitter doet. Of niet?

  dinsdag 31 mei 2011 om 19:07 uur.
 9. Geklets, als dat zo is dan heeft hij iedereen mooi beet. Wat heeft Hooghart gedaan? Die man van Suriname vandaag???? Al die mannen (vliegen) die om dat hoopje rondvliegen?Is dat geen omkoperij?Is hetzelfde als:Voor jullie een vraag, voor hem een weet.Meneer Giskus, tang boeng,no hat joe ede nanga den wang sa no boeng moro joe.

  Danitia

  woensdag 1 juni 2011 om 05:52 uur.
 10. Ach ja degene die hier van opkijken leven denk ik op mars.

  woensdag 1 juni 2011 om 10:56 uur.
 11. Wat ik beledigend vind aan zijn uitleg is dat hij gewoon omgekocht is en ons wil doen geloven dat het niet het geval is. Denkt hij nu echt dat we niet kunnen nadenken?

  woensdag 1 juni 2011 om 12:02 uur.
 12. Die goeie, ouwe tijd!

  Waar is die tijd gebleven? In de jaren ’70 kreeg de SVB het predikaat “Koninklijke”. Dus heette het vanaf toen de Koninklijke Surinaamse Voetbal Bond.
  Koninklijke mocht sinds de revo-tijd niet meer gebruikt worden gezien de onvervalste tegenstellingen en zie het verval.

  Corruptie via omkoping is schandalig. Probeer het tegen te spreken terwijl de bewijslast zwaarder weegt dan speel je met je geloofwaardigheid meneer Giskus.

  woensdag 1 juni 2011 om 12:21 uur.
 13. Ja een hele goeie vraag waar is die goeie ouwe tijd gebleven.Degene die het hebben meegemaakt kunnen erover praten de tijd toen wij een hele goeie voorzitter hadden wijlen André Kamperveen.Google deze naam, verder zeg ik niets meer want straks wordt ik weer beschuldig dat ik ouwe koeien uit de sloot haalt, maar het is wel opvallend dat Suriname in bepaal jaar in zijn achteruit is gezet en nog steeds kan niemand die versnelling in zijn vooruit zetten.
  Mijn mening eens of niet mee eens het zal mij een worst wezen.

  donderdag 2 juni 2011 om 17:03 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:

Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com