PR president Suriname laat steken vallen

29

PARAMARIBO, 31 mei – Als niet alles rond regering en president even goed belicht wordt, is het net zo goed de schuld van de eigen PR. President Desi Bouterse zag zich gedwongen dit toe te geven tijdens de persconferentie rond het bezoek aan Cuba. Hij had kort tevoren de pers nog de les gelezen.

Die had verzuimd bepaalde onderdelen te belichten van de trip naar Haïti. “Je hoort alleen Bouterse is ingestort.” Maar dat hij de persoonlijke auto van het Haïtiaanse staatshoofd ter beschikking kreeg, daar is met geen woord over gerept. “Als ik een beetje gevoel had om de waardigheid van mijn Surinamers hoog te houden, zou ik het bericht anders maken”, zei Bouterse.

Dus is de speciale behandeling in Haïti niet belicht. Een journalist gaf terug dat de PR-lui van de regering dergelijke zaken kennelijk ook niet belangrijk vinden. In de eigen verslaggeving rond de Haïti-trip is dat van de auto ook weggelaten. Het verslag is vaker op de televisie geweest. “We moeten inderdaad de hand in eigen boezem steken”, aldus Bouterse toen. En daarmee was (is?) de kous af.

29 REACTIES

 1. Bouterse gaat er dus prat op dat hij de auto van de president van Haïti ter beschikking had. Een auto gaat dus boven alle andere belangrijke zaken. Blijkt dat een kinderhand gauw gevuld is.


  Maak melding

 2. hahahahaha ik moet wel heel hart lachen om deze poppenkast.Dit krijg je wanneer je alla minuut leugens in elkaar moet draaien, hoe kan je de waardigheid van Suriname hoog houden terwijl jou president een meedogenloos massamoordenaar is vertel u mij dat a.u.b.
  Bouterse is levende lijk die LIJD voor de misdaden die hij in suriname heeft begaan.
  Hij heeft ook hier op dit net een aantal PR idioten die alles aan elkaar liegen,Parapinto, M.Doorn. Blakaboy en die andere kortzichtige ezels.


  Maak melding

 3. “Hij had kort tevoren de pers nog de les gelezen.”

  Hihihihihi, hahahahaha! Zijn of worden ze van huis opgehaald en vervolgens naar Fort Zeelandia afgevoerd?

  “Maar dat hij de persoonlijke auto van het Haïtiaanse staatshoofd ter beschikking kreeg”

  Is dit belangrijk?! Moeten wij dat weten?!
  Wat zielig van de hoofdverdachte van de massamoorden. Volgens deze zielenpoot moet wij meer aandacht geven aan bijzaken dan aan hoofdzaken.

  “Als ik een beetje gevoel had om de waardigheid van mijn Surinamers hoog te houden”

  Waardigheid van de Surinamers hou je hoog, door naar Boxtel teerverantwoording te gaan.
  Respecteer onze rechters, hierdoor hou je onze waardigheid hoog.

  Ik weet het! Een deel van ons volk heeft onze waardigheid te grabbel gegooid, door een veroordeelde (drugs) en hoofdverdachte van mensenrechtenschendingen als president te kiezen.

  Wanneer je als volk in het buitenland laat vertegenwoordigen door een misdadiger heb je je waardigheid ter discussie gesteld.
  Dat weet zelf Doornroosje.


  Maak melding

 4. Triomfalisme is een ongeneselijke afwijking.
  Ik heb naar Bouterse geluisterd bij in de branding en hij begint zijn tirade gelijk met de schuld te leggen bij anderen terwijl hij lijd aan grootheidswaanzin.
  Hij beschuldig de media ervan dat zei geen respect hebben voor hoogwaardigheid bekleders in suriname terwijl hij Desi Bouterse de ambt van president heeft gedegradeerd tot nul,respect verdien je dat dwing je niet met geweld af. Iemand met zo een reputatie mag nooit president worden, ik ken die tactiek van bouterse hij kruipt in een slachtofferrol om zo sympathie van de bevolking te winnen.
  In de jaren 80 zei bouterse letterlijk dat de surinamers dom zijn omdat ze zijn misdadige revolutie niet snappen, nu doe hij het zelfde, de bevolking snap zijn beleid niet Bouterse is de enige die zich zelf snapt hij leeft buiten de realiteit die man is malende.


  Maak melding

 5. baas zoekt een soort erkenning,maar mist alle vormen van beschaving.

  wie o wie gaat deze regering die erkenning geven..

  baas had voor de verkiezing zo één grote bla bla bla en nu een jaar later is er niks van terecht gekomen..

  nu worden allelei mensen op allerlei manieren beklad gewantrouwd ongeloofwaardig .

  ik ben benieuwd wat er nog zal overblijven als we een jaar verder zijn..


  Maak melding

 6. DDB is niet gezond!Over 6 weken moet hij weer worden onderzocht en krijgt hij het resultaat van het vorige week ondergane onderzoek te horen.Suriname heeft op dit moment niets aan een zieke president,dus het laatste wat men nu zal toegeven is dat de president ziek is!


  Maak melding

 7. Haïti 🙁 Cuba :-(((( Als er nu ergens een repressief regiem is. Geen internet. Probeer in een hotel maar iets van een buitenlandse krant te lezen. Praat met de mensen op straat. Ze kijken meteen om of er iemand van de geheime politie staat. Alles armoede. Alles in handen van de staat. Zelfs de taxi,s Natuurlijk willen de artsen weg uit dat land. Ze verdienen helemaal niks. Dan kan de hulp ook wel gratis. De ellende voor hen is dat de opleiding te laag is voor een baantje in het vrije westen. Dus dan maar in de derde wereld.


  Maak melding

 8. Een kwakkelende president (vijf keer ziekgemeld/ingestort in 1 jaar tijd) is belangrijkere informatie dan de auto waarin hij heeft gereden.Enige relativering is wel op zijn plaats meneer de Pres


  Maak melding

 9. Laat die stront EZEL DDB mijn pad kruisen ipv Cuba!!

  Eens een dief voor altijd een dief! Ja die crimineel Bouta en zijnen wel!

  Hij kon die joekel van zoon Dino meenemen toch? Was hij daar gaan afkikken soms? stiekem! Want de media mag ook niet alles van hem weten!

  Labaria


  Maak melding

 10. Het is verdomme lastig om slecht product te verkopen of te promoten dus DDB het licht niet alleen aan de PR mensen maar ook aan jou zeer slechte reputatie.Van een criminele drugshandelaar en massamoorden kan je onmogelijk een vredesduif maken dit is de keiharde realiteit mi boi.


  Maak melding

 11. Als je al in de jaren tachtig gerenommeerde journalisten als Jozef Slagveer, Frank Wijngaarde en Bram Behr hebt doodgemarteld, dan snappen we best dat je niet veel waardering hebt voor de journalistiek.
  Arm Suriname…


  Maak melding

 12. Stel: Obama gaat op staatsbezoek in Haïti en hij krijgt een griepje, hij zit tijdens het diner naast de first lady van dat land en hij wordt in de auto van Sweet Mickey rondgereden. Waarin zullen de Amerikaanse media geïnteresseerd zijn denk je? Wat zal bij hen op de voorpagina staan? Natuurlijk dat Obama in de auto van die Micky wordt rondgereden want dat zou inhouden dat hij helemaal gek geworden is, hij heeft namelijk zijn eigen “the Beast”, de kans dat hij daarin een enge tropische ziekte oploopt is veel kleiner en hij zit veilig achter kogelvrij glas. De president van ons land moet het noodgedwongen met de auto van Sweet Mickey Mouse doen, dus onze media vinden het steeds weer ziek zijn van onze eigen Goofy het belangrijkste nieuws tijdens zijn bezoek aan dat land en dan worden ze door hem voor gek versleten. Het is toch te begrijpen dat onze media beginnen te denken dat er iets goed mis is met hem, ze maken zich misschien oprecht zorgen. Wie snapt er in dit geval niets en dan ook niets van?


  Maak melding

 13. ik wil me niet in jullie discussie mengen maar zit mij altijd af te vragen wat het probleem van de persoon achter wikileaks is. niks is gud in jou ogen. bout heeft in 82 vijftien vorraanstaande vermoord zeg men, waarom heeft men van 1988 – 1990, 1992 – 1995 en van 2000 – 2010 niet vervolgd?? men heeft gewacht totdat de nabestaande het hebben moeten stuiten(de verjaring)ze hadden 40 zetels ze hebben de grondwet niet veranderd ter voorkoming dat bout in de politiek een vinger in de pap te brokkelen heeft. nee omdat men aan zijn eigen gewin dacht. dus zit niet steeds te lullen over massamoordenaar. de weledelgestrenge vrouwe mr Valstein momtnor is bezig met de zaak. laten wij dan maar afwachten lul wat minder en vertel mij wat je bijdrage is geweest om suriname te helpen ontwikkeling ipv steed te janken.


  Maak melding

 14. In de wandelgangen van het paleis van Keizer Bigi Mofo I (alias the joyrider op Haïti) heb ik van Mei Doorn vernomen dat Keizer Bigi Mofo I aan de Surinamers een voorbeeld zal stellen hoe je respect voor gezagdragers moet tonen. Volgens Mei Doorn zal Keizer Bigi Mofo op de eerste zitting van de krijgsraad te Boxel aanwezig zijn.

  Mei Doorn (Doornroosje voor vrienden en bekenden) kon helaas niet in detail treden.
  Hij stond op punt van vertrek naar Cuba alwaar hij een medisch onderzoek zou ondergaan. Op na vraag waarom het onderzoek niet hier te lande plaats kon vinden was het antwoord; In wolfenbuttel is het onderzoek momenteel niet uitvoerbaar.

  Nu weten jullie waarom Mei Doorn schittert door afwezigheid.


  Maak melding

 15. Waar zijn alle oorlogsmisdadigers?Waar is de pres van Egypte beland. Zelf die lange speelfilm van Bin Laden heeft een einde.Famirie, heb geduld, de natuur doet zijn werk.Te joe abi pasensi joe sa sie mira bere.Wij volgen de anansi tories in het parlement en blijven commentaar volgen.Er ware waren weer twee inbraken in Wanica.Even noteren in je agenda, want de voorlichtingsdienst van het KPS mag dit niet naar buiten brengen.

  Danitia


  Maak melding

 16. Evert,
  Je wil je niet mengen in de discussie, hou dan jou NDP waffel dicht.
  Vraag aan Bouterse wat hij heeft gedaan om deze moorden voorkomen,vraag Bouterse wat hij heeft gedaan om de daders van massslachting voor het gerecht te slepen, vraag aan bouterse waarom herman gooding doot moest? wanneer het over grondzaken gaat dan erkend hij wel de rechters maar wanneer het om massamoord gaat op onschuldige burgers van ons land gaat dan intimideert,bedreigt en negeert hij de rechtsgang in suriname.
  Evert hou jou mondt want velen van jullie waren jong of nog niet eens geboren in 1980 ik weet war ik over praat.Die hele kliek die nu aan de macht is zijn criminele moordenaars.


  Maak melding

 17. Evert #21, bereid u maar voor op veel meer begeleiding van uw gewelddadige president.
  U rept over 15 doden, ter informatie deze 15 doden zijn slechts de top van de ijsberg.

  Geef eerlijk toe, onafhankelijk bent u niet.

  In deze kwestie zijn er maar twee uitgangspunten. Of u veroordeeld de gewelddadige periode of u ondersteund deze alles vernietigende periode. Een pad bewandelen waarbij u de indruk wil wekken dat u er nog niet van overtuigd bent dat er schuldigen zijn aan de meer dan honderd moorden. Moorden die gepleegd zijn in de periode waar de gene die men (ndp idioten) liefkozend baas noemt het alleen voor het zeggen had, is niet mogelijk.

  Tot slot geef ik het volgende mee in uw heroverweging, te weten een uitspraak gedaan op gillende toon door de hoofdverdachte van massamoord gepleegd in 1982.

  Uitspraak neerkomend op een regelrechte doodsbedreiging aan het adres van dhr. Cyril Daal toenmalig voorzitter van de Moederbond.

  Ik keek naar de rekening die hij(Daal) mij (de hoofdverdachte) gestuurd heeft. Deze moet ik contant betalen en het wisselgeld mag hij houden. Binnen een maand was dhr. Daal op beestachtige wijze gemarteld en vermoord. Wie was toen de alleen heerser in Suriname?

  U vraagt wat geacht lid Wikileaks voor Suriname gedaan heeft, nu weet u tenminste wat de gene die de ndp idioten baasje noemen gedaan heeft.


  Maak melding

 18. Deze criminele president laat zijn hele leven steken vallen dit is niet de eerste keer en zal ook niet de laatste zijn.
  Met een mulo diploma een militaire opleiding in Nederland en criminele achtergrond wordt je tot president gekozen in Suriname zover zijn ze moreel gezakt in Suriname.In augustus 1980 werd het parlement naar huis gestuurd en kwam Suriname in de greep van angst,wraak en achterdocht.Militaire hebben niet doorgeleerd om een land te besturen,de combinatie van militaire dictatuur en socialistische dogma’s werd suriname fataal.De moord op 15 politieke tegenstanders in december 1982 werd het absolute dieptepunt van de militaire dictatuur.Er gebeurde meer dat het daglicht niet kon verdragen,verdwijning en het uitmoorden van het boslandcreolendorp MoiWana zijn enkele voorbeelden.De zogeheten revolutionaire periode van 1980 tot 1987 groeide uit tot een nationale trauma.De tegen stelling tussen arm en rij in suriname is intussen steeds groter geworden.Er is een nieuwe klasse superrijken ontstaan en het land heeft te maken met een actieve drugsmaffia.De Boodschap van Bouterse`NDP een herverdeling van belangen klinkt dat ook wat wrang Temeer omdat ook de coupplegers zelf, althans degenen die nog leven, niet onbemiddeld uit het “proces´´tevoorschijn zijn gekomen.
  Hoe dom kan een samenleving zijn om deze meedogenloos criminele moordenaars weer aan de macht te helpen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.