Minister van Justitie Suriname blijft op post

19

PARAMARIBO, 18 mei – Minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie peinst er niet over te vertrekken. Er mag dan fel kritiek geleverd worden op de aanpak van de criminaliteit, maar dat is nog geen aanleiding. “Mensen mogen een eigen opvatting hebben, we do our job”, zegt Misiedjan.

Die job is gericht op het optrekken van het veiligheidsgevoel bij de burger. “We zijn redelijk tevreden. We moeten wel een niveau bereiken, waarbij de pakkans wordt vergroot. Criminelen moeten weten dat ze snel in de kraag gevat zullen worden”, zegt Misiedjan. Precies daar vinden critici het behoorlijk fout lopen. De dagelijkse overvallen in huis en bedrijf wijzen op een patroon.

De daders lijken in de gaten te hebben dat het politiewerk niet is wat het moet zijn. Soms worden simpele werktuigen gebruikt als wapen, zoals hamers. Stuitend is vooral het geweld bij de overvallen. Dat hoort kennelijk bij het tempo van de job, om zo gauw mogelijk weer weg te zijn. De politie is vaak snel ter plekke, maar dan is de (roof)vogel al gevlogen. Kennelijk is het uitschot nog niet erg onder indruk van de ‘pakkans’.

19 REACTIES

 1. Ik kan mij niet voorstellen dat deze minister het woordje tevreden in de mond neemt als hij het heeft over de criminaliteit.

  Tevredenheid zou moeten overheersen als elke Surinamer zijn dievenijzer bij het oud vuil kan kieperen.

  Ik ben me echter ook van bewust dat het niet per definitie deze minister is die het woord tevreden in zijn mond heeft genomen, maar dat het iemand van deze site is, die dat heeft gedaan.

  Maar dat is mijn vermoeden.


  Maak melding

 2. “Minister van Justitie Suriname blijft op post”

  Ach volgens mij worden zaken gewoon verzonnen, wie zou het in zijn zotte kop halen om deze Minister te ontslaan. Deze man heeft totnutoe veel meer gedaan dan die vorige minister in 5 jaar, enigste wat die kon doen is op de stoep zitten schreeuwen wat hij wel of niet zou doen, intussen heeft hij het korps totaal vernietigd met zijn etnische personeelsbeleid, diefstal, corruptie en wanbeleid.

  De huidige minister is momenteel nogsteeds bezig het wanbeleid en de totaal vernietigde korps structuur te geven, daar gaat het om, en zoals altijd deze Super Regering is op de goede weg.

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 3. Helaas , hij is er weer , om nog meer jibba -jabba te verkondigen. “”we do our job”” like hell, whatever, my foot
  De criminelen zijn ook niet op hun achterhoofd gevallen en ze zullen a low profile houden ,om hem in de waan te houden , dat hij all “that” is. Kan hij zich weer eens in de maling laten nemen en vanuit z,n comfortabele stoel zich op de borst kloppen dat he , s the man /crimefighter die de criminaliteit heeft aangepakt . Hihihahahahi , ik zat erbij, keek ernaar en deed mooie inhoudloze beloftes.
  Weggaan zal hij niet , want de maandelijkse bijschrijving op z,n rekening is te mooi en riant om te laten schieten , maar ondertussen weet de samenleving wel degelijk beter.


  Maak melding

 4. Hij mag zijn stage afmaken, ook al heeft hij geen flauw idee van wat hij doet. Gaandeweg mag hij de job leren. Ook aardig van Bouta.


  Maak melding

 5. “We zijn redelijk tevreden. We moeten wel een niveau bereiken, waarbij de pakkans wordt vergroot. Criminelen moeten weten dat ze snel in de kraag gevat zullen worden”

  Met de nadruk op;We zijn redelijk tevreden.

  Gaarne een opiniepeiling op deze uitspraak loslaten.


  Maak melding

 6. Geen wonder dat deze minister niet opdondert. Hij alleen vindt dat het goed gaat. deze man beschermt de daders vandaar dat hij nietv wil vertrekken. sinds zijn aantreden zag je al aan zijn houding dat hij kiest voor de criminelen. Maar ja als je naar hem kijkt zou het niemand verbazen. hij moet opdonderen en het zal niet lang meer duren waardeloos dat hij is. Moet oppassen dat de burgerij hem niet van kant maakt.


  Maak melding

 7. Als de president dom mag lullen dan mogen zijn ministers dat ook.
  Eigenlijk moeten wij ons afvragen hoe gemotiveerd de KPS is die vernederd is door de man die zich president mag noemen van suriname.


  Maak melding

 8. Een jurist zijn is een zaak,maar een minister van justitie zijn is een ander zaak.Deze man past niet voor deze baan hij heeft de capaciteiten niet er voor, hij zou zich bezig houden met wat anders.


  Maak melding

 9. Het probleem van Misidjan is dat hij hemelsbreed verschilt van Rambadjan. Hij had nooit die raszuiver homosigote justitiele troon mogen bestijgen.

  Suriname is niet langer verzuild. Geen gedoe met zij die op mij lijken. Suriname evolueert!!!


  Maak melding

 10. Wij moeten een keer mee leren leven dat een puur sang Surinaamse minister Pinas, Ponimin, Veldkamp, Asgarali, Diko, Brahim, Sabajo, Pereira, Jagendors of weet ik hoe kan heten!!!

  Of hebben de kustbewoners het achterland niet lang genoeg bedot?


  Maak melding

 11. Wat zullen de criminelen van Suriname blij zijn met dit bericht. Het is nog nooit eerder zo goed toeven geweest in het land voor de boevengilde. Misiedjan zijn hele lichaamstaal straalt tegenwoordig tijdens de persconferentie wanhoop en berusting uit, het arrogante is nergens meer te bespeuren, de enige reden waarom hij uit zichzelf nog niet is opgestapt is dat als je het als minister in Suriname minstens één jaar uitzit, je pensioen daarna tot het graf verzekerd is. Wie zou, al kan hij het werk niet aan, vrijwillig vertrekken? Je doorstaat de stomme vragen van de journalisten (bv. “er wordt gezegd dat u minder presteert dan uw voorganger, wat vind u van deze uitspraak?”) en na een jaar zit je gebakken. Nu moet ik ter verdediging van Misiedjan aanvoeren dat niemand het onder deze omstandigheden goed zou kunnen doen in Suriname als minister van Justitie en Politie, de man krijgt helemaal geen ondersteuning van de regering, hoe kan je het goed doen als er niet eens geld vrijgemaakt wordt om het wagenpark en de uniformen van de politie op peil te houden?


  Maak melding

 12. Dat misiedjan absoluut niet deugd,weet het hele land.Bouterse durft hem niet te vervangen want Brunswijk heeft hem in de tang.Voorlopig zal het Korps Politie alleen maar verder afglijden.


  Maak melding

 13. zie dagblad suriname van vandaag ( of gisteren? ik zit in Nl). het krioelt van de misdaad. door de misdaad berichten heen zie je nauwelijks de gewone berichten meer.
  Hoe zo geen toename van criminaliteit??
  vroeger kwam je zo’n bericht hooguit eens per maand of zelfs minder tegen. Nu is het schering en inslag en per dag lijkt het alsof het alleen maar om misdaad gaat!!
  hoe zo geen toename? ja natuurlijk ga je die niet zien als je zelf onder invloed bent en blijft en alles one love en one heart is!!
  Bouta heeft speciaal voor deze man gekozen om zijn eigen hachie te redden want ook naar bouta toe zal het one love one heart zijn en zal hij de malversaties van hem niet zien. Bouta had eigen niet gezien dat het uiteindelijk tegen hem zal wreken want onze rastaman is niet minister van bouta maar min. van het land.
  als hij maar bezig is zijn jonko te roken en bouta niet vuur aan de schenen legt zal hij de overige criminelen ook geen vuur aan de schenen kunnen leggen. dat verklaart waarom de criminaliteit toeneemt.
  geen one love heart naar de criminelen maar one love one heart naar de bevolking!!


  Maak melding

 14. Jij lult dom Wikileaks!

  Als je denkt dat een politieagent werkt voor een President…..

  Nee Wiki, jij begrijpt weer geen ene M.

  Een taak van een politieagent is te werken aan het veiligheidsgevoel van de samenleving en als hij/zij persoonlijke gevoelens richting individuen erbij brengt, dan is hij/zij geen professional.

  Je eed leg je af aan de grondwet van Suriname.

  Maar helaas heb je de capaciteiten niet om de man en zijn functie te scheiden.


  Maak melding

 15. Blakaboy,
  Ik ben blij dat jij weet alle dienaars van het volk die de een eet hebben afgelegd ondergeschikt zijn aan de grondwet en de rechtsgang in het land.onthoudt dit goed want ik kom hier op terug dan zullen wij zien wie welke capaciteit beschikt.Blakaboy weet je wat ik vreemd aan jou waanbeeld, iedereen moet zich aan de wet regels houden, maar wanneer deze zelfde wetten en regels worden toegepast op Bouterse dan kom jij met de meest idioten domme en achterlijke redenering om dat tegen te spreken.ik vindt het vermoeiend om met dit soort ezels als jou in discussie te gaan dus ik zou zeggen zoek iemand van ocer op .


  Maak melding

 16. Bij de keuze van ministers heeft het bout niet uit gemaakt of de persoon capabel is voor de post.Er moest een persoon daar zijn en toevallig werd de rasta naar voren geschoven.Een ieder was goed als hij bout maar met rust liet en niet aandrong om hem te arresteren in verband met de Zeelandia moorden.Het draait bout toch alleen om uit het gevang te blijven.Dat hij ook vanwege zijn functie kan reizen,is mooi meegenomen.

  Cobie.


  Maak melding

 17. Het wordt steeds erger in suriname, leden van het parlement die gekozen zijn om de belangen van het volk te behartigen en de bevolking te voorzien van de juiste informatie geven de pers de schuld van de toename van de criminaliteit, sommige gaan nog verder ze willen de pers vertellen wat ze wel en niet moeten schrijven opvallend is dat het meestal gaat om lieden die gestuurd worden vanuit het kamp van NDP.
  @ nummer 2 M.Doorn als jij beweerd dat misiedjan in 10 maanden meer heeft gedaan dan santoklhi in 5 jaar, dan weet ik genoeg over jou geestelijke toestand.


  Maak melding

 18. KPS En Bouterse is oud zeer er zijn politie mannen vermoord door militairen omdat onderzoek deden naar de moiwana slachting. Politie zijn in de jaren 80 vernederd tijdens de militaire dictatuur van Bouterse anderen moesten hun land uit vluchten anders waren ze dood vandaag Wie wil mag slapen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.