Surinaams herstelprogramma moet even in de ijskast

11

PARAMARIBO, 5 mei – Het Structureel Verbeteringsprogramma, SVP, moet voorlopig worden opgeschort. Dit stellen de werkgevers- en werknemersorganisaties in een gemeenschappelijk advies aan president Desi Bouterse. Het kleine deel dat al in uitvoering is, zorgt al voor bergen last.

Het gaat dan om de verhoogde brandstofheffing en de devaluatie van de Surinaams dollar. “We hebben gezien hoe deze twee maatregelen al hebben geleid tot enorme prijsstijgingen”, zegt vakbondsleider Ronald Hooghart tegenover de Times of Suriname. Zijn vakcentrale CLO deelt het standpunt dat er eerst een evaluatie moet komen. Ook zijn er wat verzachtende maatregelen nodig.

De belangrijkste is wel het verminderen van de loonbelasting. “Ik denk dat we heel gauw ook om de tafel zullen gaan zitten met de president om te praten over de maatregelen”, aldus Hooghart. Het bedrijfsleven heeft er alle baat bij te pleiten voor lagere loonbelasting. Hier en daar vallen al looneisen van ruim twintig procent. Met Bouterse is afgesproken dat het SVP niet doorgaat zonder onderlinge afstemming.

11 REACTIES

 1. Eeuwig moet een herstel programma in Suriname opgeschort worden of zoals ’t kopje zegt, in de ijskast!
  jaren geleden was het SVP bekend onder de naam SAP (structureel aanpassingsprogramma) met het resultaat idem.

  Suriname moet keihard saneren, elke keer wordt dit verhaal uitgesteld met als gevolg dat de economie wordt geschaad.


  Maak melding

 2. Sur.begint steeds meer te lijken op de Ons Belang van vrouw Marie.Alle overheid organen zo die er zijn leiden een opvallend eigen leven.Bout moet gewoon vertellen hoe hij ‘geslaagd’is in het leven.Wedden dat ieder het gaat proberen.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Wat is voorlopig? Bij hen is voorlopig nooit meer!! of tewel 30 jarenplan.

  Mensen het spijt mij echter wel hoor! Maar ik leef niet met jullie mee! althans wier op deze kl..z.. Bouta heeft gestemd. Oogst jullie je vruchten maar, welke jullie gezaaid hadden.

  Succes zal het ook niet zijn!!!


  Maak melding

 4. Even in de ijskast zetten, Surinamers weten niet wat ze willen. Deng wang dede ma deng no wani pori.

  Het is nu of nooit, gebruik deze daadkrachtige regering om voor eens en voor altijd de economie op een moderne leest in te richten, onze begrotingstekorten weg te werken en belasting invoeren.

  Als dat allemaal is gebeurd wordt er een sociaal vangnet enkel en alleen voor de minstbedeelden maw alleen de oudjes, gehandicapten en een ouder gezinnen met meer dan 3 kinderen waarbij de moeder ook nog werkt.

  Voor de rest is het aanpakken geblazen voor iedereen.

  Trouwens onderstaande van CLO snap ik niet, moet maar een deel in de ijskast en een deel niet.

  “CLO wel voorstander verhoging accijnzen tabak en alcohol”

  Sorry jongens het is een pakket, die je gefaseerd moet invoeren, het is geen piki piki plei.


  Maak melding

 5. het zal zeker een sociale vangnet worden met heel wat grote gaten erin, praatje vullen geen gaatje. dit verhaal horen wij al vanaf 25 feb 1980. probeer nou eerst één van die geweldige plannen te realiseren voordat je met jou grote waffel de één na de andere mooie plannen de eter in gooit.Suriname verkeerd al vanaf 25 feb 1980 in morele ontbinding van ontbinding.


  Maak melding

 6. Doornroosje,jij burikoe,er bestaat helemaal geen SVP.De regering heeft maar enkele losse maatregelen genomen zogenaamd om de fiso te betalen.In werkelijkheid om hun eigen zakken te vullen.

  Cobie.


  Maak melding

 7. Ach Coebie op 9 de debiel, je hebt gewoon een veels te laag IQ om zaken op een hoger niveau behoorlijk te begrijpen. Je dom geklets is danook heel typerend.


  Maak melding

 8. #5 Cobie.

  Hoe is hij rijk geworden?
  Als een ekte Ingie, liggend in een hangmat, compleet met kasirie en een pepre watra.

  Je hebt gelijk, alleen maar zakkenvullers.

  Btw ken je het “slimste” jongetje van wkn.
  Kern competenties; dom, dommer, domst.

  Okoneee!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.