Miljoenen nodig in strijd tegen smokkel Suriname

3

PARAMARIBO, 4 mei – Er zullen miljoenen dollars geïnvesteerd moeten worden om de smokkel in goederen tegen te gaan. Dit stelt August van Hamme, hoofd van de Surinaamse douane. Het geld is nodig voor de aanschaf van technologie. Het materiaal waar de douane nu over beschikt is bij lange na niet voldoende.

De enige containerscan op de Nieuwe Haven dekt de lading niet. Steeds meer goederen komen het land invoerrechtenvrij binnen. Zonder dat de overheid daar weet van heeft. “Wil je de zaak aanpakken, dan zul je er geld tegenaan moeten gooien”, zegt Van Hamme tegenover de Ware Tijd. Er zijn nog zeker vier scans nodig om de belangrijkste invoerkanalen te bewaken.

Voor de aanschaf is zeker tien miljoen dollar nodig. De scan op de haven stelde China beschikbaar via een lening. Het apparaat heeft zijn nut bewezen. Daarom ook was al aan de vorige regering gevraagd meer aan te schaffen. Uiteindelijk zal de overheid er beter van worden. “Daarom ga ik de zaak opnieuw onder de aandacht brengen van de huidige regering, omdat de smokkel aan het uitdijen is”, aldus Van Hamme.

3 REACTIES

 1. De douane moet de hand in eigen boezem steken. Manuaal is al heelwat te ontmaskeren.

  Net zolang als sommige leden vanuit de kofferbak van hun bolides feesten en de een na andere dure wiskey te voorschijn halen is deze kreet een farce.

  De buurvrouw zeven identieke slaapjurken aan de lijn, rara?


  Maak melding

 2. Een integriteits-scan lijkt mij handiger.
  Van Hamme “ontheffen” die douane-maffia.
  Nieuwe gescreende mensen in dienst nemen.

  Zozo paraman, dus je tjekt ook nog het wasgoed van je buurtjes!
  Mss waren die slaapjurkjes in de aanbieding bij kirpa, de grote jongens moet je aanpakken.


  Maak melding

 3. Parapinto houd die grote jongens de hand boven het hoofd, iedereen moet van hem een gescreend worden behalve die recidivisten die aan de macht zijn in suriname, zo hypocriet is deze gek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.