Vicepresident Suriname: hard werken, meer sparen

37

PARAMARIBO, 4 mei – “De realiteit is dat mensen die vooruit willen gaan, dat alleen kunnen door harder te werken en meer te sparen.” Dit zegt vicepresident Robert Ameerali naar aanleiding van recente uitspraken van vakbondsleider Errol Snijders. Die ziet een algemene verarming door de devaluatie van de Surinaamse dollar.

Mensen moeten meer bijklussen en hosselen. Snijders vraagt zich af of de devaluatie wel nodig was. “We kunnen natuurlijk onze kop in het zand steken en doen alsof er niets aan de hand was de afgelopen jaren. Men (de vorige regering, red.) heeft schulden niet betaald, het land is doorgegaan lonen te betalen. Dat heeft voor inflatie gezorgd”, zegt Ameerali. De prijs wordt nu betaald.

De devaluatie zorgde in elk geval voor een stabiele wisselkoers. “We zijn nu in een fase waarin we meer kunnen werken aan economische verbetering. Dat is niet altijd even goed merkbaar”, aldus Ameerali. De focus is nu bezuinigen en investeringen aantrekken. “Er zijn genoeg mensen die vooruit zijn gegaan, geen huis hadden of auto, maar dat nu wel hebben. En ze koesteren dat.”

37 REACTIES

 1. huh, heeft ameraali wel een idee waar hij over praat. maar een deel van de ambtenaren heeft fiso2 volledig gehad. de overige mensen die werken moeten het na inflatie met 80% doen van wat ze eerst hadden. Om op het oude niveau te komen moeten zij 20% meer werken, bij een werkweek van 40 uur betekend dat 8 uur extra bijklussen per week, 48 uur voor het oude niveau. dan nog sparen dus wat meer uren zodat dino z’n bentley kan betalen en abrahams zn auto en kantoor kan pimpen. deze uitspraak is te idioot voor woorden, ameraali j m p p


  Maak melding

 2. Hoop dat de VP ook aangeeft hoe de huidige machthebbers hun rijkdom hebben vergaard.
  Goed voorbeeld doet volgen.
  Zou dan als goed voorbeeld kunnen dienen voor de vele die in bittere armoede leven.


  Maak melding

 3. Het valt op!Iedereen wil vooruitgang in Suriname, zonder maar iets te hoeven doen of te moeten inleveren. Harder werken? Bezuinigen? No way! En maar klagen dat alles duurder is geworden. Bij de meesten komt minder consumeren niet eens in hun op. Minder consumeren, alleen als ze het noodgedwongen niet meer kunnen betalen. Suriname is ziek, dit is de zieke geest onder de Surinamers, omdat ze jarenlang verslaafd zijn geweest aan het weinig tot niets presteren en het ontwikkelingsgeld bleef maar binnenstromen. Nu is het ontwikkelingsgeld vanuit Ned op. En deze regering het zich gewoonweg niet veroorloven niets te doen. Harde maatregelen moeten genomen worden om erger te voorkomen.


  Maak melding

 4. Ik heb eerder aangegeven dat iedereen die met Bouterse omgaat wordt besmet met het NDP virus.
  Ameerali is nu al besmet hij lijkt bouterse wel, Bouterse had jaren geleden een mooie manier om de welvaart in Suriname te meten, Hij deed dat aan de hand van de nieuwe en dure auto’s die rond rijden in Suriname,zeg maar die drugs’s auto’s. Ameerali zegt tegen de bevolking dat ze hard moeten werken en moeten sparen terwijl zijn politieke vrienden nog geen half jaar aan de macht zijn en nu al rond rijden in dure auto’s van een half miljoen euro, werkkamer wordt verbouwd voor meer dan een miljoen euro, gewone mini-ster die in peper dure gepantserde auto’s rijden.Bouterse roept de Surinamers op om groot denken en ameerali roept ze op om hard te werken en te sparen, deze twee addergebroed nemen mijn volk niet serieus ze minachten het Surinaams volk, de vraag is voor hoelang nog? Ameerali moet niet liegen hij moet met bewijzen op tafel komen.vene heeft de bevolking laten zien hoe je spaart hij heeft een goede kasreserve achter gelaten van meer dan 700 miljoen euro terwijl Bouterse en zijn bende honderd miljoen aan schulden hebben achtergelaten in Brazilie, italie, weet u dat nog meneer de leugenaar? dankzij vene is Suriname af van een aantal wurgende schulden de militairen en hun criminele bende hadden achtergelaten.Deze Beesten die nu aan de macht zijn in suriname tarten mijn volk op gruwelijke wijze.


  Maak melding

 5. En Errol Snijders zat er bij en luisterde ernaar. Sprookjes. Alle Surinamers weten wat hosselen is, zelfs in Ned. heb je snorders. Maar de VP kan me niet wijsmaken dat Dinootje hard werkt en spaart, of gespaard heeft voor zijn mooie nieuwe kar.

  Niemand is vies van hard werken, maar geldt het ook voor deze regering. Nodeloze uitgaven die beter besteed hadden kunnen worden, toch Abrahams? Of was dat een investering van langgeleden die nu geld en goud oplevert? Deze regering moet leven wat zij verkondigt. Toon ons dat je kan sparen en dan heeft het volk geen probleem daarmee. Maar tot nu toe zien we het tegenovergestelde. Pronken met gelden die aan het volk besteed moeten worden. Ingrid krijgt geld terwijl dat nergens was vastgelegd. Nieuwe regels die een selecte groep ten goede komen, ai laat al die proletariers maar werken, zal ze leren om geblinddoekt te kiezen. De jaren met Bouta zijn vooral lessen voor de jeugd. Dit kiezen zal leiden tot verliezen, maar als je arm bent, kun je alleen hoger op. All time low, ligt op de loer. De regering rekent zich rijk. Van een naief volk kan je alles krijgen. Ik dacht dat Snijders een wakkere gozer was die voor arbeiders zou vechten. Resultaat is dat de arbeiders alles zelf moeten doen. The 80’s R back !!


  Maak melding

 6. Sparen en de doories gaan niet door 1 deur!

  We zijn ongeveer 2jr verder sinds de wereldcrisis en ik herinner mij nog heel erg goed, toen de media bekend maakte, dat Suri een van de weinige landen was, die niet geraakt was door de Wereldcrisis. Dit mede door het bezit van bepaalde grondstoffen zoals goud.
  De goudkoers is de afgelopen maanden in een razend tempo gestegen, 1 ons goud per 21/04/11= $1507.
  IAM gold heeft een record winst gemaakt. Suri int 5% van het goud en daarboven nog 40% belasting, waar zijn deze inkomsten en die van o.a Staatsolie gebleven?
  En weer wordt de rest van de wereld gebruikt om de onzin maatregelen te vergoelijken.

  De vorige regering heeft de opgelopen staatsschuld, ontstaan in de jaren 80, weten te droppen naar een redelijk niveau. Ali- Bee klets dus in de ruimte. Respectloos om de ex-governor van de Centrale bank, nog een trap na te geven!

  Ali- B vertel ook aan het volk dat alle investeringen op Hold staan. Het buitenland staat al maanden te trappelen van ongeduld, maar niemand krijgt fiat omdat het intern een zooitje is.
  Vertel ook dat jullie geen raad weten met de nieuwe bermvriendjes.
  Vele bermvriendjes ontvangen een salaris zonder ook maar iets te hoeven doen, zowel in suri, als ver daar buiten.
  Het volk moet hiervoor opdraaien en niet voor een zgn wereldcrisis.
  Dat er sinds 25 mei 2010 een interne crisis is in suri, helemaal mee eens.

  Ben benieuwd in hoeverre de benzineprijs nu zal dalen in suri, want in de rest van de wereld is dat wel het geval. Of doet ali-Bee alleen mee wanneer het hem uitkomt!

  Over twintig (20) dagen is de zwakste regering sinds de geschiedenis van suri circa een jaar aan de macht.
  Wat heeft dit opgeleverd?
  Alleen maar ellende en verdriet.
  Maar……..nog lang niet zo extreem, dat het volk hieronder lijdt, ja toch……..
  Als makke lammetjes gaan ze naar de slachtbank.
  Das nou hun manier van ”geloof in eigen kunnen”.

  Er waait een frisse wind in suri, die het volk naar zulke grote hoogten brengt, dat ze nu in een nooit eerder vertoonde Orkaan zijn beland.
  Op naar de volgende Tyfoon.


  Maak melding

 7. Ik snap die hele vakbond niet wat weten zij geen enkel bedrijf met behoorlijke productie heeft vakbond nodig.
  Want zulke bedrijven… din e mik moni en behoorlijk ook nog….vakbond heeft dan geen schijn van kans.
  Maar waar men zit te pinaren en de boel met tover en red middelen moet zien optebrengen komt vakbond….vakbond is niet bevordelijk voor geen enkele productie…..deze mensen zijn om bruju te zaaien meer niet.

  Wat men moet doen is dat iedere vakbondsleider gewoon keihard 8 uur p/d bij een baas moet werken.
  Of dat vakbond vakbondsleider zijn loon betaald dan ga je zien hoe snel zij productief zullen worden handel liki hosselman..mi e taighi yu..jij bent geen politieke parij waarmee bemoei jij je vakbond wat weet jij van economie….ga en begin als vakbond voedsel voor de bevolking te verbouwen…dan heb jij eebn vak gebeid…maar economie no kon….politiek zit jij dan te spelen en dat is geen vakbonds taak.


  Maak melding

 8. die ameraali lijk me echt een gestoord mens.hoe komt hij aan om te zeggen dat mensen die geen huis hadden en auto dat ze dat nu wel hebben.of bedoeld hij die politieke vriendjes van bouterse en zijn familie.oja bouterse zijn zoon dino heeft een roll roys gekocht van 200 honderduizend euro ja 200.000 euro en hij moet het nog invoeren en dat zal ook nog tientallen duizend kosten.juist mensen die een huis en een auto hadden kunnen niet meer rondkomen en en geen benzine betalen want met die govertake is die rolls roys gekocht.de mensen moet op straat gaan en deze regering laten vallen.


  Maak melding

 9. Ja vooral hard werken. Kijk naar Dino. Die zat jaren in de gevangenis en is pas recent vrijgekomen. Hij heeft geen echte opleiding en moest dus alles aanpakken wat op zijn weg kwam. Maar dankzij zijn harde werken, sobere leven en spaarzaamgedrag is het hem toch maar gelukt om binnen enkele jaren 300.000 USD voor een nieuwe auto bij elkaar te sparen.

  Nee hoor Ameerali heeft gelijk. Wie wil werken en hard spaart kan mooie spullen kopen toch. 😉 🙁

  Ameerali wil je mij ff mailen waar Dino zijn eld mee verdiende? Ik wil ook graag zo’n auto.


  Maak melding

 10. Ik geef de VP als ervaringsdeskundige volkomen gelijk:hij werkt hard en hij kan elke maand heel veel opzij zetten.Jammer dat hij niet in de huid van August kan kruipen.August is een hardwerkende ambtenaar met een gezin met 4 kinderen en verdient SRD 1200 per maand.Hoeveel denkt de VP dat August kan sparen? En Paimin de hardwerkende pindaboer die gemiddeld SRD 600 per maand verdient en 5 kinderen heeft.Hoeveel dekt de VP dat Paimin elke maand opzij kan zetten?


  Maak melding

 11. Ik volg met de minste aandacht de retorieken van hoogbegaafde domoorlogen als Wikileaks,voedvrouw,stranger, enz.Het zijn rancune dieren volgegoten met haat en wrok.Slechte verliezers die opgesloten zitten in de cocon van Venetiaan en zijn Nieuw Front.Onflexibele geesten die niet openstaan voor vernieuwingen of een nieuwe kijk op de ontwikkeling van en land.

  Ik ben het volkomen eens met Ameerali.In Suriname kan men niet meer de schijn op na houden een schijnwelvaart te etaleren.Echte rijkdom en welvaart bereikt men door hard te werken en te sparen voor broodnodige investeringen.Venetiaan heeft samen met SArdjoe zich beziggehouden met een vooruitschuiven van problemen politiek, oftewel struisvogelpolitierk.KIjk maar naar de economische politiek die men hanteerde in Griekenland, Ierland en Portugal. Men deed alsof er geen echte economische problemen waren, en zie nu wat de gevolgen zijn.De overheid in deze landen betaalde maar lonen uit,men gaf loonsverhogingen en hield geen rekening met de inkomsten kant van de overheid.Portugal heeft op dit momnent dringend 100 miljard Euro nodig om uit de problemen te komen,Griekenland moet thans geholpen worden met meer dan 50 miljard Euro en Ierland ook voor hetzelfde bedrag.Dit is het gevolg van schijnwelvaart.Pretenderen dat de gevoerde politiek goed is terwijl dit je reinste oplichting is geweest.Een grore drama voor de EU.


  Maak melding

 12. Amerali, je verstand is net zo dom als je broekzak.
  Waar heb je het over, nu dat jullie het niet meer aankunnen met die zielige president van jullie ,dan is het makkelijk om te zeggen :DE vorige regering heeft niets gedaan.
  Jij bent degene aan wie de staat het geld betaald heeft om wegen en dergelijke aan te leggen. Toen is er ook met miljoenen gesjoemeld in voordeel van jou berijf
  Ruil je plaats in man


  Maak melding

 13. En deze man is de VP???
  Als het economisch slecht gaat, kan je de mensen niet adviseren om te sparen. Het is juist de bedoeling dat de geldhoeveelheid op de markt juist toeneemt. Maar dat snapt deze VP dus niet.


  Maak melding

 14. Met grote verbazing lees ik de onzin sommigen op dit forum. Eentje schrijft (Degeh) niemand is vies van werken. Wel ik zou zeggen neem even een kijkje in Su. Sterke jongemannen, die niet willen werken, maar wel op straat rondhangen. Erger nog degene die willen dat hun betaalt, omdat je toevallig op een opbenbare parkeerplaats je auto parkeert. En dan worden ze boos als je ze niet betaalt. deze gasten zijn gewoon een plaag in de binnenstad van Paramaribo. De bedoelde idioot schrijft over hosselen van snordersi in Nederland. Weet hij wel waar hij het over heeft? De snorders, zijn vaak allemaal uitkeringstrekkers, vandaar dat ze overdag illegaal taxi ritjes rijden. Wat hosselen, het zijn fraudeurs, die mooie auto’s willen rijden zonder te werken!


  Maak melding

 15. Op deze wijze probeert deze vp rijke alie de hardwerkers armer kaalie te maken!
  Hosselen en hard sparen voor de belasting en wat rest is voor de rovers-overvallers!!

  Profiteurs zijn dat allemaal zoals deze VP rijke alie!
  van de arme belastingbetalers!! Alle leden van deze regeringsbendezooi maakt gewoonweg misbruik van de hardwerkers!!

  T.o.r. een ander de schuld geven is heel makelijk!! Foei!!! En jij bent de VP!!! Schaam je zich!!


  Maak melding

 16. Dure woorden van Ameraali die gratis te verkrijgen zijn.Het zijn wijze woorden die de mensen in de praktijk moeten brengen.Mensen kunnen stevig op de kosten besparen door een kostgrondje aan te leggen.Vele gewassen in Suriname zijn binnen een aantal weken te oogsten.Groenten die overblijven kunnen verkocht worden.Dit brengt geld in het laadje.De mensen kunnen ook vaker gaan vissen in de grote rivieren en kanalen.Vis kan men invriezen of conserveren in zout.Weer een goede besparing van de uitgaven.Mensen kunnen het geld dat ze besparen op de bank zetten en dit is een eerste aanzet om bijv.een hypotheek te krijgen.


  Maak melding

 17. Sorry Ameerali Surinamers willen niet werken voor geld, maar geld krijgen van het werk. 🙂

  Een goede werkethos is ver te zoeken.
  Wat dat betreft kunnen wij nog veel leren van het door aardbevingen getroffen Japan, waarvan economie en toerisme alweer in de lift zitten.


  Maak melding

 18. Het blijft lachen met die buriki hier op waterkant, het erge van dit alles is dat ze zich niet eens schamen voor hun eigen domheid.

  Effe een paar uitpikken;

  #1 stranger
  Die zegt doodleuk dat de VP er niets van snapt om met een berekning te komen waar hij alleen wat van snapt.

  Stranger zegt dus dat de mensen na inflatie op 80% uitkomen, dus moeten ze weer 20% extra gaan werken om op 100% te komen. Deze simpele ziel dacht dus 80 + 20 = 100 dus eind goed al goed. Mi ede

  Wikileak is zo ten einde raad dat hij woorden van Vene in de mond van de huidige President wil leggen. Wikifreak dat waren de woorden van Vene en niet de huidge President.

  Wat dat betreft heb ik nog twee mooie van Vene voor je.
  1. Vene verwees naar de florerende economische activiteiten in Suriname en nam doodleuk de wasstraatjes en barbeque tentjes als voorbeeld.
  2. Toen de criminaliteit enorme vormen begon aan te nemen in de jaren 90, heeft hij het volk geadviseerd om zichzelf te beveiligen met dievenijzers, het volk heeft zijn raad ook maar aangenomen zie maar al die dievenijzers voor woningen.

  Dan hebben we weer onze eigen domme Esmerald op 7, die zegt doodleuk “Over twintig (20) dagen is de zwakste regering sinds de geschiedenis van suri circa een jaar aan de macht.
  Wat heeft dit opgeleverd?”

  Arme Esmerald die denkt gewoon dat deze regering vanaf de verkiezingsdag aan het regeren is, de rest van haar commentaar is dus totaal waardeloos.

  ons=ounce=gram=Esmerald is een dommie

  Esmerald neem me niet kwalijk, je maakt het me ook zo makkelijk.

  Voor de rest blijven jullie maar lekker geloven in die Bentley leugen, wat moeten jullie ook anders.

  ============================

  Nu effe On topic.

  De VP zegt ““De realiteit is dat mensen die vooruit willen gaan, dat alleen kunnen door harder te werken en meer te sparen.”

  Dit simpele gegeven snappen Snijders, de fronters en negatievelingen niet natuurlijk vandaar het dom geklets, ze zijn gewend aan het bedelen en dachten zo vooruit te komen.

  De huidige regering is en blijft het beste wat Suriname misschien ooit is overkomen, ze nemen niet alleen besluiten die nodig zijn voor land en volk maar gaan het volk nu ook heropvoeden,het is wennen voor sommige, maar daar kunnen we geen rekening mee houden.

  Snijders begin al die ambtenaren die FISOII hebben gehad aan te sporen harder te werken voor hun geld.

  IMF is vol lof over de huidige regering, dit zijn gasten die het kunnen weten, ze hebben verstand.

  Moro e doro.


  Maak melding

 19. @ Drs.Rop alias M.Doorn.
  Van jou had ik geen andere reactie verwacht mi boi. Als je eerlijk en oprecht de economische probleem van Suriname evalueert dan kan het niet anders dan dat jij bij de roerige jaren 80 beland.Een vice president die zijn volk oproept om harder te werken en te sparen terwijl hij en zijn baas de bevolking in armoede storten. ik geloofd die stront niet sorry .


  Maak melding

 20. Drs Rob daar zeg je wat.De verdragsmiddelen zijn op, de schijnwelvaart kunnen we niet meer volhouden, ookal probeerde Vene ons te doen geloven dat de 700 mlj euries aan EU-fondsen ( o.a. gealloceerd voor wegenbouw en onder beheer van voormalig PLOS)zelfgespaard geld is dat we zomaar voor allerhande andere zaken mogen uitgeven.

  We zullen dus hard moeten werken, het was immers al aangegeven dat we de gevolgen van de eco-crisis later zouden merken.
  Hierbij vind ik wel dat politici in parlement, regering etc. een grotere duid in de zak mogen doen en ‘verworven’ belastingprivileges moeten opgeven voor de allerzwaksten in de samenleving. Een parlementsfondsje gaat niet ver genoeg.Ook dienen wij te waken voor IMF-adviezen of ze ons nu wel of geen schouderklop geven.


  Maak melding

 21. @24,

  Extra aanvulling voor wiki.
  Het volk moet werken Euh harder gaan werken en hosselen ( dwz zwartgeld) wederom nog een groter probleem want hier ziet de staatskist niks van ???
  Oja de baas en gezin en kornuiten moeten
  Meer dus de rest moet maar zien hoe zij het stellen oftewel redden.

  Sterkte sranang

  Ps gisteren nog babes in de jungle gekeken het blijft een mooi land Suriname .


  Maak melding

 22. De armen moeten extra harder gaan werken voor de rijken die alles al hebben. Op den duur zullen ze hiervoor de prijs gaan moeten betalen.

  Om extra inkomsten te genereren moet je rijke mensen die in het belasting Paradijs Suriname wonen, onroerendgoed, inkomsten, vermogensbelasting enz.enz. laten betalen. Suriname moet socialer worden. Het zal het land ook ten goede komen. Of dit echt gaat gebeuren is de vraag, want het land wordt geregeerd door hebzuchtige rijken.

  Scholings en werkplicht voor iedereen.

  Er is geen enkel land die door meer te importeren als te exporteren rijk van is geworden. Behalve de importeurs die gouden bergen verdienen door corruptie en vriendjes politiek.


  Maak melding

 23. Het is duidelijk dat er 2 stromingen zijn hier op wk. ik kan mij vinden in de stelling dat je met hard(er) werken en sparen meer bereikt. je moet daarvoor wel de mogelijkheid hebben. ik denk dat het overgrote deel van de bevolking deze mogelijkheid niet heeft. als vp door zou hebben wat de mogelijkheden van de bevolking is en niet te vergeten wat de gevolgen van zijn van de eerdere maatregelen dan is er iets niet in balans. dat maakt zijn doelstelling niet SMART (mn realistisch)
  sideline. mensen die een titel voor hun naam gebruiken doen dat meestal omdat anders niet duidelijk is dat ze die titel hebben. DRS Rob, blijf je titel vooral gebruiken


  Maak melding

 24. Voor iedereen,

  Ik ben vanaf heden terug gezet door mijn baas en ik ben de kleine leugenaar. Mijn functie van de grote leugenaar word vervuld door mijn tijdelijke plaatsvervanger M.doorn .
  Tja zulke leugens daar kan ik zelfs niet meer tegenop.
  Dus collega m.doorn gefeliciteerd met je nieuwe titel van de grote leugenaar.

  Maar ik kom terug ik zal ervoor strijden vriend.
  Wel jammer dat ik je laatst weer had gemist


  Maak melding

 25. Doorie, er zit geen honing aan mijn reacties dus skippen mag!

  Mijn commentaar is zo waardeloos dat je iedere keer weer oprukt op mij van repliek te dienen.
  Aaaah het steekt je noh! De waarheid is hard he doorie.
  Je blijft maar de STOMSTE regering ooit in de geschiedenis van Suri verdedigen.
  Maar gelukkig hebben de lezers jou door.

  IMF is vol lof, zo dom ben je, je geloofd het zelf!
  Wat viel er te auditen door IMF, leg uit?
  IMF heeft het over de voorgestelde maatregelen. En voorlopig is heel suri tegen.
  Begin uit te leggen uit welke pot met geld die regering van jou de zwakkeren gaat steunen,om zo die geweldige verbeteringsmaatregelen door te zetten.

  De benzine is gisteren 10% gedaald en vrijdag nog een extra daling. Hoe zit het in suri, vertel, of gaan we suri plots niet meer vergelijken met de groten der aarde.

  Die regering van je was/is in de gelegenheid om fiso11 tegen te houden, waarom niets gedaan!
  Het is simpel he om al die ambtenaren te ontheffen, wat let je, of zijn jullie bang. Jullie zijn aan het bezuinigen, dus een smoes hebben jullie al klaar.
  Alleen maar Bullocks loop je hier te verkondigen.

  Ondertussen is mini-ster django in Genève in opdracht van de organisatie voor de mensenrechten, om verantwoording af te leggen! Hou je daarmee bezig jochie.

  Deze regering zit er sinds 25mei 2010 ja dat klopt. En elke dag is er een teveel.

  Het prikt, het steekt, je krijgt er slapeloze nachten van, maar ik ga door met jou aan je staart te trekken. En velen met mij.


  Maak melding

 26. Esmerald ik probeer je kennis bij te brengen, je schiet behoorlijk tekort op alle fronten.

  Welke waarheid is hard om aan te horen, dat de huidige regering al sind 25mei2010 aan het bewind is misschien?

  IMF heeft het niet alleen over voorgestelde maatregelen, maar ook maatregelen die inmiddels al zijn genomen, begrijpend lezen is duidelijk niet je sterkste kant.

  Olie is gedaald klopt, maar betekend niet dat je het direkt aan de pomp zal merken, in Nederland ook niet hoor. Het werkt zo, als olie een maand geleden gekocht is voor 110dollar, zullen de pompen de prijs niet direkt aanpassen omdat de prijs twee dagen geleden is gedaald met 10euro. Volgens mij heb je niet eens een auto anders zou je het weten.

  Zonder de verbeteringsmaateregelen kan de regering de zwakkeren niet helpen, de regering moet eerst geld verdienen, niet alleen om de zwakkeren tehelpen, maar ook het begrotingstekort omlaag brengen en eindelijk duurzame ontwikkeling te brengen vandaar de verbeteringsprogramma, snappie.

  Fiso II was al overeengekomen bij staatsbesluit dus kon het niet meer gestopt worden, weet je wat een staatsbesluit is.

  Ik hoop dat ik je weer het een en ander heb bijgebracht.

  Trouwens ben je echt zo dom of doe je gewoon alsof, het is gewoon schandalig zoveel domheid.


  Maak melding

 27. Weet je wat zo vreemd is aan de ezels van de NDP, voor de verkiezing van die criminele president moesten ze niets hebben van het IMF alle soorten lange tirade werden hier op het net geplaatst.IMF zou een mechanisme van het imperialisme zijn die als doel hebben om arme landen uit te buiten, we moesten naar Chaves kijken want die heeft zich teruggetrokken uit de Wereldbank en het Internationale monetaire Fonds. En nu roepen deze zelfde ezels allemaal in koor hoe goed het IMF is.De reactie op nummer 33 laat zien hoe onbetrouwbaar deze Beesten zijn, en hij heeft de moet om anderen dom te noemen laat mij niet lachen, als er één iemand is die iedere dag hier laat zien hoe dom hij is, dan ben jij dat M.Doorn zelf het achtereind van een varken is slimmer dan deze oen.


  Maak melding

 28. #33 doorie

  Schaamteloze onzin loop je hier te verkondigen.
  -IMF klopt niet, leugen.(welke maatregel, inflatie van 20%???
  -Benzine klopt ook niet, leugen. Prijs meer dan 1maal gedropt in Ned. (moet ik de bonnetjes voor je inscannen en mailen, geef je email.)
  -Het is En En, niet daarna zwakkeren helpen, dus klopt weer niet.
  -Zelfs ASFA geeft aan dat er bezuinigd moet worden op ambtenaren klopt dus ook niet. So far for your so called staatsbesluit.

  Doorzichtig als water ben je.
  Geef op, het is over en uit!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.