Gratis medische hulp Surinamers tegen het licht

4

PARAMARIBO, 4 mei – De gesubsidieerde medische hulp wordt eindelijk tegen het licht gehouden. Het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo, gaat de sociale omstandigheden na van ruim tachtigduizend cliënten. Dat is zowat het totale hulpbestand, dat zo vaak op de korrel is genomen.

Vaker is gesuggereerd dat financieel draagkrachtige personen relatief makkelijker aan een zogenaamde on- en minvermogenkaart kunnen komen. Er plegen wel eens verhalen rond te gaan over cliënten die hun Mercedes Benz op de hoek laten staan om met rubberen slippers aan het hulpkantoor binnen te lopen. Sozavo wil aan alle twijfel een eind maken. Alle kaarten gaan tegen het licht.

Er komt een herregistratie. “Het doel is de daadwerkelijke behoeftige in beeld te brengen, maar vooral ook degenen, die geen aanspraak zouden mogen maken, omdat zij niet voldoen aan de criteria om aangemerkt te worden als sociaal zwakkere of risicogroep”, stelt Sozavo. Wie niet voldoet, gaat er onherroepelijk uit. Aan de andere kant worden wel mensen toegelaten die wel hulp behoeven, maar nooit in aanmerking kwamen.

4 REACTIES

 1. Sommige Surinamers moeten leren om te beseffen dat niet alles gratis is. Het gaat ten koste van het land en uiteindelijk jezelf. Onvoorstelbaar dat rijken mensen misbruik maken van deze kaart.

  Ook kapitalistische mensen zijn fel tegen belastingen en geld uitgeven, maar beseffen niet dat dat als de economie instort dat zij er ook mee getroffen zullen worden en medeverantwoordelijk ervoor zijn. Uiteindelijk graaf je een kuil voor jezelf door je hebzucht.


  Maak melding

 2. wederom wordt geprobeerd het probleem op te lossen door dezelfde manier te gebruiken die eerder was mislukt. leg de verantwoording nu bij de mensen. maak duidelijk welke straf op misbruik van het systeem staat en zorg ervoor dat de straf uitvoerbaar is. nu moet de bedrieger de keus maken of het ’t risico waard is.


  Maak melding

 3. Ik ben het eens met reactie nummer 3.
  Er zijn genoeg organen die hun werk naar behoren kunnen en willen doen maar het is de zelfde politiek die hun hand boven het hoofd van de overtreders houden,voorbeeld een winkel wordt gesloten omdat daar onhygienische toestanden zijn geconstateerd, die winkelier belt zijn kruiwagen op en de zaak is de volgende dag weer open dat frustreer het werk van de controleurs.zo gaat het met alles in Suriname de regels zijn er, maar ze worden gedwarsboomd door de politieke en hun. loyalisten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.