Nederland informeert Suriname niet over criminelen

8

PARAMARIBO, 2 mei –Formeel is het niet bekend dat bepaalde door de justitie gezochte criminelen in Nederland vertoeven. Volgens ex-minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie heeft de Nederlandse politie nooit een bevestiging gegeven. Suriname heeft dan ook een goed excuus.

Omdat het niet bekend is waar de criminelen zitten, kan er ook geen rechtshulpverzoek worden ingediend. “Nederland moet eerst vaststellen waar de personen zijn, dan kunnen wij een rechtshulpverzoek indienen”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. De procedure voor uitlevering kan dan worden ingezet. Of de onderzoeksdossiers gaan naar Nederland voor vervolging daar.

Maar zover komt het maar zelden. Het rechtshulpverdrag tussen de twee landen is ook niet toereikend. Pogingen om er wat meer van te maken, hebben nog niet veel opgeleverd. Het over en weer afschuiven van verantwoordelijkheden komt de boeven overigens ook goed uit. De boodschap richting personen die nu vastzitten of gezocht worden is duidelijk.

8 REACTIES

 1. Hee hoi i mies dja. Misidjan is ’t waar wat Santhokie zegt.Laat de criminelent even merken hoe jij verder deze zaak gaat aanpakken. Ze mogen niet vrij rond huppelen zoals DiDiBrie en Lonnie.Ondanks alles zou ik zeggen laat die minkukkel je advisor worden. Because what he said is simple. odi odi minister.De meest engels sprekende minister.
  Glenny


  Maak melding

 2. nederland heeft ook nooit formeel een verzoek gedaan om de drugs moordenaars oplichters rovers veroordeelden door de nederlandse staat voor uitlevering gevraagt aan sme..

  de meeste lijders in sme komen het land niet uit..,bang dat ze zijn om opgepakt te worden..

  het volk is bezegeld met deze lijders..


  Maak melding

 3. Dromenland!! Mooi is dat zeg!!!!

  Meester Santokhi, denk nog eens na wat jij zegt! Je verlult je zichzelf.

  Uit jou gesprek maak ik uit dat Nederland moest dromen en achterhalen dat er Surinaamse criminelen in Nederland zich bevinden.

  Nederland moest het werk van Suriname doen, daar komt het toch op neer!

  Lees de onderstaande goed!

  1. Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie heeft de Nederlandse politie nooit een bevestiging gegeven.

  2. Omdat het niet bekend is waar de criminelen zitten, kan er ook geen rechtshulpverzoek worden ingediend. “

  3.***** Nederland moet eerst vaststellen waar de personen zijn, dan kunnen wij een rechtshulpverzoek indienen”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

  De procedure voor uitlevering kan dan worden ingezet. Of de onderzoeksdossiers gaan naar Nederland voor vervolging daar.

  Succes!!


  Maak melding

 4. De vraag is hoe kwamen deze mensen naar Nederland is het zo gemakkelijk geweest als crimineel naar de politie te stappen om een passpoort te halen zonder enig controle en naar het buitenland gaan.Dit is een fout van de destijds Surinaamse regering geweest.En deel van deze criminelen hebben het Nederlandse staatsburgerschap kunnen verwerven,dat kregen ze zeker niet naar een jaar,je moet er zeker drie tot vijf jaren voor wachten.


  Maak melding

 5. Waar heeft Chandrikapersad Santokhi zijn universiteits diploma gehaald? Heeft hij daar niets geleerd over bewijsvoering en bewijslast ?

  Ik rust


  Maak melding

 6. De inlichtingen diensten van het grote Nederland hebben gefaald als blijkt dat zij die misdadigers hebben toegelaten en ook nog rijksambtenaar gemaakt.

  Als vroeger 1 soldaat uit Suriname in Holland op familiebezoek was in Holland had hij/zij gratis tenminste 2 lijfwachten in zijn of haar directe omgeving. Ik meen te weten waarover ik praat.


  Maak melding

 7. @ parapinto,
  Nederland is geen nooit een communistisch land geweest, bemoei jou met die dictator die nu aan de macht is Suriname a.u.b.
  Waar zijn de bewijzen van bouterse zijn inlichtingen dienst dat er een tegen coup op handen was? je moet niet zeggen vroeger leugenaar dat je bent, je moet zeggen in de jaren 80 vertrouwde Nederland die moordenaar in suriname niet, en ze hadden hele goede reden daarvoor op 8 dec 1982 zijn onze eigen landgenoten op gruwlijke wijze afgeslacht in fort zeelandia, in rijswijk hebben moordenaars van bouterse leden van een muziek bent vermoord omdat zei dachten dat het leden van de bevrijdingsraad waren . paraPinto jij behoord tot een van de Beesten die mijn volk zwaar hebben vernederd vermoord onderdrukt dat weet ik nu zeker, de brandstapel staat ook voor jou klaar mi boi grap niet met mama sranang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.