Suriname gastheer regionale anti-drugsconferentie

10

PARAMARIBO, 30 apr – Vertegenwoordigers van ruim dertig landen nemen deel aan de regionale conferentie over drugsbestrijding. Volgens Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de regionale drugsbestrijdingsorganisatie CICAD, is de conferectie in Paramaribo van groot belang. De kosten, ruim een miljoen Surinaamse dollar (ongeveer een kwart miljoen euro) zijn misschien wel wat aan de hoge kant.

Maar dat heeft niet zo zeer te maken met de organisatie zelf. “Voor andere land is het organiseren van zo’n conferentie meestal business as usual”, zegt Santokhi. Suriname ligt buiten zowat alle regionale vliegroutes. Dat vraagt om wat aanpassingen om de deelnemers op tijd in Paramaribo te krijgen. De meeste landen hebben hun deelname al bevestigd, wat ook de interesse aangeeft.

De conferentie van Paramaribo neemt onder andere de drugsbestrijding per land onder de loep. Dat moet voor het onderlinge afstemmen. Cicad heeft als regionale waakhond een leidende rol. Santokhi maakte tijdens zijn ministerschap op Justitie & Politie indruk bij onder meer Washington. De aanpak van de drugsbestrijding in Suriname leidde uiteindelijk tot zijn voorzitterschap bij Cicad.

10 REACTIES

 1. Heer Santhoki, gefeliciteerd dat je zo een belangrijke conferentie in Suriname binnen kon halen. Ik hoop wel dat de President van Suriname DDB niet deelneemt aan zo een conferentie of de aanwezigen toespreekt. Als het wel zo is dan wordt U (heer Santhoki) en uw CICAD niet meer serieus genomen.


  Maak melding

 2. Quote; “De kosten, ruim een miljoen Surinaamse dollar (ongeveer een kwart miljoen euro) zijn misschien wel wat aan de hoge kant.”

  Dit is één van de goedkoopste internationale conferenties ooit en dan nog klagen over de kosten, bizar!


  Maak melding

 3. Kosten!

  Hoog of laag, alle kosten zijn te veel.
  De opbrengsten bij de drugscartels in heel de wereld zijn een schijntje bij wat de kosten voor bestreiding van drugshandel zijn.

  Daarnaast zijn de vele mensenlevens die deze bestreiding en handel eisen bijna niet te tellen.
  Bij legalisatie houdt ieder land miljoenen bestreidingsgeld over om de daklozen en de armen op te vangen.
  Remember Bob Marley! Zo zal de stichting dan moeten heten.

  Gelooft u mij maar: ook deze conferentie maakt de drugscartels niet bang en houdt ze zeker niet tegen.


  Maak melding

 4. Met dit bedrag wordt SME op de kaart gezet en in vergelijking tot de uitgave voor alle handels missies, ambassades, etc is het een hele goede uitgave.


  Maak melding

 5. Dat was dus de reden dat hij naar de assemblee toog.Eventjes de deelnemers bewijzen dat de pres.een democraat is en niets met drugs te maken heeft.Dat is zweten geblazen gedurende de conferentie.
  Gaat hij bij het antwoorden ook zeggen hoe hij zo rijk geworden is?Zodat men niet vies naar hem kijkt?

  Cobie.


  Maak melding

 6. Mooi van Santhoki, maar wat voor nut heeft dit voor Suriname. Het ligt niet gunstig t.o.v. de andere landen en de kosten rijzen de pan uit. Iedereen moet werken voor zijn geld, zo ook Santhoki. Maar wie betaalt het halve miljoen. De staat. Zijn er geen dringender prioriteiten te vinden?
  Het blijft me verbazen dat het volk zo bezig is met zichzelf en nergens tegen in opstand komt. De houding van ‘horige’ t.o.v. de baas is toch niet meer van deze tijd. De benzine is nauwelijks te betalen, maar conferenties van dit kaliber kunnen gerust plaatsvinden. Sur. beweert geen drugsland te zijn, mooi, stop het geld dan in andere potjes, van salaris en zorg voor de burger. Ziekenhuizen die een randje-kantje bestaan leiden, hebben dringend geld nodig. Als een delegatie naar een ander land was afgereisd, had dat vast minder gekost.

  De regering beschikt en de kiezer slikt.


  Maak melding

 7. Ik zit volgende week voor 1 maand in Suriname.
  Ik zal onder paar palmbomen kijken of ik de heten ParaPinto en Doorn daar zie liggen


  Maak melding

 8. Suriname kan en mag beweren dat het geen drugs land is maar feit is wel dat de huidige president voor drugshandel veroordeeld is in het buitenland en daarvoor op een opsporingslijst staat van interpol.
  feit is wel dat de tweede man van het toenmalige militaire regime van Bouterse in Miami is opgepakt en 4 jaar de bak in moest, feit wel dat dino Bouterse en en de toenmalige ambassadeur van Suriname in brazilie namelijk R.Christhopher werden beschuldig dat zei een spilfunctie hebben in in de drugshandel,colombiaaanse drugshandelaren die zijn aangehouden hadden de telefoonnummer van dino Bouterse op zak,Iwan Graanoost,Ronnie Brunswijk,Henk Goedshalk, Etienne Boereveen, D. Bouterse allemaal grote drugs criminelen. dus je mag ontkennen wat je wil maar de waarheid is nog altijd sneller de de leugen.Wat ik zelf heel erg vindt, is dat een aantal van deze figuren de macht hebben in Suriname, ik kan met mij pet er niet bij dat een aantal van deze figuren aan de macht zijn in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.