Koninklijke Onderscheiding voor Ferrier en Zuiverloon

15

Op vrijdag 29 april heeft de burgermeester van Oegstgeest mevrouw E.M. Timmers – van Klink een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevr. Drs. Joan Ferrier. mevr. Ferrier is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Joan Ferrier ( dochter van Johan Ferrier de laatste gouverneur en de eerste President van Suriname nu wijlen ) was onder valse voorwendselen naar het stadhuis gelokt. Daar werd zij verwelkomd door familie inclusief neven en nichten die de dag ervoor speciaal voor deze gelegenheid uit Suriname zijn overgekomen en vele vrienden.

Ook de heer Drs Rob Zuiverloon RA (22-08-1952) uit Aalsmeer is op vrijdag 29 april 2011 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het bijbehorende lintje ontving Rob Zuiverloon uit handen van burgemeester Litjes op het stadhuis van Aalsmeer. Het was een complete verrassing voor hem.

De heer Rob Zuiverloon wordt onderscheiden op grond van zijn (bestuurlijke) activiteiten die hij van 1985 tot heden heeft ontplooid op het gebied van het onderwijs, belangeloos begeleiden van starters naar een eigen onderneming en diverse stichtingen. Zuiverloon was ook onder valse voorwendselen naar het stadhuis gelokt. Daar werd hij verwelkomt door familie en vrienden inclusief zijn 89 jarige moeder mevr Justine Zuiverloon die de dag ervoor speciaal voor deze gelegenheid uit Suriname is gekomen.

Enkele andere Surinamers die zijn onderscheiden (zie ook Radio Nederland Wereldomroep):
– Mw. A.R.B.J.M. Abendanon-Bruinendaal (programmamanager – Almere)
– Philomena Essed (antropologe)
– Alvy Derks-Tai A Pin (mede-oprichter van ouderenorganisatie Fos’ten)
– Dhr. H. Ong A Kwie (Lelystad)
– Mw. S. Muradin-Pierkhan (Lelystad)
– Mw. A. Dewnarain (Hoogezand)
– Dhr. M. Dinmohamed (Amersfoort)
– Dhr. A. Baldewpersad Tewarie (Amsterdam)
– Dhr. L.B. Hek (Amsterdam)
– Dhr. N. Bihari (Huissen)
– Dhr. H. Nurmohamed (De Bilt)
– Dhr. R. Ramlochan Tewarie (Amersfoort)
– Mw. M. Rasoelbaks (Haarlem)

15 REACTIES

 1. Wat ik mis is de onderscheiding van Clarence Seedorf die Suriname dubbel en dwars op de kaart heeft gezet. Als zelf de Italiaanse president tijd vrij maakt om op de Nederlandse ambassade aanwezig te zijn voor de onderscheiding dan spreekt dat boekdelen. Clarence jij bent de echte Surinamer


  Maak melding

 2. Kijk dat zijn pas daden!!!

  Heldendaad noem ik dat! Gunners zijn het!

  Graag zou ik de geldwolven van de Surinaamse regering zoiets willen zien doen!!
  Ik denk niet dat het gaat lukken want het zijn toch zelfzuchtige en uitgehongerde Hyena’s.

  Nr 1 Pariaman: Het zou een eer voor jou zijn wanneer jij je stinkende b.. zou gaan spoelen, maar dan niet met krofaja nanga asisie. Ga eens wat gunstig doen en niet als een slappe janus je commentaar geven op mensen wier iets gunstig voor deze maatschappij betekenen.

  Zonde hoor! de tijd kon je voor wat anders benutten! een studie etc. etc. en wie weet dat jij de volgende Pres of Surinam zou worden!!!! In dat geval wens ik jou heel veel succes!!!! Pariaman als Pres of Surinam! Ha, ha, haaaaaaaaaaa! maar ach, je weet het nooit!!!! Ik zou je mijn verontschuldiging willen aanbieden maar dat komt later wel als het zover is!!!


  Maak melding

 3. Nukter,
  Clarence is reeds lang onderscheiden door Suriname. Is ook nog sport-ambassadeur van dat land. Oranje is rijkelijk laat.

  Valt Clarence nu pas op? Dan hebben zij hun kijkers wel diep in hun achterzakken.


  Maak melding

 4. Wat geweldig dat we zoveel ridders van onze roots hebben. Ik ben erg trots op ze. Ken ook een paar. Kanjers zijn het. Echte voorbeelden hier ten lande maar ook in Suriname zelf. Geen kletsmajoors maar doeners.

  Ik hoop dat er nog meer zullen volgen !!!!

  Gefeliciteerd allemaal !


  Maak melding

 5. @ parapinto,
  In Nederland worden echte mensen geridderd mensen die een voorbeeld functie hebben en ook van onbesproken gedrag zijn, in suriname worden moordenaars dictators, genocide pleger en drugs baronnen onderscheiden yu don kaw.


  Maak melding

 6. Wikifriki,
  Jou hangt ook zo’n koninklijke ondersceiding boven ’t hoofd, maar dan als verkoper van jou bloedeigen moeder voor een borden linzensoep. Shame on you, “Redi Musu”.


  Maak melding

 7. @Paraman

  Als er hier een op het forum is die zijn hart, ziel en landgenoten aan de duivel verkoopt dan ben jij het wel.
  Het verschil tussen jouw verhaal en de bijbel is dat het daar om een bord linzensoep ging en jij veel meer verkoopt voor 2 rijst korrels.


  Maak melding

 8. De mensen van dit land hebben jullie zo zoetjes aan al meer dan door. Ga zo maar door. Wij krijgen vanzelf wel een schijt hekel aan jullie betweters.


  Maak melding

 9. @Parapinto,
  Jij bent leip mi boi, jij hebt jou land verkocht aan meedogenloos, duivelse moordenaars voor 2 rijst korrels een beker parbo en muziek. Nu zit jij met lege handen liggend in jou hangmat de wonden te likken. over redi musu ik zal jou een beetje geschiedenis les geven redimus zijn slaven die samen hebben gewerkt met de onderdrukkers van toen om hun eigen landgenoten te verraden.Op 25 feb 1980 heeft een zogenaamde kleine ingi boi zijn volk en land verraden om samen te werken met de ex kolonisator om zo de democratie in ons land omver te werpen en een militaire dictatuur te vestigen die in ons land velen immatriele en matriele schade heeft veroorzaakt.
  you have to no you history bi for you no you desteny.


  Maak melding

 10. Al die onderscheidingen stellen helemaal niets voor.Een samenleving dat zo verdeelt is.Als wilders de sterkste man van nederland is en haait zaait onder het volk wat heb je aan een onderscheiding.Partijen als CDA en VVD zijn meelopers achter de PVV.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.