Suriname in de greep van handjevol criminelen

38

PARAMARIBO, 26 apr – Suriname wordt geterroriseerd door slechts een kleine groep criminelen. Dit zegt ex-minister van Justitie & Politie en parlementariër (VHP) Chandrikapersad Santokhi. Het is de kern van het hele criminaliteitsvraagstuk waar het land nu mee worstelt. Verruwing, toename, het maakt allemaal niet uit. Wat nu nodig is, is een gepast antwoord.

En dat moet van de autoriteiten komen en niet van de politie. “Het zijn niet honderden criminelen, het gaat om misschien niet meer dan vijf en twintig die het land terroriseren”, zei Santokhi in het radioprogramma Kal Aaj Aur Kal. Het vergt niet meer dan een kleine tweehonderd politieagenten goed bewapenen en inzetten. De inlichtingendienst van het korps zal maar harder moeten werken.

Ook moet de politie meer te zien zijn op straat, desnoods samen met militairen. Maar het heeft slechts zin als er vanuit de top zelf meer daadkracht komt. “Mensen beseffen te weinig de eigen verantwoordelijkheid. Het is de minister van Justitie & Politie die verantwoordelijk is voor de nationale veiligheid. Van de huidige leiding van het politiekorps moet je geen proactieve houding verwachten”, aldus Santokhi.

38 REACTIES

 1. De huidige regering is niet in staat gebleken het volk een rustig en veilig gevoel te geven,ondanks de vele mooie beloften die men voor de verkiezingen heeft gedaan.Wordt het geen tijd dat zij de eer aan zichzelf houdt en het volk de vrijheid teruggeeft door onmiddellijk het veld te ruimen?Regering heb de moed om toe te geven dat u niet opgewassen bent voor deze immense opgave!


  Maak melding

 2. De toekomstig President van Suriname.
  Jammer dat deze man niet op Justitie zit, gemiste kans voor Suriname om internationaal en nationaal goed op de kaart gezet te worden.


  Maak melding

 3. Ach Tokkie laat ons met rust, vijf lange jaren met Nederlandse gelden, kennis en kunde die je tot je beschikking had, heb je niet eens een plan kunnen maken om de criminaliteit terug te dringen. Suriname plukt nu die zure vruchten van het wanbeleid op Justitie gecreerd door jouw.

  “Van de huidige leiding van het politiekorps moet je geen proactieve houding verwachten”, ”

  Bovenstaande zegt ons dan ook genoeg over je denkwijze en handelen. Welnu ik heb nieuws voor je de korpsleiding mag geen poppenkast meer zijn en voor een joker op zijn plaats zitten en geld verdienen, we verwachten dat ze per direkt pro-actief zijn en de handen uit hun mouwen gaan steken, wat jij.


  Maak melding

 4. Heeft Santhoki geen hoge functie gehad bij de politie voordat hij minister werd? Waarom deed hij niet meer onder die vijf jaren dat hij daar zat?Deze criminelen zijn niet op eens ontstaan ze stonden reeds bekend.Ik ben het eens dat de huidige minister van justitie niet veel van de politie af weet, er zou iemand anders moeten komen die wat harder aanpakte en met een betere kijk op de veiligheid.


  Maak melding

 5. wanneer er terecht de vinger op de zere plekken van het wanbeleid van deze criminele regering wordt gelegd, heb je een aantal nietsnutten hier op dit net die de meest stompzinnige reactie geven, terwijl de feiten voor zich spreken. wat voor soort mens ben jij M.doorn? volgens mij ben jij een sukkel die gehersenspoeld is.


  Maak melding

 6. Waren het 26 criminelen meneer santoki???U wel of niet meegerekend??Waarom heeft u ze niet zelf opgeruimd tijdens uw ministerschap??De beste stuurlui gaan NOOIT de zee op.


  Maak melding

 7. bevolking van suriname moet gewoon de straat op zodat deze flut regering komt te vallen.hoop dat de vhp weer aan de macht komt zodat bepaalde ministerie,s weer onder bestuur komt van hindustanen want die hebben meer verstand van politiek.waaronder ministerie openbare werken en justitie.ben zelf een negroide maar zie dat zelf in dat mijn soortgenoten niet cappabel genoeg zijn en geen gezonde verstand hebben.heel leuk van waterkant dat ik mijn oprechte mening kan geven.
  grang tangi waterkant

  broeder koendoe gangangdoe
  mahonielaan44

  gangadoe


  Maak melding

 8. Ik wou er net aan toevoegen, als Santo het zo zeker weet, waarom dan niet die bende in zijn regeerperiode opgelost.

  Dit is de zoveelste beste stuurman. Een hoop ble ble en als het er op aan komt mogen de militairen het karwei klaren.


  Maak melding

 9. Straks zal marionet misidjan naar aanleiding van deze uitspraak weer omhoog gaan en Santhoki denken te beledigen , omdat die pijnlijk de vinger op de zere plek legt.
  Maar denkt Santhoki , met recht overigens , schelden en name calling doet geen pijn , maar de gemaakte slachtoffers , die er vallen ,bewijzen zijn gelijk .
  De verruwing shit, daar koopt niemand wat voor, en ondertussen weet heel Suriname hoe t werkelijk zit , omdat ze t voelen en in angst leven , ondanks mooie en loze blablabla praat.
  t Geeft toch te denken dat de CID , waar de ex-jubglecommando leden zo nodig van brunswijk daar te werk gesteld moesten worden ( een van de wurggrepen waar hij Venetiaan mee in de tang had)er niks van bakken als CID? Waar ben je dan een inlichtingen dienst voor dan en waarvoor dient die dienst dan ?
  Hebben ze zitten slapen of spelen ze info door? ? Waarom geeft deze dienst geen info of geven ze de bewust onjuiste info door aan de mini -ster , die zelf ook geen ene moer aan moeite doet om te checken als de info die hij krijgt werkelijk klopt ? Als mini ster moet t toch een taak zijn om helder te krijgen, als informatie die je krijgt bruikbaar is om mee te kunnen werken , ipv t voor zoete koek aan te nemen ,en ontkennen dat er een serieus veiligheidsprobleem is in stad en land?
  Als Santhoki deze info heeft , dan zou misidjan t ook moeten hebben , sterker nog , nog voordat iemand anders t heeft .
  t Is nu voor even rustig ,(waarschijnlijk t effect van t tragisch ongeluk in Coronie)en t gelanceerde bericht over een Poeran bende, maar voor hoelang is nog maar de vraag .
  Want de terreur komt niet allen van die bende die ze aangeven op t oog te hebben , of t moet een bericht zijn als tegen offensief , wat de burger gerust moet stellen


  Maak melding

 10. Dhr Santhoki in een radioprogramma “kal aaj…over een handjevol criminelen.Het is gemakkelijk praten..toen hij nog minister van justie was waren er geen criminel die het land terroriseren/beroving en moordem?


  Maak melding

 11. In het verleden was het taak van Comma en dat moet zo blijven……deze lieden zijn rijp voor gaten in het lichaam.(bij handje vol)
  (bij honderden)Als de overheid in moet komen is het…. avondklok…wijk verbod..noem maar op ….en een ieder met ID op straat zonder ID opsluiten.
  Als jij de stad in wil of dorp of wijk contole post……dus Coma jij weet van vroeger waar deze gasten bekeken werden…….jij weet…. dus terug naar jaren 60&70……Comma laat de oudere politiemannen deze mensen het vak leren van uitschakelen…bij 100% zekerheid.

  Tjander toki weet ook(toen avondklok) hij heeft ooit een bange hard wegloper te grazen genomen………Bang Bang lucky luck.


  Maak melding

 12. @ 4 M. Doorn: Dat is precies wat Santokhi zegt. Het beleid van Santokhi in de laatste vijf jaar heeft meer effect gehad dan wat er tot op heden is gebeurd op JusPol. Misiedjan mag zijn schoenen nog niet eens poetsen! En jij vindt altijd wel een stok om mee te slaan.


  Maak melding

 13. Wat nu nodig is, is een gepast antwoord.
  Nou hier is mijn antwoord Santhoki….
  UITROEIEN DIE BEESTEN als het om zo’n kleine groep gaat.


  Maak melding

 14. In de tijd toen Santokhie minister van Juspol was, waren er ook roofovervallen, moorden en verkrachtingen… Daar zit volgens mij het verschil niet in…

  De criminaliteit was in de tijd van Venetiaan ook heel hoog. Het volk volk had eigenlijk gehoopt dat de nieuwe regering van Bouterse eindelijk iets aan de corruptie en criminalitiet zou doen. Vandaar dat ze de verkiezingen hadden gewonnen. Helaas is het juist toegenomen en verruwd. Volgens mij zijn het veel meer dan 25 rovers.

  Suriname moet naar een andere strafsysteem overstappen al is het maar tijdelijk, totdat het land weer schoon is. Criminelen moeten weten dat het nu serieus is. Weet dat je miljoenen per jaar aan inkomsten verliest doordat toeristen niet meer durven te komen. Toeristen gaan liever naar een veilig land waar je dag en nacht rustig rond kan lopen zonder overvallen te worden. Zo moet Suriname kosten wat het kost ook worden.

  Erg jammer dat zo’n prachtig land door een klein groepje extreem geterroriseerd wordt.

  Expertise van mensen bij het haard gezeten hebben kunnen goed gebruikt worden.


  Maak melding

 15. Als de minister van jus/pol geloofwaardig wil overkomen,moet hij zijn maatpak afdoen en zich weer in de rasta muts steken.Zo kennen de criminelen hem en ze gaan naar hem dan luisteren.Ook bout kan zijn maatpak uit doen.Zo lijkt hij op Marlon Brando in de Godfather.

  Cobie.


  Maak melding

 16. Het is een opmerking die meer de ex-minister typeert, zijn inborst, dan de daadkracht van anderen. Het hoeft geen betoog, dat het nimmer heeft geboterd tussen Santokhi en korpschef Braam. En als Santokhi het goed gedaan had, zou de gemeenschap daar nu de vruchten van plukken. Van Misidjan moet je geen wonderen verwachten, eigenlijk van deze hele regering niet. Simpelweg, omdat zij politiek ongeschoold zijn en zich niet terdege hebben voorbereid op het mogelijk besturen van Suriname. Er is voldoende tijd geweest om af te kijken van de vorige regering en een bepaalde strategie te ontwikkelen, maar dat heeft men nagelaten om welke reden dan ook.

  Santokhi was liever President geworden en heeft de hoop niet opgegeven het eens te zullen worden. Ik heb alleen niet het idee, dat Suriname beter af is met hem als President.

  Een oud-minister die zich op een dergelijke wijze uitspreekt over zijn gewezen korpschef is in deze gespeend van elke realiteitszin en speelt het puur op de perso(o)n(en). En laat dat nou erg zwak zijn voor deze man.


  Maak melding

 17. Chandrikapersad Santokhi weet precies in welke hoek hij dat moet zoeken ..Info hebben ze wel.Maar omdat top figuren deel van uit maken ..kan hij geen namen noemen..veelste link…


  Maak melding

 18. Suriname z’n politieke apparaat is erin geslaagd en geperfectioneerd om haar electoraat en de bevolking gebakken lucht te verkopen, hierin is de geslepen politieke machinerie Wereldkampioen….

  maar twee oud nederlandse spreekwoorden zeggen, praatjes vullen geen gaatjes, geen woorden maar daden!!!


  Maak melding

 19. Santhokie was een goede minister van J&P maar ook niet helemaal oprecht, de echte drugsdealers, zogezegd de grote vissen heeft hij nooit aangepakt en nooit durven aanpakken omdat die namelijk in zijn eigen hoek zitten, de VHP!

  De meeste van die lui hebben hun allitiantie op een later tijdstip sluw geswitched naar DDB.


  Maak melding

 20. @7

  Als je iemand wilt hersenspoelen moet je wel eerst hersens hebben.

  Ik heb van mijn heer begrepen dat ik mijn collega niet mag afvallen voor zijn domme reacties dus dat doe ik dan ook niet meer.
  Mijn vraag is of je mijn lieve collega op een iets vriendelijker wilt behandelen en niet zo voor alles uitmaken.
  Het heeft geen nut want deze niksnut is nog te min voor voor jouw woorden.
  Een dommer persoon moet nog geboren worden zelfs Pinto is beter begaafd en correct. Pinto weet tenminste wanneer hij terug de boom in moet kruipen.
  Mijn collega m.doorn tja jonge wat moet ik nog toevoegen.
  Je weet wat een hersen capaciteit een vlieg heeft en mijn collega heeft die nu van een strontvlieg.
  I rest my case today


  Maak melding

 21. @7

  Als je iemand wilt hersenspoelen moet je wel eerst hersens hebben.

  Ik heb van mijn heer begrepen dat ik mijn collega niet mag afvallen voor zijn domme reacties dus dat doe ik dan ook niet meer.
  Mijn vraag is of je mijn lieve collega op een iets vriendelijker wilt behandelen en niet zo voor alles uitmaken.
  Het heeft geen nut want deze niksnut is nog te min voor voor jouw woorden.
  Een dommer persoon moet nog geboren worden zelfs Pinto is beter begaafd en correct. Pinto weet tenminste wanneer hij terug de boom in moet kruipen.
  Mijn collega m.doorn tja jonge wat moet ik nog toevoegen.
  Je weet wat een hersen capaciteit een vlieg heeft en mijn collega heeft die nu van een strontvlieg.
  I rest my case today.


  Maak melding

 22. broeder koendoe gangangdoe no 10
  mahonielaan44,
  Je zegt dat je zelf een negroïde bent, een negroïde wat? Je bent vergeten de zin af te maken, het moet zijn een negroïde sukkel. Santhoki heeft in mijn ogen een betere job gedaan als minister van politie dan zijn huidige opvolger tot nu toe, maar dat deed hij niet omdat hij hindoestaan is, maar omdat hij een goede politie opleiding gevolgd heeft en (waarschijnlijk) een oprechte Surinamer is. Heb je je wel eens afgevraagd wat Surinder Mungra of Dillip Sardjoe, om maar twee willekeurige hindoestaanse namen te noemen, ervan terecht gebracht zouden hebben als zij met hun hindoestaans gezicht minister van justitie en politie zouden zijn? Als neger mag je best wel een beetje meer vertrouwen hebben in je ‘soortgenoten’. Negroide sukkel.


  Maak melding

 23. In feite hoeven wij niet meer te praten ovet Misiedjan,de man kan het niet,en zal het ook nooit kunnen.Jammer dat Santokhie het niet meer kan overnemen.


  Maak melding

 24. Ik denk dat wij allemaal,met een politieke voorkeur reageren. Maar de werkelijkheid is veel erger dan de voorgaande jaren. Mensen laat je voorkeur varen en kijk naar wat er gebeurd op alle fronten sinds deze regering er is.Je bent als toerist en hardee werker in Sur. niet meer veilig. Als dit niet snel verandert vrees ik het ergste in Sur. Dus denken jullie goed na.


  Maak melding

 25. nummer 10 wat erg dat hij z,n eigen volk negers zo beledigd.ik ben ook een neger besef ook heel goed dat ik een half aap bent maar zou dat nooit zeggen.maar hij heeft wel gelijk dat die hindustanen het land moeten regeren.het zijn mijn soortgenoten die suriname verpesten met hun ministeries die ze kado hebben gekregen en hebben ook geen verstand wat er mee.kijk maar naar misiedjan justitie en abrahams openbare werken.ze weten niet eens waar ze moeten beginnen vandaar dat misiedjan zij dat de politiekorps zelf uit z,n schulp moet komen,hij rook liever zijn marihuana.dankje wel hoor waterkant dat ik mijn oprechte mening mag geven.

  sabajo lafu

  grangtangi waterkant


  Maak melding

 26. Nu even terug in de tijd naar het jaar 2004 het had net zo goed 2006 of 2007 kunnen zijn, lees hieronder maar weer.

  http://www.dbsuriname.com/archief/redactioneel/2004/mrt04/red120304.asp

  “Wake up call voor de regering
  Paramaribo – Wat de recente IDOS-peilingen ten aanzien van de criminaliteit in ons land uitgedrukt in cijfers hebben aangegeven
  was reeds geruime tijd bekend bij de samenleving. Echter middels de cijfers wordt een ieder die er niet in wilde geloven hoe gevaarlijk de situatie is in ons land, hard op de feiten gewezen.
  Het blijkt thans meer dan ooit dat de burger de prijsverhogingen niet meer belangrijk acht, maar haar veiligheid voorop stelt. Een
  simpele conclusie is: eerst mijn leven dan het eten. Wat niet betekent dat men geen last ondervindt van de prijsverhogingen.
  Deze nemen een dikke tweede plaats in. Wij gaan ervan uit dat een ieder die kenbaar heeft gemaakt dat de criminaliteit van dien aard is dat de kwaliteit van leven op achteruit gaat, in aanraking is
  gekomen met een crimineel of iemand kent die het is overkomen of hun totale woonomgeving geeft een onveilig gevoel. Hoewel de regering reeds herhaaldelijk kenbaar heeft gemaakt dat zij zich bewust is van de angst die er leeft onder de samenleving heeft zij deze angst tot heden niet kunnen doen afnemen middels concrete
  stappen. ………………..”


  Maak melding

 27. Afblijven, jij ja!!!

  Niet zo lang geleden kon ik nog zonder zorgen, op elk tijdstip van de dag van noord naar zuid en van Oost naar West rijden.
  In mijn huurauto van 90 euries, paradeerde ik overal rond.
  Geen idee en ook geen interesse wie er toen minister van Justitie was. Dat was ook niet
  nodig, want Suri was redelijk veilig.

  Nu pas besef ik wie verantwoordelijk was voor het onbezorgde vakantie gevoel.
  Jajajaja dhr. Santhoki.

  Volgens de berichten is Suri vwb de criminaliteit in een neerwaartse spiraal beland, die niet van ophouden weet en zich gestaag voortzet!

  Ik hoop van harte dat dhr Santhoki gelijk heeft en dat het maar een kleine kerngroep betreft, die dit soort fratsen uithaalt.

  En zo fokt deze regering mensen hun leven op. Je kunt als suri-ned niet eens normaal je ouders bezoeken, alleen maar gedonder in het land. Het zijn niet alleen die suri’s die lijden onder dit beleid, de slechtste regering ooit in de geschiedenis, maar ook die in een ander land
  woonachtig zijn.
  En als je je niet aangesproken voelt, good for you, er zijn anderen die wel hetzelfde denken!

  Wat wordt het in de toekomst?
  Een huurauto op zanderij afhalen, compleet met beveiliger.
  Loket1 je geweer ophalen,
  loket 2 je kogels
  loket3 je kogelvrij vest
  loket4 je bandata!

  Mini-ster django it’s up to you!!!!


  Maak melding

 28. M.doorn,

  Wij zouden toch altijd naar voren de toekomst kijken en wat gebeurt is vergeten weet je nog? Waarom ga je terug intijd ?Maar wat brengt de toekomst voor suriname met zulke capable politici? Ik kan je voorspellen dat iedereen in Suriname spijt heeft dat ze op zo’n kokosnoot hebben gestemd!


  Maak melding

 29. De top van de Surinaamse samenleving zit zeker ook met een diploma van INHOLLAND.
  Vind je het gek dat ze achter de feiten aanlopen. ADEK levert nietsnutten, Natin kalebaskoppen en INHOLLAND eenarmige bandieten. En dan heb ik de zgn buitenlandse universiteiten niet opgenoemd met hun Master-degrees en MBA-degrees. Die zittten ook in de top van het politie en justitie apparaat. Stelletje nietsnutten !!

  BRON De Telegraaf

  ‘Deel studies Inholland HBO-onwaardig’

  DEN HAAG – Vier opleidingen van hogeschool Inholland verliezen mogelijk hun accreditatie en kunnen waarschijnlijk een financiële boete tegemoetzien. Dat staat in het rapport van de Inspectie van het Onderwijs over alternatieve afstudeertrajecten. De Inspectie bekeek vijf opleidingen.

  De Inspectie concludeert dat niet alleen studenten aan de onderzochte opleidingen die via een alternatieve route afstudeerden, een ondeugdelijk diploma hebben ontvangen. Ook reguliere studenten kregen diploma’s die het HBO onwaardig zijn. Bij de onderzochte opleidingen kreeg 39 procent van de afgestudeerden volgens de inspectie de afgelopen jaren onrechtmatig een diploma.

  Vier van de vijf opleidingen werden aangemerkt als zeer zwak, namelijk Bedrijfseconomie in Haarlem, Commerciële economie in Diemen, Media en Entertainmentmanagement in Haarlem en Vrijetijdsmanagement in Diemen.

  De opleidingen waar op een alternatieve manier werd afgestudeerd, hebben dat traject inmiddels gestaakt. Inhollandvoorzitter Doekle Terpstra liet eerder deze maand weten dat meerdere opleidingen, waaronder de vier die nu als zeer zwak zijn aangemerkt, onder curatele staan. In een reactie liet Terpstra weten dat de hogeschool zonder voorbehoud het rapport accepteert. „Het zal voor niemand een verrassing zijn dat het rapport zo kritisch is.” Volgens hem heeft de Inspectie vertrouwen in de stevige aanpak die hij eerder aankondigde om de kwaliteit te verbeteren.

  reacties

  VVD

  Anne-Wil Lucas, Tweede Kamerlid VVD: „Het is heel ernstig dat nu ook studenten bij reguliere afstudeerrichtingen een HBO-onwaardig diploma blijken te hebben. We hebben als Kamer geprobeerd niet alle Inholland-studenten over een kam te scheren, maar dit helpt niet. Er is een nog groter probleem waar we over moeten nadenken, want dit zijn dus wel opleidingen die een accreditatie hebben en hoe kan dat dan?“

  PvdA

  Tanja Jadnanansing, Tweede Kamerlid voor de PvdA: „Dit is heel erg heftig. Er lopen dus echt mensen rond die niet aan de kwaliteitseisen voldoen. Ik spreek studenten die zeggen zich te schamen dat ze een hbo-opleiding volgen. Da’s jammer, want het is zo’n mooie opleiding. En echt niet alles bij Inholland gaat mis. Er zijn veel docenten die er alles aan doen, maar het imago is nu wel verknald. Het ergst is het nog voor de studenten en docenten die wel hard hun best doen.”

  PVV

  Harm Beertema, Tweede Kamerlid voor de PVV: „Dit is echt een ontluisterend beeld. Ik had niet verwacht dat het rooskleurig zou zijn, want alle signalen stonden al op rood. Maar die 39 procent is echt om heel verdrietig van te worden. Het ooit zo prachige Inholland verkeert wat mij betreft in de laatste fase. Dit kan zo niet doorgaan. Hoe moet je hier nog mee omgaan, met zo’n reputatieschade. Opknippen en opnieuw beginnen, wat mij betreft. Geen pleisters meer zoeken, want deze patiënt is overleden. Er zit bovendien iets fundamenteel fout dat dit kan gebeuren. De sector zelf blijkt geen zelfreinigend vermogen te hebben. De overheid wil niet, maar ik vind wel dat die de regie moet oppakken.”

  LSVB

  Sander Breur, voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVB): „Iedereen die de kwaliteit hier moest bewaken heeft gefaald. De betrokkenheid van een groot aantal mensen en instanties op afstand is blijkbaar niet genoeg om de kwaliteit te waarborgen. Het is nu duidelijk dat de enige die de kwaliteit van ons onderwijs wel kunnen bewaken de mensen zijn die het geven en krijgen, namelijk de docenten en studenten. Maak studenten en docenten eigenaar van het onderwijs. Zij kennen dit het best en hebben er het meeste belang bij.”

  ISO

  Guy Hendricks, voorzitter Interstedelijk Studenten Overleg ISO: „Wij maken ons zorgen over dit nieuws. Het blijkt dat de kwaliteit van diploma’s niet gewaarborgd is. Vooralsnog is alleen informatie over Inholland naar buiten gekomen, maar het is niet uitgesloten dat dit op andere instellingen ook kan gebeuren. Het hoge percentage afgestudeerden met een ondeugdelijk diploma is zorgelijk.”

  SP

  Jasper van Dijk, Tweede Kamerlid voor de SP: „De schokkende conclusies van de inspectie leggen de problemen in het hbo genadeloos bloot. Het moet afgelopen zijn met de perverse financiering op diploma’s, de kwaliteit moet weer voorop staan. Managers zijn meer bezig met het binnenhalen van financiering dan met de kwaliteit van het onderwijs. Studenten worden gezien als inkomsten, het geven van goed onderwijs is naar de achtergrond verdwenen. Docenten die kritiek uiten worden geïntimideerd. Het hbo moet kleinschalige opleidingen bieden met uitstekende docenten. Als alle rapporten van de inspectie over het hbo openbaar zijn, wil ik een fundamenteel debat met staatssecretaris Halbe Zijlstra over de inrichting van het hoger beroepsonderwijs. Vier zaken moeten onder de loep genomen worden: de kwaliteit, de financiering, de schaalvergroting en de enorme macht van schoolbestuurders. De vermarkting van het onderwijs is vanaf nu verleden tijd.”


  Maak melding

 30. Criminaliteit kan niet bestreden worden,wel kan het worden terug gebracht naar aanvaardbare proporties.
  Criminaliteit neemt altijd toe in een samenleving waar het verschil tussen rijk en arm steeds groter word
  Criminaliteit kan alleen omlaag als de samenleving rechtvaardiger wordt en dat wil zeggen:1)Dat de politie- en douane niet op mysteriueze wijze grote huizen bouwen en dure auto’s rijden.
  2)Dat de eigenaar van de pompstation een sociale kaart heeft en de mensen die voor hem werken niet voor een in aanmerking komen.
  3)Dat de prijzen in de winkel stijgen omdat de eigenaar meer geld nodig heeft om zijn dure auto’s ,huizen en boten te onderhouden en niet eens wegenbelasting,onroerengoedbelasting of vermogenbelasting betaald.
  Ga zo maar door

  Zolang we niet allemaal streven naar een rechtvaardere samenleving zullen we allemaal maar aan symptoombestrijding doen,omdat het geld dat jij via corruptie ontrekt uit de samenleving voor je eigen welzijn zal betekenen dat een arm kind sociale voorzieningen ontbeerd en dit kind is hard op weg een meedogenlose crimineel te worden die je waarschijnlijk op je weg zal tegenkomen.


  Maak melding

 31. Een rechtvaardige samenleving kan je niet op troep bouwen.Een samenleving die een moordenaar van onschuldige mensen kiest als president zal nooit een rechtvaardigen samenleving kunnen zijn. Dit is mijn mening.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.