Inkomstenplan Surinaamse regering loopt achter

22

PARAMARIBO, 23 apr – Het inkomstenplan van de regering loopt al maanden achter. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. De geplande belastingmaatregelen kunnen door allerlei omstandigheden nog niet worden doorgevoerd. Ruimte voor extra uitgaven is er dan ook niet.

Onlangs nog moest de regering de beurs van de consument extra belasten. De verhoging van de winstmarge voor de oliebranche moest bovenop de pompprijs worden gelegd. Het was allemaal anders gepland. “Het gevoel was dat we nog zo’n driehonderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer vijf en zeventig miljoen euro) aan maatregelen zouden invoeren”, zegt Ameerali tegenover Radio 10.

Vooral de extra belastingen op tabak, alcohol en voertuigen moesten de staatskas spekken. Het is er niet van gekomen, ook door de afspraken met het bedrijfsleven en de vakbeweging. Die mogen de maatregelen eerst bespreken voordat het parlement aan de beurt komt. “We lopen nu al de helft mis en het betekent dat we geen ruimte hebben om meer uit te geven. Het beroep is nu op de samenleving om de verdiencapaciteit en de export te verhogen”, aldus Ameerali.

22 REACTIES

 1. Ik heb het gevoel dat deze regering nooit genoeg geld zal hebben.De vraag is:Wat kan dit volk nog dragen? Op gegeven moment zal deze grens worden bereikt en dan zal de regering geen kant meer op kunnen.Vele beloften en voornemens zullen niet meer verwezenlijkt kunnen worden.Velen die nu heel hogen zitten zullen dan ook laag vallen.


  Maak melding

 2. Meneer Ameerali niet alleen de inkomstenplan van deze regering loopt achter.jullie hele denkwijze loopt achter!Jullie ontberen de kwalitieten op elk niveau!Nu doen jullie weer een beroep op de bevolking.Wanneer kan de bevolking een beroep op jullie doen?Ding sma e pina!En het ergste vrees ik, moet nog komen!Jos Steeman wrijft al in z’n handjes.Waar zijn de zogenaamde investeerders gebleven, die volgens Bouta stonden te popelen om in Su te gaan investeren?Ga je….. voor de gek houden!Surinamers worden jullie wakker!Ameraali en zijn troep voelen niet wat jullie voelen,zij maken zich niet druk met hun zeer riante salarissen.Na oen e tek a slag baka!!


  Maak melding

 3. Zorg dat de haven sneller en efficienter gaat werken, minder papierwerk, one stop shop afhandeling. Zorg dat investeerders in de toerisme sector gefaciliteerd worden. Stuwmeergebied is toplocatie voor high end tourism, draag het land uit op Caribische toerismebeurzen en interesseer grote ketens om te komen. Hef de visumplicht voor toeristen op. Dan gaan we binnen nu en drie jaar echt geld verdienen.


  Maak melding

 4. Meneer ameerali aan jou de ondankbare taak om die leugens en kiezersbedrog van DDB recht te praten, DDB doet dat niet hij verschuild zich,hij is zo laf dat zelf het parlement negeer hij laat zijn loop jongens de kastanjes uit vuur halen.Bouterse heeft het vaak over groot denken, ik noem het grootheidswaanzin. niemand hoor je meer over die velen valse beloftes die zijn gemaakt om de politieke podia. Bouterse heeft iedereen bedrogen jullie zijn met open ogen in zijn val getrapt .


  Maak melding

 5. Hahaha. Why am I not surprised? Wat is er dan met het geld gebeurd na de verhoging van de accijns op alcohol, tabak en voertuigen? Of hebben deze mannen het te druk met andere zaken? Met andere woorden: de burger betaalt al MAANDEN voor niets! Waarom zijn de geplande belastingmaatregelen nog niet uitgevoerd? Deze regering gaat zo onbezonnen te werk dat ze straks verstikken in hun eigen maatregelen. Eerst nadenken, dan doen, heren!


  Maak melding

 6. Planning!

  Het blijkt nu weer dat planning de zwakste kant is van deze regering. Je moet eerst weten hoe je het gaat aanpakken voordat je het aankondigt.
  Ook zal je eerst met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven aan tafel moeten, voordat je de accynzen verhoogt.
  Nu heb je je rijk gerekend maar er komt niets binnen.


  Maak melding

 7. Hadden ze dan een planning?Het begint met de MOP.Wat je wilt doen,hoe en waar haal je dat geld vandaan.Waaraan vergelijkt sneerali de inkomsten om te zeggen dat het laag is.We weten dat er bruggen komen ,fly overs.Binnen welke tijd en hoe?Hoeveel komt het land dan tekort?Deze kerel zegt maar wat om alleen zijn stem te kunnen horen.

  Cobie.


  Maak melding

 8. Ze krijgen instructie van hun baasje DDB daarom zie je ze niet, parapinto en M.Doorntje . ik ben benieuwd wat hun uitleg zal zijn hahahaaaa.


  Maak melding

 9. @8

  Henk het word tijd dat ik jou echt trakteer op een pilsje!
  Je haalt de woorden uit mijn mond.

  Pinto is terug naar zijn roots bant weer in een boom.
  M.doorn heeft geen tijd is zijn mond aan het spoelen want gat likken is een smerige klus. Haha.

  Van wie willen ze nu de belastingcenten nu ontvangen?

  Hamvraag waar is nu het regeerakkoord ?
  Hoe en wie en met welke middelen gaan we dit land sturen.

  En m.doorn nu niet komen met er is een begin en het heeft tijd nodig.
  Neen jouw heer heeft het volk wat beloofd tijdens de verkiezingen toen had hij al een ruwe plan moeten hebben hoe hij dit moest gaan sturen. Maar wederom zie ik iets wat je alleen maar in Suriname ziet. De regering is gekozen en nu ga ik leren schrijven en tellen en kijken hoe we het land verder naar de afgrond kunnen helpen.

  Wakker worden desi werk aan de winkel. Zet doe luie kornuiten van je aan het werk incl. Jezelf!

  Oja fijne paasdagen dus hoef je twee dagen weer niks te doen.


  Maak melding

 10. Henk Molenaar heb je niet genoeg aan die domme reacties hierboven van mensen die niet eens begrijpend kunnen lezen of analyseren.

  Goed, ik begrijp dat je je kennis omhoog wil trekken en zijn dus de reacties van de enkele weldenkenden op waterkant onontbeerlijk, wat dat betreft zal je dus altijd naar de reactie van bijv. M. Doorn moeten vragen, veel keus heb je jammer genoeg niet.

  Laten we analyzeren wat de VP zegt en kijken naar sommige reacties.

  De VP zegt “het inkomstenplan van de regering loopt achter”.

  Ondanks het woordje “plan” en sommige onderdelen van het plan, bijv. “de geplande belastingmaatregelen”, durven sommige gewoon met droge ogen te beweren dat er geen plan is.

  “Het was allemaal anders gepland” zegt de VP, hier geeft de VP dus duidelijk weer dat de gestegen olieprijs roet in het eten heeft gegooid, “bijzondere omstandigheden” en dat het behalve de staat ook het volk geld kost.

  Blaka b. voor de belastingmaatregelen worden genomen moeten ze eerst in de TO (het bedrijfsleven en de vakbeweging) besproken worden en daarna in de DNA.

  Ook dit staat in het geschreven stuk.

  Nu de vraag aan Henk Molenaar waar is jouw analyze wat betreft dit stuk, analyze dus en geen dom geklets als je voorgangers.


  Maak melding

 11. De regering had misschien andersom moeten werken en eerst de belastingen op drank en tabak moeten verhogen pls eventueeel de motorrijtuigenbelasting invoeren, in plaats van te beginnen met de government take op benzine omhoog te brengen. Want juist die laatste maatregel lijkt funest voor de economie omdat deze doorwerkt op vele manieren (transportkosten, prijzen etc.)en daarmee een verlammend effect heeft op de economie. Hieroor zijn zowel de overheid als de burgers alleen maar verder van huis. Slechte timing van Ameerali en Boedhoe. Tsja, economie doceren uit de studieboekjes is leuk, maar een land besturen is weer iets heel anders. Daar komt ervaring, gevoel voor timing en psychologisch inzicht in het gedrag van consumenten en producenten bij kijken. Hebben Ameerali en Boedhoe daar wel enige feeling voor???


  Maak melding

 12. @M. Doorn

  Het kost je duidelijk steeds meer tijd en moeite om een inhoudsloze onzin reactie te produceren.

  De discussie gaat over de invloed en effecten van de belasting voorstellen en het enigste feitelijk in je reactie is puur procedureel: voor de belastingmaatregelen worden genomen moeten ze eerst in de TO (het bedrijfsleven en de vakbeweging) besproken worden en daarna in de DNA

  Maar:
  -1- Daar gaat het niet ove, de discussie gaat over de effecten en fasering van de maatregelen waarvan een aantal al effectief is. (Was dit wel volgens de procedure die jij beschrijft?)
  -2- Het procedurele geklets van je is gewoon kolderiek en een rookgordijn. Het gaat nml geheel voorbij aan het feit dat wie een plan of maatregel voorstelt dit moet toelichten en beargumenteren. Iets wat niet gebeurt is.

  Gezien de aard van de maatregelen en de communicatie kan niet anders dan gesteld worden dat hier sprake is van een maatregel waarmee i=ondeskundige figuren een poging doen zo veel mogelijk geld binnen te halen maar waar de maatregelen door allerlei effecten er toe zullen leiden dat er op termijn niet alleen minder opgehaald wordt maar erger nog de gehele economie kapot gemaakt wordt.

  Kunnen de volgende regeringen weer 10-talle jaren puin ruimen terwijl DDB en matie met hun nieuw verworven rijkdom het domme volk vanuit hun hangmat uitlachen.


  Maak melding

 13. Doornroosje: Je zit jezelf steeds weer tegen te spreken. Godallemachtig kerel, zet eens een andere bril op.
  Je stelt dat de genomen belastingmaatregelen eerst met der sociale partners en daarna in de DNA besproken moeten worden. Formeel juist. Maar waarom is dat niet gebeurd? Er worden maatregelen genomen waarvan de consequenties pas later aan het licht komen.

  Verhoging van de olieprijs wordt genoemd als een van de oorzaken. Onzin. Dat had de regering allang moeten voorzien. Dat de goudprijs door het dak zou gaan hadden ze wel in de gaten. Regeren is vooruitzien. En de verhoging van de olieprijs treft niet alleen Suriname. Andere landen hebben daar allang een “firewall” voor opgezet. Het is altijd makkelijk om excuses te bedenken voor je eigen falen. Het woord “plan” is inmiddels al geschrapt uit mijn boekje. Plannen maken is prima, maar je moet ze ook kunnen uitvoeren. Geen loos geblaat.


  Maak melding

 14. Ik dacht dat het een gerucht was dat de regering een Bentley gekocht had.Maar ik heb een plaatje van de auto gezien en het was werkelijk opgenomen in Sur.Geen wonder dat het kabinet dan geen ruimte heeft voor extra uitgaven.Wat een smeerlapperij om te zeggen dat de brandstof verhoging nodig was om de fiso te betalen.

  Cobie.


  Maak melding

 15. de titel van het stuk is “Inkomstenplan Surinaamse regering loopt achter”

  In het stuk gaat men verder op in.

  Waar komt neus uit alle armoede mee op 13.
  “De discussie gaat over de invloed en effecten van de belasting”

  Welke discussie neus? discussies met mensen die zo’n korte stuk niet eens begrijpend kunnen lezen en dus niet eens weten waarover het gaat, is toch water naar zee dragen.

  Een dicussie met jezelf is zeker een optie, je haalt je hart maar op.

  Blaka B. op 14 ben jij zo dom of ben ik zo slim.

  “Je stelt dat de genomen belastingmaatregelen eerst met der sociale partners en daarna in de DNA besproken moeten worden. Formeel juist. Maar waarom is dat niet gebeurd?

  Omdat de TO pas in maart is aangevangen. Niet vergeten dat de TO tijdens front gewoon niet bestond ondanks het wettelijk verplicht was. Maar goed front had hier geen last van, want ze hebben geen enkele noemenswaardige besluiten genomen in die 10 jaar.

  Ach dat de olieprijs omhoog zou gaan had men moeten voorzien in Suriname noh en welke richtprijs had men moeten voorzien 80 euro, 90 euro of gewoon 100euro.

  Andere landen hebben een firewall hiertegen opgezet. Welke landen zijn dat dan? Zelfs in het hoogontwikkelde Nederland hoorde ik de minister van financien een paar maanden geleden zeggen dat ze te kampen krijgen met een extra 2 of 3 miljard tegenvallers, misschien dat een virus toch door die Nederlandse firewall is gekomen.

  Eerst omschrijf je onderhandelen als bedelen, nu schrap je het woordje plan uit je boekje, weet je wat, je doet maar. Je weet toch niet wat ze betekenen.


  Maak melding

 16. Ik dacht even het stukje van doornroosje,de burikoe,te lezen maar blijkt dat hij nogsteeds dezelfde is gebleven.Als de TO er nog niet was,dan is de hele take fout uitgevoerd.Die is al in januari ingevoerd terwijl de de TO pas in maart tot stand kwam.Het zou hem sieren als hij zou zeggen dat de regering schrok van de dunne portemonnee van de burger en dat de rest van de maatregelen niet de gewenste resultaat gaat opleveren.Ze dachten dat alles wat blonk goud was.Uiteindelijk blijkt het een show[voor het oog] te zijn.Dus voorlopig geen
  brug voor bout.

  Cobie.


  Maak melding

 17. @nr 2 die inversteerders komen niet juist omdat D.D.B president is zij vinden het land nu te instabiel.
  @ ik ben het helemaal met je eens zo als jij het zegt moet het gaan.
  @ nr 4 ja erg he? ze zijn nu al bezig zichzelf in te dekken voor de verkiezingen over 4 jaar, en dan gaan ze andere de schuld geven dat het niet is gelukt de belofte na te komen, het front en Nederland zullen dan weer als de boos doeners worden aangewezen.
  @ 8 en 10, ja ik mis Pinto ook al een hele tijd en ook die Buitenman van akademyka bewust zijnsbeweging of zoiets hahahaha die heb ik ook al een hele tijd niet meer gezien zij waren zulke voorstanders van DDB en consorten.
  Het is jammer dat het eerst weer zo moet gaan straks ligt het land weer aan de gallemiesen en moeten anderen het puin ruimen, hoe kan een regering de staatsschuld gaan verhogen in een land wat al economisch slecht draaid????????? om zogenaamd salarissen van ambtenaren te betalen??? hoe kan dat???? dit is het ene gat met het andere gat dichten!!!!!! binnenlandse staatsschuld verhogen betekend geld lenen bij de surinamers zelf!! het volk dus……maar wie gaat het geld terug betalen aan het volk als het land straks bankroet is???????? de regering steekt dit geld in eigen zak en het volk moet er voor bloeden!!!! surinamers word wakker je word uitgekleed letterlijk en figuurlijk!!!


  Maak melding

 18. Coebie de dong kow op 18 wil meepraten maar mist natuurlijk alle kennis om dat op een gedegen manier te doen. Cobie is dus een koe die denkt een ezel te zijn en zich laat berijden. Eigenlijk zou ik dus geen tijd aan je moeten besteden, maar effe vooruit dan maar.

  SVP bestaat uit;
  1. Gouvernment take
  2. Devaluatie SRD
  3. Belasting verhoging

  1 en 2 zijn al ingevoerd en hoefde niet in het TO en DNA besproken te worden, belasting verhogingen wel, Coebie de Buriki nu heb je weer wat bijgeleerd.

  Enne wat mij betreft en dat is ook de insteek van de President niet alle belastingenverhogingen kunnen en moeten in een keer ingevoerd worden, het zal en moet gefaseerd gebeuren, maar ook zal men aan een sociaal vangnet voor de sociaal zwakkeren moeten werken zoals ook ik is beloofd.


  Maak melding

 19. Doornroosje jij boerikoe,je noemt mij daar maatregelen die volgens jou zaligmakend zijn voor het volk.Waarde daling van de SRD,benzine verhoging,verhoging van de belasting op alles en daarmee moet het volk blij zijn?Dus volgens jou verhoogt de regering daarmee het geluks gevoel van het volk?Jij en onze Pinto zijn de enige die zich verheugen in de daling van het levens standaard.Blijf je maar wentelen in je dommigheid

  Cobie.


  Maak melding

 20. Het is echt onbegrijpelijk wat een doctrine met mensen kan doe no joke, parapinto en Doorntje zijn echt erg, ze zijn vergeten dat Bouterse niet naar obama zijn feestje is gegaan omdat hij afspraken zou hebben met GROTE investeerders hahaahaha ai mi boi ,china zou 3 miljard investeren in suriname , india zou volgen dhoeki miljoenen investeren, chavez zou met geweldige plan komen om huizen te bouwen we zijn nu 9 maanden verder, zoon dino rijd in auto van en half miljoen euro , abrahams rijd in kogelvrije bolide badoe ook een dure president van centrale bank, Bouterse zijn minnares ontvangt 8000 srd per maand , zijn adviseurs krijgen een stevige salaris , en die arme bevolking die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt wordt uit gemolken, ze moeten is armer worden voor ze rijk worden de omgekeerde wereld van de MC-ers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.