Slabakken riskant bij malariabestrijding Suriname

1

PARAMARIBO, 23 apr – Op de lauweren gaat zitten is er niet bij, nu Suriname successen boekt bij de bestrijding van malaria. Het is niet aan te raden volgens het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. De agressieve aanpak van de afgelopen decennia is juist reden voor deelname aan een onderzoek naar de weerstand bij besmette personen.

Onder meer wordt nagegaan hoe werkzaam Coartem nog is, het meest populaire medicijn onder malarialijders. Het onderzoek maakt deel uit van een regionaal plan van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie. Suriname heeft genoeg reden om mee te doen. “Onze goede rating met betrekking tot uitroeiing van malaria mag ons niet naar het hoofd stijgen”, zegt Dayanand Panchoe

Het aantal malariagevallen is inderdaad drastisch afgenomen. De tijden van massale infecties in het binnenland lijken achter de rug. Ook hoeven toeristen minder te vrezen voor besmetting. “Maar er zijn nog bronnen van infectie, met name op de goudvelden. Zo komt zeventig procent van alle gevallen uit Frans Guyana”, aldus Panchoe. Het betreft merendeels Braziliaanse goudzoekers die al besmet zijn.

1 REACTIE

  1. In de Afrikaanse landen worden de malaria medicijnen die gedoneerd worden door de rijke landen,gestolen en komt het volk niet te goede.De tabletten worden dan op de zwarte markt gebracht en meestal onbereikbaar voor het volk,gezien hun lage inkomen.Velen wie gered hadden kunnen worden,sterven door hebzucht van anderen.Het is te hopen dat wij die richting niet opgaan.

    Cobie.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.