Surinam Airways boert goed ondanks brandstofprijs

11

PARAMARIBO, 21 apr – Het hoogseizoen op de Mid-Atlantische Oceaan blijft zijn karakter behouden van meest lucratieve vliegperiode. Het passagiersaanbod zal ook nu de brandstofprijs omhoog schiet, niet echt veranderen, verwacht Gerard Brunings, bestuursvoorzitter van de vliegmaatschappij. En te bedenken dat er dertig euro extra wordt gevraagd per vliegticket.

Deze toeslag is een compensatie voor de stijgende brandstofprijzen. “Wij hebben net als de KLM, een extra dertig euro op de prijs voor tickets vanuit Nederland naar Suriname in rekening gebracht om de extra kosten op te vangen”, zegt Brunings tegenover de Ware Tijd. Toch is het niet te verwachten dat het passagiersaanbod zal afnemen. De vooruitzichten geven in elk geval geen reden tot pessimisme.

Het hoogseizoen zit er aan te komen en dat is nu al merkbaar. “Wij zijn zoals gewoonlijk volgeboekt en hebben een vrij hoge bezettingsgraad. Wij hopen alleen dat als het laagseizoen aanbreekt, de brandstofprijs niet langer een rol zal spelen”, aldus Brunnings. De bedoeling is de dertig euro op te geven in het laag seizoen. Het is dan wel te hopen dat ook de brandstofprijs meevalt.

Bekijk ook:

11 REACTIES

 1. Hoezo, toeslag. Geldt ook voor KLM. De kerosine wordt maanden vooraf ingekocht tegen een vastgestelde prijs.

  Dus…………… ?

  Lekker eurotje pikken!!


  Maak melding

 2. Volgens onze leo brunsie president commissaris zou in de zomer van 2010 een nieuwe s.l.m komen als tweede op de vlucht a’dam-parbo.

  We leven inmiddels in 2011 en heb nog niks van gemerkt,is het u ook niet opgevallen..

  Of was het een fabelje.,dus opschepperij.

  Krijgen we nog een jaarverslag voor geschoteld over de afgelopen jaar wat baten en lasten zijn..


  Maak melding

 3. Ik vind de kop van t artikel nogal suggestief, want brunings spreekt een verwachting uit .
  Een verwachting is dus nog niet vaststaand, en ik vraag me af waar deze info te checken is , temeer daar brunings t even later t heeft, dat t niet te verwachten is , dat t passagiersaanbod zal afnemen .

  Of is dit just whisfull thinking of een of andere cock-a-mania , make believe story?

  We wachten t af en zien t wel


  Maak melding

 4. Prijs!

  De prijs voor een ticket Amsterdam-Paramaribo is al schrikbarend hoog. Dit, in vergelijking met een ticket Amsterdam-Miami.
  Ook Amsterdam-Kuala Lumpur of Djakarta is goedkoper.

  Het stinkt bij de KLM en de SLM die zich de regel hebben toegeeigend om Surinamertjes te pesten.
  Dit artikel met verhoging van de brandstofprijs zegt mij dus niets.

  Ik zou graag het financieel jaarverslag van de SLM willen inzien. Uitbuiters!


  Maak melding

 5. Ja,natuurlijk,boert slm goed.Eris geen ene surinamer die denkt om een jaartje suriname over te slaan.Een jaargeen vakantie-gangers,en slm wordt goedkoper.Te gek voor woorden,naar de antillen,bonaire enz..veel en veel goedkoper.


  Maak melding

 6. dank zij dé suri/neds heeft de s.l.m. bestaans recht,anders waren ze allang over de kop..

  de suri/neds worden letterlijk figuurlijk uitgebuit door juist-ja eigen mensen..


  Maak melding

 7. SLM praat negatief over Nederland en KLM maar zijn nog erger. SLM licht de arme Surinamers op met open ogen, want hun vrienden en families reizen nog steeds gratis of tegen een lager tarief.Ze houden zich zelve voor de gek en vergeten dat ze allemaal voor hun pensioen al kreupel worden of nooit van hun pensioen genieten.


  Maak melding

 8. SLM praat negatief over Nederland en KLM maar zijn nog erger. SLM licht de arme Surinamers op met open ogen, want hun vrienden en families reizen nog steeds gratis of tegen een lager tarief.Ze houden zich zelve voor de gek en vergeten dat ze allemaal voor hun pensioen al kreupel worden of nooit van hun pensioen genieten.Hoog seizoen ticket retour Paramaribo kan je heel Europa reizen en dan hou je nog geld over.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.