Klacht over discriminatie Surinamers bij ANNO in Almere

35

Twee vrouwen hebben onlangs een klacht ingediend over discriminatie bij horecagelegenheid ANNO in Almere. De twee stellen dat hun vrienden de disco ANNO niet inkwamen vanwege hun Surinaamse komaf. In een later gesprek hierover meldde ANNO dat er met de gemeente Almere afspraken zijn over het toe te laten percentage ‘kleurlingen’ vanwege de veiligheid, beweren de klagers.

De eigenaar van Anno ontkent beide zaken. Ook de gemeente ontkent dat er afspraken gemaakt zijn over het toelaten van aantallen allochtonen in de horeca. Burgemeester Jorritsma van Almere verwacht dat de klacht gegrond wordt verklaard, meldt Omroep Flevoland.

De klacht is in behandeling bij het ROSA. Dat is een commissie waarin onder meer de gemeente, de politie en het bureau gelijke behandeling zitten. De commissie oordeelt bij een klacht of er sprake is van discriminatie.

Bekijk ook:

35 REACTIES

 1. Burgemeester Jorritsma van Almere verwacht dat de klacht gegrond wordt verklaard

  En dan nog afwachten of er echt op wordt gestraft, of dat het wéééér alleen maar bij een waarschuwing blijft.


  Maak melding

 2. Trots!

  Bewaar je trots en ga niet naar ANNO. Je hebt ze echt niet nodig. Er zijn gelegenheden genoeg om je te vermaken, tenzij je gediscrimineerd wil worden.
  Diss ANNO en je zult zien dat ze binnen een jaar of failliet zijn of afgebrand. Dan heb jij nog lekker je eigen mooie kleurtje.


  Maak melding

 3. Het beste middel tegen zulke lieden is:aanklagen voor discriminatie en meer ruchtbaarheid geven.Niet bang zijn.Maak desnoods een flyer en verspreiden.Laat deze disco eigenaar lekker piepen.Zoek de lokale kranten op en maak melding..Succes


  Maak melding

 4. Na yugolul!!!

  Kom maar naar je eigen eiland…”Suriname”!

  Daar ben je tenminste geen nummer maar iemand en wordt je niet gediscrimineerd.


  Maak melding

 5. Lachwekkend dit soort berichtjes,jullie mogen
  drie keer raden wat voor muziek er wordt gedraaid juist ja ZWARTE MUZIEK but what’s in
  a name?.Een goeie raad aan de eigenaar begin geen zaak als je mensen uitsluit,het is dom en je bent een dief van je eigen potmoney,en sorry ik heb er nog 1 What’s the color of money?


  Maak melding

 6. Discriminatie is tegenwoordig vrijheid van meningsuiting. Racisme is in elk laag van de Nl bevolking te vinden. Nederlanders zullen niet gauw openlijk toegeven, en met genuanceerde woorden komen waarom het niet zo is. Een mooi voorbeeld is het bedrijfsleven in de grote steden. Dit is voor 99 procent blank, terwijl in deze steden 50 procent zwarten wonen.

  40 procent van de allochtonen zijn werkloos omdat ze nooit aangenomen zullen worden door blanke werkgevers. Ze nemen dan liever een blanke die 30 kilometer verder woont. Dit is een feit wat ontkent zal worden maar ik zie het dagelijks gebeuren.


  Maak melding

 7. Ik begrijp het beleid van ANNO helemaal.
  Ben zelf van Surinaamse afkomst maar moet eerlijk bekennen dat het altijd een bepaalde goep Surinamers voor veel overlast en sfeerverpesting zorgt. Zij gedragen zich daar precies zoals zij zich in de zgn. discotheken gedragen in BROKO PERNASSIE Suriname.

  Van mij mag de uitspraak luiden dat ze er nooit meer in mogen.
  Laten ze zich maar vermaken bij hun soortgenoten en gelijk gestemden in hun louche gelegenheden in Zuid Oost.


  Maak melding

 8. Een demonstratie voor de ANNO met mensen die de anti Racisme groep horen dan is het zo gedaan met dit bedrijf verder hun te boycotten.


  Maak melding

 9. Voor zij die hun land van origine verguisen ten gunste van een Neerlands boekje. Het maakt je nog niet tot Hollander. Wanneer het eropaankomt ben je een grote nobody.


  Maak melding

 10. Volgens een geldschieter, Baldewsijit, moet je eersterangsleden van tweederangsleden scheiden. De laatsten hebben geen oorsprong, geen basis, geen doel en geen toekomst.


  Maak melding

 11. Beste Paraman,

  Ik ben benieuwd hoeveel Suri-Neds er over denken zoals jij en teruggaan naar een land waar types zoals jij rondlopen. Ik denk heel weinig. Blijkbaar is Nederland zo’s slecht nog niet.


  Maak melding

 12. Hallo heer Paagal. Ik ben 100 % met je eens.
  Want ik heb het zelf aan den lijve ondervonden.
  Discriminatie in de discotheek, discriminatie op de werkvloer, discriminatie in de politiek, die zijn de bakra’s heel goed in.
  Ik mis de reacties van de bekende blaka bakra’s, die de bakra’s ophemelen en de Surinamers neerhalen.


  Maak melding

 13. nr. 6 dokter soul

  Betekent volgens jou dat het afdraaien van zgn. ZWARTE MUZIEK in discotheken een vrijbrief is voor dit soort Surinaamse gajes om rotzooi te trappen? Als je daar vanuit gaat, dan behoor je tot dezelfde onnozele groep zwarten die hun verstand (als ze dat al hebben), diep in hun achterste hebben zitten.

  Gelukkig bestaat er geen enkele link tussen de succesvolle zwarte buitenlandse muziekmakers/sters en jouw Surinaamse gajes.
  Hou je daarom maar lekker bezig met je KLEINE WASJES, GROTE WASJES. Dit soort zgn muziek past helemaal bij jou en je soortgenoten.


  Maak melding

 14. Hallo Pagaal,

  40 procent van de allochtonen zit zonder werk omdat ze geen of te lage opleiding hebben.

  Heeft niks te maken met ras en/of afkomst.

  Ik heb zo’n flauw vermoeden dat jij ook tot deze 40 procent hoort


  Maak melding

 15. oke, waar of niet waar. Ik weet het niet.
  ik ben zelf surinaams, maar zeg zelf. een paar van mijn surinaamse zogeheten broeders zijn lastige mensen. herrieschoppers die geen rekening met andere kunnen houden. waar rook is, daar heb je ook vuur.


  Maak melding

 16. Voorop gesteld dat deze jongens geen rotzooischoppers zijn,zie ik hier weer het sterk toenemende verschijnsel discriminatie.

  Neen, discriminatie lijkt de norm te worden bij een groot deel van de historisch denkende sedentaristen in Nederland.

  Henk Molenaar(17) en Karima(10), ik denk dat jullie een en dezelfde persoon zijn.
  Jullie zijn de trollen en steken aan tot scherpe reacties.

  Dat volgens Henk Molenaar(17) vele allochtonen door geen of lage opleiding geen werk hebben, slaat nergens op.Aallochtonen worden tegenwoordig niet makkelijk aangenomen of gaan met slimme truukjes als eerste de laan op.

  Zelf zeer hoog opgeleide allochtonen, waaronder ook Surineds, moeten het tegenwoordig ook ervaren.

  Wat zeg jij van een geval waarbij een Surined, Master opleiding en tien jaar werkervaring, ingaat op een interne vacature en maar niet wordt aangenomen voor die functie. En moet tot zijn verbazing accepteren dat een collega, pas derde jaars student met twee jaar werkervaring, wel die functie krijgt. En als hij hierover protesteert, past hij opeens niet meer in het team en moet verkassen. Zo kan ik nog een aantal gevallen opnoemen.

  Henk Molenaar, werk met feiten en gedenkt dat zelf voor jou Gods molen langzaam maalt.
  Srika


  Maak melding

 17. ik kan jullie vertellen dat deze klacht serieus wordt genomen door de gemeente, jorritsma doet niet voor niks uitspraken als ” de klacht wordt waarschijnlijk gegrond verklaart” Dat zou beteken dat er feiten zijn dat er sprake is van discriminatie. Anders zou de gemeente zch hier niet mee bemoeien en tegen de vrouwen zeggen dat ze aangifte moeten doen. Je moet kunnen uitgaan waar je wil. Je mag alleen geweigerd worden op gedrag, maar de mensen die zijn geweigerd zijn netjes, totaal geen cliche. ik vind dat je ongeacht ras en uiterlijk ( dresscode enz ter zijde) moet kunnen uit gaan waar je wil!! Maar ik kan jullie ook vertellen dat ze mensen die zijn geweigerd die avond nette mensen zijn. ik ken ze en t zijn goeie mannen die er keurig uit zien. ik ben benieuwd hoe het afloopt want anno staat erom bekend dat er veel gediscrimineerd word


  Maak melding

 18. Beste Srika

  Ik kan je verzekeren dat ik en Karima niet één en de zelfde persoon zijn. Ik ben namelijk niet van Surinaamse afkomst

  Ik werk met feiten en die wijzen uit dat veel allochtonen die al jaren zonder werk zitten een lage opleiding hebben.

  Dan kan je 2 dingen doen. Zorgen dat je scholing krijgt om maar klagen over dat je gediscrimineerd wordt.

  Overigens vind ik het schandalig als mensen in een disco worden geweigerd om hun huidskleur.


  Maak melding

 19. Karima Je Hebt Geen Leven Dus Ik Begrijp Best Dat Je Gaat Kakken Op De Suri´s Wees Een Meid Doe Je Zelf Een Lol,Lees Een Goed Boek Mischien Kan Je Kippen Hersen Nog Wat Verdragen. Je Bent Echt Zielig A Sari Jere…Wat Een Loser!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 20. Paramang.Je bent echt een paramang.Je kent je eigen mensen niet.In Sranang wort er degelijk gediscrimineerd,niet in die vorm zoals in nederland(openlijk).Hier doet men op een slinkse manier.Voorbeelden genoeg: in de krant(ware tijd)stond”chauffeur gevraagd”javaans/hindoestaans SPREKEN….etc.dwz een creool hoeft niet te solliciteren.Dit noem ik dus heimelijk weigeren van een bevolkingsgroep….a tang so


  Maak melding

 21. Beste Srika,

  Je kunt het mooi vertellen maar de realiteit is vaak totaal anders.

  Je hoort mij trouwens niet zeggen, dat er niet wordt gediscrimineerd in Nederland. Geloof mij, ik ben verre van wereldvreemd.
  De dagelijkse realiteit leert echter, dat het hebben van any opleiding waar dan ook, geen enkele garantie is om daadwerkelijk een job dagenlijks succesvol te vervullen.

  Indien jij een leidinggevende functie zou hebben, en dat heb je duidelijk niet gelet op de wijze waarop je reageert, zou je uiteindelijk altijd kiezen voor kwaliteit i.p.v. etniciteit.
  Die derdejaars student heeft kennelijk heel veel meer in zijn of haar mars dan de door jou zo geliefde Surinaamse landgenoot.
  Als voorbeeld voor zogenaamde kwaliteit cq kennis, verwijs ik je graag naar jouw eigen land Suriname. Daar zitten een flink aantal so called academici, die er al jaren de dienst uitmaken.
  Vertel me nou zelf wat er van hun zgn. kennis terecht komt.
  NIETS, NIETS EN nogmaals NIETS. Het enige feit is, dat ze Surinamer zijn binnen die functies. Alsof dat enkele feit deze Surinaamse dienst of dit Surinaams bedrijf feitelijk iets opleverd.

  Blijf daarom maar gerust jezelf lekker omwentelen in jouw eeuwige slachtofferrol. Het levert je per slot van rekening, net als velen van jouw soort, maandelijks een uitkering op in Nederland van de sociale dienst toch? En blijf intussen vooral doorgaan met afgeven en schelden op dit asociale land aan de Noordzee.

  O ja, voor het ventileren van mijn mening en zienswijze, heb ik helemaal geen behoefte aan meerdere nicknames.


  Maak melding

 22. @ parapinto,
  Als nederland vandaag of morgen de visumplicht afschaft, of de poort open zet zal je raar op jou neus kijken hoeveel surinamers de benen zullen nemen.Weet je hoeveel suriname terug zijn gegaan om te helpen met de opbouw van hun geliefde land? veel van deze landgenoten zijn teruggekeerd naar Nederland omdat zei tegen worden gewerkt en gediscrimineerd door hun eigen landgenoten.Wanneer het jullie goed uitkomt dan moeten wij terug komen , en wanneer het jullie niet goed uitkomt zijn wij vluchtelingen surineds , spionnen noem maar op. Wie zich hier in dit land gediscrimineerd voelt stap naar de rechter en die doet dan een uitspraak over, zo werkt het in de moderne democratie in dit land, niemand hier in dit land staat boven het recht iedereen is ondergeschikt aan het Nederlandse. rechtssysteem.


  Maak melding

 23. @Srika (24),

  “Die derdejaars student heeft kennelijk heel veel meer in zijn of haar mars dan de door jou zo geliefde Surinaamse landgenoot”

  Hoe weet je dat? Je maakt je dan duidelijk schuldig aan discriminatie op basis van komaf!

  Heb je alle info, zodat je de juiste beslissing kunt maken? Denk het niet!

  Bovendien denk ik ook dat Henk Molenaar en Srika 1 en dezelfde persoon zijn.

  Beiden negeren het keiharde feit, dat ook allochtone HBO’ers op de arbeidsmarkt worden gediscrimineerd!!!


  Maak melding

 24. @ Franky R

  “Die derdejaars student heeft kennelijk heel veel meer in zijn of haar mars dan de door jou zo geliefde Surinaamse landgenoot”

  Hoewel het niet mijn gewoonte is, zal ik het maar voor je uitkauwen.

  Als 30 jarige jonge vrouw met een Surinaamse vader en een Irakese moeder kan ik gerust zeggen en aantonen dat ik een meer dan geslaagd onderneemster ben. Dit ondanks het feit dat mijn Surinaamse vader nimmer heeft bijgedragen aan mijn opvoeding vanaf mijn geboorte in Nederland. Eigenlijk ken ik hem nauwelijks behalve dan, dat hij zich sedert 3 jaar op een zeer beschamende wijze probeert in te dringen in mijn leven. Er valt immers behoorlijk wat financieel gewin bij mij te halen. Maar dat terzijde.

  Naast mijn beide Rotterdamse bedrijven, open ik op 26 mei a.s. een derde bedrijf in Breda. Momenteel heb ik 160 medewerkers in vaste dienst en hoop inclusief Breda, binnenkort nog eens 25 personen emplooi te bieden.

  Mijn ervaring gedurende de afgelopen jaren, heeft mij overtuigd, dat wil ik overleven, ik o.a. altijd de juiste medewerkers, dus met de juiste capaciteiten en instelling, moet aanstellen.
  Mijn ervaringen tot nu toe met Surinamers op de werkvloer, zijn ronduit bedroevend te noemen.
  Vaker is het voorgekomen dat zij met hun incompetentie betreffende werk maar ook instelling (of het gebrek daar aan), dachten weg te komen omdat er wat Surinaams bloed door me stroomt. In mijn branche is het pure noodzaak om voor het overgrote deel, een hoger ontwikkelde staff tot mijn beschikking te hebben. Uiteraard is het Rotterdamse personeelsaanbod zeer divers. Ook enkele Surinamers zitten hier soms tussen. Vaak merk ik dat juist deze groep denkt en zich als ook zodanig gedraagd (ook bij mijn klanten), alsof zij alle wijsheid in pacht hebben enkel en alleen omdat zij succesvol deze opleiding hebben afgerond. The I’M ALL THAT ATTITUDE….EVEN IF I KNOW SHITTTT…..

  Het grote verschil met alle andere werkzame etniciteiten binnen mijn onderneming, is dat zij zich allemaal wèl volledig openstellen om de taken dagelijks op een juiste wijze te kunnen vervullen. Behalve de Surinamers. Uiteraard een enkele uitzondering daar gelaten. Deze positieve uitzonderingen betreffen overigens meestal hoogopgeleide Surinaamse vrouwen.

  Het is naast het duidelijk gebrek aan capaciteiten heel vaak de attitude die ze zich menen aan te moeten meten. Nogmaals dit in schril contrast tot bijna alle overige medewerkers.
  Ik durf als onderneemster zelf te stellen, dat je met het aannemen van Surinamers in het algemeen, bijna altijd GEDOE in huis haalt. En dat is waar wij als ondernemers nou niet bepaald op zitten te wachten.

  Mijn betoog is derhalve, dat Surinamers in het algemeen zich door hun houding, vaak ZELF buitenspel plaatsen en de buitenwacht dan opzadelen met allerhande drogredenen w.o. heel gemakkelijk natuurlijk discriminatie.

  Ter beëindiging even terugkomend op het feitelijke onderp:

  Ook in de discotheken e.d. kun je dergelijk gedrag (I’am all that) vaak en duidelijk waarnemen. En worden zij hierop aangesproken, wat m.i. heel normaal is, dan voelen zij zich gediscrimineerd.
  Of het nou in de discotheek is, op de markt, in de winkel, op de werkvloer of waar danook in de maatschappij:

  IEDERE ONDERNEMER IS EEN DERGELIJKE HOUDING OF JE NOU SURINAMER BENT OF NIET, LIEVER KWIJT DAN RIJK!
  BLIJF JE IN DAT GEVAL MAAR GEDISCRIMINEERD VOELEN.

  I rest my case!


  Maak melding

 25. Henk Molenaar, nr 17…

  Ik werk al 22 jaar in een groot ziekenhuis in een groot stad. Kom me aub niet vertellen hoe het zit. ik zie het in de praktijk. Natuurlijk speelt opleiding in sommige gevallen wel mee. Maar….

  Hoe wil je uitleggen dat als er 10 mensen solliciteren waarvan 9 zwart en 1 blank, die blanke wordt aangenomen. Is die blanke beter opgeleid??? Kan, maar ik denk niet dat alleen, opleiding, de selectie criteria is. Sorry daar geloof ik echt niet in. Als je Achmed of Mohammed heet kan je het helemaal schudden. Surinamers maken nog een beetje kans. Het is ook bewezen dat als je bijvoorbeeld Jansen heet i.p.v. Elblablabla, je eerder word uitgenodigd voor een sollicitatie gesprek. Dit heeft bij voorbaat al niets met opleiding te maken, maar puur met ras. Als er een zwarte Jansen bij het gesprek komt opdagen schrikt men toch even want dat had men niet verwacht.

  Dit is slechts een klein voorbeeld ik kan nog veel meer voorbeelden geven. Maargoed Nederlanders zullen genuanceerd blijven ontkennen dat het niet zo is zoals ik al eerder zei..Dus je schiet er niets mee op. Feit is dat het bedrijfsleven niet de weerspiegeling is van het volk. Zeker niet in de grote steden. Ik neem het ze ook niet helemaal kwalijk want eigen volk gaat eerst, maar geeft het ook toe dan heb ik er vrede mee.


  Maak melding

 26. Beste Karima.

  Een duidelijke verhaal waar ik helemaal achter sta.

  Het is ook opvallend dat veel Surinaamse vaders die altijd afwezig zijn tijdens de opvoeding van hun kinderen, plotseling boven water komen als hun kind plotseling goed presteert en er dan een financieel slaatje uit proberen te slaan.Een verachtelijke mentaliteit.


  Maak melding

 27. #19 Beste Srika,

  Heel droog, maar erg simpel.
  Onze suri-ned met zijn master en 10 jr ervaring is (nu al) te duur!
  Onze 3e jrs. autochtoon met 2jr werkervaring, verdiend minder.
  Zoek het uit. Das nou Ned anno 2011. De jonkies kosten haast niets!!!

  Advies aan onze suri-ned, ken je eigen kracht, updaten je cv en moven.
  Dit heeft niets met discriminatie te maken. Deze suri-ned moest een gedegen feedback hebben gevraagd, en niet zielig de underdog spelen.
  Meneer de suri-ned met je master, de wereld ligt aan je voeten. Ik zeg wegwezen. Er is genoeg te doen! Blijf altijd jezelf. Authenticiteit wordt niet door iedere ondernemer gewaardeerd!
  Jou niveau ligt ver boven het burgerlijk kuddegedrag! Toepassen…..

  On topic, ach ja, ANNO, erg interessant is: wie zijn de dames die aangifte hebben gedaan?
  Zijn het autochtone dames? Chapeau…
  Zijn het suri-ned dames, hmmm, dus onze ladies mogen wel binnen, maar onze heren niet?
  Ik zeg, boycotten die tent!
  Suri-neds rules!!

  Eerlijk is eerlijk, de suri-ned ladies merken haast niets van die discriminatie-toestanden.
  Ja toch Henk Molenaar????

  Ladies back me up!


  Maak melding

 28. Neem van mij aan dat discriminatie c.q. racisme door blanken op de werkvloer of waar dan ook nooit tot op de bodem zal worden onderzocht.

  Blanken houden elkaar altijd de hand boven het hoofd.
  Niet de autochtoon krijgt de schuld, maar altijd de allochtoon.

  Ondertussen weet ik wel beter, daarom praat en lach ik met de autochtoon, op een enkeling na, vertrouw ik deze mensen voor geen milimeter.

  Na bijna 40 jaren in Nederland heb ik de autochtoon leren kennen.

  Daarom doe ik een oproep aan alle Surinamers in Nederland bundel gezamenlijk alle krachten om een sterk front te vormen tegen het pvv-gedrag van menig autochtoon.


  Maak melding

 29. Karima,
  Prima dat je aangepast gedrag vertoond
  zo hoort het ook,maar wat schets mijn verbazing,jou manier van reageren komt heel erg dicht bij het soort mensen waar jij zo op afgeeft.Ik heb alleen proberen duidelijk te maken dat de eigenaar geen zwarte muziek moet afdraaien als hij ze niet in z’n zaak duldt,De Duitsers moesten ook niets van de joden maar velen werden gebruikt als boekhouder ect,etc.Ik heb gereageerd op wat er staat en geen eigen verhaal van gemaakt.
  Jij wordt gelijk persoonlijk als of je door een wesp getoken bent en dat vind ik jammer. maar dit soort reakties zie je bij heel veel Surinamers.


  Maak melding

 30. Hi Karima,hieronder nogmaals het bericht
  ik hoop dat je goed leest wat er staat,en daarop reageert gezien jou sublieme analytisch vermogen over Surinamers moet dat lukken toch? a.u.b geen vooringenomenheid
  en vooroordeel toepassen.

  Twee vrouwen hebben onlangs een klacht ingediend over discriminatie bij horecagelegenheid ANNO in Almere. De twee stellen dat hun vrienden de disco ANNO niet inkwamen vanwege hun Surinaamse komaf. In een later gesprek hierover meldde ANNO dat er met de gemeente Almere afspraken zijn over het toe te laten percentage ‘kleurlingen’ vanwege de veiligheid, beweren de klagers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.