Winstmarge voor rekening Surinaamse autorijder

19

PARAMARIBO, 21 apr – De verhoging van de winstmarge in de brandstofbranche komt direct uit de zakken van de klant. Volgens vicepresident Robert Ameerali wordt de verhoging doorberekend in de brandstofprijs. De overheid en de oliemaatschappijen blijven dus buiten schot.

Tijdens de onderhandelingen tussen de stationhouders en de overheid werd nog tenminste de schijn opgehouden. Het was zogezegd niet duidelijk waar het extra geld vandaan zou komen. Het is nu zo helder als glas. De regering was nog wel zo voorkomend een gratieperiode te bedingen. ”We hebben afgesproken dat de verruiming pas ingaat als de wereldmarktprijs een dalende trend vertoont”, zegt Ameerali.

Dus komt de twee en een halve cent per liter pas dan bovenop de pompprijs. “Waardoor het niet te merken zal zijn”, aldus Ameerali. Het betekent wel dat de verbruikers minder zullen merken van de internationale prijsverlaging. De stationhouders krijgen anderhalve cent per liter, de oliemaatschappijen de rest. Ameerali vindt de verhoging terecht. De stationhouders moester er wel actie voor voeren.

19 REACTIES

 1. Weer zo’n kulverhaal van de v.p. Prijsverlaging???? De brandstofprijs is in Amerika al gestegen tot $ 5 per barrel aan de pomp. Op een brandstofprijsverlaging moeten we dus nog even wachten. Of gaat de regering nog meer subsidiëren? Rechts lullen en links de gaten vullen. Meer heeft deze regering nog niet gedaan.


  Maak melding

 2. En zo hoort het, hoe meer je rijd hoe meer het zal kosten. De grootverbruikers zoals sommige ondernemers die jarenlang konden profiteren van gesubsidieerde olie zonder enige belasting te betalen zullen het merken.

  Moro e doro, op weg naar een moderne maatschappij en bestuurlijke orde.


  Maak melding

 3. alles wat de klok slaat is internationale prijs. deze regering denkt dat we stomkoppen zijn. oude olie konden ze best wel tegen de oude prijs verkopen. soso njang deng wan meki.


  Maak melding

 4. Zonde!

  Zonde van de verliesweek en zonde van de aktie. Ameraali had al een week geleden de beslissing kunnen nemen om de automobilist de winstmarge te laten opbiechten.
  We gaan met z’n allen duurdere benzine tanken en misschien dus minder rijden.

  Om nu al over prijsverlaging te praten is “wilde Leeuwen met open armen vangen”.
  Stelletje minkunkels!


  Maak melding

 5. Een moord verdachte en veroordeelde voor drugshandel, en genocide pleger kan nooit een moderne maatschappij vormen,Omdat iedereen in een moderne maatschappij de democratie moet respecteren de rechtsgang, de mensenrechten, persvrijheid en vrijheid van meningsuiting.
  Dus dit is weer zo een grove leugen en illusie van M.Doorn,In een moderne maatschappij is de president verplicht zicht in het parlement te verantwoorden voor zijn beleid.je hoeft niet hoog opgeleid te zijn om dit weten als ik met mijn LBO niveau dit weet dan verwacht ik dat die zogenaamde geschoolden als M.Doorn dit ook dienen te weten.


  Maak melding

 6. Maak je niet druk, wij inboorlingen moeten een keer gaan beseffen dat die natives het vaste land van Zuid-Amerika sooner or late weer zullen heroveren.

  Compriendo?


  Maak melding

 7. Wikifreak,
  Sterker nog, “dat doet de regering heel bewust”?
  Het is een uitgesproken Surinaams vraagstuk jo ezel jo.

  Suriname is namelijk voorzitter van de OPEC.

  Voor het overige wil ik zeggen, “know your history”.

  Die is geschreven met heel veel bloed, zweet en tranen. De verwikkelingen van onze tijd worden niet opgelost door het houden seminars en het aannemen van resoluties, die de meerderheid der stemmen halen.

  In dat geval konden wij Surinamers wel fluiten naar die laatste twee grote bruggen.

  En……moro e doro!!!


  Maak melding

 8. Wikileak het klopt die zgn geschoolden als M. Doorn veel meer dan jou weten. Op zich is dat niet zo erg, want verschil moet er zijn.

  Wat wel erg is, is het aanmatigend gedrag van je, je probeerd niet eens bescheiden te zijn met je gebrekkige kennis.

  Trouwens ik denk niet dat je je LBO heb afgemaakt, moet je gewoon nog doen, het zou je echt helpen te relativeren.


  Maak melding

 9. Wikifreek,
  Voorlopig is hij tussen aal die vrome geesten uitverkoren om dit land verder te trekken en wel door een respectabele volksmeerderheid.


  Maak melding

 10. Majority van autorijdend Suriname is nauwelijks in staat om de bodem van hun brandstoftank nat te houden.

  Het openbaar vervoer moet gewoon beter geregeld worden.

  Er zijn nog te veel mensen, die werken louter om een auto af te betalen. Wat er in de pot gaat? De hond natuurlijk. Onderhouden van dat stuk blik homaarrrrr!


  Maak melding

 11. @ 9 Paraman: Suriname voorzitter van de OPEC? Suriname is niet eens lid van de OPEC. De OPEC bestaat uit 12 landen. Op dit moment is Iran voorzitter van de OPEC. Ken je geschiedenis? Jij kent je heden niet eens!! Je begint ook al over grootheidswaanzin te beschikken.


  Maak melding

 12. Een auto moet men rijden als het echt nodig is.In Suriname heeft de overheid de benzineprijzen kunstmatig laag gehouden door staatssubsidie. Nu kan het niet meer.De prijzen worden conform de wreldmarktprijzen doorberekend aan de kalnten.En waarom zeuren ze in Suriname over hoge brandstofprijzen. Overal ter wereld wordt er geklaagd over de hoge benzineprijzen.In Colombia, Ecuador, Chilie,Argentinie,Paraquay zijn de prijzen ook conform de wereldmarktprijzen bijgesteld en in die landen klaagt men ook. Ook in Duitsland,Belgie,Frankrijk,Engeland,enz.enz. zijn de benzine prijzen naar recordhoogten gestegen.Suriname is geen uitzondering zoals de journalisten ons willen doen geloven.


  Maak melding

 13. #14

  Casa

  Goed gezien,maar toch zijn er een paar op dit forum,ondanks dat ze dit weten,toch proberen de boel te verdraaien.
  Ze weten bliksemsgoed hoe de fork in de steel zit,maar gaan liever kort door de bocht en roepen weer”regering”.

  Echt misselijk!


  Maak melding

 14. @M. Doorn #3 & Casa #14 & Bryan #15
  Idioot, benzine is nooit gesubsidieerd, Er was altijd al een government take, maar nooit zo groot als nu. Maar ja als echte NDP idioot moet je natuurlijk alles bij elkaar verzinnen en liegen om hun wanbeleid goed te praten.
  Typerend NDP gedrag die denken dat je als je een stupide leugen maar vaak genoeg herhaalt iedereen er in gaat geloven. Walgelijke leugenaars.

  @NDP FOREVER
  Ja hoor heel normaal. DDB moet veel geld verdienen, FL moet veel geld verdienen, Dino moet veel geld verdienen voor een nieuwe auto en het pimpen, en ja toen het volk geld wilde om eten te kopen toen was het op. Moeten ze de buikriem maar weer aanhalen toch.

  @Paraman #8
  En wat jij doen als de natives SME terug veroveren? Terug naar het heilzamel Afrika?? Wat wordt het Sudan, Congo, de thuislanden, de Sahel of een andere hel?

  @Paraman #9
  Ga je weer in je hangmat paraciteren op het bloed zweet en de tranen van je voorouders?

  @M. Doorn #10
  Dus je hebt zo waar je zwemdiploma gehaald? Ben alleen bang dat je met deze regering toch nog gaat verzuipen.

  @Paraman #11, 12 & 15
  Welke onzin probeer je hier te verkopen of is het soms een zuid afrikaans dialect uit je thuisland?? Het is in elk geval geen begrijpelijk NL.


  Maak melding

 15. Neus zegt “Idioot, benzine is nooit gesubsidieerd, Er was altijd al een government take, maar nooit zo groot als nu.”

  Als het niet gesubsieerd was hanteerde men dus de vrije marktprijzen.

  Nu weten we dat neus allesbehalve een goed stel hersenen heeft.

  Misschien moeten we neus gewoon de vraag stellen hoe het kwam dat benzine en diesel bijna steeds hetzelfde koste aan de pomp.

  Het wordt in ieder geval lachen geblazen met neus zijn antwoord, let maar op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.