Beroep tegen belastingaanslag ook in Suriname

2

PARAMARIBO, 20 apr – Het leek er nooit van te komen, maar het staat nu toch eindelijk te gebeuren. Suriname krijgt een beroepsinstantie tegen belastingaanslagen, meldt de Ware Tijd. De in te stellen Raad van Beroep moet vooral een eind maken aan de willekeur van het moment. Het bedrijfsleven juicht nu al.

Belastingplichtige burgers zijn als het ware overgelaten aan de genade van de ambtenaar. “Dit zal corruptie stoppen. Men (de ambtenaar, red.) weet dat er geen instantie is waar je je kan beklagen en zij denken dat zijn God zijn”, zegt voorzitter Shaam Binda van de associatie voor het klein en middenbedrijf, Akmos. De Raad van Beroep komt er nu bovenop. Dat moet de rechtsbescherming vergroten.

Uiteindelijk heeft ook de overheid baat bij meer ordening. De indruk bestaat veelal dat de staatskas nogal wat centen mist door praktijken van belastingambtenaren. Zo kan het gebeuren dat een belastingplichtige een hogere aanslag krijgt dan toe hij verplicht is te betalen. Om die te ontlopen zal de cliënt dan gauw geneigd zijn de ambtenaar om te kopen.

2 REACTIES

 1. Inrichten van een moderne Surinaamse samenleving is wat we momenteel meemaken. We zijn hier natuurlijk rijkelijk laat mee, maar liever te laat dan nooit.

  Inrichting van een moderne samenleving is natuurlijk de fundering voor duurzame ontwikkeling waar we al de eerste contouren van kunnen zien.

  Moro e doro. De karavaan trekt verder en elke oprechte vaderlandslievende Surinamer zal deze regering steunen want het is vijf voor twaalf en we zullen het nu zelf moeten doen.


  Maak melding

 2. Zo hebben zij mij ook een keertje te naaien gehad!

  Zo blind was ik ook! Ten onrechte betaald voor iemand anders! voor een bepaalde jaar! Was toen niet van ons maar voor een overledene!

  Na een week of twee vroeg ik naar mijn geld! Nou die mocht je op je borst schrijven! De twee hogelieden van de bel.dienst wilde hun post bij mij in de brievenbus doen!
  Ik zei die komt net zo hard terug naar jullie en hoe durf je iemand anders stuk voor mij toe te sturen? Ben je wel een ambtenaar?

  Tot nu toe, kan je schudden voor je geld en voor de komende jaren hebben zij ook niet mee verrekend wat wel beloofd was.

  En neem van mij aan dat niet een ieder betaalt. Ik ken 100den mensen!

  Smiecht noem ik dat!!!! Huichelaar! en de ene zijn dood voor deze Paria’s hun brood!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.