PVV wil spoeddebat over Surinaamse misdadigers

9

De Tweede Kamer houdt een spoeddebat over de Surinaamse misdadigers in Nederland. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries traceerde recentelijk negen gezochte criminelen uit Suriname in Nederland, onder wie drie moordenaars. Het gaat om criminelen die de afgelopen jaren uit een Surinaamse gevangenis zijn ontsnapt. Ze hebben in Nederland een nieuw bestaan opgebouwd.

Nederland heeft volgens het departement de Surinaamse autoriteiten herhaaldelijk verzocht om informatie en rechtshulpverzoeken (nodig voor uitlevering). Zolang Nederland daarover niet beschikt, is uitlevering niet mogelijk en vervolging in Nederland niet kansrijk.

Het debat vindt plaats op verzoek van de PVV, die antwoorden van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) over de kwestie volstrekt onvoldoende vond en daarin werd bijgevallen door Opsteltens eigen VVD.

9 REACTIES

 1. Vragen in de Tweede Kamer? Allicht. Peter heeft de deur geopend voor het beleid van Geert. Binnen de kortste keren zullen de misdadigers op het vliegtuig naar DDB terug vliegen. Zo heeft Geert een extra aandachtspunt nl Surinamers hier in de gaten houden- naast zijn obsessie voor de Islam. Ongewild heeft Peter hem steviger in het zadel geholpen. Alsof die gek niet genoeg aandacht kreeg.


  Maak melding

 2. Als blijkt dat een persoon de NL nationaliteit heeft gekregen terwijl hij een zware crimineel of moordenaar is. Mag wat mijn betreft zijn paspoort ingetrokken worden, en terug gezonden.


  Maak melding

 3. Dit soort mistanden moeten ook nodig aangepakt worden. Nabestaanden vragen om gerechtigheid en iedere menswaardige samenleving moet hen daarbij helpen.


  Maak melding

 4. Ritueel slachten splijt de PVV.De PVV verloochend de slavernij en de vervolging van minderheden tijdens de laatste wereld oorlog.Hoe lang zal deze joods/christelijk partij nog bestaan.


  Maak melding

 5. PVV wat doe voor je eigen soort die ook naar Suriname zijn gevlucht????

  Er lopen een Nederlanders die in Nederland ook hun staf moeten uit zitten. Die zijn naar Su zijn gevlucht. Ga die maar eerst halen in Suriname

  Geert je bent zoooooooooooooooo nep!!!!!

  Begin maar met je haar. Want die is NOOIT BLOND GEWEEST.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.