Surinaamse politie leeft zich op verkeerde uit

30

PARAMARIBO, 12 apr – De politie laat zich niet van zijn beste zijde kennen bij het onderzoek naar de beschieting van een collega. Een burger heeft de frustraties aan den lijve ondervonden. Hij is afgetuigd om achteraf vrijgelaten te worden. Onschuldig, werd geconcludeerd. Intussen loopt de man er gekneusd bij.

“Hij kan niet eens zijn speeksel slikken”, zegt broer Revelino Dongo tegenover de Ware Tijd. Net als het slachtoffer, Serginho Dongo, moet hij nog bekomen. Serginho’s keel en rug zijn opgezet van onder meer de stokslagen van politieagenten. Die leefden zich uit na de arrestatie. “Je wil op agenten schieten, hè, we zetten het je betaald”, werd de arrestant naar het hoofd geslingerd.

Achteraf werd hem verteld dat hij op de man leek die ervan verdacht wordt op een motoragent te hebben geschoten. De agent werd in het been geraakt toen hij een bestelbusje achtervolgde. Die had een wegblokkade genegeerd. Serginho Dongo verscheen ook op de televisie waar hij zijn kneuzingen en verwondingen toonde. Formeel zijn er nog geen excuses aangeboden. Zijn familie overweegt een aanklacht.

30 REACTIES

 1. al is hij onschuldig maar het is een les voor de volgende keer mocht hij wat crimineels willen uihalen zal hij duizend keer nadenken of hij het moet doen of niet.de politie moet dit vaak doen bij dit soort tuig die altijd moorden en roven.lang leve de politie korps van suriname.

  m.r.sunil mahabiersing


  Maak melding

 2. Be nice to the people on your way going up, you might meet them on your way going down.

  Never insult the alligator until you’ve crossed the river.

  Habi sakafasi, ma no sakasaka fasi.


  Maak melding

 3. Pre Pre Police!!!

  Laat dit soort nep politie’s 3 x je poepie ruiken!! Kleedt hen uit!

  De bal ligt nu bij jou. Terug mogen ze wel verwachten van jou neem ik aan! Laat niet met je zich sollen.


  Maak melding

 4. Ze vergeten dat ze vertegenwoordigers zijn van de Surinaamse Overheid.
  Lafhartig en onprofessioneel en het duidelijk aantonen dat ze niet weten waar ze hun geld mee verdienen. De heren hebben niet door dat ze zich hebben verlaagd tot tuig van de straat met hun optreden i.p.v. Overheidsdienaar.


  Maak melding

 5. Eerst wordt hij vreselijk mishandeld en dan onderzoeken als het de juiste persoon is?Mijn vraag is wie geeft deze agenten het recht deze man zo primitief te mishandelen?Hier heb je met mensen te doen die niet weten hoe men een arrestant behandelen moet.Iemand te lijf gaan met stokken zegt mij heel veel over de politie die zijn werk niet kan en moet dan onschuldigen de kop afslaan.


  Maak melding

 6. Eigen rechter!

  Eigen rechter spelen mag niet! Ook al ben je politieman. En dan nog een onschuldige aanpakken? Waar zijn de speurders van toen gebleven?

  Onlangs zijn twee hele jonge vrouwen aan de Cabbelbuiten in huis overvallen door twee hele jonge, gemaskerde rovers.
  Pistolen tegen hun hoofd, dreigen met schieten, sieraden, geld en telefoons hebben de rovers uiteindelijk mee genomen. Trauma!

  De politie komt, onderzoekt de zaak maar maakt geen enkele melding hiervan in de pers.
  Als de vriend van een van de overvallen jonge vrouwen zegt dat hij ze neerschiet als hij de daders vindt, zegt de politie dat hij geen eigen rechter mag spelen. Maar zij wel?


  Maak melding

 7. Weinig professioneel gedrag van de agent.
  Natuurlijk is het vreselijk dat eencollega beschoten is maar dat mag nooit tot eigenrechting leiden. Van niemand en zeker niet van de politie.


  Maak melding

 8. Nr 2 Sunil mahabiersing: Ik had je hoog geschat maar je bent net zo’n domme ezel zonder kop als dit soort zg. politie agenten!!

  Reageren op deze forum is te hoog voor jou, dus blijf vanaf.

  Lees nog een keer wat je neer hebt gezet domme ezel! Wees blij dat ze jou niet gemarteld hebben! Ja! dan zou je een andere liedje zingen. No nak mie baja, no fong mie papa!! als een onschuldige! ga je mond nog een keer spoelen!

  God zij met deze onschuldige!


  Maak melding

 9. m.r.sunil mahabiersing no 2. jij bent goed ziek! Het zal me niets verbazen als jij straks ook het nieuws haalt omdat je met een machinegeweer te keer bent gegaan.


  Maak melding

 10. Jammer genoeg is dit niet de eerste keer dat de Surinaamse politie zich op deze manier heeft gedragen. Dit is schandalig. De familie zou een klacht moeten indienen, maar het gevaar daarvan is, dat iedereen met dezelfde achternaam gedurende zeer lange tijd voor het minste en geringste gearresteerd wordt of op de bon wordt gegooid. Dit is hoe de politie in Suriname opereert!!!!
  Omdat er nooit echte disciplinaire c.q strafrechterlijke gevolgen aan zulk gedrag verbonden zijn blijven zij dit gedrag vertonen.

  Vrije Surinaamse


  Maak melding

 11. Sunil Mahabiersing volgens mij bent je net zo ziek en gestoord als de nep corupte agenten. Ik hoop dat jiji zoiets vreselijk meemaakt en de stok in je …stopt keer op keer en lekker droog. Je bent goed gek & ziek.Neem maar van mij aan. Jouw gaan ze niet besparen ,trouwens jij zal dit niet overleven tenzij jij het elkker vindt ezel(dom).

  A.Nirsing


  Maak melding

 12. Het heeft even niets met het onderwerp te maken, maar de vermeende kinderverkrachter cq. aanrander Sjeroom S. is door de rechter-commissaris weer op vrije voeten gesteld wegens gebrek aan bewijs. De twee vrouwen die een aanklacht hadden ingediend konden dit niet hard maken. De tam-tam heeft weer geklonken. Roddelpraatjes en loze verdachtmakingen dus.


  Maak melding

 13. je scheld op de poitie,als je het niet eens
  bent.
  maar je vraagd om hulp,als je ze nodig hebt
  er zit altijd een vorm van waarheid in.
  de politie is je beste kameraad


  Maak melding

 14. heel goed politie suriname iedere dag allemaal van dit soort tuig aftuigen onschuldig of niet ze hebben altijd wat op hun kerftstok.SUNIL heeft gelijk eigenlijk had hij korps chef moeten zijn in suriname en dan waren henkie en wiep ding al al lang opgepakt.wou ik zie suriname al voor ruit gaan.

  lagadoe naga bowasing


  Maak melding

 15. Het slaan van arrestanten is ouderwets en onterecht. Zolang iemand niet berecht is is ie i.p. onschuldig tenzij je iemand op heterdaad betrapt natuurlijk. Dannog is het m.i. niet aan de politie om te straffen of te slaan laatstaan beoordelen en mishandelen.
  Als ze toch zovan slaan houden heb ik nog een variant van slaan voor ze! Ont slaan die hap!!


  Maak melding

 16. Sunil heeft gelijk zie dit meer als een inburgerings curcus voor dit beesten tuig om ze iedere dag af te tuigen want ze roven en moorden maar.onschulidig of niet ze hebben altijd wat op hun kerfstok.lang leve suriname met z,n politiekorps.en die Nirsing lijk me echt ongeschoold en ziek om fatsoenlijk te reageren.hij lijk wel een h.mo die ik wel kan gebruiken gezien mijn geaardheid.


  Maak melding

 17. Wel ik woon in Suriname en ik zal jully vertellen.Eerlijk is eerlijk,er zijn goede politie agenten die hun werk uitstekend doen,maar er zijn ook rotte appels die het voor het hele korps verpesten.

  Dat deze jonge man zo wreed is mishandeld komt doordat het “A Team”een onprofessioneel deel van het korps is waar er figuren rondlopen die laag opgeleid zijn.


  Maak melding

 18. Voor de politie moet men ten alle tijden respect hebben.Maar het zal ook voorkomen dat er politieagenten zijn die het verpesten voor andere collega’s.Het beroep van politieagent is geen makkelijk beroep.Deze mensen hebben het ook zwaar en moeilijk in heel veel omstandigheden.Met meer politie zullen mensen zich veiliger voelen.


  Maak melding

 19. bhosrienandan,

  Gezien je taal gebruik ben je net zo stom als
  nr:2Sunil en de desbetreffende agenten.
  Suriname behuist teveel(mensen) als jij oliedom.


  Maak melding

 20. heel goed politie iedere dag moet je bosbeesten afranselen geloof ze doen altijd wat.al zijn ze onschuldig SUNIL M. heeft volkomen gelijk.ze roven ons hindustanen en chinesen want wij hebben geld en zaken.oenoe lai money ie sabie tog.en dankje wel waterkant dat je surinaamse nieuws kan lezen en reageren.ben blij met zullie.

  ma-i wil je koek


  Maak melding

 21. Nr.30 ma-i wil je koek,

  Als ze jouw zonder aanleiding afranselen,zouden de agenten racisten zijn toch?althans dat zou jij uitgillen met al je geld,en met al je hindustaan zijn.
  en met al je ie sabie tog.
  Leuk hé zo’n podium waar je je racistishe
  infantiele hersen kunt ledigen,nu heb je niks meer,jammer voor je.
  En die bosbeesten uit jouw fantasie,
  ik hoop niet dat ze jou te pakken krijgen,aan de andere kant ze zijn toch al schuldig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.