Nieuwe Surinaamse bank mikt op goudbranche

3

PARAMARIBO, 8 apr – Suriname’s negende algemene bank, Southern Commercial Bank of SouthCommBank, is erg geïnteresseerd in de goudwinning. Dit zegt de eerste directeur Andy Lau. De goudwinning in het binnenland heeft veel potentie. Toch vinden de meeste lokale banken het een riskante onderneming.

Voor SouthCommBank is het vooral een uitdaging. “We kennen de sector en we weten dat er enorme behoefte bestaat aan investeringsfinanciering”, zegt Lau tegenover de Ware Tijd. De voornamelijk Chinese aandeelhouders zitten al in de branche en weten dus van wanten. De ordening die de overheid voorstaat komt dan ook op een goed moment. De investeringskansen nemen alleen maar toe.

De kleinschalige goudwinning heeft nauwelijks toegang tot bankfinanciering. De arbeidsomstandigheden zijn voor de banken veel te onvoorspelbaar. Mijnongelukken zijn niet uit te sluiten vanwege slechte veiligheidsvoorzieningen. SouthCommBank ziet een levensgroot gat in de markt. “De kleinschalige mijnbouw is nog groen terrein voor de meeste banken”, aldus Lau.

3 REACTIES

 1. de chinezen hebben volkomen gelijk ..

  de suris stonden erbij en kijken ernaar..

  suris zijn aards lui,wachten allen op lanti..

  Waar zijn de mensen met de grote mond,die streven naar vooruitgang..enige wat ze kunnen doen is rover verkrachten en dat soort dingen..


  Maak melding

 2. er ligt voor miljarden aan goud opgeslagen in de bunker van de Nederlandse bank op de kneuterdijk in den haag vlakbij de regering onder de hofvijver; al dat goud werd gejat in de 18 en 19 eeuw uit suriname… nu is het te laat om een bank te beginnen. de resterende goud is weg gestolen door goldmines naar canada; en de grote baviaan met de zulu lippen heeft dat mogelijke gemaakt in de afgelopen 3 regerings termijnen…dat wordt ook balkenende goed gekeurd en in ruil daarvoor mocht van ravensyaai mondjemaat de resterende bedrag meenemen naar suriname van de 3,5 miljard ontwikkelings hulp..daarmee heeft vriend baviaan de overheids ambtenaar als salaris uitgesmeerd in de 3 regerings termijnen.. nu is de pot leeg en krijgt ndp desi geen cent te makken en zegt balkenende dat hij de moordernaar is van de democratie…


  Maak melding

 3. Overal waar goud is zijn de chinezen,ze hebben de grootste goud voorraden ter wereld.Kunnen ze het goud goedkoop krijgen dan wachten ze niet een seconde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.