Rapport Surinaams grondbeleid krijgt staartje

52

PARAMARIBO, 4 apr – Het rapport over de distributie van domeingrond kan moeilijk zonder gevolgen blijven. Een justitieel onderzoek is nog het minimale dat er te verwachten is. De nogal opzichtige publiciteit rond het rapport geeft redenen te vermoeden dat de opdrachtgevers ver willen gaan. Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo zet zich al vast schrap.

Pertjajah Luhur, PL, heeft al een strategie uitgezet. Die komt bovenop de eerste politieke zet sinds vicepresident Robert Ameerali het rapport wereldkundig maakte in het parlement. PL doet voorlopig niet meer mee met de coalitie. Het betekent niet dat foute handelingen tijdens het bewind van PL op het ministerie van grondzaken goedgepraat worden. “We zullen niemand met de mantel der liefde bekleden”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname.

Er zijn wel voorwaarden voor een eventueel onderzoek. Somohardjo wil geen onderzoek door personen “met een verborgen agenda, die andere bedoelingen hebben.” Maar de beschuldigingen in het rapport gaan te ver voor willekeur bij de selectie van de onderzoekers. Het inschakelen van de justitie zelve lijkt onvermijdelijk. Volgens het rapport geven leden van PL toe zich schuldig te hebben gemaakt aan verkeerde handelingen.

52 REACTIES

 1. Ik zie sommige al schreeuwen, onderzoeken die handel zodat deze regering eindelijk kan vallen, waardoor front weer aan de macht kan komen.

  Front dat is toch de club waaronder al deze malversaties hebben plaatsgevonden, maakt niet uit, als deze regering maar verdwijnt.

  Welnu, deze regering is nergens bang voor, de VP heeft het al bewezen, het volk van Suriname weet het nu ook. Laat deze regering maar vallen als het moet zodat NDP bij de volgende verkiezing eindelijk die 2/3 meerderheid op eigen kracht kan halen, waardoor we alleen orde op zaken gaan stellen.

  De front landverraders mogen nooit meer in het machtscentrum terugkeren.

  Surinaams volk let op Uw zaak.


  Maak melding

 2. Starring!!

  Somo vraagt hier openlijk om onderzoek en publikatie van het rapport. Hij heeft een laatste troef in handen maar wil die niet bij tjekre tjekre inzetten. “Niemand wordt met de mantel der liefde bedekt”, althans woorden van gelijke strekking van Starring Somo.

  Maar Somo wil een justitieel onderzoek en een gedegen rapport dat terugloopt tot 1980.
  Als je met poep wil gooien, dan is Starring Somo daar kampioen van Suriname in.
  Dan kan zelfs Ameerali zijn president Desi niet meer verdedigen want in die tijd was er ook behoorlijk veel stront aan de knikker!

  De Chatage en intriges in de soap van Somo zullen ertoe leiden dat er grote koppen gaan rollen en niet de minste. Wordt vervolgd.


  Maak melding

 3. In het Nieuw Front zitten ze al te juichen. De val van het kabinet Bouterse is volgens hen niet ver meer weg. We wachten af!!!!!!!


  Maak melding

 4. als de luhur parij voorlopig niet meer mee doet met de regering,dan is deze regering gevallen en bestaat niet meer…logis toch..

  Er moet zeker een straf rechtelijk onderzoek komen voor al die fraudeurs daar in de top van de regering..

  Al deze verdachten moeten nu direct buiten functie gesteld worden van overheids diensten..

  Alle gronden moeten direct geconfiskeerd/in beslag genomen worden door de overheid jus/pol..

  Komop kerels laat je ballen zien in de regerings-centrum..

  Jos/pol. moet ingrijpen..,dit kan niet zo doorgaan..

  Misie-djan laat zien wat je kan en geef de P.G. onmiddllijk opdracht zijn werk te doen..


  Maak melding

 5. Hallo Doorntje, nu klaag jij niet over partijdigheid van deze commissie die is samen gesteld door jou president dat mag allemaal, en de resultaat neem jij klakkeloos over, als andere jou baas en de mensen die hem omringen onder de zelfde vergrootglas zetten is Suriname te klein want dan zit Nederland achter en de hele koloniale geschiedenis wordt naar voren gehaald, de aanhangers van de NDP zijn stelletje gehersenspoelde ratten.Bouterse heeft laatst grote lappen grond verkocht met veel winst dat mag allemaal want het is Desi, onder en boven de wet afgod van de domme massa in suriname.


  Maak melding

 6. Beste M. Doorn,

  je strooit wel flink met het begrip landverraders als je het zo uitkomt.

  Blijkbaar vind je corruptie erger dan het schenden van mensenrechten, het standrechtelijke executeren van politieke tegenstanders en coke handel.


  Maak melding

 7. Eén reactie op “Rapport Surinaams grondbeleid krijgt staartje”

  Ik denk dat U gelijk heeft om zo na te denken, want wat op OW nu gebeurd, kan niet door de buegel, mi Boi. en er kunnen straks nog meer auto gepint worden voor de kids.en meer huizen gekocht worden met dat klien geld.


  Maak melding

 8. @1 M. Doorn
  “Ik zie sommige al schreeuwen, onderzoeken die handel zodat deze regering eindelijk kan vallen, waardoor front weer aan de macht kan komen.”

  Nee sukkel!
  Bekrompen nono’s zoals jij, zien alleen maar wat ze graag willen zien 😉

  Eerlijke mensen daarentegen willen gewoon een goed onderzoek van deze smerige praktijken! In de hoop dat hiermee de ogen worden geopend van het domme volk 😉

  Enne…
  Van welke politieke kneuzenpartij ze ook lid mogen zijn, indien schuldig bevonden…
  Dan maar meteen de doodstraf invoeren en deze figuren legaal primitief ruimen 😉


  Maak melding

 9. HR van Doorm droom maar lekker verder. Weet jij wel hoeveel NDP ers hun kop zal rollen. De list zit vol met NDP ers vanaf 1980. Hoe komen Bouta en consorten als sergeant aan zoveel rijkdom.
  Ten tweede nu verkiezingen ik juich het toe NDP wordt zoals alles uitwijst de grote verliezers. Zij zijn de grootste zakkenvullers.


  Maak melding

 10. Ik vind dat er een onafhankelijke commissie moet komen, die nagaat wie de domeingrondgebieden op juiste manier de laatste 10 jaren verworven hebben.Zijn er fouten gemaakt of is er sprake van fraude dan moet de justitie in gekoppeld worden.De gewezen ministers of ambtenaren moeten dan verantwoording gesteld worden.


  Maak melding

 11. Om de NDP buiten het regeercentrum te houden werd er een pact met de duivel gesloten tussen Vene de man met de tien vuilste vingers, Somo en NPS. De welbekende dans macabre was geboren.

  ROGB ministerie of beerput is een creatie van Vene, toen Somo aangaf dat hij meer ministeries wilde hebben, werd de 17e gewoon gecreerd. Er werd niet naar het landsbelang gekeken maar naar het welbekende en verfoeilijke accomodatie belang.

  Laten we hieronder samen lezen wat deze beerput tijdens front heeft bewerkstelligd.

  Een minister die zich vooral niet aan de regels houdt en op eigen houtje handelt, een ‘onkundige onderdirecteur’ die voor haarzelf én haar familie grossiert in domeingrond en van voormalig vicepresident Ram Sardjoe (VHP) een cheque ter waarde van 17.500 Surinaamse dollar (4000 euro, red) kreeg om voorzitter te zijn van een niet-functionerende ’taskforce’.

  De conclusies van de ‘Commisie reorganisatie ministerie Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB)’ zijn ondubbelzinnig, snoeihard en laat geen spaander heel van de manier waarop voormalig RGB-minister Michael Jong Tjien Fa (Pertjajah Luhur) van 2005 tot 2010 zijn ministerie leidde. Jong Tjien Fa slaagde er zelfs in op 15 augustus 2010 een beschikking te ondertekenen voor de huidige onderwijsminister Raymond Sapoen (395m²), drie dagen nadat Jong Tjien Fa al uit functie was.

  Geknoei met handtekeningen
  Het verslag rept verder over kritische rapporten die in de prullenbak verdwijnen, partij- en coalitiegenoten die honderden hectaren grond in de schoot geworpen krijgen, directeuren van ‘noodlijdende stichtingen’ als de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) die tot 5000 Amerikaanse dollar per maand verdienen, volledige districten waar de grond aan één enkele etnische groep wordt uitgedeeld, en geknoei met aanvullingen in de tekst en met verkeerde handtekeningen.

  Aaneenschakeling misstanden
  Het rapport van de commissie, dat vorige week donderdag door vicepresident Robert Ameerali aan De Nationale Assemblee werd overhandigd, is in het bezit van de Wereldomroep. Het lijvige stuk, ongeveer 250 pagina’s, kaart de ene misstand na de andere aan. Zo bevat het document om te beginnen maar liefst 36 pagina’s aan leesvoer waarin de ene ministeriële misstand na de andere opgesomd wordt. Niet alleen ex-minister Jong Tjien Fa blijkt een doelwit, ook de onderdirecteuren van zijn ministerie en verschillende stichtingen en parastatale bedrijven als de NV Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij worden zwaar onder vuur genomen. “Er zijn ingrijpende maatregelen nodig,” besluit de commissie verder, die onder voorzitterschap staat van Cornelly Strijdhaftig-Culley.

  67 kavels voor Jogi
  Het tweede deel van het rapport is een aaneenschakeling van beschikkingen en gronduitgiftes waar volgens de commissie mee geknoeid is. Bedrog met aanvullingen, gemaakt op andere typemachines, procedures die niet correct verliepen of ‘collectieve gronduitgiftes aan belanghebbenden uit overwegend één bepaalde etnische groep’ passeren stuk voor stuk de revue. Uit het rapport blijkt bijvoorbeeld dat in Commewijne zo goed als alleen mensen met een Javaanse familienaam een lapje grond kregen. Verder wordt aan de bijna 150 hectare grond – verspreid over 67 kavels – die VHP-parlementslid Mahinder Jogi op 23 juli 2010 toegewezen kreeg in het district Saramacca, een volledig hoofdstuk besteed.

  Dubieuze grond voor Ajodhia
  Jogi is echter niet de enige klinkende naam die opduikt in het rapport. Voormalig vicepresident Jules Ajodhia kreeg, via een aanvraag van partijgenoot Jogi, 11,2 hectare grond toegewezen. Daarnaast werd hem op 15 juli 2010 nog een halve hectare grond in het district Wanica in de schoot geworpen op een manier die volgens de commissie ‘veel vragen oproept’. Het collectieve verzoekschrift waarin de naam van Ajodhia opduikt, is gedateerd op 8 juni 2010. Op 15 juli 2010, amper een maand later en slechts enkele dagen na de verkiezing van Desi Bouterse tot president – was de hele zaak al in kannen en kruiken.

  Religieuze organisaties
  Verder worden ook heel wat stichtingen of religieuze organisaties in beeld gebracht, zoals het evangelische Tabernacle of Faith and Love Ministries, dat in Paramaribo 405m² ontving via een bereidverklaring ‘waarvan namen of andere gegevens werden uitgewist en vervangen door andere namen’.

  Boeven
  De explosieve inhoud van het document verklaart waarom onder meer Somohardjo vorige week als een gebeten hond op de publicatie reageerde. “De vicepresident wil alleen maar de show stelen, alsof hij de ontdekker is van alle boeven”, zei Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Bij Radio 10 deed hij het rapport af als een etnisch getint en politiek gebaseerd verhaal.

  Strafrechterlijk onderzoek
  Maar wie het rapport leest kan veronderstellen dat op zijn minst ex-minister Jong Tjien Fa strafrechtelijk vervolgd kan worden. Nieuw Front parlementariër Asiskumar Gajadien pleit voor zo’n onderzoek. “Uit het rapport is volgens hem ‘Onbehoorlijk bestuur tot zwaar onrechtmatige handelen van functionarissen af te leiden. Hieruit is te herleiden dat verder onderzoek, zelfs strafrechtelijke onderzoek noodzakelijk is,” zegt Gajadien tegenover Starnieuws.

  Politieke gevolgen
  Het rapport kan grote politieke gevolgen hebben. Pertjajah Luhur is in het rapport de gebeten hond maar maakt als Volksalliantie ook deel uit van de huidige coalitie. Als PL uit de regering zou stappen zou Bouterse zijn tweederde meerderheid kwijt zijn die hij nodig heeft om de grondwet te veranderen. Los van de politieke consequenties sloeg PL-leider Somohardjo de spijker op zijn kop toen hij bij Radio 10 zei dat de grond teruggeeist kan worden door de regering wanneer zou blijken dat hij onterecht is uitgegeven.


  Maak melding

 12. Trouwens als we dit huiveringswekkende verhaal zo lezen, dat moet je je bedenken dat er Surinamers (Marrons) land moesten occuperen om een zelfgebouwde dak boven hun hoofd te hebben.

  De zwarte man vene die omwille van alles Presidentje wilde spelen, die niet eens de opdracht heeft gegeven om deze mensen met een donkere huidskleur een stukje land te geven, geen hectares, nee, gewoon een klein stukje grond om iets zelf te bouwen. Terwijl andere etnische groepen net onder zijn neus complete districten onderling aan het verdelen zijn.

  Het geeft eigenlijk gewoon weer aan hoe deze fronters moreel bankroet en crimineel zijn.


  Maak melding

 13. Onder de mom van democratie, rechtstaat, mensenrechten en allerhandere andere kronkels wordt er driftig gestolen in dit land.

  Ging het beginsel over kippen, nu worden grote lappen grond van de Surinaamse samenleving weggemaakt.


  Maak melding

 14. deze regering is geen haar beter.
  zie maar wie er allemaal in de top zit,
  allemaal grootgrondbezitters.
  ze hebben allemaal onze stem nodig om te
  kunnen boeven deze bende.
  het is maar pas 7 mnd dat ze aanzitten.
  de tijd zal het uitwijzen.
  dezelfde poep, alleen maar andere vliegen.
  let op!!!!!!


  Maak melding

 15. Over zwendel gesproken. De NDP is groot geworden door zwendel. Tjoekoes en percelen die NDP vrienden onder de tafel ontvingen van hun held. Dit geld, dat het hele volk van Suriname toebehoorde, is eerder in de revotijd (1980-1993) regelrecht uit de kluis en staatskas van de Surinaamse bank geroofd. Dit zijn honderden miljoenen dollars geweest (herstelbetalingspot van Nederland). Dat verklaard de rijkdommen van al die zogenaamde revo-leiders. Kijk naar bijvoorbeeld rijke Bouta, Boereveen, Herrenberg e.d. Het arme volk zal echter nooit te weten komen hoeveel ze in totaal bezitten. De eerste stap die de NDP President tegenwoordig gezet heeft is, door NDP-ers op sleutelposities te plaatsen en bekwame mensen te ontslaan. Dit om diverse zaken alweer te kunnen verdoezelen. Daarnaast zijn er ook oerstomme ministers benoemd voor het geld en NDP-stemmen. Ik weet zeker dat de NDP hiervan op de hoogte is! Van stomme mensen krijg je immers minder tegenwerking. Uw leider neemt ook geen verantwoording voor al die moorden van vroeger in de hele Revo periode tussen 1980 en 1991, 8 december niet meegerekend. Indien je toen niet meewerkte werd je in het openbaar afgeranseld of stiekem vermoord door zijn vele militie vrienden. De volgende dag had je dan zogenaamd zelfmoord gepleegd. Dat weten de NDP jongeren helaas niet, maar weet u dat nog? Front herbergt geen moordenaars, militie en doet geen hand en spandiensten voor zuid Amerikaanse drugsbaronnen en misdadigers. Dat kan geen NDP-er ontkennen.
  U hebt gelijk dat het Surinaamse volk nu goed op moet letten. Wij, het volk, zijn sinds uw NDP regering erop achteruit gegaan. Veel landgenoten zien dat en hebben het er dagelijks over. Te veel loze NDP beloftes van voor de verkiezingen zijn helemaal niet nagekomen. Hoe lang gaat Moesje dit nemen? Krijgt Front hiervan de schuld? Maar ik begrijp u wel hoor! Ook u bent teleurgesteld in uw grappenmakers. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Ik hoop dat de NDP verstandig wordt en ook verlies kan incaseren. Het wordt wel lastig omdat de ontschendbaarheid minder wordt. Maar ik verwacht dat uw leider ambassadeur wordt in Venezuela of een ander bevriend land. Het volk van Suriname wil graag in een demokratie leven en wil geen angstige revo-angsten meer.


  Maak melding

 16. De Front politici met duistere zaken berechten en opsluiten.
  De MC, AC en VA coalitie met duistere zaken berechten en opsluiten.

  Suriname heeft slechts moordenaars, dieven, boeven, drugsbaronnen, drugscriminelen, babykillers, zwangere vrouwen verkrachters, bejaarden opruimers en kinderen doodschieters.

  Hoe zou dit nu komen?
  Verkeerde opvoeding en diepere oorzaken.

  Ongeacht des aanzien des persoon en politieke partij strafrechtelijk vervolgen, berechten en opsluiten.

  Alle uitgegeven gronden vanaf 1975 terugvorderen.
  Denk ook aan goudconcessie (1800 hectare aan Brunswijk en andere boeven), houtconcessie etc.

  Schoonschip maken en gezien de mentaliteit van de huidige politici, een technocratisch regering aan de macht.

  Alle buitenlandse valuta bevriezen en deze boeven liefst opknopen aan de hoogste kankantrie boom.


  Maak melding

 17. Errol Ali(Uzi)bux?! Nooit van gehoord zegt
  Miss Doorn. Toch is deze man door de rechter
  veroordeeld. Deze man heeft onder Keizer Bokasa II (Wijlenbosch) met gronden en panden
  gesjoemeld. De pot verwijt de ketel dat hij PAARS ziet!


  Maak melding

 18. Voorlopig wil ook Bruns (diverse gronden op Albina) het apport uitsluitend in de regering behandelen. Maar door alle grootspraak en publiciteit van de kant van de Ameerali is dat niet meer mogelijk. Het moet gewoon publike worden en aan Justitie aangeboden worden.

  De vraag is echter of er wezelijk strafbare zaken in staan en of die in een rechtzaak hard te maken zijn. Blijft wel da als er wekelijke feiten in staan de genoemde politicie en andere zwaar beschadigd zullen zijn en in een normaal land nooit meer aan de werk zouden komen. Maar ja SME is nie normaal ( kijk maar naar onze regering, vooral criminelen) en ook is het maar de vraag of er werkelijk iets in het rapport staat. We herinneren ons nog allemaal de lege CD’s van Doekhie.


  Maak melding

 19. M.Doorn:

  YOU WISH!!!!!

  Ik denk dat de NDP nooit
  zal durven aansturen op nieuwe verkiezingen.
  Daarvoor hebben ze téveel beloftes gedaan die niet zijn nagekomen.
  Téveel kredits verspeeld.
  Teveel zelfverrijking ten koste van de bevolking die ervoor gezorgd heeft dat ze nu kunnen doen wat ze doen!!

  Ik daag ze uit!!!!!!


  Maak melding

 20. M.Doorn:

  YOU WISH!!!!!

  Ik denk dat de NDP nooit
  zal durven aansturen op nieuwe verkiezingen.
  Daarvoor hebben ze téveel beloftes gedaan die niet zijn nagekomen.
  Téveel kredits verspeeld.
  Teveel zelfverrijking ten koste van de bevolking die ervoor gezorgd heeft dat ze nu kunnen doen wat ze doen!!

  Ik daag ze uit!!!!!


  Maak melding

 21. Grond en geldzucht viert hoogtij bij sommige zich Surinamer noemenden. Jogi is er zo een.

  Wat gaat die comediant met zoveel grond doen?

  Is hij helemaal gek geworden???


  Maak melding

 22. Henk Molenaar hoe durf jij met je moreel corrupte inborst dit soort conclusies te trekken. Dit is de wereld op zijn kop.

  Jojo jij bent niet alleen zelf heel erg primitief maar blijkbaar ook verstandelijk gehandicapt. Zoveel onzin in een en dezelfde reactie is niet normaal meer.

  Verandering je bent een vat vol tegenstrijdigheid, het is moedeloos om een je medemens zo te zien.

  Gambier. We kennen de leugens van de fronters als jouw inmiddels wel, jillie staan synoniem voor leugens en bedrog.

  Laten we NPS nu nemen de partij die al 65 jaar bestaat, is groot geworden en gebleven door nepotisme, diefstal op grote schaal van ontwikkelingshulp, corruptie, en nog veel meer, zelfs Nederland wilde van deze gasten af, zie 25 feb 80, het waren gewoon een groepje dieven die dachten dat de staatskas hun eigendom was. Je moet wel van de pot gerukt zijn om de jonge partij als NDP van dezelfde zaken als vhp of nps te willen beschuldigen.

  NDP heeft al bij al maar 4 of 5 jaar geregeerd. Wat wij de afgelopen 5 jaar hebben meegemaakt tijdens front zal nooit meer overtroffen kunnen worden, wat jij.

  Jij denkt aan moesje, ik denk aan de jeugd, die nu eindelijk een goede toekomstperspectief kan krijgen door de zaken die nu bewerkstelligd worden door de huidige regering. Deze regering gaat niet de schijn ophouden van stabiliteit terwijl die er niet is, behalve dan die van ontwikkelingshulp en gebedel zoals tijdens front.

  Ja het is nu even moeilijk, maar dat komt omdat de front rommel opgeruimd moet worden en dat is geen gemakkelijke taak, kijk alleen maar naar de grondzwendel van de afgelopen 5 jaar.

  Terecht dat die zgn front bekwame mensen opgedonderd worden, ze hebben niets en nogmaals niets tastbaars verwezenlijkt in Suriname of voor de Surinamers. Jij vind ze bekwaam ik vind ze gewoon lampzwansen die alleen voor hun eigen of groepsbelang aan de slag waren.

  Ook ik ben tekeurgesteld, hoe komt u daar bij, ik kan nooit teleurgesteld zijn in misschien wel de beste regering die Suriname ooit heeft gehad, een regering die nog geen jaar aan het bewind is en nu al zoveel heeft bewerkstelligd, kijk alleen maar naar dit rapport, welke regering heeft dit ooit kunnen of willen bewerkstelligen.

  Ik weet dat het wennen is voor de meeste fronters ook dit soort rapporten, zaken worden nu transparant en dat is makkelijk.

  Je hebt gelijk het volk wil in een echte democratie leven vandaar dat ze front de deur hebben gewezen op 25 mei, front die van Suriname een ETNEPOCRATIE (ETnische NEPOtisme demoCRATIE) had gemaakt.

  He whome Balesar is ook veroordeeld, verwijder een keer die balk uit je oog, zodat je niet alleen paars ziet.

  Lon je hebt gelijk NDP zal niet op nieuwe verkiezingen aansturen, moeten ze ook niet doen, er is nog veel werk aan de winkel, de belofte om Suriname eindelijk duurzaam te ontwikkelen moet wat mij betreft nogsteeds ingewilligd worden. Als NDP het nu niet doet, zal het nooit geschieden, wie zou het anders kunnen, front heeft al bewezen het niet te kunnen.
  Maar als PL uit de coalitie wil stappen mogen ze, de regering zal dan met 28 of zelfs 26 zetels door blijven regeren, Suriname zal en moet nu ontwikkeld worden.

  Wedden dat PL niet uit de coalitie stapt, waar zou hij heen moeten, naar de losers van front misschien? Somo is misschien dom maar niet gek.


  Maak melding

 23. M.Doorn @, heel goed bezig,maar niet heus !

  Zij hebben allemaal,stuk voor stuk boter op hun hoofd ! Probeer de zaak één keer objectief te bekijken.Kijk één KEER alleen naar de feiten…..Hoop ik voor je, dat je dan eindelijk ziet.

  Maakt totaal niet uit van welke politieke partij of ethnishe afkomst zij zijn . Zij hebben in het verleden/anno nu….. allemaal/stuk voor stuk boter op hun hoofd!!!

  Integere mensen zijn er in Suriname gewoon weg NIET !!!!!!!!! Komende twee generatie`s gaat Suriname niet voor uit komen !Dit zeg ik met pijn in mijn hart…….

  Groet,(veel wijsheid)


  Maak melding

 24. DAS zegt op 2 “Maar Somo wil een justitieel onderzoek en een gedegen rapport dat terugloopt tot 1980.”

  Zoals we weten heeft DAS dit zelf bedacht en hoopt vurig dat Somo dat zou hebben gezegd.

  Somo is dom maar niet gek, mocht er een onderzoek komen tot 1980, dan zullen anderen natuurlijk ook eisen dat we dan maar tot 1975 moeten gaan onderzoeken. Zie je het al voor je DAS een grootschalig grondonderzoek die teruggaat tot 1975, wie denk je dat allemaal in de bak zullen belanden.

  Nee dus, Somo eist terecht dat er ook een onderzoek moet komen op andere ministeries zoals Justitie, OW, LVV, binnenlandse zaken en NH. Elke Surinamer dus ook Somo weet dat de malversaties op deze ministeries net zo erg of misschien wel erger zijn geweest dan op RGB.

  Maar goed, Somo wordt op zijn wenken gediend. Het front beleid op de verschillende ministeries moeten geevalueerd en gedocumenteerd worden.

  Evaluatie en aanbevelingen rapporten gaan naar de DNA.
  De rapporten moeten openbaar worden gemaakt zodat het volk precies weet wat er allemaal heeft plaatsgevonden. We moeten eindelijk af van het front rommel manier van besturen. Neem nu de aantijgingen naar regering Wijdenbosch, we horen tot de dag van vandaag wat er allemaal mis was, maar niets is gedocumenteerd, geen enkele aanbeveling voor verandering of hoe het anders/beter moet.

  Lees hieronder maar weer, moro e doro.

  “Beleid op Justitie en Politie geëvalueerd
  Tuesday 5 April
  PARAMARIBO- Proplan Consultancy heeft het beleid van het ministerie over de periode 2005-2010 geëvalueerd. Er is nagegaan hoeveel van de voornemens van de vorige minister Chandrikapersad Santokhi is gerealiseerd.

  Hoewel de uitkomsten nog niet duidelijk zijn zullen aan de hand van dit verslag aanbevelingen worden gedaan aan het ministerie om een nieuw plan 2011-2015 uit te zetten. Het consultancy bureau is in januari van dit jaar begonnen met de evaluatie.

  Intussen heeft het ministerie zijn staf al rond. Deze bestaat uit Armand van der San (oud advocaat generaal), Henry Seedorf (hoofdinspecteur), Shardapersad Gangaram Panday (oud rechter), Gloria Stirling, (oud officier van justitie), Georgine Ackton, Danny Lo Fo Sang en Roy Karg.

  In een bericht zegt het departement dat er voor de komende beleidsperiode aandacht geschonken zal worden aan 10 speerpunten die de richtlijn zullen vormen voor het justitieel beleid. Enkelen hiervan zijn slachtofferhulp, repressie, rechtstoegang en optimale rechtsbijstand.

  Bij het bespreken van de resultaten van het beleid is er een bijeenkomst gehouden waarbij vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname, Korps Brandweer Suriname, De Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname, het Hof van Justitie en het Openbaar Ministerie, aanwezig waren.”


  Maak melding

 25. Kans op 1 miljoen!

  Doornroosje is niet gek. Neen! Doornroosje maakt kans op 1 miljoen SRD door op dit forum de NDP-kliek te verdedigen.

  Hoe komt Desi aan al die rijkdom? Hoe komt Desi aan de grond aan de Anton Dragtenweg, Pad van Wanica, visgat te Saramacca en 800 ha te Mogenstond en nog veel meer?

  Was Doornroosje niet de inhalige barman in de discotheek van korporaal Marcel Zeeuw te Blauwgrond? Hoe komt hij eraan?

  Hoeveel hectares is Graanoogst rijker geworden? En Boerenveen, Sital en de rest?

  Doornroosje wil zien wat ze wil zien en horen wat ze wil horen. Ze is niet gek!
  Ze is net haar president die denkt door anderen te beschuldigen zichzelf vrij te kunnen pleiten. Maar zo werkt het niet!

  Ga terug naar 1975 als je wil Dioornroosje dan hoop ik dat je ook ziet wat je te zien krijgt.

  En nu ga ik haar woest maken: ontsla de regering, verban politiek voor 25 jaar in Suriname, plaats een zakenkabinet van 25 Nederlanders (autochtone) en ga werken aan de opleiding van nieuwe, jonge Surinaamse politici.

  Met deze poppenkast komt Suriname nooit vooruit; niet met Front maar ook niet met MC/NDP. Allemaal eigen belang.


  Maak melding

 26. @ M. Doorn

  Heel de wereld is tegen je idioot en nog heb je een bord voor je kop!

  Overduidelijk het synoniem van een zieke geest in een gekweld lichaam, verstoten en uitgekotst door iedereen met meer dan twee hersencellen 😉

  Vind je het nu nog steeds vreemd dat je geen vrienden hebt en je familie ook al niks meer met je te maken wilt hebben…
  Kan ze geen ongelijk geven 😉


  Maak melding

 27. Strategie.(4-4-11)

  Somo een goede zet is om te eisen dat het onderzoek start vanaf 1980-heden.

  Ze hebben je al genept met die zogenaamde benoeming van mevr. Pardi(denken ze).
  Zogenaamd heeft de media voor zijn/haar beurt gesproken, jajaja, maar wie heeft
  de media dit nieuws ingefluisterd!

  Kan iemand mij vertellen hoe die padvinders aan al die grote lappen grond komen?
  Een padvinder verdiend niet veel toch pinto?

  Heel veel padvinders hebben lappen grond in het binnenland. Padvinders zijn gek op jagen, tsja je moet je schietkunsten ergens kwijt kunnen he. Het is/was elk weekend, naar het binnenland( naar hun djaries, campari (tegen de muggen), whiskietje en af en toe een joint erbij om de ptts bijwerkingen te verwerken.

  De hoofdpadvinder vertoefde tijdens zijn verbod naar het buitenland, meer op Broko-Baka dan in parbo(mooie plek trouwens).
  Dan heb ik het niet eens over de rest van de plantages.

  Dus Somo, bosssss die torie.
  Jij ten onder zij ten onder.

  Enne, check die namen van die bijvrouwen, de lappen grond staan niet op eigen naam!


  Maak melding

 28. Alleen op de wereld…..

  Eeh dorie fawaka ie doro baka!
  Zozo jochie, je hebt het maar druk om iedereen tegen je in het harnas te jagen.
  Geef op!
  De jeugd is nog een beetje slaperig, maar strax zijn ze helemaal wakker!
  Je hebt dom, dommer domst en dan heb je doorn!


  Maak melding

 29. Jaloezie-politiek.

  Even voor de goede orde, al had hr. Jogi 100 percelen so what!

  Toen bepaalde mensen met hun wit overhemd op kantoor gingen zitten en eind van de maand binnen 1 week scheer waren, omdat het geld werd verbrast aan drank en vrouwen, toen zijn de families van Saramacca gewoon verder gegaan met het beplanten vanhun kostgrondjes.
  Een van deze fam is Fam Jogi.
  Zoek het uit, hij geeft het trouwens zelf aan. Zoek het uit!


  Maak melding

 30. @ Doorntje: Leg me eens uit waarom iedereen die het NIET met je eens is per definitie een Fronter is? Je anti-Fronthouding is zo diep geworteld dat je de realiteit volkomen uit het oog bent verloren. Jammer, want anders was er met jou een constructieve discussie mogelijk geweest. Als je nou eens begint met ook het falen en feilen van de huidige regering onder de loep te nemen en niet blindelings te oreren wat lijkt op het “geblèr van Ocèr”, dan zijn we een stuk verder. Een marionet is een marionet, maar er is er altijd iemand die aan de touwtjes trekt.


  Maak melding

 31. De kern van de zaak is er zijn mensen geweest die domeingronden gestolen hebben en we willen weten wie deze dieven geweest zijn en anders niets.Je hebt kleine dieven die jaagt men en schreeuwt pak de dief,maar grote dieven gaan er vandoor met de grootste buit zonder dat men schreeuwt pak de dief.


  Maak melding

 32. DAS als de mensen zoveel grond hebben, waarom is er door front nooit een commissie ingesteld om dit kenbaar te maken. Ze hebben Alibux toch laten berechten, waarom niet.

  Laat zien dat je ook kan denken, argumenteer hier een aanneemlijk antwoord.

  Sang Barman in discotheek?

  Je bent niet alleen dom maar volgens mij ook totaal geschift.

  Trouwens ik hoef geen geld te ontvangen om jullie op je stommiteiten te wijzen, ik zie het als mijn plicht jegens mijn medemens.

  Jojo de racistische rat is weer vanonder zijn donkere steen gekropen. Volgens deze zwijn zou de HELE wereld tegen mij zijn, enkel en alleen omdat dit het als neo-nazi is overkomen.


  Maak melding

 33. @ M. Doorn,

  Het is mij, mede gezien de erg lange reacties toch wel heel duidelijk dat u de broodschrijver nr 1 bent van de huidige regering. Ik hoop ook, dat u nog veel en langduring blijft reageren op de door u geeigende manier. Het lokt namelijk goede, zeer verhelderende reacties van de anderen uit, waardoor het voor de meeste oprechte surinamers, voor zover ze het natuurlijk zelf al niet wisten, toch wel heel duidelijk wordt waarvoor u en uw roergangers staan en beogen. In ieder geval niet hetgeen u zo met verve probeert duidelijk te maken. U bereikt precies het voor u tegengestelde, maar voor de surinamers in z’n algemeenheid, het juiste effect.

  Veel succes nog met uw verdere betogen.

  Gr. Toehoorder.

  PS Vergeet niet om als u eventueel op mijn reactie reageert, af te geven op het feit dat ik een nederlander ben en dat ik er geen mening over mag hebben.


  Maak melding

 34. goede zaak vp wees niet bang dat uw regering naar huis wordt gestuurd en als dat moiet nou het zij zo maar wees niet zo laf als de NPS van de man met tien volgens hem schone vingers,dus sang wani kong meki hem kong


  Maak melding

 35. Bout heeft niet eens zijn kinderen een goede vorming kunnen geven dan zijn er nog lieden die geloven dat bout een land gaat kunnen leiden.Heeft een regering gevormd met so so boeven!En dan heeft bout een verdediger hier die so so broko bana speelt.@35 gelooft dat deze regering de beste is.Hoezo?Nauwelijks zijn ze aan de macht en het volk is 35% verarmd.Einde rit staan we weer in de rij…

  Cobie.


  Maak melding

 36. “ontsla de regering, verban politiek voor 25 jaar in Suriname, plaats een zakenkabinet van 25 Nederlanders (autochtone) en ga werken aan de opleiding van nieuwe, jonge Surinaamse politici.”

  Bovenstaande zegt DAS, DAS gaat ervanuit dat M. Doorn boos zal worden. DAS M. Doorn wordt niet boos, ik ben ook niet verbaasd of teleurgesteld. Van jouw soort verwacht ik alles ook bovenstaande. Die hardnekkige minderwaardigheidscomplex waaraan je lijd, etaleer je hier gewoon in optima forma.

  Die autochtonen van jouw hebben in ieder geval na 300 jaar de Surinamer niet in welzijn en welvaart kunnen laten leven, we hoeven ze niet meer, jouw soort trouwens ook niet, ullie zijn de zwakke schakel.

  Esmerald, wat moet ik met je aan. Goed ik wil al mijn geld wedden, dat jij nooit meer wakker wordt.

  Trouwens ik heb liever dat ik jullie soort of de racist jojo in het harnas jaagt, ik zou me dood schamen om met jullie geassocieerd te worden.

  Dat geen enkel hersencel bij jouw nog goed functioneerd heb je ons al meermalen bewezen, dat jij het jaloezie politiek noemt of verwijst dat Jogi zelf iets heeft gezegd, bevestigd mijn vermoeden dat je gewoon een ziek mens bent.

  wikifreak de gek, ik sla je over.

  Blaka b. als een beest zwemt als een eend, kwekt als een eend, waggelt als een eend, is het zeker een eend.

  Dat jullie uit schaamte niet toegeven dat jullie fronters zijn, begrijp ik, zou ik ook niet doen, maar het is zichtbaar, dus ontkennen heeft geen zin.

  Als jullie nou eens het beleid van de huidige regering objectief zouden beoordelen, zou een constructieve discussie wel mogelijk zijn ja.
  Los van het feit dat je met een debiele esmerald, gekke wikifreak, buruki neus, jojo de facist of die minderwaardige DAS geen enkele discussie kan voeren, ergo deze gasten zouden stuk voor stuk voor psychiatrische observatie opgenomen moeten worden.

  Toehoorder u slaat de plank duidelijk mis, ik zal dat niet toeschrijven aan uw witte huidskleur, want dat zou onterecht zijn.

  Ik zal voor het gemak vanuit gaan dat wat scholing betreft u behoorlijk bent tekortgeschoten, waardoor mijn postings voor u als witte ongeschoolde Nederlander veels te hoog is om begrepen te worden. Dit is nou net niet mijn probleem want de postings waren ook nooit voor types als u bedoeld.

  Uw reactie en dus broodschrijver beschuldiging plaats ik bij deze dan ook onder het noemer van een nietsnut die totaal niet weet waar die het over heeft.


  Maak melding

 37. De Roos van een Doorn.

  “Ik hoef geen geld. ik zie het als mijn plicht om de mensen te helpen”.

  Bovenstaande komt uit de Doorn van een Roos.
  Je Baas beschermen en verdedigen die de rechten van de mensheid heeft geschonden en nu nog steeds schendt geeft aan hoe goed je de mensen wilt helpen.

  Roosje, je geeft toe dat Zeeuw een discotheek te Blauwgrond heeft gejat en als je geen barman was, dan was je vaste gast die soms achter de bar verdween.

  Toen Sastro met corruptiebestrijdeing begon op dit Ministerie heeft Desi hem zonder een vorm van tegenspraak ontslagen. Was te vroeg!
  Desi heeft toen opdracht gegeven aan een eigen commissie die eerst alles in zijn richting en dat van zijn makkers moest uitwissen en vernietigen. Dit rapport handelt de afgelopen 10 jaar en is selectief opgesteld. Somo weet dit allemaal en zegt ook dat er is geselecteerd. Het was een PL ministerie. Als dit rapport teruggaat naar 1975 of 1980 heeft SU geen enkele politici meer over en ook geen dictator.

  Dat Front geen rapport heeft laten opstellen of onderzoek heeft nagelaten moet je aan Front vragen. Niet aan mij! Ik ben geen Fronter.
  Maar jouw MOORDpartij zal ik ten alle tijden bestrijden. Fronter of niet!
  “Mensen beschermen” zegt de Doorn van een Roos. Over valse principes gesproken.


  Maak melding

 38. Geachte M.Doorn,

  U raakt wel heel erg geprikkeld door alle reacties die u worden gegeven. U raakt oververhit lijkt het wel en gaat helemaal los. Ga zo door want dan wordt het allemaal , voor zover het dat nog niets is, helemaal duidelijk wat voor iemand u bent. U begint ook steeds meer te schelden en emotioneel te reageren in uw reacties. Dat gebeurt dan ook meestal met mensen die niet meer weten hoe op een normale zakelijke manier te reageren, omdat hun argumenten geen stand blijken te houden.
  Ik zou als ik u was toch nog maar eens goed de reacties van DAS, Blaka Bakra en anderen lezen. U verwijt ze wel “fronters” te zijn, maar volgens mij leggen zij alleen maar bloot wat er mis is en was de afgelopen decennia met de Surinaamse politici en alle politieke partijen, incluis de NDP. Namelijk het alleen maar aan jezelf, je familie en je vrienden denken, maar je vooral niet druk maken om het land Suriname en zijn inwoners
  U kunt mij inderdaad verwijten, dat ik niet alles van de zaken weet en dat is ook zo. Ik volg de ontwikkelingen en reacties ook op dit forum met veel belangstelling, juist om mij wat meer inzicht in de zaken te geven. Het levert mij veel informatie op en laat mij ook zien hoe bepaalde figuren, waaronder u bijvoorbeeld, op een heel meewarige treurige manier zaken die slecht zijn goed proberen te praten.
  Nogmaals ga zo vooral door en u bereikt precies wat u niet wilt.
  Over mijn scholing mag u uw mening hebben, maar ik weet alleen niet waar dat op gebaseerd zou zijn. Hij is in ieder geval hoger dan die van uw zo bewierookte leider.

  Gr en veel succes verder


  Maak melding

 39. In deze discussie valt het op hoe er door alle partijen eromheen gedraaid wordt.

  Wanneer fronters schuldig zijn aan misdaden, dan moet de periode van onderzoek opeens richting 1980.

  Wanneer DDB in de spotlight staat mbt de decembermoorden, dan moet de periode van onderzoek ook worden verschoven(ver voor 1863)

  Maw, we spelen allemaal politiek met belangrijke zaken.

  Het is triest dat mensen zich zo laten kennen en dat er geen verlichte geest opstaat die laat zien dat deze weg een doodlopende weg is, omdat we er zo nooit komen.


  Maak melding

 40. Doorn,

  Als de coalitie deze zaak in de doofpot stopt, dan is dit het grote bewijs dat ze
  net zo corrupt zijn als hun tegen/medestanders!
  Jullie weigeren om in die achteruitkijkspiegel te kijken, ok het is je goed recht.
  Eigenlijk hoeven wij overige reageerders, die een andere mening zijn toegedaan, alleen maar rustig achterover te leunen en af te wachten. Alleen een hangmat ontbreekt. De puzzel valt vanzelf op zijn plek.

  Hoe kan een suri-ned nu fronter zijn?
  Neen, ze bezitten kennis over suri en Ned, dus ietsie pietsie meer helicopter-view.
  Geef op, broertje, yo lassie!
  Trouwens, ik zal Oom M twitteren om te vragen wie die man 8ter die bar was, die stiekum al zijn sopie opdronk, hahahahaha..

  Geef je mening zonder beledigingen erbij, want we zijn met z’n allen zeer zeker geïnteresseerd wat er achter de schermen gebeurt. En jij Doorn heb veel connecties toch, je kent al die inside stories.
  Wel niet te emotioneel reageren, das nou iets vrouwelijks!
  Ik voel voor je, jeetje man om 4.20 a.m suri-tijd, 8chter je pceetje te zitten.
  Slapeloze nachten…
  Of zit je hoog en droog in blanda!!!


  Maak melding

 41. Halloo Toehoorder het verbaast me wel dat je alleen hebt gemerkt dat M.Doorn emotioneel wordt en al de anderen die moordenaar en crimineel roepen niet.

  Ik denk dat M.Doorn geirriteert raakt van deze mensen omdat ze steeds in herhaling treden en niet echt met argumenten komen en net als het front tijdens de voorgaanden verkiezingen alleen moordenaar riepen als verkiezingspropaganda.
  Het heeft ze daarom ook de verkiezing gekost.

  Als je dan merkt dat men ondanks alle tijd die het front had om de zogenaamde moordenaar op te pakken en te berechten men toendertijd niet eens een commisie heeft benoemd,is het nu wel irritant dat je dat nu nog roept,of niet


  Maak melding

 42. DAS op 40

  Kijk je maakt het mij wel makkelijk, ik ga je nu ontmaskeren als een kleine vuile leugenaar zelfs een geschreven stuk van een paar uur geleden kan je niet eens letterlijk citeren.

  Dit is wat ik schreef op #25;

  “Trouwens ik hoef geen geld te ontvangen om jullie op je stommiteiten te wijzen, ik zie het als mijn plicht jegens mijn medemens.”

  En niet;
  “Ik hoef geen geld. ik zie het als mijn plicht om de mensen te helpen”.

  Als ik schrijf “Barman in Discotheek?”

  Vertaalt die kleine leugenaar DAS het naar
  ” je geeft toe dat Zeeuw een discotheek te Blauwgrond heeft gejat en als je geen barman was, dan was je vaste gast die soms achter de bar verdween.”

  Ik ga door met je leugens.

  DAS beweerd gewoon doodleuk dat de President de commissie heeft ingesteld nadat hij Sastro had ontslagen.

  Dit terwijl je overal kan lezen dat Sastro de commissie heeft ingesteld. En ik zeg het wel makkelijk lezen, maar ik bedoel nattuurlijk begrijpend lezen wat niet DAS zijn sterkste kant is.

  DAS zegt verder “dit rapport handelt de afgelopen 10 jaar”, niets van waar natuurlijk, dit rapport handelt gewoon de afgelopen vijf jaar en is inderdaad geselecteerd omdat er zoveel onvrede bij de bevolking heerst over het grondbeleid van de afgelopen 5 jaar.

  Geen enkele andere regerings periode bestond er zoveel problemen rondom het grondbeleid.

  DAS je leugens en aantijgingen geven precies je inborst weer. Je mag wat mij betreft iedereen bestrijden, maar zonder leugens en verdraaiingen, wedden dat je dat niet kan als rasechte fronter.


  Maak melding

 43. Toehoorder zegt “Ik zou als ik u was toch nog maar eens goed de reacties van DAS, Blaka Bakra en anderen lezen. ”

  DAS heb ik zojuist ontmaskerd als een geboren leugenaar, als dat de reacties zijn die ik goed moet lezen, mag je mijn portie een fikkie geven.

  Ik zal mijn tijd niet met jou verdoen want je ontbeert wat men noemt relativeringsvermogen of je hebt waanideeen wat onderdeel is van een ziektebeeld, whatever.

  Esmerald inhaar grote fantasie bewwerd het volgende.

  “Als de coalitie deze zaak in de doofpot stopt, dan is dit het grote bewijs dat ze
  net zo corrupt zijn als hun tegen/medestanders!”

  Als je een keertje tijd heb moet je mij dit een uitleggen, maar goed twee OD zijn al op non-actief geplaats, is de coalitie dan nog net zo corrupt als hun tegen/medestaanders.

  “Eigenlijk hoeven wij overige reageerders, die een andere mening zijn toegedaan, alleen maar rustig achterover te leunen en af te wachten. Alleen een hangmat ontbreekt.”

  Jullie moeten niet achterover gaan leunen en een hangmat gaan zoeken, jullie moeten naar school of de bibliotheek om je kennis te verrijken, want jullie dom geklets is schandalig.

  Ik beledig niet hoor, ik zeg de dingens zoals ze zijn, soms keihard maar altijd de waarheid, daar moet je tegen kunnen vooral als je mensen beschuldigd van stiekum sopie drinken achter de bar bij oom M, wie dat ook moge zijn.


  Maak melding

 44. Sang Esmerald je wordt op je wenken gediend.

  Lees hieronder en vertel het voort, dat de zaak niet in de doofpot wordt gestopt, dus deze regring zoals je had gesteld is niet zo corrupt als zijn tegen/medestaanders.

  Deze regering de beste die Suriname misschien ooit heeft gehad, heeft ballen en is niet bang voor chantage, laat maar bossen dat hele ding, we gaan in ieder geval het kaft van de koren scheiden.

  We hebben een Super VP en een Super President. Dit is geen Vene die met emmers zonder bodem zat te leuren.

  Voor alle duidelijkheid, en voor de mensen die moeite hebben met begrijpend lezen omdat ze alleen roddelblaadjes lezen, denk bij deze aan DAS

  “De pg is nu aan het werk om na te gaan of er strafrechtelijke feiten gepleegd zijn bij de gronduitgifte.”

  “President schakelt PG in ‘rapport gronduitgifte’ 06 Apr, 14:30
  President Desi Bouterse heeft procureur-generaal Soebhaas Punwasi ingeschakeld om onderzoek te plegen naar het rapport uitgebracht over ‘gronduitgifte RGB’. De president zei vandaag tegenover journalisten dat hij om een onderzoek heeft gevraagd. Bouterse zei dat dit beloofd was aan de samenleving en daar wordt uitvoering aan gegeven.

  De president erkent dat het een gevoelige zaak is. Er is een speciaal team ingesteld om zaken verder uit te zoeken. De president zegt dat het onderhoud met de pg lang en diepgaand was. De pg is nu aan het werk om na te gaan of er strafrechtelijke feiten gepleegd zijn bij de gronduitgifte.

  Bouterse zegt dat het om een coalitiepartner gaat en dat het om een “spannende job” gaat. Hij vergeleek deze kwestie met een postzegel, waar je voorzichtig mee om te gaan, zodat de randen niet worden beschadigd. “Binnen de politiek moet je heel voorzichtig zijn”, zei de president. “


  Maak melding

 45. Als je de discussie inhoudelijk en feitelijk niet kan winnen dan verklaar je jou tegen stander voor gek,als je niet eens ben met een rechtszaak tegen jou dan beschuldig jij de rechters van partijdigheid,als je niet tegen kritiek kan dan ga je niet naar het parlement.
  dit zijn de kenmerken van Bouterse en zijn volgers.


  Maak melding

 46. Bryan op 44, hypocrieten als toehoorder zal en kan ik nooit serieus nemen, niet een geschreven woord van dit soort sujetten neem ik serieus.

  Vergis je niet hoor, deze hypocrieten komen in verschillende vormen maar hun boodschap blijft hetzelfde. Het is moordenaar niet alleen voor de verkiezingen maar al langer dan 25 jaar en nogsteeds hebben ze het niet door dat het niet werkt of ooit zal werken, achterlijker kan je het niet krijgen.

  De meeste hier doen hetzelfde wat front dus doet, daarom zijn het voor mij fronters. Voor de verkiezing met modder gooien om na de verkiezingen mee door te gaan ergo zelfs tijdens het zgn evalueren van verkiezingsuitslagen blijven ze met modder gooien. Het zijn net varkens.

  DAS heeft zijn ziel blootgelegd en heeft openlijk gezegd dat hij mijn partij ten alle tijden zal BESTRIJDEN, ja lees het goed “bestrijden”, maw het gaat bij deze niet om Surinaamse ontwikkeling of slecht of goed beleid of wat dan ook, het draait om bestrijden.

  Wat zei ex-VP Sardjoe, oppositie voeren is strijden tegen de coalitie.

  Wat zei ex-President Vene, de oppositie moet voor zorgdragen dat de coalitie zijn 5 jaar niet uitzit, bestrijden dus.

  Surinamers let dus op Uw zaak, voor velen is het strijden om hun belangen. Surinaamse ontwikkeling zal ze een zorg wezen.

  Ze zullen altijd ontkennen dat ze fronters zijn, want ze opereren als uduloso’s, je ziet ze niet maar intussen vreten ze je van binnenuit.


  Maak melding

 47. Laat de PG alvast onderzoeken met welk geld Jong Tjien Fa zijn droomvilla met overdekt zwembad ann de Anton Dragtenweg langs de Sur.rivier aan het bouwen is(naast Rasam)


  Maak melding

 48. #49.

  “want ze opereren als uduloso’s, je ziet ze niet maar intussen vreten ze je van binnenuit.”

  Is dit zoiets als het geen ons op 25 februari 1980 vlak voor de verkiezingen als natie overkomen is?!

  Nog een opmerking, vergeet u het licht op de BERM niet uit te doen wanneer u het pand na uw dagtaak als ndp-geschiedvervalser verlaat!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.