Illegalen dwingen tot overleg Suriname, Nederland

9

PARAMARIBO, 4 apr – Suriname en Nederland kunnen elkaar steeds moeilijker ontwijken. Ondanks alle inspanningen is er nog altijd de realiteit die zich als geen ander onpartijdig weet op te dringen. Het eerste politieke overleg lijkt er aan te komen, meldt de Ware Tijd.

Den Haag en Paramaribo moeten vroeg of laat de koppen bij elkaar steken over het lot van illegale Surinamers in Nederland. Het Surinaams consulaat in Den Haag geeft al geruime tijd geen noodpaspoort meer uit. Het document is nodig bij de uitzetting. “Maar wij kunnen pas een nooddocument uitschrijven als we zeker weten dat de persoon Surinamer is”, zegt consul-generaal Roy Lieuw A Sie.

En het zeker weten kan pas na een zogenaamde presentatie. De Nederlandse immigratiedienst IND vraagt dan schriftelijk om een nooddocument. “Die presentatie gebeurt nu al anderhalf jaar niet, omdat er overleg moet plaatsvinden”, aldus Lieuw A Sie. Paramaribo heeft totaal geen beeld van het aantal Surinamers die vastzitten wegens illegaal verblijf. Meer dan afwachten is er nu niet bij.

9 REACTIES

 1. Laat Nederland ze naar Somalië sturen nu Sur. ze niet meer wil.Ze wilden toch niet terug naar Sur dan maar in een ander land gaan wonen.

  Cobie.


  Maak melding

 2. hahaha, ja Holland , nu knelt het he. Nu kunnen jullie het niet opbrengen Suriname te negeren want er moet weer een Nederlands probleem worden opgelost. Baas kijk uit met die hypocrieten.


  Maak melding

 3. Hoe komt het dat deze mensen illegaal in Nederland zijn? Of zijn ze komen zwemmen of zo? Het enige dat ik kan verzinnen is dat ze niet de moeite hebben genomen hun reisdocument te verlengen. En als je echt terugwil, doe je toch alle moeite om een voorlopig reisdocument te krijgen? Ik vind het verhaal een beetje wazig.


  Maak melding

 4. Opzouten met al die illegalen…
  Zijn per definitie allemaal crimineel!

  Nou weet je ook meteen waarom Surinamers zoveel documenten moeten indienen voor een simpel verblijfje in Nederland, slechts enkele zijn namelijk niet zo heel erg betrouwbaar!

  Gewoon alle kosten verhalen op de persoon die ooit garant heeft gestaan, de garantverklaring is er tenslotte niet voor niets!

  En als dat niet mogelijk is, enkeltje Noordzee exclusief zwemvest 😉


  Maak melding

 5. Ongeschikt!

  Ook weer een ongeschikte, broertje van, op een geregelde plek.

  De suri’s moeten weten dat hun familieleden in de gevangenis zitten, en dat dit de schuld is van hun eigen consulaat.
  Wat heeft IND er nou mee te maken wie wel of geen suri is?
  De stukken moeten uit suri komen en het consulaat hoort dit te regelen voor zijn eigen mensen.

  Het overleg vind al 1,5 jr niet plaats.
  Hallo broertje van, mss aan gedacht dat de regels van het IND zijn verandert!


  Maak melding

 6. jojo,nederland IS een crimineelland.Wij in jouw ogen criminelen en alle buitenlandse criminelen voelen ons daardoor thuis. Lang leve in criminederland. En jij mag op de noordzee naar haring zoeken en daar blijven.


  Maak melding

 7. Dubbel Ongeschikt!

  Surinamers je eigen consul houd je voor de gek, lees maar:

  “Illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers wordt soms geld geboden om het land te verlaten. Dat is goedkoper dan ze maandenlang opvang te bieden of op te sluiten in een detentiecentrum. Het gaat om bedragen van enkele duizenden euro’s.”

  http://www.nu.nl/binnenland/2485305/illegalen-krijgen-geld-land-verlaten.html

  Of geld deze regel niet voor suri’s omdat ze zo speciaal zijn?
  Neen, dus……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.