Honderden bij stille tocht Sharda Ramanand

15

Honderden mensen hebben maandagavond meegelopen in de stille tocht ter nagedachtenis aan de om het leven gebrachte Sharda Ramanand. De 37-jarige Hindoestaanse vrouw werd twee weken geleden voor haar deur in de Stuwstraat in Den Haag neergeschoten en overleed in het ziekenhuis.

De verdachte, haar Marokkaanse ex N.M. (35), werd nog dezelfde dag opgepakt en zit nog steeds in voorarrest. Hij zou het einde van de relatie met haar niet hebben kunnen verkroppen en viel haar volgens bekenden al lange tijd lastig.

De tocht werd georganiseerd door een vriendin en begon op de plek waar de vrouw werd neergeschoten. Veel familieleden, vrienden, kennissen en buurtbewoners liepen mee in een lange stoet waarbij ook werd gezongen. Vlak voordat de stille tocht begon werd een ‘lieveheersbeestje-tegel’ tegen zinloos geweld onthuld.

15 REACTIES

 1. Ik heb vaker gezegd,schoenmaker bijf bij je leest..

  Neem een man/vrouw die op jouw lijkt en geen vreemde ras,het werkt toch niet..,althans niet 100 %..de meeste relaties mislukken..

  Hindoestanie batji neem gewoon een bhaai-o die van jouw soort en blijf leven lanf bij elkaar..


  Maak melding

 2. Tja, triest verhaal, de cultuur bij vrouwen van heden ten dage laat duidelijk zien dat zij niet trots zijn op hun afkomst en denken beter af te zijn om een partner te kiezen van een ander cultuur; de hindoestaanse man is teveel van gezegd dat zij teveel daroe drinken en huwelijks problemen afreageren op hun vrouw. dit is een reden om juist een pako of india man te nemen; in verhouding zijn zij nog hardvochtiger dan de gemiddelde hindostani man van de surned groep.. het gelag dat de vrouwen betalen is dat zij vaak alleen te komen staan en hun kinderen alleen opvoeden. het kind mist dan de vader en groeit dikwijks zonder… hoe moet zo,n kind een vorming vinden dat hij zelf later een vader kan voor zijn eigen kind…bovendien zoeken dan zulke type alleenstaand moeder met regelmaat in wanhoop op een partner bij de 30+ PARTY. Tja jammer dan, want ik ben niet opzoek naar hen. ga maar naar radha.nl en je zult je ogen de kost moeten geven, hoeveel van dergelijke profielen staan te trappelen op de perfekte partner; maar zonder succes…omdat men zoveel eisen gaat stellen aan de hindoestaanse man….


  Maak melding

 3. Inderdaad, vreemde reacties, beetje respect voor een vermoorde vrouw zou meer passen. Ze heeft niet om haar dood gevraagd!
  Bovendien, het zal maar een keer je eigen zuster, moeder of dochter overkomen……Wat dan?


  Maak melding

 4. Dat een onafhankelijke vrouw op zo’n wrede manier aan haar einde is gekomen is vreselijk triest. Als haar ex dit gedaan heeft zal hij zijn straf wel uitzitten. Om haar dood te gebruiken om alle gemengde huwelijken af te kraken is niet echt snugger. Er zijn nl. twee personen nodig om een relatie te laten werken, kijk maar naar die duizenden die wel gelukt zijn. Die vrouwen zijn gelukkig en onafhankelijk. Geluk heeft niets met gelijke ras te maken.


  Maak melding

 5. Sorry hoor redactie, maar ik vraag mij af wat er mis mee is al ik vindt dat bij de moslim het vaak voorkomt dat de vrouw wordt vermoordt als zij een einde maakt aan de relatie het is toch waar dat moslims mannen wel met andere nationaliteiten mogen omgaan zonder problemen maar wanneer het gaat om een moslim vrouw zij dood wordt gemaakt of het leven zuur wordt gemaakt, het zit bij deze mensen in hun cultuur is toch waar redactie ? Een moslim denk dat een vrouw zijn bezit is waar deze mensen die onzin vandaan halen mag joods weten.


  Maak melding

 6. wat betreft voor de mensen op deze forum..
  je hebt niet in handen op wie je verliefd wordt als het gebeurd dan gebeurd het, wie kijkt er tegenwoordig nog naar de kleur en de geloof? En zeker wij hindustanen die openstaan voor hun openhartigheid en gastvrijheid! dus voor degene die zeggen dat me nicht er verkeerd aan heeft gedaan om op een moslim te vallen zijn wat mij betreft naief. Je kan niet alle moslims over een kam scheren omdat je slechte verhalen over ze heb gehoord maar wat dat betreft is dat wel een beetje menseigen voor mensen die weinig levenservaring hebben dus kortom naief.


  Maak melding

 7. dat sommigen de marokaan nog goed wil praten prima; of is bij sommige vrouwen de iq gehalte laag om juist op gevaarlijke mannen te vallen???????


  Maak melding

 8. In de Bhgavad Gita is Arjun al bang voor de Varna-Sankar nakomeling. En dat omdat de krijgerskaste ten onder zou gaan om de gemeenschap, vrouwen en kinderen, te beschermen.

  Hier heft menig Hindoe man en vrouw zelf zijn/haar bescherming op door intieme banden aan te gaan met mensen die een zeer grote wrok koesteren (ingepompt in hun opvoeding) tegen Hindoes (koeieaanbidders, veelgoden aanbidders, ketters, kafirs in hun ogen)en waar Hindoes in hun landen van herkomst vervolgd worden.

  De allerbeste bescherming is het pad van Dharma (levenswijze zoals door God geoond) te bewandelen: Dharmo Rakshati Rakshitah.

  En daarbij hoort het beste een partner die ook de Dharma-maarg wil behandelen.

  Maar ja, dan zul je dat ook in je opvoeding moeten hebben meegekregen.


  Maak melding

 9. Marcel! Ik denk dat jij je mond moet gaan spoelen!!

  weet je wel wat liefde is! Ik kan ook op een ieder verliefd raken en hand in hand de leven door brengen maar intussen kan van alles gebeuren!1 Of ben jij zo heilig?

  Denk eens goed na wat jij uitkakelt!! en ik weet niet of jij dat weet!! laatselijk heeft een (Hindoestaanse)vader zijn dochter verkracht!!!


  Maak melding

 10. Een Hindoestaanse vrouw met een Westerse man zal prima gaan (al is het besef binnen vele Hindoestaanse families nog niet goed ingeburgerd). Met een Marokkaanse man (al zijn de meeste Marokkaanse mannen prima kerels) kan zoiets wat risico’s met zich meebrengen. In de Marokkaanse cultuur is de man de baas en spelen dingen als eer en trost een veel grotere rol. Maakt een vrouw het uit, dan zijn zulke mannen al gauw de weg kwijt en slaan er stoppen door. Nogmaals het hoeft niet bij elke Marokkaanse man fout te gaan, maar de kans is nou eenmaal wat meer aanwezig dat je net een verkeerde treft (en vaak weten ze met een glad koppie en gelikte praatjes hun eigen minpunten goed te verdoezelen).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.