Leider Surinaamse Partij van de Arbeid moet weg

14

PARAMARIBO, 22 mrt – Guno Castelen, de leider van de Surinaamse Partij van de Arbeid, wordt ontslagen bij Havenbeheer. Volgens Castelen is dit hem per brief meegedeeld door de bestuursraad van het bedrijf. Het ontslag is niet vrijblijvend.

Castelen heeft een arbeidscontract lopen dat goed is voor zo’n tien jaar. Hij zal ten minste financieel vergoed moeten worden. Dat kan de staat een flinke duit gaan kosten. Vicepresident Robert Ameerali sprak eerder van wurgende contracten. Die zouden het vervangen van topfunctionarissen bemoeilijken. Guno Castelen is ook parlementariër voor het oppositionele Nieuw Front. Hij begon ooit als directeur van Havenbeheer en later minister van Transport Communicatie & Toerisme.

14 REACTIES

 1. Castelen heeft een arbeidscontract lopen dat goed is voor zo’n tien jaar. Hij zal ten minste financieel vergoed moeten worden. Dat kan de staat een flinke duit gaan kosten. Vicepresident Robert Ameerali sprak eerder van wurgende contracten. Die zouden het vervangen van topfunctionarissen,

  Dit heeft niets te maken met het voor de belangen van de Arbeidende Klasse op tekomen. Dit is pure zakkenvullerij en dan ook nog parlementarier zijn! Er zou wetgeving gemaakt moeten worden om dit soort toestanden (vriendjespolitiek) in de toekomst te voorkomen. En die 10 jaar contract voor mij part smijt Amerali het in de prullenbak. laat hij maar een rechtszaak aanspannen tegen de Overheid we zullen wel zien hoe dat afloopt.


  Maak melding

 2. Dessert Storm!

  Operatie Clean Sweap is niets vergeleken bij Dessert Storm. Honderdduizend doden en nog meer gewonden en verminkten. Dat heeft deze Amerikaanse schoonmaak in de hete, Irakese woestijn opgeleverd.

  Storm in een glas water wanneer in Suriname de regering een opositie-lid wil ontslaan.
  Nu ontslaan en over vier jaar worden weer alle door deze regering aangestelden ontslagen (ook de ex-coupe-plegers, Dino en de broer van de vrouw van de president en diens vrienden)door de nieuwe regering.

  De Surinaamse politiek is de grootste vijand van Suriname. Kapitaalvernietiging, moraal vernietiging en geloofsvernietiging vormen de belangrijkste bezigheden van politici in ons mooie land. Laat daarbij nog komen grootheidswaan en onbeschaamde trots.
  Onze geloofwaardigheid ligt op straat. Naakt door de straten lopend, piemeltje trekkend, breed lachend en bijna klaarkomend kijken de politici op ons volk neer. Minachting!
  Met extra dikke nekken en te grote, vol gevreten buiken lopen ze onze natuur en millieu te vervuilen. Eigenlijk heeft Suriname helemaal geen politiek nodig om vooruit te komen. De huidige politiek betekend achteruitgang voor land en volk.

  Weer een contractbreuk gaat ons de nek doen omdraaien omdat er nog vele duizenden zullen volgen. Beschamend!!!


  Maak melding

 3. Leider van de partij van de arbeid ontslagen, deze voorman zou dus opkomen voor de arbeiders, intussen is het duidelijk dat hij alleen voor zichzelf opkwam.

  Contract van 10 jaar, die in 2009 is verlopen, het is niet verlengd, dus gaat het weer 10 jaar in, opzegtermijn is 6 jaar.

  Front verworvenheid, dit allemaal tijdens het bewind van de man met 10 schone vingers.

  Wie tekent een contract met een opzegtermijn van 6 jaar. Nepotisme, volksdiefstal, zelfverrijking en corruptie is alles wat de fronters goed hebben gedaan.

  Nu zou ik graag willen weten wat deze man de afgelopen 10 jaar precies heeft gedaan op havenbeheer, vooral omdat hij ook DNA lid is geweest afgelopen 5 jaar en de 5 jaar daarvoor minister van TCT, een ministerie die verantwoordelijk was voor Havenbeheer.

  MAW deze man was minister en tegelijkertijd had hij een baan bij een afdeling die onder zijn beheer viel.

  Volgens mij zou hier een criminele aanklacht van diefstal en corruptie echt op zijn plaats zijn.

  IPV dat DAS dit verwerpelijk gedrag afkeurd, wat lezen we van deze DAS

  “Weer een contractbreuk gaat ons de nek doen omdraaien omdat er nog vele duizenden zullen volgen. Beschamend!!!”

  DAS al deze contracten moeten per direkt opgezegd worden, je reactie is inderdaad gewoon beschamend en hypocriet.


  Maak melding

 4. Assembleelid en simultaan onderdirecteur bij Havenbeheer? Wanneer heeft meneneer tijd om of het werk in het parlement of het werk op de haven te doen. Dit soort mannen hebben geen ruggegraad.

  Daar heb ik geen woorden voor. Een ordinaire dief ten voeten uit.

  Wegwezen!!!


  Maak melding

 5. Beste mensen,

  Lees de iets uitgebreidere versie v/d concullega: http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/4984

  Onderstaande alinea wil ik uitlichten:

  “Castelen had een contract van tien jaar bij NV Havenbeheer. Indien het contract niet verlengd wordt, moet dat zes jaar van tevoren worden aangegeven. Het contract is in 2009 vervallen. “Dan gaat automatisch een nieuw contract in voor een periode van tien jaar”, zegt Castelen. “Ik zal morgen eerst luisteren. De rvc kan het contract niet zomaar beëindigen. Na de vergadering zal ik de te ondernemen stappen bepalen.”

  De man zijn contract is al in 2009 verlopen, maar hij VERONDERSTELD dat het automatisch wordt verlengd met 10 jaar.?

  Dit is een overduidelijk voorbeeld van zo’n typisch wurgcontract met belachelijke clausules en één van de vele parlementariërs met een dubbelfunctie! Schaamteloos:(


  Maak melding

 6. Das
  Weer een contractbreuk gaat ons de nek doen omdraaien omdat er nog vele duizenden zullen volgen. Beschamend!!!
  Das
  Al die vriendjespolitiek en belangenverstrengelingen van de verschillende ambtenaren en parlementariërs de iafgelopen 15 jaar onder (NF) van Ronald Venitiaan doet Suriname nu de das om.
  Deze regegering van (MC) Desire Bouterse zou daar een einde aan kunnen maken door met wetgeving te komen die dit soort toestanden en praktijken bij overheids ambtenaren en parlementariers verbiedt. Het zal Suriname zeker goed doen als daar wetgeving over wordt gemaakt.


  Maak melding

 7. De vorige regering heeft kort vóór en ná de verkiezingen heelveel zaken op de valreep weten te “realiseren”.Ik denk dat deze “regeling” niet van jaren geleden is maar het Nw Front kennende,is er iets gauw in mekaar gezet met deze uitkomst waar een weldenkend mens niet in kan geloven.Maar ook al is dit een wurgkontrakt waar niemand iets aan kan veranderen,dan nog zou ik,als regering,zulke mensen niet op tijd hun salaris uitbetalen (want dat gebeurd bij vele overigen zo)en een plaats toebedelen waar ze er zelf de brui aan geven en vertrekken omdat het voor hen een onwerkbare situatie wordt.Tenslotte duurt het jaaaaaren voor een zaak voor het gerecht komt in Suriname!!!!!!!


  Maak melding

 8. Obama zei in zijn speech in Brazilie terwijl er geprotesteerd werd buiten;’Brazilie was altijd een land met potentie,maar de groei werd tegen gehouden door politici’.Hetzelfde geldt voor Sur.

  Cobie.


  Maak melding

 9. SPA-leden, zie daar, jullie leider. Een ordinaire dief van s’lands gelden. Dit is meer dan een schofterige manier van zichzelf zegenen. Ik ben benieuwd wat Venetiaan hierover te zeggen heeft. En dit is waarschijnlijk niet de laatste stinkbom die tot ontpkloffen wordt gebracht. Dit soort figuren moeten worden opgeruimd!! SPA-leden, roep die schoft ter verantwoording, anders zijn jullie geen haar beter!! Het kiesgeheim schenden in het hoogste college van staat en dan nog het land in een wurggreep houden met zo een contract. Wie zijn de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze misdaad, wie heeft het contract opgesteld, goedgekeurd en ondertekend? WAT WEET VENETIAAN HIERVAN, VERDOMME NOG AAN TOE!!!!!


  Maak melding

 10. he Pino,

  leuke job voor jou?
  trouwens, het is ruggengraat: met een N en een T op het eind.
  Als je Nederlands wilt gebruiken, moet je het ook goed doen ja!

  Das: wat heeft Bouterse destijds allemaal beloofd te zullen doen en wat heeft hij allemaal al gedaan?
  Wie benoemt nu aan de lopende band mensen en geeft hen belangrijke posities waar ze geen kaas van hebben gegeten?
  Voor hem is het één groot spel; een soort Mastermind. Hij zet onder het mom van vriendendienst gewoon pionnen uit die hem van dienst kunnen zijn.
  Als blijkt dat dit niet het geval is, dan zullen ze net zo makkelijk weer vervangen worden, let maar op.
  Probeer nu niet te doen voorkomen dat de huidige regering het beter doet of gaat doen. De fouten die de vorige regering gemaakt heeft, worden geëvenaard door de huidige, en zeer waarschijnlijk overtroffen.


  Maak melding

 11. Vene gaf wurgcontracten aan gewone lieden maar deze regering aan misdadigers.Zodra er een naam genoemd wordt van een adviseur of zo,zit er een boef achter die naam.HEEL waardige personen.

  Cobie.


  Maak melding

 12. je kan het inderdaad een wurgcontract noemen. maar goed, hij moet nu het veld ruimen voor waarschijnlijk 1 van de NDP pionnen met zijn eigen wurgcontract. Ik denk dat de redelijkheid van de contractvoorwaarden tegen het licht gehouden moeten worden en dat desnoods in de rechtzaal. Ook de integriteit van de persoon die dit contract heeft gerealiseerd mag ter discussie gesteld worden.


  Maak melding

 13. De Das!

  Iemand de Das omdoen is niet echt moeilijk.
  Lees mijn kritiek op de Surinaamse politiek in het algemeen op 2. Huiver en realiseer je dat dit soort zaken eeuwen lang door zullen gaan binnen de Surinaamse politiek.

  Ik verdedig me niet, ik stel vast!
  Al de vrienden, familie en maties die Desi nu een baan als adviseur heeft gegeven en nog zal geven behoren tot dit soort acties.
  En ook deze gecreeerde baantjes gaat de samenleving een hoop geld kosten. Die gaan ons ook de Das omdoen! Niet alleen het contract van Castelen. We moeten leren om breder te kijken dan alleen maar vooruit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.