Betaalt Suriname niet te veel voor brandstof?

4

PARAMARIBO, 22 mrt – Suriname moet de internationale prijs van brandstof scherp in het oog houden. Dit stelt de politieke partij Doe in een brief aan minister Michael Miskin van Handel & Industrie. Er mag niet meer worden betaald dan wat de internationale markt voorschrijft. De kans op overvraging is groot.

Het is namelijk niet duidelijk of importeurs Chevron en Sol niet veel meer vragen. De overheid moet natrekken waar zij hun brandstof halen. Hoe lager de kwaliteit, hoe lager de prijs. Maar of de maatschappijen dit ook toepassen is maar de vraag. “Consumenten hebben het al knap moeilijk met de verhoogde government take (brandstofheffing, red.) en verdienen transparantie, zodat ze weten waarvoor ze betalen”, stelt Doe.

De partij is er niet van overtuigd dat Sol en Chevron geen woekerwinsten maken. Dit heeft te maken met het lot van “onze eigen Surinaamse trots, de Saramacca crude (van Staatsolie, red.).” Die wordt voor slechts ongeveer driekwart van de prijs van volwaardige crude verkocht. “Middels dit schrijven vragen wij u de oliemaatschappijen te dwingen meer transparantie te geven aan het publiek van waar ze hun brandstof vandaan halen en tegen welke prijs.”

4 REACTIES

 1. DOEn!

  Goed zo DOE! DOE maar! DOE ze het vuur aan de schenen zodat ze DOEn waarvoor ze daar zitten.
  Transparant zal deze regering nooit zijn en dat zal ze ook niet verlangen van deze oliemaatschappijen. Zien of het ze lukt!


  Maak melding

 2. Was het niet Bouterse die een grote smoel had over de vorige regering? hij zou transparanter worden en beter met het volk communiceren waar zijn al zijn valse beloftes gebleven van deze volks bedrieger.


  Maak melding

 3. Surinaamers ,surinaamers wat doen jullie met het land. ( Bouta ,vene,de boel) deze gasten zijn net apen die niet om kunnen gaan met Rijkdom .Surinaamers we zijn rijk laat het volk dat zien …sre’de fu sre .


  Maak melding

 4. ik weet niet of suriname teveel betaald voor zn brandstof, dat is de inkoop kant. ik weet wel dat de surinamer wel afgeperst wordt aan de pomp en de overheid doet ook mee met het afpersen
  Azerbeidjaan Diesel EUR 0,31
  Egypte Diesel EUR 0,14
  Ethiopië Super EUR 0,24
  Bahamas Diesel EUR 0,25
  Bolivia Super EUR 0,25
  Brasil Diesel EUR 0,54
  Guyana Normal EUR 0,67
  Hong Kong Diesel EUR 0,84
  Kuwait Super EUR 0,18
  Cuba Normal EUR 0,62
  Libya Diesel EUR 0,08 !!!!!!!
  Trinidad Super EUR 0,33
  Thailand Super EUR 0,65
  Tunesië Diesel EUR 0,49
  USA Diesel EUR 0,61
  Venezuela Diesel EUR 0,07 !!!!!
  Etats Arabes Unies Diesel EUR 0,18
  Vietnam Diesel EUR 0,55
  Ukraine Diesel EUR 0,51
  SURINAME EURO 1,02


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.